Η Διεθνής Ημέρα Chefs ιδρύθηκε για να υπενθυμίσει στους σεφ, ότι είναι καθήκον τους να περάσουν τις γνώσεις και τις μαγειρικές δεξιότητές τους στην επόμενη γενιά σεφ με μια αίσθηση υπερηφάνειας και δέσμευσης για το μέλλον Κάθε χρόνο η Διεθνής Ημέρα του Chefs γιορτάζεται σε όλο τον […]

Η Διεθνής Ημέρα Chefs ιδρύθηκε για να υπενθυμίσει στους σεφ, ότι είναι καθήκον τους να περάσουν τις γνώσεις και τις μαγειρικές δεξιότητές τους στην επόμενη γενιά σεφ με μια αίσθηση υπερηφάνειας και δέσμευσης για το μέλλον

Κάθε χρόνο η Διεθνής Ημέρα του Chefs γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο στις 20 Οκτωβρίου για να δημιουργήσει ευαισθητοποίηση σχετικά με το επάγγελμα και να το γιορτάσει. Επιπλέον, εκτός από την προώθηση της σημασίας ενός σεφ, η μέρα επικεντρώνεται επίσης στην εκπαίδευση των παιδιών σε όλο τον κόσμο για την κατανάλωση υγιεινής διατροφής.

Θέμα

Όπως πέρυσι, το θέμα για τη διεθνή ημέρα σεφ και φέτος είναι επίσης «υγιεινό φαγητό για το μέλλον». Μέσω αυτού του θέματος, οι σεφ σε ολόκληρο τον κόσμο εξαπλώνουν το μήνυμα σχετικά με τον αντίκτυπο που έχει η παραγωγή και η κατανάλωση τροφίμων στο περιβάλλον.

Ιστορία και σημασία

Το 2004, ένας διάσημος σεφ και ο πρώην πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Societies Chefs (WorldChef), ο Dr Bill Gallagher ξεκίνησε τη διεθνή ημέρα Chefs. Ήταν μια μέρα μόνο να τιμήσει το επάγγελμα και να δημιουργήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα υγιεινά τρόφιμα.

Πέρα από την καθιέρωση, η μέρα στοχεύει να τιμήσει το επάγγελμα και να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους για τα υγιεινά τρόφιμα. Οι WorldChef εργάζονται για την εκπαίδευση και τη δημιουργία συνειδητοποίησης με τα μέσα σε όλο τον κόσμο.

Για τα τελευταία χρόνια, οι WorldChefs συνεργάζονται με το Nestle Professional που φιλοξενεί διασκεδαστικά εργαστήρια και εκδηλώσεις παγκοσμίως για να μεταδώσουν στα παιδιά τη σημασία της υγιεινής διατροφής.

empty alt

Μήλο: ο πολύτιμος σύμμαχος της υγείας

Ένα μήλο την ημέρα όχι μόνο κάνει τον γιατρό πέρα, αλλά και πέντε διαφορετικές μορφές καρκίνου, ίσως και περισσότερες, υποστηρίζει μία νέα μελέτη.
empty alt

Σέλερι: Η αξία, τα οφέλη του και πώς θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις

  Υπάρχουν ορισμένα λαχανικά παρεξηγημένα και για αυτό το λόγο παραμελημένα από το διατροφολόγιο και τις γευστικές μας προτιμήσεις, όπως το σέλερι ή αλλιώς αμερικανικό σέλινο.
empty alt

Μενού για τυφλούς

      Λένε ότι όταν σου λείπει μία αίσθηση έχεις ιδιαίτερα αναπτυγμένες τις υπόλοιπες. Έχεις αναρωτηθεί πώς απολαμβάνει το φαγητό του ένας άνθρωπος που δεν βλέπει; Πώς είναι να τρως δίχως να έχει δει το φαγητό που βρίσκεται στο πιάτο σου; Κυρίως, πώς είναι να πηγαίνεις […]
empty alt

Ένας παράξενος τρόπος να εκμεταλλευτείς τα ποπκόρν που περίσσεψαν

Αν, λέμε αν, περισσέψουν ποτέ ποπκόρν από μια κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι, μην τα πετάξεις. Μπορεί μέχρι το επόμενο πρωί να έχουν χάσει σε κάποιο βαθμό την υπέροχα τραγανή υφή τους, αλλά παραμένουν ένας ικανός υποψήφιος για μια νόστιμη ομελέτα.
empty alt

Τα 20 βιβλία μαγειρικής που κάθε σεφ πρέπει να διαβάσει!

Η μαγειρική αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι και αποτελεί μια μορφή τέχνης σεβαστή σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα σπιτικό σοκολατένιο αυγό

Φέτος το Πάσχα, που δεν αργεί πλέον, μπορείς να χαρίσεις σε παιδιά, ανίψια και βαφτιστήρια σοκολατένια αυγά που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου.
empty alt

Μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια

Αν συνδυάσεις βραστά ρεβίθια με το περιεχόμενο μιας σχεδόν κλασικής χωριάτικης σαλάτας μαζί με βινεγκρέτ λεμονιού-μαϊντανού έχεις ένα γευστικό πιάτο που επιπλέον θα κρατήσει για ώρες μακριά το αίσθημα της πείνας.
empty alt

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας
Back To Top