Όταν τα κεφτεδάκια βγαίνουν καλά, βγαίνουν πολύ καλά. Όταν βγαίνουν κακά, οριακά τρώγονται. Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να τα πετυχαίνεις, κάθε φορά.

Όταν τα κεφτεδάκια βγαίνουν καλά, βγαίνουν πολύ καλά. Όταν βγαίνουν κακά, οριακά τρώγονται. Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να τα πετυχαίνεις, κάθε φορά.

Ο κιμάς πρέπει να έχει και λίπος. Φρόντισε να μην είναι τελείως άπαχος. Ιδανική αναλογία; 80% κρέας και 20% λίπος. Το τελευταίο κάνει τα κεφτεδάκια σου ζουμερά και τρυφερά.

Μην ανακατέψεις πολύ το μείγμα. Σταμάτησε το ανακάτεμα μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, διαφορετικά τα κεφτεδάκια μπορεί να σφίξουν υπερβολικά.

Μην ξεχνάς τα πρόσθετα υλικά. Ένα κεφτεδάκι φτιαγμένο μόνο από κιμά είναι μια χαρά, αλλά κάποιο που περιέχει και έξτρα συστατικά είναι πιο νόστιμο και ίσως με πιο απολαυστική υφή. Πέρα από τα κλασικά, π.χ. ψιλοκομμένο δυόσμο, μπορείς να πειραματιστείς και με πιο ασυνήθιστα υλικά, όπως είναι οι ψιλοκομμένοι καβουρδισμένοι ξηροί καρποί.

Τηγάνισε ένα μικρό δείγμα. Για να βεβαιωθείς ότι είναι καλά καρυκευμένα, αφού δεν μπορείς να δοκιμάσεις ωμό κιμά πάρε ένα δείγμα του, τηγάνισέ το και δοκίμασε να δεις αν έχει π.χ. αρκετό αλάτι ή πιπέρι.

Μαγείρεψέ τα ανάλογα με την ποσότητά τους. Αν έχεις λίγα κεφτεδάκια, μπορείς να τα τηγανίσεις. Για μια μεγαλύτερη ποσότητα, ίσως σού βγει πιο γρήγορο το να τα ψήσεις στο φούρνο. Εξαρτάται από το πόσα κεφτεδάκια θα φτιάξεις και πόσο χρόνο έχεις στη διάθεσή σου.

empty alt

Λαχανικά αλλά πως;

Έχουν την φήμη του νόστιμου και υγιεινού γεύματος. Όμως πόσο αλήθεια τελικά υπάρχει γύρω από την επιλογή των ψητών λαχανικών ως  εύγεστο πιάτο χαμηλών λιπαρών.
empty alt

3 μυστικά μαγειρικής από μια Ιταλίδα γιαγιά

Η Laura Vitale, δημιουργός του καναλιού στο YouTube Laura in the Kitchen, δεν συγκεντρώνει τυχαία πάνω από 2 εκατομμύρια συνδρομητές, καθώς έχει διδαχθεί πολλά από την Ιταλίδα γιαγιά της.
empty alt

Τι θα μαγειρέψεις τον Οκτώβριο σύμφωνα με το ζώδιό σου

Αν αφήνεις τα άστρα και τους πλανήτες να επηρεάζουν την προσωπική ζωή σου, γιατί να μη σου δώσουν τα φώτα τους και στην κουζίνα; Για του λόγου το αληθές, το παρακάτω ωροσκόπιο από το Food52.com δεν περιλαμβάνει κατηγορίες όπως «Έρωτας» και «Καριέρα», αλλά «Φαγητό».
empty alt

Πώς διατηρείς τα φρέσκα κρεμμυδάκια… φρέσκα για καιρό;

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια δεν διατηρούνται στον πάγκο της κουζίνας, αλλά θέλουν ψυγείο. Ο τρόπος συντήρησής τους δεν παραπέμπει στις ρίζες αλλά στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, επομένως πρέπει να τα αντιμετωπίζεις όπως το σπανάκι ή ο μαϊντανός και όχι σαν τα ξερά κρεμμύδια ή τις πατάτες.
empty alt

Γιατί τελευταία τα βλέπουμε όλα μαύρα στο φαγητό μας;

Συνήθως οι διατροφολόγοι μας συμβουλεύουν να καταναλώνουμε τροφές σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, αν θέλουμε να παίρνουμε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία αλλά και να εμπλουτίζουμε την γκάμα των γεύσεών μας.
empty alt

Φαντασμαγευστικά μπισκότα!

Ο καλύτερος τρόπος για να μη φοβάσαι ποτέ τα φαντάσματα; Μετατρέποντάς τα σε χαριτωμένα μπισκότα με λίγη ζάχαρη.
empty alt

Βαρκάδα στην απόλαυση με αβοκάντο+αβγό

Τα γεμισμένα αβοκάντο είναι ο αγαπημένος μας τρόπος να τρώμε τα φρούτα. Είναι κρεμώδης υφή ζευγάρι τέλειο με ένα απλό αυγό και τραγανό μπέικον.
empty alt

Εδώ, η Bonduelle νοιάζεται φυσικά!

Η Bonduelle νοιάζεται για τους ανθρώπους, την ευημερία τους και την υγεία του πλανήτη. Νοιάζεται για τη διατροφή τους και το αποδεικνύει συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας, εμπνέοντας παράλληλα ένα υγιεινό μοντέλο φυτικής διατροφής για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων...
Back To Top