Αν ένα χελιδόνι φέρνει την άνοιξη, το φθινόπωρο έρχεται μαζί με τα πρώτα μήλα. Και ποιος δεν αγαπάει αυτά τα φρούτα, που συμβολίζουν ακόμα και τον απαγορευμένο καρπό του παραδείσου; Ευτυχώς είναι αρκετά ανθεκτικά στη συντήρησή τους, οπότε μπορούμε να τα αγοράζουμε σε μεγάλες ποσότητες.

Αν ένα χελιδόνι φέρνει την άνοιξη, το φθινόπωρο έρχεται μαζί με τα πρώτα μήλα. Και ποιος δεν αγαπάει αυτά τα φρούτα, που συμβολίζουν ακόμα και τον απαγορευμένο καρπό του παραδείσου; Ευτυχώς είναι αρκετά ανθεκτικά στη συντήρησή τους, οπότε μπορούμε να τα αγοράζουμε σε μεγάλες ποσότητες. Ακολουθώντας, ωστόσο, τα παρακάτω βήματα, θα παρατείνουμε ακόμα περισσότερο τη φρεσκάδα τους:

1. Διαλέγουμε τα καλύτερα μήλα. Όσο μικρότερα και όσο πιο παχιά η φλούδα, τόσο περισσότερο χρόνο θα διατηρηθούν φρέσκα, σε γενικές γραμμές. Φυσικά, προτιμάμε τα σφιχτά μήλα και αποφεύγουμε όσα έχουν δυσχρωμίες και χτυπήματα.

2. Τα κουβαλάμε προσεκτικά, σαν να είναι αυγά. Ακόμα και ένα μικρό χτύπημα στην επιφάνειά τους αρκεί για να πυροδοτηθεί η απελευθέρωση αιθυλενίου, ενός αερίου που προκαλεί την ταχύτερη ωρίμανση και αλλοίωση όχι μόνο του ίδιου του μήλου αλλά και των άλλων φρούτων γύρω του!

3. Τα διατηρούμε σε χαμηλές θερμοκρασίες. Σε αντίθεση με άλλα φρούτα, που αλλοιώνονται στο ψυγείο, τα μήλα αγαπούν τις συνθήκες της ψύξης. Ιδανικά, τα κρατάμε στο συρτάρι των φρούτων και των λαχανικών, φροντίζοντας να πετάμε αμέσως όσα αρχίζουν να χαλούν.

4. Προσθέτουμε υγρασία. Είτε τα κρατάμε στο ψυγείο είτε στον πάγκο της κουζίνας, αν δεν έχουμε χώρο στο ψυγείο μπορούμε να τα τυλίξουμε με ένα νωπό χαρτί κουζίνας ή, για να παγιδεύσουμε την υγρασία στο εσωτερικό τους ενώ ταυτόχρονα επιτρέπουμε στο αιθυλένιο να δραπετεύσει, μπορούμε να τα βάλουμε σε μια νάιλον σακούλα στην οποία έχουμε ανοίξει μερικές τρύπες.

empty alt

Έτσι θα καθαρίσεις τα καμένα υπολείμματα που έχουν χρονίσει στο ταψί σου

Όσο κι αν τρίβεις, κάποιοι λεκέδες δεν φεύγουν ποτέ από το ταψί σου. Μιλάμε για αυτά τα καφέ υπολείμματα καμένου λίπους που έχουν εγκατασταθεί στα τοιχώματά του και που αντιστέκονται σθεναρά στο ζεστό νερό και το απορρυπαντικό πιάτων.
empty alt

Ό,τι κι αν έχει περισσέψει από το χτεσινό φαγητό, αξιοποίησέ το σε αυτή τη συνταγή

Αυτό που δεν πρέπει να λείπει ποτέ από την κουζίνα σου είναι μερικές τορτίγιες (μεξικανικές πιτούλες). Μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις ανά πάσα στιγμή θελήσεις να εκμεταλλευτείς τα χτεσινά αποφάγια, για να φτιάξεις πεντανόστιμες κεσαντίγιας, που θα λατρέψουν μικροί-μεγάλοι στην οικογένεια.
empty alt

Σέλερι: Η αξία, τα οφέλη του και πώς θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις

  Υπάρχουν ορισμένα λαχανικά παρεξηγημένα και για αυτό το λόγο παραμελημένα από το διατροφολόγιο και τις γευστικές μας προτιμήσεις, όπως το σέλερι ή αλλιώς αμερικανικό σέλινο.
empty alt

Έτσι θα κάνεις το χούμους να δείχνει ακαταμάχητο

Μπορεί το χούμους να είναι ένα νόστιμο συνοδευτικό στο τραπέζι και ιδανικό ντιπ για τα λαχανικά σου, όμως ας το παραδεχτούμε, η εμφάνισή του δεν σε δελεάζει να βουτήξεις το κουτάλι σου.
empty alt

Το μυστικό για ζουμερό ρολό κιμά κρύβεται στο πρωινό σου!

Είναι εύκολο, διατηρείται για καιρό στο ψυγείο, ταιριάζει τόσο με τον πουρέ πατάτας όσο και με απλούστερα συνοδευτικά όπως μια φέτα ψωμί και μπορεί να ταΐσει οικονομικά ένα πλήθος.
empty alt

Αφιέρωμα αβοκάντο: ποια λάθη να αποφύγεις και πώς θα επισπεύσεις την ωρίμανσή του

Αν η σημερινή γενιά έπρεπε να επιλέξει ένα σύμβολο της διατροφής της, αυτό θα ήταν πιθανότατα το αβοκάντο.
empty alt

Μπορείς να ρίξεις στα κάρβουνα μια κατεψυγμένη μπριζόλα;

Και εκεί που δεν είχες κανονίσει τίποτα για Σάββατο βράδυ, βρίσκεσαι να περιμένεις επισκέψεις, αλλά το ψυγείο είναι σχεδόν άδειο.
empty alt

Εύκολα και χωρίς ψήσιμο απολαυστικά cheesecakes με salted caramel

Δεν λέμε ποτέ όχι σε μια καραμελένια απόλαυση

Back To Top