Ένα πεντανόστιμο γλυκό έργο τέχνης στο πιάτο σας

Όταν βλέπετε «τριαντάφυλλα μήλου», τι σας έρχεται στο μυαλό; Φέτες μήλου κλειστές σε σφολιάτα πρέπει να είναι η απάντηση. Αυτές οι αξιολάτρευτες λιχουδιές είναι ιδανικές για δείπνο στις αρχές του φθινοπώρου, φιλική μάζωξη ή για να αντικαταστήσουν τα βασικά παγωμένα cupcakes σε οποιοδήποτε πάρτι γενεθλίων. Για ό,τι και να τα φτιάξετε, θα είναι το κέντρο της προσοχής.

Πώς να φτιάξετε τριαντάφυλλα μήλου

Μήλα: Όταν ψήνετε με μήλα, κολλήστε με Pink Lady, Granny Smith και Honeycrisp. Το μήλο πρέπει να είναι αρκετά γερό ώστε να ψήνεται σε υψηλές θερμοκρασίες και να διατηρεί το γλυκό τραγανό προφίλ του.

Πορτοκάλι: Ο φρέσκος χυμός πορτοκαλιού αποτρέπει την οξείδωση και προσθέτει μια επιπλέον γεύση εσπεριδοειδών.

Ανοιχτή καστανή ζάχαρη: Η καστανή ζάχαρη προσθέτει την τέλεια ποσότητα γλυκύτητας με μια ελαφριά γεύση μελάσας.

Αλκοόλ: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κονιάκ με άλλο ποτό ή να το παραλείψετε εντελώς.

Σφολιάτα: Τα μήλα τυλίγονται σε σφολιάτα για να δημιουργηθεί το βουτυρωμένο, ξεφλουδισμένο τριαντάφυλλο. Βεβαιωθείτε ότι η σφολιάτα έχει ξεπαγώσει αλλά διατηρείται κρύα στο ψυγείο εάν τη χρησιμοποιείτε από κατεψυγμένη.

Οδηγίες

Μην τρομάζετε – αυτή η συνταγή είναι πιο εύκολη από ό, τι φαίνεται. Αφού προθερμάνετε τον φούρνο και καλύψετε μια φόρμα για μάφιν με μαγειρικό σπρέι, πιάστε τα μήλα σας. Κόψτε το μήλο από τον πυρήνα, κόψτε τα κομμάτια σε λεπτές φέτες —χρησιμοποιώντας ένα μαγειρικό μαντολίνο βοηθάει αν έχετε— ρίξτε τα σε χυμό πορτοκαλιού για να αποφύγετε την οξείδωση και τακτοποιήστε τα σε ένα ταψί με επένδυση λαδόκολλας— μην ανησυχείτε αν επικαλύπτονται. Ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν και να είναι εύπλαστα.

Αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς όσο φτιάχνετε το μείγμα βουτύρου-καστανής ζάχαρης. Πιάστε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε το μαλακωμένο βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και το κονιάκ.

Πιάνετ τη σφολιάτα, και κόβετε κάθε φύλλο σε συνολικά 12 λωρίδες. Απλώστε το μείγμα βουτύρου σε κάθε λωρίδα με μια μικρή σπάτουλα. Τοποθετήστε τις λωρίδες σφολιάτας έτσι ώστε η μακριά πλευρά να είναι στραμμένη προς εσάς. Τοποθετήστε 10 έως 12 φέτες μήλου πάνω από κάθε λωρίδα έτσι ώστε η φλούδα του μήλου να είναι στραμμένη προς τα επάνω. Τοποθετήστε τις φέτες έτσι ώστε να επικαλύπτονται ελαφρώς και να προεξέχουν ελαφρώς πάνω από την κορυφή της λωρίδας σφολιάτας. Τυλίξτε σφιχτά κάθε λωρίδα και μεταφέρετε στο έτοιμο ταψί, φροντίζοντας να κάθονται όρθια. Διαφορετικά, θα ψηθούν λοξά.

Ψήστε τα τριαντάφυλλα μέχρι να φουσκώσει η σφολιάτα και να ροδίσει, στη συνέχεια πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη και αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε.

Ιδέες σερβιρίσματος

Σκεφτείτε αυτά όπως θα κάνατε έναν κύκλο εργασιών μήλου ή μια πίτα. Η σαντιγί ή λίγη κρέμα γάλακτος θα το έκαναν ένα υπέροχο επιδόρπιο με πιρούνι και μαχαίρι. Σερβίρετε à la mode με παγωτό βανίλια ή οποιαδήποτε γεύση παγωτού σας αρέσει. Ή κι απλώς πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Αποθήκευση

Μπορούν να διατηρηθούν σε θερμοκρασία δωματίου σε σφραγισμένο δοχείο για έως και 3 ημέρες. Αν τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο, βάλτε τα σε θερμοκρασία δωματίου ή βάλτε τα στο γκριλ για να ξαναζωντανέψουν.

Συστατικά

Σπρέι μαγειρικής

2 μήλα Pink Lady ή Honeycrisp, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες

Χυμό από 1 πορτοκάλι

4 κ.σ. (1/2 ραβδί) ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο

1/4 φλ. συσκευασμένη ανοιχτή καστανή ζάχαρη

1 κ.σ. κονιάκ

2 φύλλα σφολιάτας, αποψυγμένα αν έχουν παγώσει και διατηρούνται κρύα στο ψυγείο

1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Οδηγίες

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Καλύψτε μια τυπική φόρμα για μάφιν 12 θέσεων με μαγειρικό σπρέι.

