Ενώ το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, μπορεί μερικές φορές να γίνει λίγο επαναλαμβανόμενο και βαρετό.

Ενώ το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, μπορεί μερικές φορές να γίνει λίγο επαναλαμβανόμενο και βαρετό. Εκτός εάν αρχίσετε να του προσθέτετε τζίντζερ.

Αυτή η ευπροσάρμοστη σούπερ τροφή φιλοξενεί μια σειρά από οφέλη για την υγεία, από τη θεραπεία της ναυτίας έως τη μείωση του πόνου των μυών. Αλλά τι είναι αυτό που κάνει πραγματικά πολύ σούπερ; Είναι πολύ εύκολο να συνδυαστεί με οποιαδήποτε άλλη σούπερ τροφή και μπορεί εύκολα να προστεθεί σε οποιοδήποτε γεύμα της ημέρας.

Είτε θέλετε να απογειώσετε τις ιδιότητές του με ένα κρεμώδες βούτυρο είτε αποφασίσετε να δώσει ένα spicy άγγιγμα  στον πρωινό καφέ σας, το τζίντζερ θα απογειώσει γευστικά τις κλασικές επιλογές στο πρωινό σας.

  1. Βάλτε το στο πρωινό σας φλιτζάνι καφέ

Ο καφές και το τζίντζερ δημιουργούν ένα ισχυρό δίδυμο για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, ειδικά επειδή ο καφές είναι μία από τις μεγαλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών στον κόσμο. Απλώς προσθέστε τριμμένο τζίντζερ στη σκόνη καφέ σας (μέχρι 1 κουταλάκι του γλυκού ανά φλιτζάνι).  Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε επίσης αρκετά χαρμάνια καφέ εμπλουτισμένα με τζίντζερ, είναι ένα αρκετά δημοφιλές ρόφημα στην Ανατολή, καθώς δεν είναι μόνο πικάντικο και νόστιμο, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πέψη.

shogayu-recipe-004-1200x800

  1. Τσάι τζίντζερ για την καθημερινή σας δόση βιταμίνης C

Το τσάι τζίντζερ είναι ένα δημοφιλές ποτό  που βοηθάει να παραμείνετε ζεστοί στις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα. Όχι μόνο προσφέρει θέρμη και αίσθηση γλυκιάς θαλπωρής, αλλά μπορεί να βοηθήσει να ξεπεράσετε μια στομαχική διαταραχή. Ένα φλιτζάνι από αυτό το πικάντικο τσάι το πρωί θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο για την ανακούφιση από ναυτία, ανακατοσούρα, ζαλάδα ή πρωινή ναυτία που προκαλείται από εγκυμοσύνη.

  1. Προσθέστε μαρμελάδα τζίντζερ στα μπισκότα σας

Τα βουτήματα είναι συχνά εφοδιασμένα με μαρμελάδες φρούτων, αλλά έχετε δοκιμάσει ποτέ μαρμελάδα τζίντζερ; Μπορεί να μην είναι η πιο υγιεινή, αλλά σίγουρα είναι μια πιο υγιεινή επιλογή. Μπορείτε να βρείτε έτοιμη μαρμελάδα τζίντζερ ή μπορείτε να προσθέσετε τζίντζερ σε οποιαδήποτε άλλη μαρμελάδα

Πώς να φτιάξετε μαρμελάδα τζίντζερ.

Υλικά:

1 ρίζα τζίντζερ –  μέτρια ή και μεγαλύτερη

3 λεμόνια ολόκληρα με την φλούδα

μισό κιλό μέλι

px_ginger

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα λεμόνια, τα κόβουμε σε κύβους και τα ανακατεύουμε σε ένα μπλέντερ να γίνει μία πάστα.

Ξεφλουδίζουμε το τζίντζερ και το τρίβουμε στον τρίφτη να γίνει ψιλοκομμένο.

Ανακατεύουμε το λεμόνι με το τζίντζερ, και στην συνέχεια προσθέτουμε το μέλι.

Ανακατεύουμε το μείγμα και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο.

Χρήση:

Μπορούμε να προσθέσουμε αυτή τη μαρμελάδα στα ροφήματα μας, να την αλείψουμε σε μια φέτα ψωμί, ή μπορούμε απλά να παίρνουμε 1 κουταλιά της σούπας καθημερινά για πρόληψη.

Φτιάχνουμε μία μαρμελάδα από τζίντζερ, χωρίς ζάχαρη,  που θα στηρίξει και θα προάγει την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Κατά τη διάρκεια των κρύων ημερών, όταν είμαστε πιο επιρρεπείς σε κρυολογήματα και ιούς, είναι απαραίτητο να έχουμε ένα φυσικό προϊόν που θα φροντίσει για την καλή υγεία και την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού μας.

