Δύο απολαύσεις μαζί, σε έναν συνδυασμό που θα σας ενθουσιάσει

Πολυεπίπεδο και απολύτως εκπληκτικό, αυτό το cheesecake με μηλόπιτα αλλάζει πραγματικά το παιχνίδι για εμάς. Τώρα μπορούμε να απολαύσουμε δύο εμβληματικά γλυκά –μηλόπιτα και cheesecake– όλα σε μία μπουκιά. Επιπλέον, δεν είναι τόσο μεγαλύτερη προσπάθεια για να ψήσετε αυτήν τη λιχουδιά από ό,τι για να προετοιμάσετε το ένα ή το άλλο. Κάθε μπουκιά αυτού του cheesecake μηλόπιτας συγχωνεύει τις γεύσεις μιας πικάντικης γέμισης μήλου και μιας βουτυράτης κρούστας πίτας με ένα κρεμώδες cheesecake κανέλας με κρούστα κράκερ Graham. Σας τρομάζει η εκπληκτική παρουσίασή του; Δεν χρειάζεται! Διαβάστε παρακάτω για όλες τις κορυφαίες συμβουλές μας για την παρασκευή αυτού του cheesecake μηλόπιτα:

Η προσθήκη κανέλας στη ζύμη του τυριού κρέμα μας βοηθά να ενωθούν τα στρώματα, δίνοντας έμφαση στη γεύση μήλου στην επικάλυψη. Ενώ το cheesecake ψήνεται, θα ετοιμάσετε τη γέμιση μήλου σας στην εστία. Θα ξέρετε ότι έχει γίνει όταν πήξει η σάλτσα και τα μήλα μαλακώσουν. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου όσο τελειώνει το ψήσιμο του cheesecake. Όταν ψηθεί το cheesecake, σβήστε τον φούρνο και ανοίξτε λίγο την πόρτα και μετά αφήστε το cheesecake να κρυώσει για 1 ώρα.

Μην σας τρομάζει το πλέγμα. Αφού στρίψετε τη ζύμη σε τουλάχιστον 10" (για να ελευθερώσετε λίγο χώρο), κόψτε σε λωρίδες 1". Τοποθετήστε τις μισές λωρίδες ομοιόμορφα πάνω από το cheesecake. Διπλώστε κάθε άλλη λωρίδα προς τα πίσω. Τοποθετήστε μια λωρίδα ζύμης κάθετα στις διπλωμένες λωρίδες και ξεδιπλώστε τις διπλωμένες λωρίδες πάνω της. Συνεχίστε να διπλώνετε και να ξεδιπλώνετε για να πλέξετε μαζί το πλέγμα. Είναι τόσο εύκολο!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

10 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

11 π.μ.

CAL/SERV:

890

Συστατικά

ΚΡΟΥΣΤΑ

Σπρέι μαγειρικής

14 κράκερ Graham, θρυμματισμένα (περίπου 2 φλ.)

1/2 φλ. (1 ξυλάκι) ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

1/3 φλ. (66 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη

1/4 κουτ. αλάτι

ΤΣΕΙΣΚΕΪΚ

4 (220 gr.) μπλοκ τυρί κρέμα, θερμοκρασία δωματίου

1 φλ. (200 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη

3 μεγάλα αυγά

1/4 φλ. κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1/2 κουτ. κανέλα

1/2 κουτ. αλάτι

ΓΕΜΙΣΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑΣ

4 μεγάλα μήλα Granny Smith (περίπου 2 κιλά), ξεφλουδισμένα, χωρίς πυρήνα, κομμένα σε φέτες 1/2"

1/2 φλ. (100 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη

2 κ.σ. άμυλο καλαμποκιού

2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο

1 κ.γ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουτ. κανέλα

1/4 κουτ. αλάτι

Ζύμη πλεξούδας

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για ρολό

1 (9") στρογγυλή κρούστα πίτας από κατάστημα ή σπιτική

1 μεγάλο αυγό

2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

Εκτέλεση

ΚΡΟΥΣΤΑ

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°. Αλείφουμε ένα ταψί 9" με μαγειρικό σπρέι.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα ψίχουλα κράκερ Graham, το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να ενωθούν (το μείγμα πρέπει να μοιάζει με υγρή άμμο). Χρησιμοποιώντας τον πάτο ενός μπολ μεζούρας, πιέστε την κρούστα στον πάτο και περίπου 1" επάνω από τις πλευρές του προετοιμασμένου ταψιού.

ΤΣΕΙΣΚΕΪΚ

Βήμα 1

Με ένα βραστήρα ή μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε νερό να βράσει. Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα (ή στο μεγάλο μπολ ενός μίξερ με βάση το εξάρτημα για το σύρμα), χτυπήστε το τυρί κρέμα και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να μη μείνουν σβώλοι. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας για να αναμειχθούν μετά από κάθε προσθήκη, στη συνέχεια χτυπήστε την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, τη βανίλια, την κανέλα και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μείγμα στην κρούστα και απλώνουμε σε ομοιόμορφη στρώση.

Βήμα 2

Τυλίξτε σφιχτά τον πάτο του ταψιού σε αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο ταψί. Ρίξτε αρκετό βραστό νερό για να φτάσει στη μέση του ταψιού.

