Για την πλειοψηφία των ανθρώπων, τα σαλιγκάρια απλά βγαίνουν μετά τη βροχή, αφήνουν ίχνη στο διάβα τους και συνδέονται με τη γαλλική κουζίνα.

Για την πλειοψηφία των ανθρώπων, τα σαλιγκάρια απλά βγαίνουν μετά τη βροχή, αφήνουν ίχνη στο διάβα τους και συνδέονται με τη γαλλική κουζίνα. Αλλά σύμφωνα με τη μεγαλύτερη εκτροφέα σαλιγκαριών του Ηνωμένου Βασιλείου, χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

«Υπάρχει αρκετά μεγάλη ζήτηση από τη βιομηχανία του κινηματογράφου για σαλιγκάρια, οπότε ανέπτυξα ένα ειδικό πακέτο δια του οποίου μπορούν να προσλαμβάνουν ό,τι σαλιγκάρια χρειάζονται για λίγες ημέρες και στη συνέχεια να τα επιστρέφουν. Τους προμηθεύω με οδηγίες για προσωρινή στέγαση, τροφή και φροντίδα», λέει η Helen Howard, ιδρύτρια της φάρμας σαλιγκαριών H & RH Escargots, στην Independent.

Η Howard ξεκίνησε την επιχείρηση πριν από δέκα χρόνια μαζί με την κόρη της στο East Kent, όπου είναι και η βάση τους. «Η κόρη μου έχει κάνει σπουδές πάνω στη Γεωργία αλλά δεν είχαμε κάποια φάρμα οπότε θέλαμε να βρούμε κάποια αγροτική ασχολία που δεν απαιτούσε μεγάλη έκταση γης», εξηγεί και συμπληρώνει «η ιδέα της εκτροφής σαλιγκαριών προέκυψε ξαφνικά μετά από έρευνα στο διαδίκτυο».

Πρώην βιολόγος, η Howard διατηρεί μια αξιόλογη θέση σε έναν αναπτυσσόμενο χώρο: η H & RH Escargots είναι ο κύριος προμηθευτής ζωντανών βρώσιμων σαλιγκαριών και οι μοναδικοί που εκπαιδεύουν, μέσω μαθημάτων, νέους αγρότες να αναπτύξουν τις δικές τους φάρμες σαλιγκαριών.

Αν και το ιδιαίτερο αυτό μαλάκιο δεν αποτελεί αγαπημένο έδεσμα στη βρετανική κουζίνα, η Howard εξηγεί ότι τα σαλιγκάρια «έχουν προσαρμοστεί άψογα στο υγρό και ήπιο κλίμα της Βρετανίας». Τα σαλιγκάρια τρέφονται με πράσινα λαχανικά και περιστασιακά με λιχουδιές όπως κεράσια, μάνγκο και δαμάσκηνα. Έπειτα από έξι μήνες, είναι έτοιμα για προώθηση.

Εκτός από τον… απατηλό κόσμο της 7ης Τέχνης, τα σαλιγκάρια προορίζονται και για τροφή σε ερπετά –συχνά τα προμηθεύονται ζωολογικοί κήποι για να τραφούν όλων των ειδών τα φίδια. Η αγρότισσα πάντως ποτέ δε φανταζόταν ότι θα υπήρχε τεράστια ζήτηση για την εκτροφή σαλιγκαριών – έχει αυξήσει κατά πολύ τα μαθήματα που παραδίδει. Και όχι άδικα, αν αναλογιστεί κανείς την αλματώδη αύξηση της ζήτησης σαλιγκαριών από εστιατόρια και περιπετειώδεις σεφ: μόλις πριν από δυο χρόνια στη Βρετανία, η παραγωγή σαλιγκαριών υπολογιζόταν στις 750.000 ενώ το 2000 ήταν περίπου 30.000.

Όσο για εκείνους που διστάζουν να δοκιμάσουν τα σαλιγκάρια, η Howard στην προσπάθειά της να τους πείσει τους προτρέπει να δοκιμάσουν αυτά που η γεύση τους μοιάζει με εκείνη των μανιταριών. Ο αγαπημένος της τρόπος μαγειρέματος; Πάνω σε πίτσα!

empty alt

Τα “αλκολικά” γονίδια μας

Τα γονίδιά μας φταίνει για την ροπή μας προς το αλκοόλ! Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα μελέτης επιστήμονων από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (Penn State) .
empty alt

Μήλα: 4 βήματα για να παρατείνεις τη φρεσκάδα τους

Αν ένα χελιδόνι φέρνει την άνοιξη, το φθινόπωρο έρχεται μαζί με τα πρώτα μήλα. Και ποιος δεν αγαπάει αυτά τα φρούτα, που συμβολίζουν ακόμα και τον απαγορευμένο καρπό του παραδείσου; Ευτυχώς είναι αρκετά ανθεκτικά στη συντήρησή τους, οπότε μπορούμε να τα αγοράζουμε σε μεγάλες ποσότητες.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις το τέλειο σάντουιτς

Είτε σου ανοίγει την όρεξη και μόνο που το σκέφτεσαι, είτε το έχεις καταχωρήσει στο μυαλό σου σαν μια εύκολη λύση για ντελίβερι στο γραφείο, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να απογειώσεις ένα σάντουιτς ακόμα και με τα πιο απλά υλικά! Ποιο ψωμί θα χρησιμοποιήσεις; […]
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ρύζι από οποιοδήποτε λαχανικό

Ίσως στο πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείς να προτείνεται σε κάποια συνταγή να αντικαταστήσεις το λευκό ρύζι με ρύζι από λαχανικά.
empty alt

10 υλικά που έχει πάντα στην κουζίνα του ο λάτρης της ιταλικής κουζίνας

Ένας βασικός κανόνας της ιταλικής κουζίνας είναι η επένδυση σε εξαιρετικά υλικά. Ευτυχώς, οι περισσότερες από τις πλέον εμβληματικές της πρώτες ύλες κυκλοφορούν σε αφθονία και σε προσιτές τιμές και στην ελληνική αγορά, αφού αποτελούν βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ο βασικότερος παράγοντας ζύμωσης. Οι χημικοί διογκωτικοί παράγοντες ήταν γνωστοί ακόμη και στην αρχαιότητα, αλλά μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν το καθαρό όξινο ανθρακικό νάτριο έγινε εμπορικά διαθέσιμο, η δημοτικότητά τους στο ψήσιμο πραγματικά απογειώθηκε.
empty alt

Pasta time με γεμιστά κοχύλια

Αυτά τα κοχύλια δεν είναι θαλασσινά, αλλά είναι σούπερ κρεμώδη και τυρένια!
empty alt

Η Kaiser μετατρέπει και φέτος την Τσικνοπέμπτη στην απόλυτη BBQ εμπειρία!

Kaiser και Τσικνοπέμπτη πάνε μαζί, έτσι και φέτος, η αγαπημένη Pilsner μπύρα σας καλεί να συμμετέχετε στον διαγωνισμό που απογειώνει την τέχνη του BBQ! Από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, απολαύστε την αγαπημένη σας Kaiser, βρείτε τον 9ψήφιο κωδικό LOT στις συσκευασίες φιάλης […]
Back To Top