Yλικά (για 2 άτομα)
• 4 καρότα
• 1 μήλο
• 4 εκ. ρίζας τζίντζερ

Εκτέλεση
Kαθαρίστε τα υλικά και βάλτε τα σε έναν αποχυμωτή. O χυμός αυτός ενδείκνυται για κρυολογήματα και ναυτίες.

Tο τζίντζερ θα το βρείτε σε μεγάλα σουπερμάρκετ, καθώς και σε μαγαζιά που πωλούν μπαχαρικά. Tη ρίζα θα τη βρείτε σε σουπερμάρκετ και σε καταστήματα υγιεινής διατροφής και βιολογικών προϊόντων. Tο αιθέριο έλαιο, το σιρόπι, τις κάψουλες και το βάμμα θα τα αναζητήσετε σε επιλεγμένα φαρμακεία.

empty alt

Πώς δεν θα κολλήσει το γάλα που ζεσταίνεις σε κατσαρολάκι

Σίγουρα θα σου έχει συμβεί όταν ζεσταίνεις γάλα για να φτιάξεις π.χ. μια σάλτσα για ζυμαρικά ή ένα σοκολατένιο ρόφημα, να σου κολλάει μια λεπτή στρώση στον πάτο της κατσαρόλας, που αν δεν καθαριστεί αμέσως χρειάζεται τρίψιμο.
empty alt

5 tips για να σταματήσεις να πετάς χαλασμένα λαχανικά και φρούτα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από το να επιστρέφεις σπίτι φορτωμένος με καταπράσινα, ολόδροσα λαχανικά και τίποτα πιο απελπιστικό από το να ξεθάβεις από το ψυγείο σακούλες με σάπια τρόφιμα.
empty alt

Αλάτι: ποια τα είδη του και ποιες οι διαφορές του

Το αλάτι είναι ένα από τα πιο βασικά καρυκεύματα που έχει εκτιμηθεί σε όλη τη μαγειρική ιστορία.
empty alt

Πώς να φτιάξεις την τέλεια μαρμελάδα ντομάτας!

Αυτή η μαρμελάδα είναι το τέλειο συνοδευτικό για την απόλυτη ποικιλία τυριών – ή το ονειρικό πρωινό όσων προτιμούν να συνδυάζουν τα αλμυρά με τα γλυκά! Ισορροπεί τη γλυκύτητα που έχουν τα ντοματίνια με τη γήινη γεύση του δεντρολίβανο, αλλά και αναδύει υπέροχα τα αρώματα από θυμάρι […]
empty alt

Καλοκαιρινές μπάρες λεμονιού

Αν ψάχνεις κάτι γλυκό, απολαυστικό, υγιεινό, δροσερό, καλοκαιρινό και με λίγες θερμίδες – έχουμε αυτό που ζητάς! Αυτές οι μπάρες λεμονιού είναι το τέλειο επιδόρπιο.
empty alt

Γλυκιά κι αλμυρή, η μαρμελάδα ντομάτας είναι η απόλαυση του καλοκαιριού

Η μαρμελάδα υπερέχει στη διατήρηση των γεύσεων και των μυρωδιών της καλοκαιρινής σεζόν, αλλά γιατί πρέπει τα φρούτα να έχουν το μονοπώλιο της προσοχής; Η προσθήκη ης μαρμελάδας ντομάτας στο καλοκαιρινό σας πλατό είναι ακριβώς αυτό που θα σας κάνει να νιώσετε μια δόση λάμψης μάστερ σεφ.
empty alt

Γεμιστά μανιτάρια – θεϊκή απόλαυση

Τα γεμιστά μανιτάρια υπάρχουν από τα τέλη του 19ου αιώνα ή τις αρχές του 20ού αιώνα, ανάλογα με το ποιος διεκδικεί την πατρίδα τους.
empty alt

Απολαυστικός συνδυασμός: κοτόπουλο, πεπόνι και ψημένα πεκάν

Γεύση καλοκαιριού, υπέροχα χρώματα και ωφέλιμα συστατικά: μια σαλάτα δεν χρειάζεται να είναι βαρετή ούτε άνοστη. Τα χρώματα του πεπονιού και του κόκκινου κρεμμυδιού συνδυάζονται για να προσφέρουν μια όμορφη εμφάνιση που σου ανοίγει την όρεξη, ενώ μια χούφτα φρυγανισμένα πεκάν προσθέτουν ακριβώς τη...
Back To Top