Όταν έχεις λαχτάρα για ζυμαρικά, αλλά θες να γλιτώσεις μερικές θερμίδες, να αποφύγεις μερικούς υδατάνθρακες και να έχεις μια πιο υγιεινή απόλαυση αυτές οι γόνδολες κολοκυθιών είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Όταν έχεις λαχτάρα για ζυμαρικά, αλλά θες να γλιτώσεις μερικές θερμίδες, να αποφύγεις μερικούς υδατάνθρακες και να έχεις μια πιο υγιεινή απόλαυση αυτές οι γόνδολες κολοκυθιών είναι μια εξαιρετική επιλογή. Το εύκολο γέμισμα γαρίδας δίνει ένα κρεμώδες αποτέλεσμα που λιώνει στο υπέροχα στόμα. Είναι τόσο καλό που στοιχειώνει τα όνειρά μας.

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 55 ΛΕΠΤΑ

Συστατικά

4 μεγάλα κολοκύθια, κομμένα στο ήμισυ κατά μήκος

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουτ. φύλλα θυμαριού

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

3/4 κιλού μεγάλες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και ανάλατες

2 ντομάτες, ψιλοκομμένες

3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1/4 φλ. κρέμα γάλακτος

1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα

Χυμός 1/2 λεμονιού

1 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

Φρεσκοκομμένος μαϊντανός, για γαρνιτούρα (προαιρετικό)

boat

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°. Χαράξτε τα κολοκυθάκια (όπως ψιλοκόβετε ένα αβοκάντο) και βγάλτε το εσωτερικό για να το χρησιμοποιήσετε αργότερα. Τοποθετήστε τις γόνδολες από κολοκυθάκια σε ένα μεγάλο ταψί και περιχύστε με λάδι. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι και πασπαλίστε τα φύλλα θυμάρι στην κορυφή. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20 λεπτά.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέστε γαρίδες και αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και μαγειρευτούν, 3 έως 4 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και όταν κρυώσουν αρκετά για να τις χειριστείτε, κόψτε σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς. Επιστρέψτε τις γαρίδες στο τηγάνι και στη συνέχεια ανακατέψτε την ψίχα από τα κολοκύθια, τις ντομάτες και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να βγάλουν τα αρώματά του, 1 λεπτό περισσότερο. Προσθέστε κρέμα, παρμεζάνα και χυμό λεμονιού, και μαγειρέψτε μέχρι να ελαττωθεί ελαφρώς, 3 λεπτά.

Γεμίστε τις γόνδολες από τα κολοκυθάκια με γαρίδες και γεμίστε με μοτσαρέλα. Μαγειρέψτε έως ότου το τυρί είναι αφρώδες, περίπου 10 λεπτά περισσότερο.

Γαρνίρετε με περισσότερη παρμεζάνα και μαϊντανό, αν θέλετε, πριν το σερβίρετε.

empty alt

6 τρόποι να μαγειρέψεις τα κατεψυγμένα λαχανικά

Το χειμώνα οι επιλογές μας σε λαχανικά μειώνονται – αν εξαιρέσουμε σταυρανθή όπως το κουνουπίδι και το μπρόκολο.
empty alt

Ποτέ δεν είναι υπερβολικά νωρίς για να φτιάξεις ζεστό αρωματικό κρασί

Ίσως το ζεστό αρωματικό κρασί, το γερμανικό Glühwein, να σου θυμίζει χριστουγεννιάτικα παζάρια και ρεβεγιόν, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να σε αποθαρρύνει από το να το απολαμβάνεις όλο το χρόνο, ή τουλάχιστον να αρχίζεις να το απολαμβάνεις μόλις η θερμοκρασία πέφτει σε επίπεδα ικανοποιητικά για ένα...
empty alt

Ένα ντοκιμαντέρ για τη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ρεστοκριτικός Jonathan Gold μας προσκαλεί σε μια ξενάγηση στη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες, μέσα από το ντοκιμαντέρ «City of Gold» (2015) σε σκηνοθεσία της Laura Gabbert.
empty alt

Τα αγγουράκια δεν είναι μόνο γεμάτα νερό, αλλά και νοστιμιά!

Κάθε άνοιξη, κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα αγγουράκια εποχής. Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες για να απολαύσεις τη γεύση, τη δροσιά και την τραγανή υφή τους.
empty alt

Ροδόνερο: ποιες είναι οι χρήσεις του στη ζαχαροπλαστική;

Το ροδόνερο, το απόσταγμα του άνθους του τριανταφύλλου, χρησιμοποιείται κυρίως σε γλυκές συνταγές εξ Ανατολής, όπως στο λουκούμι και στον μπακλαβά, αλλά μπορεί άνετα να προστεθεί και σε κέικ, κουλουράκια, πουτίγκες ρυζιού και στο παγωτό.
empty alt

Βάλ’ το στη… συντήρηση!

  Εδώ θα βρεις μερικά χρήσιμα «μυστικά» που θα σε βοηθήσουν να συντηρείς σωστά και στο μάξιμουμ τα τρόφιμά σου.
empty alt

Μεξικάνικη ζεστή σοκολάτα

Όταν είναι έξω κάνει κρύο, τίποτα δεν σε ζεσταίνει γρηγορότερα από μια κούπα ζεστής σοκολάτας. Εδώ θα λατρέψεις την προσθήκη κανέλας και καγιέν σε αυτή τη μεξικάνικη έκδοση, που προορίζεται για τους λάτρεις των αρωματικών μπαχαρικών – και σε όσους τολμούν να ζουν την πικάντικη πλευρά της […]
empty alt

Oh la la σπιτικά κρουασάν

Για να είμαστε δίκαιοι, δεν υπάρχει πραγματικά ένα «γρήγορο» κρουασάν. Η διαδικασία απαιτεί πολύ χρόνο και ακόμη περισσότερο βούτυρο (επίσης αρκετό χώρο), αλλά αυτή η συνταγή είναι τόσο γρήγορη όσο υπόσχεται.
Back To Top