Όταν τα κεφτεδάκια βγαίνουν καλά, βγαίνουν πολύ καλά. Όταν βγαίνουν κακά, οριακά τρώγονται. Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να τα πετυχαίνεις, κάθε φορά.

Όταν τα κεφτεδάκια βγαίνουν καλά, βγαίνουν πολύ καλά. Όταν βγαίνουν κακά, οριακά τρώγονται. Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να τα πετυχαίνεις, κάθε φορά.

Ο κιμάς πρέπει να έχει και λίπος. Φρόντισε να μην είναι τελείως άπαχος. Ιδανική αναλογία; 80% κρέας και 20% λίπος. Το τελευταίο κάνει τα κεφτεδάκια σου ζουμερά και τρυφερά.

Μην ανακατέψεις πολύ το μείγμα. Σταμάτησε το ανακάτεμα μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, διαφορετικά τα κεφτεδάκια μπορεί να σφίξουν υπερβολικά.

Μην ξεχνάς τα πρόσθετα υλικά. Ένα κεφτεδάκι φτιαγμένο μόνο από κιμά είναι μια χαρά, αλλά κάποιο που περιέχει και έξτρα συστατικά είναι πιο νόστιμο και ίσως με πιο απολαυστική υφή. Πέρα από τα κλασικά, π.χ. ψιλοκομμένο δυόσμο, μπορείς να πειραματιστείς και με πιο ασυνήθιστα υλικά, όπως είναι οι ψιλοκομμένοι καβουρδισμένοι ξηροί καρποί.

Τηγάνισε ένα μικρό δείγμα. Για να βεβαιωθείς ότι είναι καλά καρυκευμένα, αφού δεν μπορείς να δοκιμάσεις ωμό κιμά πάρε ένα δείγμα του, τηγάνισέ το και δοκίμασε να δεις αν έχει π.χ. αρκετό αλάτι ή πιπέρι.

Μαγείρεψέ τα ανάλογα με την ποσότητά τους. Αν έχεις λίγα κεφτεδάκια, μπορείς να τα τηγανίσεις. Για μια μεγαλύτερη ποσότητα, ίσως σού βγει πιο γρήγορο το να τα ψήσεις στο φούρνο. Εξαρτάται από το πόσα κεφτεδάκια θα φτιάξεις και πόσο χρόνο έχεις στη διάθεσή σου.

empty alt

Πώς θα ψήσεις παντζάρια στο φούρνο

Ίσως θεωρείς δεδομένο, κάθε φορά που θέλεις να μαγειρέψεις παντζάρια, ότι αρκεί να τα βάλεις σε άφθονο νερό και να τα αφήσεις να βράσουν.
empty alt

6 tips για ένα γρήγορο και εύκολο οικογενειακό δείπνο

Αν το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις μετά από μια πολυάσχολη μέρα είναι να κλειστείς με τις ώρες στην κουζίνα για να μαγειρέψεις για όλη την οικογένεια, ακολουθήσε τις παρακάτω συμβουλές και θα απλοποιήσεις εκπληκτικά τη διαδικασία, χωρίς να στερήσεις τα παιδιά σου από τα απαραίτητα […]
empty alt

Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να ξεφλουδίσεις τις πατάτες

Ο αποφλοιωτής πατάτας είναι ένα πολύτιμο εργαλείο όταν έχεις να καθαρίσεις πατάτες για ένα λόχο, αλλά ακόμα πιο χρήσιμο μπορεί να αποδειχθεί το παρακάτω τρικ.
empty alt

Φτιάξε λικέρ καφέ στο σπίτι σου

Αν απολαμβάνεις το λικέρ καφέ, σου έχουμε καλά νέα: μπορείς να το φτιάξεις πανεύκολα στο σπίτι σου.
empty alt

Πώς θα ψήσεις μια πατάτα στο φούρνο

Έχει υπερβολική ζέστη για να μπεις στη διαδικασία να μαγειρέψεις, αλλά δεν θέλεις να φας για μεσημεριανό (μία ακόμα) σαλάτα; Ψήσε μία πατάτα στο φούρνο.
empty alt

Διατηρείται το γάλα στην κατάψυξη;

Ίσως δεν το είχες σκεφτεί ποτέ, αλλά το γάλα μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η food editor Katie Macdonald στο Food52.com.
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα

Πρέπει να ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα που θα χρησιμοποιήσεις σε μια συνταγή, π.χ. για να τα ψιλοκόψεις ή να τα πολτοποιήσεις ή, απλά, να τα κάνεις λίγο πιο γλυκά (καθώς η φλούδα τους πικρίζει ελαφρώς); Είναι πιο απλό από όσο, ίσως, νομίζεις.
empty alt

Απολαυστικά μάφιν βρώμης με μήλο-κανέλα

Αυτά τα εύκολα μάφιν-κεκάκια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Εάν βιάζεστε, βάλτε ένα σε ένα δοχείο αποθήκευσης τροφίμων για να το απολαύσετε μόλις φτάσετε στη δουλειά ή το σχολείο.
Back To Top