Η Διεθνής Ημέρα Chefs ιδρύθηκε για να υπενθυμίσει στους σεφ, ότι είναι καθήκον τους να περάσουν τις γνώσεις και τις μαγειρικές δεξιότητές τους στην επόμενη γενιά σεφ με μια αίσθηση υπερηφάνειας και δέσμευσης για το μέλλον Κάθε χρόνο η Διεθνής Ημέρα του Chefs γιορτάζεται σε όλο τον […]

Η Διεθνής Ημέρα Chefs ιδρύθηκε για να υπενθυμίσει στους σεφ, ότι είναι καθήκον τους να περάσουν τις γνώσεις και τις μαγειρικές δεξιότητές τους στην επόμενη γενιά σεφ με μια αίσθηση υπερηφάνειας και δέσμευσης για το μέλλον

Κάθε χρόνο η Διεθνής Ημέρα του Chefs γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο στις 20 Οκτωβρίου για να δημιουργήσει ευαισθητοποίηση σχετικά με το επάγγελμα και να το γιορτάσει. Επιπλέον, εκτός από την προώθηση της σημασίας ενός σεφ, η μέρα επικεντρώνεται επίσης στην εκπαίδευση των παιδιών σε όλο τον κόσμο για την κατανάλωση υγιεινής διατροφής.

Θέμα

Όπως πέρυσι, το θέμα για τη διεθνή ημέρα σεφ και φέτος είναι επίσης «υγιεινό φαγητό για το μέλλον». Μέσω αυτού του θέματος, οι σεφ σε ολόκληρο τον κόσμο εξαπλώνουν το μήνυμα σχετικά με τον αντίκτυπο που έχει η παραγωγή και η κατανάλωση τροφίμων στο περιβάλλον.

Ιστορία και σημασία

Το 2004, ένας διάσημος σεφ και ο πρώην πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Societies Chefs (WorldChef), ο Dr Bill Gallagher ξεκίνησε τη διεθνή ημέρα Chefs. Ήταν μια μέρα μόνο να τιμήσει το επάγγελμα και να δημιουργήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα υγιεινά τρόφιμα.

Πέρα από την καθιέρωση, η μέρα στοχεύει να τιμήσει το επάγγελμα και να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους για τα υγιεινά τρόφιμα. Οι WorldChef εργάζονται για την εκπαίδευση και τη δημιουργία συνειδητοποίησης με τα μέσα σε όλο τον κόσμο.

Για τα τελευταία χρόνια, οι WorldChefs συνεργάζονται με το Nestle Professional που φιλοξενεί διασκεδαστικά εργαστήρια και εκδηλώσεις παγκοσμίως για να μεταδώσουν στα παιδιά τη σημασία της υγιεινής διατροφής.

empty alt

Το αβοκάντο βοηθάει τη σιλουέτα σου!

Η συχνή κατανάλωση αβοκάντο βοηθάει να μειωθούν οι πιθανότητες να γίνει κάποιος υπέρβαρος. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας έρευνας που έγινε σε 30.000 ανθρώπους από το κρατικό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, που έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν τακτικά αβοκάντο είχαν έως και 30% λιγότερες πιθανότητες...
empty alt

5 τρόποι να γλυκάνεις τον καφέ σου χωρίς ζάχαρη (και χωρίς τα υποκατάστατά της)

Μόλις έφτιαξες καφέ αλλά διαπίστωσες ότι σού τελείωσε η ζάχαρη; Ή, απλά, προσπαθείς να περιορίσεις την κατανάλωσή της; Ιδού πέντε εναλλακτικές της οι οποίες, όχι, δεν περιλαμβάνουν τα τεχνητά γλυκαντικά ούτε την «κλασική» πλέον στέβια.
empty alt

Μέλι με σκόρδο, το αχτύπητο δίδυμο στη γεύση!

Γλυκιά και πικάντικη μαζί, η παρακάτω σος θα γίνει το αγαπημένο σου συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα. Ταιριάζει εξίσου σε ψητό χοιρινό και ψάρι, φτερούγες κοτόπουλου, σε σάντουιτς αλλά και σε ζεστά ροφήματα τσαγιού.
empty alt

Το στοιχείο της διατροφής που προστατεύει από πολλά προβλήματα υγείας

Στην εγκυμοσύνη ο γυναικολόγος μπορεί να συστήσει την πρόσληψη συμπληρωμάτων μαγνησίου, καθώς θεωρείται ότι προλαμβάνει τις συσπάσεις της μήτρας.
empty alt

Λαχταριστή σούπα μπρόκολου με λιωμένο τυρί

Νομίζουμε ότι η σούπα τσένταρ μπρόκολου εφευρέθηκε αποκλειστικά για άτομα που μισούν τα λαχανικά. Είναι πολύ πιο εύκολο να πάρετε την καθημερινή σας μερίδα λαχανικών όταν συνδυάζονται με ένα λαχταριστό, τυρολαχταριστό ζωμό.
empty alt

Πένες Αλφρέντο στον φούρνο με κοτόπουλο

Πένες με κρεμώδη σάλτσα αλφρέντο, κοτόπουλο και (πολύ) μοτσαρέλα — χρειάζεται να πούμε περισσότερα; ΥΛΙΚΑ: 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 1 κιλό πένες 4 κ.
empty alt

Απολαυστικά και λαχταριστά μπισκότα μήλου

Το απόλυτο φθινοπωρινό φρούτο σε μια τραγανή και γλυκιά εκδοχή
empty alt

Γεμιστά κοχύλια αλά… σπανακόπιτα

Όταν λατρεύεις τη σπανακόπιτα… θες να την βάζεις παντού!
Back To Top