Βήμα 3

Ψήστε το cheesecake μέχρι το κέντρο να κουνηθεί ελαφρώς, περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Σβήνουμε το φούρνο, ανοίγουμε την πόρτα και αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα περίπου.

ΓΕΜΙΣΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑΣ

Βήμα 1

Εν τω μεταξύ, σε μια μέτρια κατσαρόλα, ρίξτε τα μήλα, την κρυσταλλική ζάχαρη, το άμυλο καλαμποκιού, το βούτυρο, το χυμό λεμονιού, την κανέλα, το αλάτι και 1 φλιτζάνι νερό μέχρι να ενωθούν. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να πήξει η σάλτσα, περίπου 15 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Βήμα 2

Αφαιρέστε το cheesecake από το φούρνο και αφαιρέστε το ταψί με το νερό. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε το cheesecake σε ένα ταψί σε ένα φύλλο ψησίματος με επένδυση με αλουμινόχαρτο. Απλώνουμε τη γέμιση μηλόπιτας πάνω από το cheesecake.

Ζύμη πλεξούδας

Βήμα 1

Αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 225˚. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, απλώστε την κρούστα σε ένα χοντρό τετράγωνο 10". Κόψτε σε 10 λωρίδες πλάτους περίπου 1". Τοποθετήστε τις μισές λωρίδες κατά μήκος του cheesecake σε ίσα διαστήματα. Πλέξτε τις υπόλοιπες λωρίδες κάτω και πάνω κάθετα σε άλλες λωρίδες για να κάνετε ένα πλέγμα. Πιέστε τις άκρες μεταξύ τους για να σφραγιστούν.

Βήμα 2

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το αυγό με 1/4 κουταλάκι του γλυκού νερό. Αλείψτε την κορυφή της κρούστας με το αυγό. Πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη.

Βήμα 3

Ψήστε το cheesecake μέχρι να ροδίσει η κρούστα, για 20 με 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει, τουλάχιστον 5 ώρες ή μέχρι όλη τη νύχτα.

empty alt

Το αβοκάντο βοηθάει τη σιλουέτα σου!

Η συχνή κατανάλωση αβοκάντο βοηθάει να μειωθούν οι πιθανότητες να γίνει κάποιος υπέρβαρος. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας έρευνας που έγινε σε 30.000 ανθρώπους από το κρατικό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, που έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν τακτικά αβοκάντο είχαν έως και 30% λιγότερες πιθανότητες...
empty alt

To dress code στα εστιατόρια αλλάζει;

Όταν είσαι καλεσμένος το βράδυ για φαγητό, φοράς αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «τα καλά σου». Ένα όμορφο φόρεμα και τακούνια οι γυναίκες, το κοστούμι τους οι άντρες.
empty alt

Τελικά πόση σοκολάτα είναι καλή σοκολάτα;

Αυξάνονται το τελευταίο διάστημα οι μελέτες που αποφαίνονται ότι η κατανάλωση σοκολάτας, που παλαιότερα ήταν στο πυρ το εξώτερον, μπορεί να κάνει καλό στην υγεία σου.
empty alt

Αλήθεια, γιατί οι Γαλλίδες δεν… παχαίνουν;

Σε μια χώρα όπου κυριαρχούν πεντανόστιμα γλυκά και φρέσκες μπαγκέτες σε κάθε γωνιά, θα περίμενε κανείς πως οι περισσότεροι από τους κατοίκους της θα είχαν πρόβλημα με τα παραπανίσια κιλά.
empty alt

5 επαγγελματικά tips για να βγάλεις τις καλύτερες φωτογραφίες φαγητού

Στη φωτογράφιση ενός πιάτου, πέντε είναι οι παράγοντες που παίζουν σημαντικότερο ρόλο. Ο φωτογράφος Αντώνης Δρακάκης (adphotography.gr), που στον ελεύθερο χρόνο του λατρεύει να μαγειρεύει, σού αποκαλύπτει τους τρόπους με τους οποίους θα ελέγξεις αυτούς τους πέντε παράγοντες ώστε να τραβήξεις...
empty alt

Αλήθεια, τι τρώνε οι απόλυτα πετυχημένοι άνθρωποι;

Ποιος δε θέλει να μαθαίνει τα μυστικά της επιτυχίας-πώς μια σειρά από επιτυχημένοι άνθρωποι έφτασαν στο στόχο τους; Τι είναι αυτό που κάνουν που οι υπόλοιποι αγνοούμε; Φυσικά, η τροφή που τρώμε δεν έχει τη δύναμη να μας μεταμορφώσει σε Ολυμπιονίκες ή σε εκατομμυριούχους, αλλά χωρίς αμφιβολία […]
empty alt

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να ξαναχρησιμοποιήσεις το λάδι τηγανίσματος

Συνήθως χρησιμοποιούμε μεγάλη ποσότητα λαδιού για να τηγανίσουμε, που είναι κρίμα να πετάξουμε αμέσως μετά την πρώτη χρήση.
empty alt

Ψητό κοτόπουλο με περουβιανό άρωμα

Μια συνταγή που σε ταξιδεύει στις γεύσεις του Περού. Το περουβιανό ψητό κοτόπουλο είναι μια εκδοχή που θα λατρέψεις, αν σου αρέσουν οι έντονες πικάντικες γεύσεις.
Back To Top