Δεν υπάρχει πιο απλός τρόπος να νοστιμίσεις μια σαλάτα από ένα μείγμα από ελαιόλαδο και ξίδι. Κάποιες φορές όμως αυτός ο συνδυασμός γίνεται λίγο μονότονος και τότε επιζητάς τη γευστική ανατροπή που θα δώσει ενδιαφέρον ακόμα και στο πιο συνηθισμένο πιάτο.

Δεν υπάρχει πιο απλός τρόπος να νοστιμίσεις μια σαλάτα από ένα μείγμα από ελαιόλαδο και ξίδι. Κάποιες φορές όμως αυτός ο συνδυασμός γίνεται λίγο μονότονος και τότε επιζητάς τη γευστική ανατροπή που θα δώσει ενδιαφέρον ακόμα και στο πιο συνηθισμένο πιάτο.

Εδώ θα σου φανεί χρήσιμη η εξίσωση του τέλειου ντρέσινγκ, που λειτουργεί σαν πασπαρτού για κάθε σαλάτα, αλλά ακόμα και για ένα μπολ με δημητριακά. Κι αυτό γιατί παντρεύει την ασφάλεια ενός γενικού κανόνας μαγειρικής με τα ανεξάντλητα περιθώρια δημιουργικότητας του αυτοσχεδιασμού.

Ο κανόνας προέρχεται από το βιβλίο μαγειρικής του David Bez, Supper Love.

Εφάρμοσέ τον σε κάθε ντρέσινγκ σαλάτας και δεν θα χάσεις:

3 μέρη ελαιόλαδο
+
1 μέρος όξινο υλικό (ξίδι, σόγια σος, χυμό λεμονιού)
+
1 μέρος κρεμώδες υλικό (ταχίνι, γιαούρτι, φιστικοβούτυρο0
+
1 μέρος γλυκό υλικό (μέλι, σιρόπι σφενδάμου, νέκταρ αγαύης)
+
1 μέρος βότανα ή μπαχαρικά

Ο Bez προτείνει να πειραματιστείς με μια μεγάλη ποικιλία γεύσεων για να συνοδεύσεις μια πράσινη σαλάτα, μια πηγή πρωτεΐνης ή τα δημητριακά του πρωινού σου. Μπορείς να παντρέψεις το γλυκό σιρόπι σφενδάμου με αλατισμένο βούτυρο αμυγδάλου ή με γιαούρτι και σκόρδο.

Στα μπαχαρικά, ωστόσο, καλό είναι να επικεντρωθείς σε μία δυνατή γεύση, όπως η καπνιστή πάπρικα, για να μη χάσεις το μέτρο. «Σπάνια χρησιμοποιώ πάνω από ένα μπαχαρικό τη φορά και ποτέ πάνω από δύο μαζί», σχολιάζει ο ίδιος.

empty alt

Βρώμικες τροφές

Θεωρείται η “βασίλισσα” των ανοιξιάτικων φρούτων αφού η φράουλα είναι νόστιμη και θρεπτική. Σύμφωνα όμως με τη λίστα η οποία καταγράφει τα πιο «βρώμικα» φρούτα και λαχανικά που δημοσιεύει κάθε χρόνο τη οργάνωση Environmental Working Group (EWG) ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτούμε δυό φορές πριν...
empty alt

Δεν είχες φανταστεί ότι θα μπορούσες να ξεφλουδίσεις έτσι ένα βραστό αυγό

Το τσόφλι ενός αυγού που έχει βράσει μέχρι να γίνει σφιχτό αρνείται πεισματικά να αφαιρεθεί και τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα από το γεγονός ότι στην προσπάθειά σου να το πιάσεις, ζεστό ακόμα από την κατσαρόλα ή το μπρίκι, καις τα δάχτυλά σου.
empty alt

Ψήνεσαι να δεις το grill αλλιώς!

  Πώς να κάνεις πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι ψησίματος με αυτά τα υπέροχα φαγητά. Στη σχάρα σου, είτε μιλάμε για ηλεκτρικό γκριλ, είτε για το γκριλ του φούρνου της ηλεκτρικής σου κουζίνας, μπορείς να βάλεις μια τεράστια γκάμα βρώσιμων υλικών.
empty alt

Η πίτσα του καλοκαιριού έχει για βάση το κολοκύθι!

Σκέφτεσαι ένα καλοκαιρινό ορεκτικό που θα ξαφνιάσει τους καλεσμένους σου ή που θα κάνει τη γευστική έκπληξη στο πάρτι; Σου έχουμε την ιδανική ιδέα… Όταν ακούς τη λέξη πίτσα αρχίζουν αυτόματα να εκκρίνονται (και να εκρήγνυνται) ορμόνες απόλαυσης και ευχαρίστησης, ταυτόχρονα όμως όταν είναι...
empty alt

Ρύζι με κάρυ – πικάντικο και γευστικό

Αυτή η εκδοχή του ρυζιού κάρυ είναι ένα είδος πιλάφι: το ρύζι βράζει σε αρωματικό βούτυρο πριν γίνει εντελώς.
empty alt

Γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών με σπανάκι και τυρί

Στο φθινόπωρο ταιριάζει το άρωμα από το μοσχοκάρυδο. Κι η μαγεία από λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο είναι πιο έντονη στα γαλακτοκομικά, κάνοντας τα γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών μια τέλεια ευκαιρία για να χρησιμοποιήσετε αυτό το υπέροχο μπαχαρικό που δεν μπαίνει πολύ εύκολα στις συνταγές.
empty alt

Το νέο gourmet hot spot της Αθήνας είναι το ολοκαίνουργιο Mayan

Αν σου αρέσουν οι λατινοαμερικάνικες γεύσεις τότε θα ενθουσιαστείς με τη νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα cupcakes

Αυτά τα cupcakes φαίνονται τόσο εντυπωσιακά, και στην πραγματικότητα είναι τόσο εύκολο να γίνουν. Θα μπορούσατε να τα κάνετε όσο η μαμά σας μελώνει τα μελομακάρονα ή βάζει άχνη τους κουραμπιέδες.

Back To Top