Αν ένα χελιδόνι φέρνει την άνοιξη, το φθινόπωρο έρχεται μαζί με τα πρώτα μήλα. Και ποιος δεν αγαπάει αυτά τα φρούτα, που συμβολίζουν ακόμα και τον απαγορευμένο καρπό του παραδείσου; Ευτυχώς είναι αρκετά ανθεκτικά στη συντήρησή τους, οπότε μπορούμε να τα αγοράζουμε σε μεγάλες ποσότητες.

Αν ένα χελιδόνι φέρνει την άνοιξη, το φθινόπωρο έρχεται μαζί με τα πρώτα μήλα. Και ποιος δεν αγαπάει αυτά τα φρούτα, που συμβολίζουν ακόμα και τον απαγορευμένο καρπό του παραδείσου; Ευτυχώς είναι αρκετά ανθεκτικά στη συντήρησή τους, οπότε μπορούμε να τα αγοράζουμε σε μεγάλες ποσότητες. Ακολουθώντας, ωστόσο, τα παρακάτω βήματα, θα παρατείνουμε ακόμα περισσότερο τη φρεσκάδα τους:

1. Διαλέγουμε τα καλύτερα μήλα. Όσο μικρότερα και όσο πιο παχιά η φλούδα, τόσο περισσότερο χρόνο θα διατηρηθούν φρέσκα, σε γενικές γραμμές. Φυσικά, προτιμάμε τα σφιχτά μήλα και αποφεύγουμε όσα έχουν δυσχρωμίες και χτυπήματα.

2. Τα κουβαλάμε προσεκτικά, σαν να είναι αυγά. Ακόμα και ένα μικρό χτύπημα στην επιφάνειά τους αρκεί για να πυροδοτηθεί η απελευθέρωση αιθυλενίου, ενός αερίου που προκαλεί την ταχύτερη ωρίμανση και αλλοίωση όχι μόνο του ίδιου του μήλου αλλά και των άλλων φρούτων γύρω του!

3. Τα διατηρούμε σε χαμηλές θερμοκρασίες. Σε αντίθεση με άλλα φρούτα, που αλλοιώνονται στο ψυγείο, τα μήλα αγαπούν τις συνθήκες της ψύξης. Ιδανικά, τα κρατάμε στο συρτάρι των φρούτων και των λαχανικών, φροντίζοντας να πετάμε αμέσως όσα αρχίζουν να χαλούν.

4. Προσθέτουμε υγρασία. Είτε τα κρατάμε στο ψυγείο είτε στον πάγκο της κουζίνας, αν δεν έχουμε χώρο στο ψυγείο μπορούμε να τα τυλίξουμε με ένα νωπό χαρτί κουζίνας ή, για να παγιδεύσουμε την υγρασία στο εσωτερικό τους ενώ ταυτόχρονα επιτρέπουμε στο αιθυλένιο να δραπετεύσει, μπορούμε να τα βάλουμε σε μια νάιλον σακούλα στην οποία έχουμε ανοίξει μερικές τρύπες.

empty alt

Για πόσο χρόνο διατηρείται φρέσκο το κρασί μετά το άνοιγμα της φιάλης;

Σίγουρα θα σου έχει τύχει να περισσέψει κρασί από ένα δείπνο, να το δοκιμάσεις μερικές ημέρες αργότερα και να απογοητευτείς τόσο, ώστε να αναρωτηθείς αν είναι το ίδιο με εκείνο που είχες πιει το πρώτο βράδυ.
empty alt

Αλήθεια, γιατί οι Γαλλίδες δεν… παχαίνουν;

Σε μια χώρα όπου κυριαρχούν πεντανόστιμα γλυκά και φρέσκες μπαγκέτες σε κάθε γωνιά, θα περίμενε κανείς πως οι περισσότεροι από τους κατοίκους της θα είχαν πρόβλημα με τα παραπανίσια κιλά.
empty alt

Το τρικ για να μη γλιστράει η επιφάνεια κοπής από τον πάγκο της κουζίνας

Κάθε φορά που προσπαθείς να ψιλοκόψεις π.χ. τα λαχανικά σου, ο δείκτης δυσκολίας ανεβαίνει καθώς η επιφάνεια κοπής γλιστράει στον πάγκο της κουζίνας; Το παρακάτω απλό tip θα σου λύσει τα χέρια, κρατώντας την επιφάνεια κοπής στη θέση της: Προτού αρχίσεις το κόψιμο των λαχανικών, κόψε ένα-δύο […]
empty alt

Δοκιμάσαμε και σου προτείνουμε: 8 τέλεια μέρη για παγωτό σε όλη την Ελλάδα

Αν το καλοκαίρι ήταν γλύκισμα, θα ήταν παγωτό χωνάκι. Σε αυτά τα σημεία θα το απολαύσεις μέχρι την τελευταία κουταλιά.
empty alt

Πώς να φτιάξεις την τέλεια μαρμελάδα ντομάτας!

Αυτή η μαρμελάδα είναι το τέλειο συνοδευτικό για την απόλυτη ποικιλία τυριών – ή το ονειρικό πρωινό όσων προτιμούν να συνδυάζουν τα αλμυρά με τα γλυκά! Ισορροπεί τη γλυκύτητα που έχουν τα ντοματίνια με τη γήινη γεύση του δεντρολίβανο, αλλά και αναδύει υπέροχα τα αρώματα από θυμάρι […]
empty alt

Σπιτικές μπάρες granola

Ποιος δεν λατρεύει τις μπάρες granola; Και τώρα είναι τόσο εύκολο να τις φτιάξεις στο σπίτι, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείς να ελέγξεις όλα τους τα συστατικά! Μπορείς να τροποποιήσεις αυτήν τη συνταγή βάζοντας τους αγαπημένους σου ξηρούς καρπούς ή τα αποξηραμένα φρούτα που προτιμάς.
empty alt

Εδώ, η Bonduelle νοιάζεται φυσικά!

Η Bonduelle νοιάζεται για τους ανθρώπους, την ευημερία τους και την υγεία του πλανήτη. Νοιάζεται για τη διατροφή τους και το αποδεικνύει συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας, εμπνέοντας παράλληλα ένα υγιεινό μοντέλο φυτικής διατροφής για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων...
empty alt

Μερικά εκπληκτικά οφέλη των ροδάκινων στην υγεία και τη διατροφή σου

Τα ροδάκινα — ή Prunus persica — είναι μικρά φρούτα με θολή φλούδα και γλυκιά λευκή ή κίτρινη σάρκα.
Back To Top