Δεν υπάρχει πιο απλός τρόπος να νοστιμίσεις μια σαλάτα από ένα μείγμα από ελαιόλαδο και ξίδι. Κάποιες φορές όμως αυτός ο συνδυασμός γίνεται λίγο μονότονος και τότε επιζητάς τη γευστική ανατροπή που θα δώσει ενδιαφέρον ακόμα και στο πιο συνηθισμένο πιάτο.

Δεν υπάρχει πιο απλός τρόπος να νοστιμίσεις μια σαλάτα από ένα μείγμα από ελαιόλαδο και ξίδι. Κάποιες φορές όμως αυτός ο συνδυασμός γίνεται λίγο μονότονος και τότε επιζητάς τη γευστική ανατροπή που θα δώσει ενδιαφέρον ακόμα και στο πιο συνηθισμένο πιάτο.

Εδώ θα σου φανεί χρήσιμη η εξίσωση του τέλειου ντρέσινγκ, που λειτουργεί σαν πασπαρτού για κάθε σαλάτα, αλλά ακόμα και για ένα μπολ με δημητριακά. Κι αυτό γιατί παντρεύει την ασφάλεια ενός γενικού κανόνας μαγειρικής με τα ανεξάντλητα περιθώρια δημιουργικότητας του αυτοσχεδιασμού.

Ο κανόνας προέρχεται από το βιβλίο μαγειρικής του David Bez, Supper Love.

Εφάρμοσέ τον σε κάθε ντρέσινγκ σαλάτας και δεν θα χάσεις:

3 μέρη ελαιόλαδο
+
1 μέρος όξινο υλικό (ξίδι, σόγια σος, χυμό λεμονιού)
+
1 μέρος κρεμώδες υλικό (ταχίνι, γιαούρτι, φιστικοβούτυρο0
+
1 μέρος γλυκό υλικό (μέλι, σιρόπι σφενδάμου, νέκταρ αγαύης)
+
1 μέρος βότανα ή μπαχαρικά

Ο Bez προτείνει να πειραματιστείς με μια μεγάλη ποικιλία γεύσεων για να συνοδεύσεις μια πράσινη σαλάτα, μια πηγή πρωτεΐνης ή τα δημητριακά του πρωινού σου. Μπορείς να παντρέψεις το γλυκό σιρόπι σφενδάμου με αλατισμένο βούτυρο αμυγδάλου ή με γιαούρτι και σκόρδο.

Στα μπαχαρικά, ωστόσο, καλό είναι να επικεντρωθείς σε μία δυνατή γεύση, όπως η καπνιστή πάπρικα, για να μη χάσεις το μέτρο. «Σπάνια χρησιμοποιώ πάνω από ένα μπαχαρικό τη φορά και ποτέ πάνω από δύο μαζί», σχολιάζει ο ίδιος.

empty alt

Ξέρεις πόσων χρονών είναι τα μήλα σου;

Διάβασα κάτι που μου έκανε πολύ εντύπωση σήμερα και θέλω να το μοιραστώ μαζί σου! Ήξερες εσύ ότι τα φρέσκα μήλα που βρίσκεις σε μανάβικα και σούπερ μάρκετ μπορεί να είναι μέχρι και 12 μηνών; Ότι μπορούν να αποθηκευτούν χωρίς να χαλάσουν σε ελεγχόμενη ατμόσφαιρα; Τουλάχιστον, όπως […]
empty alt

10 γαστρονομικές τάσεις που περιμένουμε για το 2018

Εδώ και τέσσερα χρόνια το Pinterest δημοσιεύει τη λίστα Pinterest 100, με τις τάσεις που προβλέπει ότι θα πάρουν μεγαλύτερες διαστάσεις στη διάρκεια της επόμενης χρονιάς.
empty alt

Γιατί πρέπει να ανακατεύεις τη σαλάτα με τα χέρια

Ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία του μάγειρα είναι τα (πεντακάθαρα) χέρια του. Κανόνας που ισχύει και όταν αυτός καλείται να ανακατέψει τα υλικά μιας σαλάτας.
empty alt

Αν έχεις slow cooker, έτσι θα φτιάξεις την πιο εύκολη και νόστιμη μπολονέζ

Φαντάσου να ξυπνήσεις το πρωί, μέσα σε 5 λεπτά να έχεις ετοιμάσει όλα τα υλικά για μπολονέζ, να τα βάζεις να μαγειρεύονται και, όταν θα επιστρέψεις το μεσημέρι από το γραφείο, να έχεις έτοιμη μια πεντανόστιμη σάλτσα για μακαρόνια, η οποία μάλιστα διατηρείται έως και μία εβδομάδα […]
empty alt

Πώς να διατηρήσετε τα μαχαίρια σας κοφτερά

Το ακόνισμα ενός μαχαιριού θεωρείται συχνά ως ένα δύσκολο έργο που πρέπει να κάνετε στο σπίτι, αλλά αν καταφέρετε να μάθετε τις βασικές τεχνικές, γίνεται μια απλή δραστηριότητα που μπορεί να σας προσφέρει αρκετή ικανοποίηση.
empty alt

Freeze! Το νέο παγωμένο ποτό λέγεται γρανίτα σανγκρία

Ανοίξατε ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί αλλά δεν το ήπιατε όλο και τώρα αναρωτιέστε τι να κάνετε το υπόλοιπο ή πώς να αποθηκεύεστε; Το ερυθρό κρασί μπορείτε να παγώσετε -στην κατάψυξη- και να το μετατρέψετε σε μια εξαιρετική παγωμένη απόλαυση! Μπορείτε ακόμα να το βάλετε σε θήκες για […]
empty alt

Γευστικές βόμβες με αβοκάντο και μπέικον

Το αβοκάντο είναι μια θρεπτική τροφή με ωφέλιμα λίπη και πολύτιμα συστατικά που προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στη διατροφή σου! Στην «πειραγμένη» αυτή εκδοχή του το συνδυάζουμε με «επικίνδυνα» υλικά που δίνουν μια έκρηξη γευστικής απόλαυσης.
empty alt

Νόστιμο μπανανόψωμο χωρίς γλουτένη

Και το μόνο που θα λείπει από αυτή την απολαυστική συνταγή θα είναι μόνο η γλουτένη
Back To Top