Η Διεθνής Ημέρα Chefs ιδρύθηκε για να υπενθυμίσει στους σεφ, ότι είναι καθήκον τους να περάσουν τις γνώσεις και τις μαγειρικές δεξιότητές τους στην επόμενη γενιά σεφ με μια αίσθηση υπερηφάνειας και δέσμευσης για το μέλλον Κάθε χρόνο η Διεθνής Ημέρα του Chefs γιορτάζεται σε όλο τον […]

Η Διεθνής Ημέρα Chefs ιδρύθηκε για να υπενθυμίσει στους σεφ, ότι είναι καθήκον τους να περάσουν τις γνώσεις και τις μαγειρικές δεξιότητές τους στην επόμενη γενιά σεφ με μια αίσθηση υπερηφάνειας και δέσμευσης για το μέλλον

Κάθε χρόνο η Διεθνής Ημέρα του Chefs γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο στις 20 Οκτωβρίου για να δημιουργήσει ευαισθητοποίηση σχετικά με το επάγγελμα και να το γιορτάσει. Επιπλέον, εκτός από την προώθηση της σημασίας ενός σεφ, η μέρα επικεντρώνεται επίσης στην εκπαίδευση των παιδιών σε όλο τον κόσμο για την κατανάλωση υγιεινής διατροφής.

Θέμα

Όπως πέρυσι, το θέμα για τη διεθνή ημέρα σεφ και φέτος είναι επίσης «υγιεινό φαγητό για το μέλλον». Μέσω αυτού του θέματος, οι σεφ σε ολόκληρο τον κόσμο εξαπλώνουν το μήνυμα σχετικά με τον αντίκτυπο που έχει η παραγωγή και η κατανάλωση τροφίμων στο περιβάλλον.

Ιστορία και σημασία

Το 2004, ένας διάσημος σεφ και ο πρώην πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Societies Chefs (WorldChef), ο Dr Bill Gallagher ξεκίνησε τη διεθνή ημέρα Chefs. Ήταν μια μέρα μόνο να τιμήσει το επάγγελμα και να δημιουργήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα υγιεινά τρόφιμα.

Πέρα από την καθιέρωση, η μέρα στοχεύει να τιμήσει το επάγγελμα και να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους για τα υγιεινά τρόφιμα. Οι WorldChef εργάζονται για την εκπαίδευση και τη δημιουργία συνειδητοποίησης με τα μέσα σε όλο τον κόσμο.

Για τα τελευταία χρόνια, οι WorldChefs συνεργάζονται με το Nestle Professional που φιλοξενεί διασκεδαστικά εργαστήρια και εκδηλώσεις παγκοσμίως για να μεταδώσουν στα παιδιά τη σημασία της υγιεινής διατροφής.

empty alt

Μπύρα όπως…πίτσα

Ενα μπουκάλι μπύρα ισοδυναμεί σε θερμίδες όσο με ένα κομμάτι πίτσα. Για το λόγω αυτό Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων (LGA) της Αγγλίας επισημαίνει ότι οι ετικέτες στα αλκοολούχα ποτά πρέπει να αλλάξουν για να αναφέρουν τις θερμίδες.
empty alt

Πώς θα ψήσεις παντζάρια στο φούρνο

Ίσως θεωρείς δεδομένο, κάθε φορά που θέλεις να μαγειρέψεις παντζάρια, ότι αρκεί να τα βάλεις σε άφθονο νερό και να τα αφήσεις να βράσουν.
empty alt

Το κόλπο για να καρυκεύεις πάντα ομοιόμορφα το φαγητό σου

Όσο κι αν προσπαθείς να καρυκεύσεις ομοιόμορφα ένα φαγητό, πάντα καταλήγουν κάποια κομμάτια π.χ. πιο αλατισμένα και άλλα άγευστα; Ακολούθησε το κόλπο που προτείνει η συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Dorie Greenspan, με πιο πρόσφατη έκδοσή της το «Everyday Dorie: The Way I Cook».
empty alt

Κάστανα στο φούρνο: πώς θα τα ψήσεις και θα τα καθαρίσεις

Μάθε πώς θα ετοιμάσεις κάστανα στο φούρνο. Πιθανότατα ξέρεις πώς είναι τα κάστανα που δεν έχουν ψηθεί καλά: δεν λένε να καθαριστούν με τίποτα, με αποτέλεσμα να καταλήγεις με πληγωμένα δάχτυλα και φλούδες αδέσποτες σε διάφορα σημεία του σπιτιού.
empty alt

Πόσες μέρες νωρίτερα μπορούμε να τρίψουμε το τυρί χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του;

Σίγουρα είναι βολικό να έχεις πάντα τριμμένο τυρί στο ψυγείο, για γαρνιτούρα σε ζυμαρικά και άλλες συνταγές, μήπως όμως έτσι επηρεάζεται αρνητικά η γεύση του; Το περιοδικό Cook’s Illustrated, για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, έκανε ένα πείραμα.
empty alt

Say cheese… στο φούρνο

Το τυρί είναι ένα τρόφιμο σε τέτοια ποικιλία που αποκλείεται να μην υπάρχει κάποιο που να του έχεις αδυναμία.
empty alt

Διεθνής Ημέρα Chefs 2021: Τιμώντας τους καλλιτέχνες της γαστρονομίας

Η Διεθνής Ημέρα Chefs ιδρύθηκε για να υπενθυμίσει στους σεφ, ότι είναι καθήκον τους να περάσουν τις γνώσεις και τις μαγειρικές δεξιότητές τους στην επόμενη γενιά σεφ με μια αίσθηση υπερηφάνειας και δέσμευσης για το μέλλον Κάθε χρόνο η Διεθνής Ημέρα του Chefs γιορτάζεται σε όλο τον […]
empty alt

Strawberry fields forever

Ένα είναι το φρούτο σήμα-κατατεθέν αυτής της εποχής και μικροί και μεγάλοι τής έχουν αδυναμία! Η φράουλα (Fragaria ananassa) προέρχεται από την Ευρώπη τον 18ο αιώνα.
Back To Top