Ίσως στο πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείς να προτείνεται σε κάποια συνταγή να αντικαταστήσεις το λευκό ρύζι με ρύζι από λαχανικά.

Ίσως στο πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείς να προτείνεται σε κάποια συνταγή να αντικαταστήσεις το λευκό ρύζι με ρύζι από λαχανικά. Ή, απλά, να αναζητάς εναλλακτικούς τρόπους για να αυξήσεις την καθημερινή κατανάλωση λαχανικών.

Πώς όμως θα φτιάξεις ρύζι από λαχανικά; Στο βιβλίο «Inspiralized & Beyond», μπεστ σέλερ των New York Times, η συγγραφέας Ali Maffucci προτείνει να χρησιμοποιήσεις ένα spiralizer ή αλλιώς έναν σπιράλ κόφτη λαχανικών.

Με αυτό το εργαλείο μπορείς να δώσεις σε οποιοδήποτε λαχανικό μορφή σπαγγέτι. «Διάλεξε λαχανικό ανάλογα με τη συνταγή όπου θα το χρησιμοποιήσεις και τη γεύση που θέλεις να δώσεις. Δώσε μορφή σπαγγέτι στο λαχανικό της επιλογής σου και μετά βάλε το σπαγγέτι λαχανικών στο μούλτι μέχρι να σπάσει σε κομματάκια που θυμίζουν ρύζι», συμβουλεύει η συγγραφέας.

Έτσι, μπορείς να μετατρέψεις σε ρύζι μια τεράστια γκάμα λαχανικών, όπως κολοκύθες, καρότα, παστινάκια, γλυκοπατάτες, κολοκυθάκια κ.λπ. Έχεις επίσης τη δυνατότητα να συνδυάσεις στο ίδιο πιάτο ρύζι από διαφορετικά είδη λαχανικών, εμπλουτίζοντας έτσι τη γεύση του αλλά και την γκάμα των θρεπτικών στοιχείων του.

Εναλλακτικά, αν δεν έχεις spiralizer, κομμάτιασε με το μαχαίρι το λαχανικό της επιλογής σου και στη συνέχεια χτύπησε τα κομμάτια του στο μούλτι μέχρι να φτάσουν σε μέγεθος κόκκου. Απλά πρόσεχε να μην τα χτυπήσεις για πολύ, γιατί θα γίνουν πολτός.

empty alt

Πώς θα φτιάξεις μπεσαμέλ βήμα βήμα

Είναι αρκετά λιπαρή αλλά και ασύγκριτα πλούσια σε γεύση. Όχι τυχαία, η μπεσαμέλ διατηρεί εδώ και δεκαετίες κεντρικό ρόλο στην κουζίνα μας.
empty alt

Το αναπάντεχο υλικό που θα απογειώσει τα αυγά σκραμπλ

Κάποιοι προσθέτουν γάλα στα αυγά σκραμπλ, άλλοι κρέμα γάλακτος και άλλοι φέτες μπέικον. Και εκεί που νόμιζες ότι τα έχεις δει όλα, σίγουρα δεν θα μπορούσες να φανταστείς να προσθέσεις γούστερ σος (Worcestershire), τη βρετανική σάλτσα που συνδυάζει αντζούγιες, σκόρδο, ξίδι, μελάσα, αλάτι, κρεμμύδι, πιπεριές τσίλι...
empty alt

Ένας ανορθόδοξος τρόπος να κόψεις το ψωμί σε φέτες (έχει αποτέλεσμα!)

Μάλλον θα έχεις συνηθίσει να κόβεις μια φραντζόλα ψωμί σε φέτες ακουμπισμένη οριζόντια στον πάγκο. Ωστόσο, ένας πιο αποτελεσματικός αν και ανορθόδοξος τρόπος είναι να τη γυρίσεις στο πλάι (όπως στη φωτό).
empty alt

Τα χειρότερα λάθη που κάνουμε στην κουζίνα σύμφωνα με τους σεφ

Βρετανοί σεφ επέλεξαν, για λογαριασμό της Independent, τα σημαντικότερα λάθη που διαπράττουμε, κατά τη γνώμη τους, κατά την προετοιμασία ενός γεύματος.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ο βασικότερος παράγοντας ζύμωσης. Οι χημικοί διογκωτικοί παράγοντες ήταν γνωστοί ακόμη και στην αρχαιότητα, αλλά μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν το καθαρό όξινο ανθρακικό νάτριο έγινε εμπορικά διαθέσιμο, η δημοτικότητά τους στο ψήσιμο πραγματικά απογειώθηκε.
empty alt

Nέες ημερομηνίες για τη FOOD EXPO 2020

H διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών FOOD EXPO 2020 μετατίθεται για 16-18 Μαΐου λόγω των πρόσφατων εξελίξεων της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
empty alt

Ρεβεγιόν στη Νέα Υόρκη μέσω Γαλλίας και το French 75

Έχεις κουραστεί από συνταγές κοκτέιλ που απαιτούν ακριβές κάβες, σκοτεινά κελάρια και τεχνικές ειδικού; Σε νιώθουμε. Μην ανησυχείς αυτό που σου προτείνουμε είναι ό,τι πρέπει για σένα.
empty alt

Πάστα φλώρα κεράσι

Το να αφιερώσετε χρόνο για να φτιάξετε τη δική σας γέμιση στην πάστα φλώρα κεράσι είναι κάτι που σίγουρα αξίζει τον κόπο.
Back To Top