Μαλακά και υπέροχα και, με μόνο πέντε απλά υλικά, γίνονται πανεύκολα

Όλοι θα λατρέψουν αυτή την εύκολη συνταγή για μπισκότα με τσιπς σοκολάτας και φιστικοβούτυρο, η οποία –σε αντίθεση με τις περισσότερες συνταγές μπισκότων– δεν απαιτεί αλεύρι. Αυτά τα μπισκότα χωρίς γλουτένη είναι μαλακά και μαστιχωτά και, με μόνο πέντε απλά υλικά, μπορούν εύκολα να μαγειρευτούν από νεαρούς σεφ και να τα απολαύσουν ως κέρασμα μετά το σχολείο. Είναι επίσης ιδανικά για ένα πάρτι διακοπών ή για μια ανταλλαγή μπισκότων.

Χρόνος προετοιμασίας:

15 λεπτά

Πρόσθετος χρόνος:

30 λεπτά

Συνολικός χρόνος:

45 λεπτά

Μερίδες:

15

Απόδοση παραγωγής:

30 μπισκότα

Συστατικά

1 μεγάλο αυγό

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 φλιτζάνι απαλό φυσικό φιστικοβούτυρο

½ φλιτζάνι ανοιχτή καστανή ζάχαρη

⅓ φλιτζάνι ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τη σχάρα στη μέση του φούρνου. Προθερμάνετε στους 180 βαθμούς. Στρώστε τα 2 φύλλα λαδόκολλα ψησίματος. Χτυπάτε το αυγό και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέστε το φιστικοβούτυρο, την καστανή ζάχαρη και τα κομματάκια σοκολάτας μέχρι να ενωθούν. Τοποθετήστε ελαφρώς στρογγυλεμένες κουταλιές της σούπας ζύμη σε μικρή απόσταση μεταξύ τους στα προετοιμασμένα φύλλα ψησίματος.

Ψήστε τα μπισκότα ένα φύλλο τη φορά μέχρι να δέσουν, 8 με 10 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα μπισκότα.

Συμβουλές

Εξοπλισμός: χαρτί ψησίματος λαδόκολλα

Διατήρηση: Φυλάσσετε σε αεροστεγές δοχείο για έως και 2 ημέρες.

Διατροφικά Στοιχεία

Μερίδες ανά συνταγή 15

Μπισκότα σερβιρίσματος 2

Θερμίδες: 159

(% Ημερήσια Αξία *)

Συνολικοί Υδατάνθρακες 12g 4%

Διαιτητικές ίνες 1g 5%

Ολικά σάκχαρα 9 γρ

Προστιθέμενα σάκχαρα 8 γρ 16%

Πρωτεΐνη 4g 9%

Ολικά λιπαρά 10g 13%

Κορεσμένα λιπαρά 2g 11%

Χοληστερόλη 12 mg 4%

Βιταμίνη Α 18IU 0%

Φολικό οξύ 2mcg 1%

Νάτριο 100 mg 4%

Ασβέστιο 3 mg 0%

Σίδηρος 0mg 2%

Μαγνήσιο 5 mg 1%

Κάλιο 18 mg 0%

empty alt

Οι φυτικές ίνες ασπίδα για τις χρόνιες παθήσεις

Μείωση του κινδύνου εκδήλωσης χρόνιων παθήσεων, όπως η στεφανιαία νόσος, το εγκεφαλικό, ο διαβήτης και διάφορες μορφές καρκίνου έχουν όσοι ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες.
empty alt

«Πώς αντιμετωπίζω τα σνακ ώστε τα παιδιά μου να τρώνε με όρεξη το δείπνο τους»

Έχω τρία παιδιά: Ο Henry είναι 11, η Clara 9 και ο Arthur 6 ετών. Η κατανάλωση σνακ με απασχολούσε ανέκαθεν, αν και πιστεύω ότι τα παιδιά θα ανταποκριθούν στο πρόγραμμα που θα φτιάξεις.
empty alt

Τι είναι το συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα;

Το αγαπημένο υλικό της παιδικής ηλικίας μας, που απολαμβάναμε σε γλυκά ή και σκέτο με το κουτάλι, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στη ζαχαροπλαστική.
empty alt

Το μυστικό για να μαγειρέψεις σωστά το στήθος κοτόπουλου

Εύκολα μπορεί να αποτύχει το μαγείρεμα του στήθους κοτόπουλου: για παράδειγμα, να σου ψηθεί καλά απέξω αλλά να μείνει άψητο από μέσα, ή να παραψηθεί.
empty alt

4 βασικοί κανόνες για να ετοιμάσεις ένα πλατό τυριών

Ας πούμε ότι ένα βράδυ μέσα στην εβδομάδα σε επισκέπτονται φίλοι αλλά δεν έχεις ούτε το χρόνο ούτε την ενέργεια να μαγειρέψεις.
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για το γουακαμόλε

Εκτός από το ότι είναι η πιο απολαυστική μεξικάνικη σάλτσα με βάση το αβοκάντο. Έχει τις ρίζες τις στους αζτέκους αλλά χρησιμοποιείται ευρέως στην σύγχρονη μεξικάνικη και αμερικάνικη κουζίνα ως συνοδευτικό, καρύκευμα ή σε συστατικό σε σαλάτες.
empty alt

Τηγανίτες με λεμόνι και Ricotta

Τέλεια επίγευση ξινού με έναν υπαινιγμό γλυκύτητας, αυτές είναι οι απόλυτα πιο καλοκαιρινές τηγανίτες ρικότας λεμονιού. Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τηγανίτες βουτύρου, έχουν πιο αφράτη υφή.
empty alt

Ζυμαρικά Alfredo με γαρίδες και μπέικον

 Μια συνταγή που θα ενθουσιάσει τους pasta lovers
Back To Top