Βήμα 2

Σε ένα μεσαίο μπολ, ρίξτε τα μήλα και τον χυμό πορτοκαλιού. Τοποθετήστε τα μήλα σε ένα ταψί λαμαρίνας με επένδυση λαδόκολλας (είναι εντάξει αν αλληλεπικαλύπτονται). Ψήστε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς.

Βήμα 3

Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και το κονιάκ να ενωθούν.

Βήμα 4

Κόψτε κάθε φύλλο σφολιάτας σε 6 λωρίδες (μήκους 10" έως 12") για συνολικά 12 λωρίδες. Χρησιμοποιώντας μια μικρή σπάτουλα, απλώστε το μείγμα βουτύρου σε λωρίδες.

Βήμα 5

Τοποθετήστε τις λωρίδες έτσι ώστε η μακριά πλευρά να κοιτάζει προς εσάς. Τοποθετήστε 10 έως 12 φέτες μήλου πάνω από κάθε λωρίδα έτσι ώστε η φλούδα του μήλου να είναι στραμμένη προς τα επάνω και η κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι οι φέτες επικαλύπτονται και προεξέχουν ελαφρώς πάνω από την κορυφή της λωρίδας. Τυλίξτε σφιχτά κάθε λωρίδα και μεταφέρετε σε έτοιμο ταψί, φροντίζοντας να κάθονται όρθια για να μην ψηθούν λοξά.

Βήμα 6

Ψήστε τα τριαντάφυλλα μήλου μέχρι η ζύμη να φουσκώσει και να ροδίσει, για 30 έως 35 λεπτά. Πασπαλίστε από πάνω τη ζάχαρη άχνη και αφήστε να κρυώσει.

Βήμα 7

Αν θέλετε να τα φτιάξετε νωρίτερα: Τα τριαντάφυλλα μήλου μπορούν να γίνουν 3 ημέρες νωρίτερα. Φυλάσσονται σε αεροστεγές δοχείο και σε θερμοκρασία δωματίου. Το μείγμα βουτύρου μπορεί να γίνει 1 μέρα νωρίτερα. Μεταφέρετε σε αεροστεγές δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο. Φέρτε σε θερμοκρασία δωματίου όταν είναι έτοιμα για χρήση.

empty alt

Τα είδη των κρεμμυδιών και πού θα χρησιμοποιήσεις το καθένα

Μήπως κάθε φορά που ψωνίζεις κρεμμύδια, τα αγοράζεις σε όποιο χρώμα βρεις διαθέσιμο στον πάγκο; Κι όμως, τα λευκά, τα κίτρινα και τα κόκκινα κρεμμύδια δεν διαφέρουν μεταξύ τους μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στη γεύση.
empty alt

Τα μυστικά για να ετοιμάσεις ένα τέλειο γεύμα στο κάμπινγκ

Αν αποφασίσεις να κάνεις κάμπινγκ αλλά δεν είσαι οργανωμένος, μπορεί να καταλήξεις να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα για φαγητό έξω από ό,τι αν νοίκιαζες δωμάτιο.
empty alt

Οδηγός: συντήρηση φρούτων και λαχανικών

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απογοήτευση από το να ξεθάβεις από το ψυγείο σου τα ωραία λαχανικά που αγόρασες, μέρες πριν, ολόδροσα και μυρωδάτα από το μανάβικο, και να διαπιστώσεις ότι ήδη είναι σχεδόν απολιθωμένα: άοσμα, άγευστα και μαραζωμένα.
empty alt

Τα κάνουμε σαλάτα διά χειρός Cameron Diaz

Αν χρειάζεσαι ισχυρό κίνητρο για να γίνεις φίλος με τις σαλάτες, η γοητεία της Κάμερον Ντίαζ μάλλον θα σε πείσει.
empty alt

Ζεστό κρασί και ζεστή σοκολάτα 2 σε 1!

Το ζεστό κρασί ή mulled wine θα το βρεις με πολλές ευρωπαϊκές ονομασίες αλλά όπως και να το πεις όπως και να το προφέρεις, σε όποια εκδοχή του και να το φτιάξεις το σίγουρο είναι ότι θα το απολαύσεις.
empty alt

10 tips για να φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα

Οι σαλάτες δεν είναι μόνο μια υγιεινή προσθήκη του καθημερινού σου μενού, αλλά μπορούν να γίνουν μια πανδαισία από διαφορετικά χρώματα, υφές και γεύσεις, διεκδικώντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι σου.
empty alt

Δες πώς μπορείς να φτιάξεις τις αφράτες, ιαπωνικές τηγανίτες σαν σουφλέ που πρωταγωνιστούν στα social

Εάν είστε γευσιγνώστης ή απλώς σου αρέσει να απολαμβάνεις το φαγητό και χαίρεσαι  να ανακαλύπτεις νέα food trends ίσως παρακολουθείς στα social σελίδες ειδικές αλλά ακόμα και αν απλώς χαζεύεις αυτό το διάστημα στο Instagram αποκλείεται να μην πρόσεξες τις αφράτες ιαπωνικές τηγανίτες που μοιάζουν...
empty alt

Πράσινο και λαχταριστό: Ένα υπέροχο παγωτό που κάνει καλό και στην υγεία σου

Τα οφέλη του αβοκάντο στην υγεία σου ίσως να τα έχεις εμπεδώσει, ήξερες όμως ότι εκτός από το να το φας ωμό ή στη σαλάτα ή στο περίφημο γουακαμόλε μπορεί να αποτελέσει πρώτη ύλη για σούπερ απολαυστικό παγωτό; Θα λατρέψετε αυτό το σπιτικό παγωτό σε σμαραγδένιο χρώμα.
Back To Top