Αυτό το γεύμα είναι χορταστικό και γευστικό, που τονίζεται από τα εποχιακά λαχανικά και τα τέλεια ισορροπημένα καρυκεύματα.

Αυτό το γεύμα είναι χορταστικό και γευστικό, που τονίζεται από τα εποχιακά λαχανικά και τα τέλεια ισορροπημένα καρυκεύματα. Σερβίρετε με σπαράγγια στον ατμό, μπρόκολο ή πράσινα φασόλια για να προσθέσετε περισσότερο χρώμα και θρεπτικά συστατικά.

Συστατικά

6 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα (περίπου 110 gr το καθένα)

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

1 κουτί (350 gr) αγκινάρες συσκευασμένες σε νερό, στραγγισμένες

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 συσκευασία (230 gr) μανιτάρια σε φέτες

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3/4 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

1/2 φλιτζάνι μισό-μισό χωρίς λιπαρά

Απόδοση παραγωγής:

6 μερίδες

creamychic

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ταψί. Συνδυάστε την πάπρικα, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Ανακατέψτε καλά. Κρατήστε 1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα καρυκευμάτων στην άκρη. Πασπαλίστε το υπόλοιπο μείγμα καρυκευμάτων ομοιόμορφα πάνω από το κοτόπουλο. Κόψτε τις αγκινάρες στη μέση, τακτοποιήστε τες γύρω από το κοτόπουλο.

Λιώστε το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε μανιτάρια και το 1 κουταλάκι του γλυκού από το υπόλοιπο μείγμα καρυκευμάτων. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίζετε με αλεύρι πάνω από τα μανιτάρια. Μαγειρεύουμε και ανακατεύετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε τον ζωμό και σιγοβράζετε για 3 λεπτά ή μέχρι να πήξει. Ρίχνετε ομοιόμορφα πάνω από κοτόπουλο και αγκινάρες.

Ψήστε για 30 λεπτά ή μέχρι να μην είναι πλέον ροζ.

Πρόταση σερβιρίσματος: Σερβίρετε με ένα πράσινο λαχανικό στον ατμό, όπως σπαράγγια, μπρόκολο ή πράσινα φασόλια.

Διατροφικές Πληροφορίες:

Θερμίδες: 220 θερμίδες, Υδατάνθρακες: 14 g, Πρωτεΐνες: 29 g, Λιπαρά: 6 g, Κορεσμένα λιπαρά: 2 g, Χοληστερόλη: 79 mg, Νάτριο: 425 mg, Φυτικές ίνες: 7 g

Κρεμώδες κοτόπουλο φούρνου με αγκινάρες και μανιτάρια – Γλυκούλι (glykouli.gr)

empty alt

3 μυστικά μαγειρικής από μια Ιταλίδα γιαγιά

Η Laura Vitale, δημιουργός του καναλιού στο YouTube Laura in the Kitchen, δεν συγκεντρώνει τυχαία πάνω από 2 εκατομμύρια συνδρομητές, καθώς έχει διδαχθεί πολλά από την Ιταλίδα γιαγιά της.
empty alt

Άσε τα ηρεμιστικά και πιάσε τα λεμόνια

  Ξέραμε ότι υπάρχει μια επιστημονική εξήγηση γιατί θέλουμε να ζούμε σε ένα σπίτι, περιτριγυρισμένο από λεμονιές! Και σήμερα σου επιβεβαιώνω τον… εθισμό που έχεις στον μυρωδάτο αυτό φυτό! Απ’ ότι φαίνεται λοιπόν, το να… σνιφάρεις λεμόνια, μόνο σε καλό θα σου βγει! Είτε πρόκειται να μυρίσεις […]
empty alt

Τι είναι η απομίμηση καβουριού;

Ίσως σού έχει τύχει να διαβάσεις στο μενού ενός εστιατορίου ότι το τάδε πιάτο περιέχει «απομίμηση καβουριού».
empty alt

Γιατί το φαγητό που τηγάνισες δεν βγήκε τραγανό;

Το τηγάνισμα μπορεί να είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους μαγειρέματος, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο εύκολο όσο ίσως νομίζουμε.
empty alt

Κανόλι: μια ιταλική απόλαυση στο πιάτο σου

Με πατρίδα τους την Ιταλία, τα κανόλι έχουν γίνει δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας.
empty alt

Ραβιόλια-λαζάνια mamma mia!

Έξτρα απόλαυση σε μια συνταγή δύο σε ένα. Η ιταλική βραδιά είναι καλύτερη όταν συνδυάζονται τα δύο αγαπημένα σου ζυμαρικά.
empty alt

Γεμιστές μελιτζάνες αλλιώς… με κριθαράκι

Ενώ οι μελιτζάνες στην ελληνική κουζίνα γίνονται με πολλούς τρόπους, εδώ θα την κάνουμε γεμιστή, αλλά λίγο πειραγμένη καθώς θα χρησιμοποιήσουμε κριθαράκι! Ώρα προετοιμασίας: 25 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά Συστατικά 4 μικρές μελιτζάνες (περίπου 200 gr η καθεμία) Αντικολλητικό μαγειρικό...
empty alt

Ενεργειακές μπάλες με αποξηραμένο βερίκοκο

Γνωρίστε το νέο αγαπημένο σας σνακ
Back To Top