Μαλακά και υπέροχα και, με μόνο πέντε απλά υλικά, γίνονται πανεύκολα

Όλοι θα λατρέψουν αυτή την εύκολη συνταγή για μπισκότα με τσιπς σοκολάτας και φιστικοβούτυρο, η οποία –σε αντίθεση με τις περισσότερες συνταγές μπισκότων– δεν απαιτεί αλεύρι. Αυτά τα μπισκότα χωρίς γλουτένη είναι μαλακά και μαστιχωτά και, με μόνο πέντε απλά υλικά, μπορούν εύκολα να μαγειρευτούν από νεαρούς σεφ και να τα απολαύσουν ως κέρασμα μετά το σχολείο. Είναι επίσης ιδανικά για ένα πάρτι διακοπών ή για μια ανταλλαγή μπισκότων.

Χρόνος προετοιμασίας:

15 λεπτά

Πρόσθετος χρόνος:

30 λεπτά

Συνολικός χρόνος:

45 λεπτά

Μερίδες:

15

Απόδοση παραγωγής:

30 μπισκότα

Συστατικά

1 μεγάλο αυγό

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 φλιτζάνι απαλό φυσικό φιστικοβούτυρο

½ φλιτζάνι ανοιχτή καστανή ζάχαρη

⅓ φλιτζάνι ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τη σχάρα στη μέση του φούρνου. Προθερμάνετε στους 180 βαθμούς. Στρώστε τα 2 φύλλα λαδόκολλα ψησίματος. Χτυπάτε το αυγό και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέστε το φιστικοβούτυρο, την καστανή ζάχαρη και τα κομματάκια σοκολάτας μέχρι να ενωθούν. Τοποθετήστε ελαφρώς στρογγυλεμένες κουταλιές της σούπας ζύμη σε μικρή απόσταση μεταξύ τους στα προετοιμασμένα φύλλα ψησίματος.

Ψήστε τα μπισκότα ένα φύλλο τη φορά μέχρι να δέσουν, 8 με 10 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα μπισκότα.

Συμβουλές

Εξοπλισμός: χαρτί ψησίματος λαδόκολλα

Διατήρηση: Φυλάσσετε σε αεροστεγές δοχείο για έως και 2 ημέρες.

Διατροφικά Στοιχεία

Μερίδες ανά συνταγή 15

Μπισκότα σερβιρίσματος 2

Θερμίδες: 159

(% Ημερήσια Αξία *)

Συνολικοί Υδατάνθρακες 12g 4%

Διαιτητικές ίνες 1g 5%

Ολικά σάκχαρα 9 γρ

Προστιθέμενα σάκχαρα 8 γρ 16%

Πρωτεΐνη 4g 9%

Ολικά λιπαρά 10g 13%

Κορεσμένα λιπαρά 2g 11%

Χοληστερόλη 12 mg 4%

Βιταμίνη Α 18IU 0%

Φολικό οξύ 2mcg 1%

Νάτριο 100 mg 4%

Ασβέστιο 3 mg 0%

Σίδηρος 0mg 2%

Μαγνήσιο 5 mg 1%

Κάλιο 18 mg 0%

empty alt

Το αβοκάντο βοηθάει τη σιλουέτα σου!

Η συχνή κατανάλωση αβοκάντο βοηθάει να μειωθούν οι πιθανότητες να γίνει κάποιος υπέρβαρος. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας έρευνας που έγινε σε 30.000 ανθρώπους από το κρατικό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, που έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν τακτικά αβοκάντο είχαν έως και 30% λιγότερες πιθανότητες...
empty alt

Δέκα τροφές που σας κάνουν …lifting! Δείξτε νεότεροι τρώγοντάς τες

Ποιος δε θέλει να μοιάζει (και φυσικά να είναι) νεότερος… Αν και τον κυρίαρχο ρόλο τον έχουν τα γονίδια, μια ζωτικής σημασίας θέση στο κυνήγι της αιώνιας νεότητας έχει και το κεφάλαιο «διατροφή».
empty alt

Πόση ώρα πρέπει να αφήσω το νερό με τον καφέ στην πρέσα γαλλικού;

Αν χρησιμοποιείς χειροκίνητη πρέσα γαλλικού καφέ, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μην αφήσεις αρκετή ώρα το νερό με τον καφέ, με συνέπεια ο καφές σου να βγει «νερουλός», ή να το αφήσεις υπερβολικά πολλή ώρα, με αποτέλεσμα ο καφές σου να αποκτήσει πικρή γεύση.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος να καρυκεύσεις το κρέας

Όταν καρυκεύουμε μπριζόλες, τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τις πασπαλίζουμε και από τις δύο πλευρές, διαδοχικά, με αλάτι και όποια άλλα μπαχαρικά θέλουμε.
empty alt

Summer wine… ή πώς να φτιάξεις την πιο απολαυστική παγωμένη σανγκρία

  Η σανγκρία είναι από μόνη της ένα είδος κρασιού με χαρακτηριστική γλυκιά επίγευση. Δεν υπάρχει ωστόσο τίποτα χειρότερο από μια υπερβολικά γλυκιά σανγκρία.
empty alt

Σούπα με μπρόκολο και τσένταρ

Λατρεύεις το εφέ του λιωμένου τσένταρ αλλά θες και να το συνδυάσεις με κάτι… πράσινο και υγιεινό; Κανένα άλλο τυρί δεν λιώνει τόσο βελούδινα και δεν δένει τόσο απολαυστικά σε σούπες με λαχανικά προσφέροντας τόσο ζεστό και βελούδινο αποτέλεσμα.
empty alt

Bruschetta time…

  Τίποτα δεν «καλωσορίζει» το καλοκαίρι όπως η… μπρουσκέτα. Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το να τρίψεις το φρυγανισμένο ψωμί με σκόρδο θα απογειώσει το γευστικό του αποτέλεσμα.
empty alt

Γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών με σπανάκι και τυρί

Στο φθινόπωρο ταιριάζει το άρωμα από το μοσχοκάρυδο. Κι η μαγεία από λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο είναι πιο έντονη στα γαλακτοκομικά, κάνοντας τα γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών μια τέλεια ευκαιρία για να χρησιμοποιήσετε αυτό το υπέροχο μπαχαρικό που δεν μπαίνει πολύ εύκολα στις συνταγές.
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top