Αυτό το γεύμα είναι χορταστικό και γευστικό, που τονίζεται από τα εποχιακά λαχανικά και τα τέλεια ισορροπημένα καρυκεύματα.

Αυτό το γεύμα είναι χορταστικό και γευστικό, που τονίζεται από τα εποχιακά λαχανικά και τα τέλεια ισορροπημένα καρυκεύματα. Σερβίρετε με σπαράγγια στον ατμό, μπρόκολο ή πράσινα φασόλια για να προσθέσετε περισσότερο χρώμα και θρεπτικά συστατικά.

Συστατικά

6 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα (περίπου 110 gr το καθένα)

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

1 κουτί (350 gr) αγκινάρες συσκευασμένες σε νερό, στραγγισμένες

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 συσκευασία (230 gr) μανιτάρια σε φέτες

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3/4 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

1/2 φλιτζάνι μισό-μισό χωρίς λιπαρά

Απόδοση παραγωγής:

6 μερίδες

creamychic

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ταψί. Συνδυάστε την πάπρικα, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Ανακατέψτε καλά. Κρατήστε 1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα καρυκευμάτων στην άκρη. Πασπαλίστε το υπόλοιπο μείγμα καρυκευμάτων ομοιόμορφα πάνω από το κοτόπουλο. Κόψτε τις αγκινάρες στη μέση, τακτοποιήστε τες γύρω από το κοτόπουλο.

Λιώστε το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε μανιτάρια και το 1 κουταλάκι του γλυκού από το υπόλοιπο μείγμα καρυκευμάτων. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίζετε με αλεύρι πάνω από τα μανιτάρια. Μαγειρεύουμε και ανακατεύετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε τον ζωμό και σιγοβράζετε για 3 λεπτά ή μέχρι να πήξει. Ρίχνετε ομοιόμορφα πάνω από κοτόπουλο και αγκινάρες.

Ψήστε για 30 λεπτά ή μέχρι να μην είναι πλέον ροζ.

Πρόταση σερβιρίσματος: Σερβίρετε με ένα πράσινο λαχανικό στον ατμό, όπως σπαράγγια, μπρόκολο ή πράσινα φασόλια.

Διατροφικές Πληροφορίες:

Θερμίδες: 220 θερμίδες, Υδατάνθρακες: 14 g, Πρωτεΐνες: 29 g, Λιπαρά: 6 g, Κορεσμένα λιπαρά: 2 g, Χοληστερόλη: 79 mg, Νάτριο: 425 mg, Φυτικές ίνες: 7 g

Κρεμώδες κοτόπουλο φούρνου με αγκινάρες και μανιτάρια – Γλυκούλι (glykouli.gr)

empty alt

Πόση καφεΐνη έχει ο ντεκαφεϊνέ σου;

Ακούγεται παράδοξο, αντιφατικό και πιθανόν νομίζεις ότι κάνουμε κάποιου είδους πλάκα. Παραδέξου το, ο τίτλος σε κάνει να κοιτάς με άλλο μάτι τον decaf που παρήγγειλες μόλις πριν και κρατάς τώρα στα χέρια σου.
empty alt

Τα φρούτα και τα λαχανικά του Μάη

Διανύουμε τον «κερασάρη» ή «πράσινο» μήνα, όπως λέγεται. Στην έναρξή του γιορτάζουμε την ανθοφορία, την καρποφορία, τη φύση.
empty alt

Πώς καθαρίζω τη μυρωδιά του σκόρδου από τα χέρια μου; Και άλλες απορίες

Μπορεί να το αποφεύγουμε πριν από ένα ρομαντικό ραντεβού ή μια σημαντική επαγγελματική συνάντηση, λόγω της χαρακτηριστικής μυρωδιάς που αφήνει την οποία δεν εξουδετερώνει ούτε η πιο ισχυρή οδοντόκρεμα, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε τη μαγειρική μας χωρίς αυτό.
empty alt

Ένα απολαυστικό νηστίσιμο μενού για την Καθαρά Δευτέρα

Διαβάζοντας τη φράση «μοναστηριακή γαστρονομία» το μυαλό σου μπορεί να πηγαίνει στη στέρηση και τη λιτότητα, ωστόσο στην πραγματικότητα η απάρνηση των εγκοσμίων απολαύσεων που απαιτεί η μοναστική ζωή δεν περνά απαραίτητα και σε επίπεδο διατροφής.
empty alt

Μπορείς να κάνεις κι εσύ μια πανεύκολη σπιτική λεμονάδα

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε μια λεμονάδα, όπως λέει μια αγγλόφωνη παροιμία. Και εσύ δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις αυτή την προτροπή.
empty alt

Πίτσα-σπαγγέτι σημειώσατε Χ

  Μια πρωτότυπη συνταγή έρχεται να βάλει τέλος στο αιώνιο δίλημμα «πίτσα ή σπαγγέτι;».   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ αλάτι 1 κιλό μακαρόνια 2 φλ.
empty alt

Απολαυστικά και λαχταριστά μπισκότα μήλου

Το απόλυτο φθινοπωρινό φρούτο σε μια τραγανή και γλυκιά εκδοχή
empty alt

Ζυμαρικά με κρεμώδες πέστο λεμόνι-σπανάκι

Σπανάκι και ζυμαρικά, ένας υπέροχα γευστικός συνδυασμός
Back To Top