«Ξεχάστε το βιάγκρα, αρχίστε να τρώτε σαν Έλληνες», υποστηρίζει η «Daily Mail» σε πρόσφατο άρθρο της υπογραμμίζοντας τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής και στη σεξουαλική ζωή των ανδρών.

«Ξεχάστε το βιάγκρα, αρχίστε να τρώτε σαν Έλληνες», υποστηρίζει η «Daily Mail» σε πρόσφατο άρθρο της υπογραμμίζοντας τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής και στη σεξουαλική ζωή των ανδρών. «Στο 80% των περιπτώσεων η στυτική δυσλειτουργία προκαλείται από αγγειακά προβλήματα και αποτελεί προειδοποίηση πως ο άντρας διατρέχει αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος ή εγκεφαλικού», προσθέτει η εφημερίδα που επικαλείται μελέτη του Ιπποκράτειου νοσοκομείου: «Ψάρια, σαλάτες, ελαιόλαδο και ένα ποτηράκι κρασί μπορεί να μεταμορφώσουν τη ζωή των ανδρών με στυτική δυσλειτουργία καθώς καθαρίζουν τα αιμοφόρα αγγεία, ιδίως αυτά του πέους που παίζουν καθοριστικό ρόλο στις επιδόσεις στο σεξ».

Η μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ομάδα ερευνητών υπό τον δρα Αθανάσιο Αγγελή, ειδικό σε θέματα στυτικής δυσλειτουργίας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Αθήνας, παρουσιάσθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου στο EuroEcho-Imaging 2014 – το συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιαγγειακής Απεικόνισης (EACVI) που αποτελεί κλάδο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας (ESC).

Οι ερευνητές συμπεριέλαβαν στη μελέτη τους 75 άντρες, μέσης ηλικίας 56 ετών, οι οποίοι έπασχαν από στυτική δυσλειτουργία και επισκέφθηκαν την Καρδιολογική Κλινική του Ιπποκρατείου.

Οι εθελοντές συμπλήρωσαν αναλυτικά ερωτηματολόγια διατροφής και χωρίσθηκαν σε ομάδες αναλόγως με τη συμμόρφωσή τους στην μεσογειακή διατροφή, η οποία βαθμολογήθηκε σε μία κλίμακα από 0 έως 55 (από τη μικρότερη έως την μέγιστη).

Επιπλέον υποβλήθηκαν σε εξετάσεις αγγειακής λειτουργικότητας, για να αξιολογηθεί η καρδιακή λειτουργία τους.

Η βασική διαπίστωση ήταν ότι όσο χαμηλότερη ήταν η βαθμολογία τους στην συμμόρφωση στη μεσογειακή διατροφή, τόσο χειρότερη ήταν η αγγειακή και καρδιακή λειτουργία τους.

Αυτό έχει άμεση συσχέτιση με την στυτική δυσλειτουργία η οποία, «δεν αποτελεί απόρροια της ηλικίας, αλλά ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά με την αγγείωση του σώματος», κατά τον δρα Αγγελή.

Εφ’ όσον λοιπόν οι άντρες που ακολουθούν την μεσογειακή διατροφή έχουν λιγότερα αγγειακά προβλήματα, «η υιοθέτησή της ίσως μπορεί να αντιστρέψει τις μέτριες αγγειακές βλάβες και κατ’ επέκτασιν την μέτρια στυτική δυσλειτουργία», κατέληξε.

 

empty alt

Κίνδυνος σακχάρου από τις τηγανιτές πατάτες

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στις τηγανιτές πατάτες αλλά μάλλον ήρθε η ώρα να προσπαθήσουμε να καταπολεμήσουμε την επιθυμία μας για αυτές και να τις αντικαταστήσουμε με δημητριακά ολικής άλεσης.
empty alt

Το «καθόλου» αλάτι βλάπτει

Η λίγη ποσότητα αλατιού στο φαγητό επιβαρύνει τον οργανισμό περισσότερο από την μέτρια. Αυτό υποστηρίζουν καναδοί ερευνητές, αντικρούοντας τα μέχρι σήμερα δεδομένα και προκαλώντας αντιδράσεις.
empty alt

Μενού για τυφλούς

      Λένε ότι όταν σου λείπει μία αίσθηση έχεις ιδιαίτερα αναπτυγμένες τις υπόλοιπες. Έχεις αναρωτηθεί πώς απολαμβάνει το φαγητό του ένας άνθρωπος που δεν βλέπει; Πώς είναι να τρως δίχως να έχει δει το φαγητό που βρίσκεται στο πιάτο σου; Κυρίως, πώς είναι να πηγαίνεις […]
empty alt

7 φαγητά που μπορούν να φτιάξουν μόνα τους τα παιδιά

Αργά ή γρήγορα όλα τα μεγαλύτερα παιδιά μπαίνουν στη διαδικασία να μαγειρέψουν μόνα τους, αφού φυσικά έχουν περάσει πολλές ώρες στο πλάι της μαμάς και του μπαμπά παρακολουθώντας τους στη διαδικασία προετοιμασίας ενός γεύματος και έχουν «πάρει το κολάι».
empty alt

Θα σου κάνω μάγια με… Taameya

  Η αραβική λέξη taameya μεταφράζεται σε «νόστιμα μικρά κομμάτια». Αυτή η εκδοχή, φτιαγμένη με ρεβίθια-φάβα, που είναι άφθονα στο δέλτα του Νείλου, θεωρείται από ορισμένους ότι είναι το αρχικό φαλάφελ.
empty alt

Πώς να φτιάξετε τις καλύτερες βραστές πατάτες…

Κανένα συνοδευτικό φαγητών που λειτουργεί ως άριστη γαρνιτούρα αλλά που μπορεί και να σταθεί και μόνο του ως εξαιρετικό πιάτο δεν μπορεί να συγκριθεί με τις πατάτες.
empty alt

Γιορτές φαγητού από όλο τον κόσμο

Σίγουρα δεν είναι λίγοι οι γονείς ή οι παππούδες και γιαγιάδες που όταν βλέπουν ένα παιδί να παίζει με το φαγητό του, σπεύδουν να του πούν πως αυτό που κάνει δεν είναι σωστό και θα έπρεπε να δείχνει περισσότερο σεβασμό, γιατί το φαγητό είναι κάτι το ιερό.
empty alt

Γεμιστά μανιτάρια – θεϊκή απόλαυση

Τα γεμιστά μανιτάρια υπάρχουν από τα τέλη του 19ου αιώνα ή τις αρχές του 20ού αιώνα, ανάλογα με το ποιος διεκδικεί την πατρίδα τους.

Back To Top