Η άνοδος της θερμοκρασίας τους καλοκαιρινούς μήνες ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων και βλαβερών μικροοργανισμών στα τρόφιμα, ενώ κάτι τέτοιο γίνεται ακόμα πιο πιθανό όταν επικρατούν εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες ή καύσωνας.

Η άνοδος της θερμοκρασίας τους καλοκαιρινούς μήνες ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων και βλαβερών μικροοργανισμών στα τρόφιμα, ενώ κάτι τέτοιο γίνεται ακόμα πιο πιθανό όταν επικρατούν εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες ή καύσωνας.

Για αυτό πρέπει να προσέχεις πολύ όταν ψωνίζεις ευαίσθητα τρόφιμα, όπως φρούτα, λαχανικά, ψάρια, κρέατα και γαλακτοκομικά.

  • Κάνε πρώτα όλες τις άλλες δουλειές που έχεις και άφησε τα ψώνια για το τέλος, ώστε τα τρόφιμα να μείνουν όσο το δυνατόν λιγότερο μέσα στο αυτοκίνητο, αφού η θερμοκρασία στο εσωτερικό του ειδικά το μεσημέρι μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει τους 60 βαθμούς.
  • Πάρε όλα τα υπόλοιπα και άσε τελευταία τα τρόφιμα που θέλουν ψυγείο ή κατάψυξη.
  • Προμηθεύσου μία ισοθερμική τσάντα για να βάζεις μέσα τα τρόφιμα που θέλουν ψυγείο ή κατάψυξη.
  • Αν η απόσταση μέχρι το σπίτι σου είναι μεγάλη (ή πηγαίνεις π.χ. στο εξοχικό σου) εκτός από ισοθερμικές τσάντες μπορείς να χρησιμοποιήσεις φορητό ψυγειάκι με παγοκύστες.
  • Βάλε τα ευαίσθητα τρόφιμα στην καμπίνα του αυτοκινήτου και όχι στο πορτ μπαγκάζ, όπου συνήθως η θερμοκρασία είναι πιο υψηλή.
  • Όταν φτάσεις στο σπίτι (ή το εξοχικό σου) τακτοποιήστε πρώτα τα προϊόντα που μπαίνουν στο ψυγείο και την κατάψυξη και μετά όλα τα άλλα.
empty alt

Μπορεί το είδος του σερβίτσιου να σε κάνει να τρως περισσότερο;

Αν ανήκεις και εσύ σε όσους μόλις ξεκίνησαν δίαιτα εν όψει καλοκαιριού, αναρωτήσου: «Μήπως τελικά δεν με παχαίνει το φαγητό αλλά το πιάτο στο οποίο το τρώω;».
empty alt

Πώς θα αποστειρώσεις ένα γυάλινο βάζο

Η αποστείρωση των βάζων όπου σκοπεύεις να φυλάξεις π.χ. μια μαρμελάδα απομακρύνει όλους τους παθογόνους μικροοργανισμούς. Αν παραλείψεις αυτό το στάδιο προετοιμασίας, το περιεχόμενό τους μπορεί να αλλοιωθεί γρήγορα.
empty alt

Η φόρμουλα της τέλειας μαρινάδας για μια ζουμερή μπριζόλα

Υπάρχουν άπειρες συνταγές μαρινάδας, αλλά ένας συγκεκριμένος συνδυασμός υλικών που εξασφαλίζει το καλύτερο αποτέλεσμα στο ψητό κρέας.
empty alt

Πέντε κανόνες για το μαγείρεμα των ζυμαρικών

Έτσι θα γίνουν τόσο νόστιμα όσο εκείνα  που είχες δοκιμάσει σε αυθεντική ιταλική τρατορία.
empty alt

Κηπουρική στην κουζίνα – για δυνατό άρωμα και έξτρα γεύση!

Μια χούφτα φρέσκα ψιλοκομμένα ή θρυμματισμένα βότανα μπορεί να αναδείξει κάθε σπιτικό γεύμα από καλό σε τέλειο.
empty alt

Bruschetta time…

  Τίποτα δεν «καλωσορίζει» το καλοκαίρι όπως η… μπρουσκέτα. Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το να τρίψεις το φρυγανισμένο ψωμί με σκόρδο θα απογειώσει το γευστικό του αποτέλεσμα.
empty alt

Μοσχαράκι marsala

Όταν σκεφτόμαστε συνταγές σχετικές με τη marsala, το πιο κλασικό πιάτο που έρχεται στο μυαλό μας είναι συνήθως με κοτόπουλο.
empty alt

Μελιτζάνες στο φούρνο με παρμεζάνα

Ένα γευστικό όνειρο καλοκαιρινής απόλαυσης
Back To Top