Αυτό το γεύμα είναι χορταστικό και γευστικό, που τονίζεται από τα εποχιακά λαχανικά και τα τέλεια ισορροπημένα καρυκεύματα.

Αυτό το γεύμα είναι χορταστικό και γευστικό, που τονίζεται από τα εποχιακά λαχανικά και τα τέλεια ισορροπημένα καρυκεύματα. Σερβίρετε με σπαράγγια στον ατμό, μπρόκολο ή πράσινα φασόλια για να προσθέσετε περισσότερο χρώμα και θρεπτικά συστατικά.

Συστατικά

6 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα (περίπου 110 gr το καθένα)

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

1 κουτί (350 gr) αγκινάρες συσκευασμένες σε νερό, στραγγισμένες

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 συσκευασία (230 gr) μανιτάρια σε φέτες

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3/4 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

1/2 φλιτζάνι μισό-μισό χωρίς λιπαρά

Απόδοση παραγωγής:

6 μερίδες

creamychic

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ταψί. Συνδυάστε την πάπρικα, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Ανακατέψτε καλά. Κρατήστε 1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα καρυκευμάτων στην άκρη. Πασπαλίστε το υπόλοιπο μείγμα καρυκευμάτων ομοιόμορφα πάνω από το κοτόπουλο. Κόψτε τις αγκινάρες στη μέση, τακτοποιήστε τες γύρω από το κοτόπουλο.

Λιώστε το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε μανιτάρια και το 1 κουταλάκι του γλυκού από το υπόλοιπο μείγμα καρυκευμάτων. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίζετε με αλεύρι πάνω από τα μανιτάρια. Μαγειρεύουμε και ανακατεύετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε τον ζωμό και σιγοβράζετε για 3 λεπτά ή μέχρι να πήξει. Ρίχνετε ομοιόμορφα πάνω από κοτόπουλο και αγκινάρες.

Ψήστε για 30 λεπτά ή μέχρι να μην είναι πλέον ροζ.

Πρόταση σερβιρίσματος: Σερβίρετε με ένα πράσινο λαχανικό στον ατμό, όπως σπαράγγια, μπρόκολο ή πράσινα φασόλια.

Διατροφικές Πληροφορίες:

Θερμίδες: 220 θερμίδες, Υδατάνθρακες: 14 g, Πρωτεΐνες: 29 g, Λιπαρά: 6 g, Κορεσμένα λιπαρά: 2 g, Χοληστερόλη: 79 mg, Νάτριο: 425 mg, Φυτικές ίνες: 7 g

Κρεμώδες κοτόπουλο φούρνου με αγκινάρες και μανιτάρια – Γλυκούλι (glykouli.gr)

empty alt

Τι ενώνει το τυρί με το κρασί;

Το τυρί αλλάζει την αντίληψη της γεύσης του κρασιού, ενισχύοντας τα φρουτένια αρώματά του.Δεν είναι τυχαίο ότι ο καλύτερος μεζές για το κρασί, λευκό ή κόκκινο, παραμένει το τυρί.
empty alt

11 τροφές που κάνουν το δέρμα σου να λάμπει

Όταν δεν προσέχουμε όσο πρέπει τη διατροφή μας, αυτό αντανακλάται και στο δέρμα μας, με αποτέλεσμα να φαινόμαστε άτονοι, κουρασμένοι, και πιθανόν μεγαλύτεροι από την πραγματική μας ηλικία.
empty alt

Μια ιδέα για ένα πρωτότυπο και οικονομικό brunch στο σπίτι

Είναι οικονομικά, ευέλικτα, εύκολα, γρήγορα και μπορούν να ταΐσουν ένα ολόκληρο πλήθος. Ο λόγος για τα γεύματα σε πλατό, όπου μπορείς να σερβίρεις σχεδόν τα πάντα.
empty alt

Σπαγγέτι από κολοκυθάκια: πώς το μαγειρεύουμε;

Κατάφερες να κόψεις κολοκυθάκια σε λωρίδες, χρησιμοποιώντας ένα spiralizer; Τέλεια! Και τώρα, πώς θα τα μαγειρέψεις; Σε αντίθεση με τα ζυμαρικά, δεν πρέπει να βάλεις νερό σε μια κατσαρόλα και να περιμένεις να βράσει.
empty alt

Κολοκυθοανθοί με μπέικον, ρικότα και μανιτάρια

Όταν ακούς για γεμιστούς κολοκυθοανθούς το μυαλό σου πάει συνήθως στην κλασική τους εκδοχή, με γέμιση μυρωδικών και ρυζιού.
empty alt

Σπιτικές μπάρες δημητριακών – γεύση κι ενέργεια στο max!

Ποιος δεν λατρεύει τις μπάρες δημητριακών; Οι συγκεκριμένες είναι πολύ εύκολο να τις φτιάξεις στο σπίτι, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείς να ελέγξεις τι περιέχουν! Μπορείς σε αυτήν τη συνταγή να χρησιμοποιήσεις ό,τι προτιμάς – τους αγαπημένους σου ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα.
empty alt

Αχλάδια στον φούρνο… ένα υγιεινό γλυκό-σνακ όλο απόλαυση

Γιατί τα μήλα πρέπει να έχουν όλη τη λάμψη και τη δόξα αυτή την εποχή; Ζουμερά αχλάδια, κανέλα και μπισκότα τζίντζερ κάνουν έναν θεϊκό συνδυασμό σε αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο! Και απαιτώντας μόνο έξι συστατικά και μερικά βήματα, είναι τέλειο ακόμα και για σεφ που πρωτοεμφανίζονται.
empty alt

Καρπούζι Agua Fresca – ό,τι πιο καλοκαιρινό και δροσερό

Όλοι ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας ξεδιψάει όσο το παγωμένο καρπούζι – απόλαυσε εδώ μια υπέροχη υγρή εκδοχή του
Back To Top