Ίσως στο πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείς να προτείνεται σε κάποια συνταγή να αντικαταστήσεις το λευκό ρύζι με ρύζι από λαχανικά.

Ίσως στο πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείς να προτείνεται σε κάποια συνταγή να αντικαταστήσεις το λευκό ρύζι με ρύζι από λαχανικά. Ή, απλά, να αναζητάς εναλλακτικούς τρόπους για να αυξήσεις την καθημερινή κατανάλωση λαχανικών.

Πώς όμως θα φτιάξεις ρύζι από λαχανικά; Στο βιβλίο «Inspiralized & Beyond», μπεστ σέλερ των New York Times, η συγγραφέας Ali Maffucci προτείνει να χρησιμοποιήσεις ένα spiralizer ή αλλιώς έναν σπιράλ κόφτη λαχανικών.

Με αυτό το εργαλείο μπορείς να δώσεις σε οποιοδήποτε λαχανικό μορφή σπαγγέτι. «Διάλεξε λαχανικό ανάλογα με τη συνταγή όπου θα το χρησιμοποιήσεις και τη γεύση που θέλεις να δώσεις. Δώσε μορφή σπαγγέτι στο λαχανικό της επιλογής σου και μετά βάλε το σπαγγέτι λαχανικών στο μούλτι μέχρι να σπάσει σε κομματάκια που θυμίζουν ρύζι», συμβουλεύει η συγγραφέας.

Έτσι, μπορείς να μετατρέψεις σε ρύζι μια τεράστια γκάμα λαχανικών, όπως κολοκύθες, καρότα, παστινάκια, γλυκοπατάτες, κολοκυθάκια κ.λπ. Έχεις επίσης τη δυνατότητα να συνδυάσεις στο ίδιο πιάτο ρύζι από διαφορετικά είδη λαχανικών, εμπλουτίζοντας έτσι τη γεύση του αλλά και την γκάμα των θρεπτικών στοιχείων του.

Εναλλακτικά, αν δεν έχεις spiralizer, κομμάτιασε με το μαχαίρι το λαχανικό της επιλογής σου και στη συνέχεια χτύπησε τα κομμάτια του στο μούλτι μέχρι να φτάσουν σε μέγεθος κόκκου. Απλά πρόσεχε να μην τα χτυπήσεις για πολύ, γιατί θα γίνουν πολτός.

empty alt

Η επιστήμη αποφάσισε: Έτσι πρέπει να τρως τα μανιτάρια σου!

Ήξερες ότι υπάρχει ένα κέντρο ερευνών αφιερωμένο αποκλειστικά στα μανιτάρια; Κι όμως, είναι αλήθεια! Στην Ισπανία υπάρχει το Τεχνολογικό Κέντρο Ερευνών για τα Μανιτάρια, το οποίο ερευνά ό,τι έχει να κάνει με τον πολύτιμο, και πεντανόστιμο, μύκητα.
empty alt

Πόσες μέρες νωρίτερα μπορούμε να τρίψουμε το τυρί χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του;

Σίγουρα είναι βολικό να έχεις πάντα τριμμένο τυρί στο ψυγείο, για γαρνιτούρα σε ζυμαρικά και άλλες συνταγές, μήπως όμως έτσι επηρεάζεται αρνητικά η γεύση του; Το περιοδικό Cook’s Illustrated, για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, έκανε ένα πείραμα.
empty alt

Ποια μέρη του κόλιανδρου τρώγονται;

Ίσως μέχρι σήμερα χρησιμοποιείς τον κόλιανδρο κυρίως αποξηραμένο, το ήξερες όμως ότι είναι ολόκληρος βρώσιμος, από τη ρίζα μέχρι τα φύλλα; Μάλιστα τα φύλλα και τα στελέχη του χρησιμοποιούνται ευρέως σε κουζίνες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
empty alt

Σούπα κοτόπουλου με σπανάκι και φρέσκο πέστο

Εύκολη, απλή και γρήγορη μια απολαυστική φθινοπωρινή σούπα που ξέρει να σε τονώνει. Αυτή η αρωματική, με ιταλική γεύση συνταγή εκμεταλλεύεται τα συστατικά του γρήγορου μαγειρέματος.
empty alt

Να γιατί να βάλετε το λεμόνι στα… μικροκύματα!

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.
empty alt

Το νέο gourmet hot spot της Αθήνας είναι το ολοκαίνουργιο Mayan

Αν σου αρέσουν οι λατινοαμερικάνικες γεύσεις τότε θα ενθουσιαστείς με τη νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.
empty alt

Λευκό Χριστουγεννιάτικο Μοχίτο

Tis the season to be jolly με ένα εορταστικό κοκτέιλ
empty alt

Γεμιστό κοτόπουλο με καρύκευμα Cajun

Αναβαθμίστε το κοτόπουλο με μια ιδιαίτερα γευστική εκδοχή του

Back To Top