Αν ένα χελιδόνι φέρνει την άνοιξη, το φθινόπωρο έρχεται μαζί με τα πρώτα μήλα. Και ποιος δεν αγαπάει αυτά τα φρούτα, που συμβολίζουν ακόμα και τον απαγορευμένο καρπό του παραδείσου; Ευτυχώς είναι αρκετά ανθεκτικά στη συντήρησή τους, οπότε μπορούμε να τα αγοράζουμε σε μεγάλες ποσότητες.

Αν ένα χελιδόνι φέρνει την άνοιξη, το φθινόπωρο έρχεται μαζί με τα πρώτα μήλα. Και ποιος δεν αγαπάει αυτά τα φρούτα, που συμβολίζουν ακόμα και τον απαγορευμένο καρπό του παραδείσου; Ευτυχώς είναι αρκετά ανθεκτικά στη συντήρησή τους, οπότε μπορούμε να τα αγοράζουμε σε μεγάλες ποσότητες. Ακολουθώντας, ωστόσο, τα παρακάτω βήματα, θα παρατείνουμε ακόμα περισσότερο τη φρεσκάδα τους:

1. Διαλέγουμε τα καλύτερα μήλα. Όσο μικρότερα και όσο πιο παχιά η φλούδα, τόσο περισσότερο χρόνο θα διατηρηθούν φρέσκα, σε γενικές γραμμές. Φυσικά, προτιμάμε τα σφιχτά μήλα και αποφεύγουμε όσα έχουν δυσχρωμίες και χτυπήματα.

2. Τα κουβαλάμε προσεκτικά, σαν να είναι αυγά. Ακόμα και ένα μικρό χτύπημα στην επιφάνειά τους αρκεί για να πυροδοτηθεί η απελευθέρωση αιθυλενίου, ενός αερίου που προκαλεί την ταχύτερη ωρίμανση και αλλοίωση όχι μόνο του ίδιου του μήλου αλλά και των άλλων φρούτων γύρω του!

3. Τα διατηρούμε σε χαμηλές θερμοκρασίες. Σε αντίθεση με άλλα φρούτα, που αλλοιώνονται στο ψυγείο, τα μήλα αγαπούν τις συνθήκες της ψύξης. Ιδανικά, τα κρατάμε στο συρτάρι των φρούτων και των λαχανικών, φροντίζοντας να πετάμε αμέσως όσα αρχίζουν να χαλούν.

4. Προσθέτουμε υγρασία. Είτε τα κρατάμε στο ψυγείο είτε στον πάγκο της κουζίνας, αν δεν έχουμε χώρο στο ψυγείο μπορούμε να τα τυλίξουμε με ένα νωπό χαρτί κουζίνας ή, για να παγιδεύσουμε την υγρασία στο εσωτερικό τους ενώ ταυτόχρονα επιτρέπουμε στο αιθυλένιο να δραπετεύσει, μπορούμε να τα βάλουμε σε μια νάιλον σακούλα στην οποία έχουμε ανοίξει μερικές τρύπες.

empty alt

Τα “αλκολικά” γονίδια μας

Τα γονίδιά μας φταίνει για την ροπή μας προς το αλκοόλ! Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα μελέτης επιστήμονων από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (Penn State) .
empty alt

Μήλα: 4 βήματα για να παρατείνεις τη φρεσκάδα τους

Αν ένα χελιδόνι φέρνει την άνοιξη, το φθινόπωρο έρχεται μαζί με τα πρώτα μήλα. Και ποιος δεν αγαπάει αυτά τα φρούτα, που συμβολίζουν ακόμα και τον απαγορευμένο καρπό του παραδείσου; Ευτυχώς είναι αρκετά ανθεκτικά στη συντήρησή τους, οπότε μπορούμε να τα αγοράζουμε σε μεγάλες ποσότητες.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις το τέλειο σάντουιτς

Είτε σου ανοίγει την όρεξη και μόνο που το σκέφτεσαι, είτε το έχεις καταχωρήσει στο μυαλό σου σαν μια εύκολη λύση για ντελίβερι στο γραφείο, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να απογειώσεις ένα σάντουιτς ακόμα και με τα πιο απλά υλικά! Ποιο ψωμί θα χρησιμοποιήσεις; […]
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ρύζι από οποιοδήποτε λαχανικό

Ίσως στο πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείς να προτείνεται σε κάποια συνταγή να αντικαταστήσεις το λευκό ρύζι με ρύζι από λαχανικά.
empty alt

10 υλικά που έχει πάντα στην κουζίνα του ο λάτρης της ιταλικής κουζίνας

Ένας βασικός κανόνας της ιταλικής κουζίνας είναι η επένδυση σε εξαιρετικά υλικά. Ευτυχώς, οι περισσότερες από τις πλέον εμβληματικές της πρώτες ύλες κυκλοφορούν σε αφθονία και σε προσιτές τιμές και στην ελληνική αγορά, αφού αποτελούν βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ο βασικότερος παράγοντας ζύμωσης. Οι χημικοί διογκωτικοί παράγοντες ήταν γνωστοί ακόμη και στην αρχαιότητα, αλλά μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν το καθαρό όξινο ανθρακικό νάτριο έγινε εμπορικά διαθέσιμο, η δημοτικότητά τους στο ψήσιμο πραγματικά απογειώθηκε.
empty alt

Pasta time με γεμιστά κοχύλια

Αυτά τα κοχύλια δεν είναι θαλασσινά, αλλά είναι σούπερ κρεμώδη και τυρένια!
empty alt

Η Kaiser μετατρέπει και φέτος την Τσικνοπέμπτη στην απόλυτη BBQ εμπειρία!

Kaiser και Τσικνοπέμπτη πάνε μαζί, έτσι και φέτος, η αγαπημένη Pilsner μπύρα σας καλεί να συμμετέχετε στον διαγωνισμό που απογειώνει την τέχνη του BBQ! Από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, απολαύστε την αγαπημένη σας Kaiser, βρείτε τον 9ψήφιο κωδικό LOT στις συσκευασίες φιάλης […]
Back To Top