Η Διεθνής Ημέρα Chefs ιδρύθηκε για να υπενθυμίσει στους σεφ, ότι είναι καθήκον τους να περάσουν τις γνώσεις και τις μαγειρικές δεξιότητές τους στην επόμενη γενιά σεφ με μια αίσθηση υπερηφάνειας και δέσμευσης για το μέλλον Κάθε χρόνο η Διεθνής Ημέρα του Chefs γιορτάζεται σε όλο τον […]

Η Διεθνής Ημέρα Chefs ιδρύθηκε για να υπενθυμίσει στους σεφ, ότι είναι καθήκον τους να περάσουν τις γνώσεις και τις μαγειρικές δεξιότητές τους στην επόμενη γενιά σεφ με μια αίσθηση υπερηφάνειας και δέσμευσης για το μέλλον

Κάθε χρόνο η Διεθνής Ημέρα του Chefs γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο στις 20 Οκτωβρίου για να δημιουργήσει ευαισθητοποίηση σχετικά με το επάγγελμα και να το γιορτάσει. Επιπλέον, εκτός από την προώθηση της σημασίας ενός σεφ, η μέρα επικεντρώνεται επίσης στην εκπαίδευση των παιδιών σε όλο τον κόσμο για την κατανάλωση υγιεινής διατροφής.

Θέμα

Όπως πέρυσι, το θέμα για τη διεθνή ημέρα σεφ και φέτος είναι επίσης «υγιεινό φαγητό για το μέλλον». Μέσω αυτού του θέματος, οι σεφ σε ολόκληρο τον κόσμο εξαπλώνουν το μήνυμα σχετικά με τον αντίκτυπο που έχει η παραγωγή και η κατανάλωση τροφίμων στο περιβάλλον.

Ιστορία και σημασία

Το 2004, ένας διάσημος σεφ και ο πρώην πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Societies Chefs (WorldChef), ο Dr Bill Gallagher ξεκίνησε τη διεθνή ημέρα Chefs. Ήταν μια μέρα μόνο να τιμήσει το επάγγελμα και να δημιουργήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα υγιεινά τρόφιμα.

Πέρα από την καθιέρωση, η μέρα στοχεύει να τιμήσει το επάγγελμα και να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους για τα υγιεινά τρόφιμα. Οι WorldChef εργάζονται για την εκπαίδευση και τη δημιουργία συνειδητοποίησης με τα μέσα σε όλο τον κόσμο.

Για τα τελευταία χρόνια, οι WorldChefs συνεργάζονται με το Nestle Professional που φιλοξενεί διασκεδαστικά εργαστήρια και εκδηλώσεις παγκοσμίως για να μεταδώσουν στα παιδιά τη σημασία της υγιεινής διατροφής.

empty alt

Πώς θα κάνεις το βούτυρο να μαλακώσει γρήγορα

Ίσως θέλεις να φτιάξεις ένα κέικ, αλλά ξέχασες να το βγάλεις εγκαίρως εκτός ψυγείου για να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
empty alt

Τι είναι το μαύρο σκόρδο;

Στην εμφάνιση μοιάζει με σκόρδο που έχει χαλάσει, στην πραγματικότητα όμως το μαύρο σκόρδο έχει περάσει από μια ειδική διαδικασία παλαίωσης, η οποία του έχει δώσει εντελώς διαφορετική γεύση με ουμάμι νότες.
empty alt

Στη Βρετανία οργανώνονται εργαστήρια μαγειρικής για ανθρώπους που κάνουν χημειοθεραπεία

Η μητέρα του Ryan Riley, ενός 24χρονου στυλίστα και δημοσιογράφου γεύσης, η οποία πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια από καρκίνο του πνεύμονα, απολάμβανε να μαγειρεύει και να παρακολουθεί εκπομπές μαγειρικής.
empty alt

4 συνταγές για αποτοξίνωση από το κρέας μετά τις γιορτές

Τα τελευταία χρόνια η χορτοφαγία έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος ακόμα και στη χώρα μας, καθώς κάποιοι αποφασίζουν να κόψουν το κρέας για λόγους ηθικής, υγείας και/ή προστασίας του περιβάλλοντος.
empty alt

5 καλοκαιρινά comfort foods που μας φτιάχνουν τη διάθεση

Η όσφρηση είναι η πιο αρχέγονη αίσθηση, αυτή που οδηγεί κατευθείαν σε βαθιά ριζωμένες αναμνήσεις. Έτσι εξηγείται γιατί όταν ευωδιάζουν στο σπίτι φρεσκοκομμένες πατάτες στο τηγάνι ανασύρονται αυτόματα από τη μνήμη μακρινές εικόνες από τη γιαγιά μας στο χωριό, να στρώνει το βράδυ το τραπέζι για να […]
empty alt

Εστιατόρια, υψηλή γαστρονομία και FNL Best Restaurant Awards 2020

Γεύσεις πολλών αστέρων με διακρίσεις και βραβεία
empty alt

Strawberry fields forever

Ένα είναι το φρούτο σήμα-κατατεθέν αυτής της εποχής και μικροί και μεγάλοι τής έχουν αδυναμία! Η φράουλα (Fragaria ananassa) προέρχεται από την Ευρώπη τον 18ο αιώνα.
empty alt

Βαρκάδα στην απόλαυση με αβοκάντο+αβγό

Τα γεμισμένα αβοκάντο είναι ο αγαπημένος μας τρόπος να τρώμε τα φρούτα. Είναι κρεμώδης υφή ζευγάρι τέλειο με ένα απλό αυγό και τραγανό μπέικον.
Back To Top