«Ξεχάστε το βιάγκρα, αρχίστε να τρώτε σαν Έλληνες», υποστηρίζει η «Daily Mail» σε πρόσφατο άρθρο της υπογραμμίζοντας τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής και στη σεξουαλική ζωή των ανδρών.

«Ξεχάστε το βιάγκρα, αρχίστε να τρώτε σαν Έλληνες», υποστηρίζει η «Daily Mail» σε πρόσφατο άρθρο της υπογραμμίζοντας τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής και στη σεξουαλική ζωή των ανδρών. «Στο 80% των περιπτώσεων η στυτική δυσλειτουργία προκαλείται από αγγειακά προβλήματα και αποτελεί προειδοποίηση πως ο άντρας διατρέχει αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος ή εγκεφαλικού», προσθέτει η εφημερίδα που επικαλείται μελέτη του Ιπποκράτειου νοσοκομείου: «Ψάρια, σαλάτες, ελαιόλαδο και ένα ποτηράκι κρασί μπορεί να μεταμορφώσουν τη ζωή των ανδρών με στυτική δυσλειτουργία καθώς καθαρίζουν τα αιμοφόρα αγγεία, ιδίως αυτά του πέους που παίζουν καθοριστικό ρόλο στις επιδόσεις στο σεξ».

Η μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ομάδα ερευνητών υπό τον δρα Αθανάσιο Αγγελή, ειδικό σε θέματα στυτικής δυσλειτουργίας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Αθήνας, παρουσιάσθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου στο EuroEcho-Imaging 2014 – το συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιαγγειακής Απεικόνισης (EACVI) που αποτελεί κλάδο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας (ESC).

Οι ερευνητές συμπεριέλαβαν στη μελέτη τους 75 άντρες, μέσης ηλικίας 56 ετών, οι οποίοι έπασχαν από στυτική δυσλειτουργία και επισκέφθηκαν την Καρδιολογική Κλινική του Ιπποκρατείου.

Οι εθελοντές συμπλήρωσαν αναλυτικά ερωτηματολόγια διατροφής και χωρίσθηκαν σε ομάδες αναλόγως με τη συμμόρφωσή τους στην μεσογειακή διατροφή, η οποία βαθμολογήθηκε σε μία κλίμακα από 0 έως 55 (από τη μικρότερη έως την μέγιστη).

Επιπλέον υποβλήθηκαν σε εξετάσεις αγγειακής λειτουργικότητας, για να αξιολογηθεί η καρδιακή λειτουργία τους.

Η βασική διαπίστωση ήταν ότι όσο χαμηλότερη ήταν η βαθμολογία τους στην συμμόρφωση στη μεσογειακή διατροφή, τόσο χειρότερη ήταν η αγγειακή και καρδιακή λειτουργία τους.

Αυτό έχει άμεση συσχέτιση με την στυτική δυσλειτουργία η οποία, «δεν αποτελεί απόρροια της ηλικίας, αλλά ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά με την αγγείωση του σώματος», κατά τον δρα Αγγελή.

Εφ’ όσον λοιπόν οι άντρες που ακολουθούν την μεσογειακή διατροφή έχουν λιγότερα αγγειακά προβλήματα, «η υιοθέτησή της ίσως μπορεί να αντιστρέψει τις μέτριες αγγειακές βλάβες και κατ’ επέκτασιν την μέτρια στυτική δυσλειτουργία», κατέληξε.

 

empty alt

Μεσογειακή διατροφή για πάντα

Τα άφθονα, υγιεινά λιπαρά της μεσογειακής διατροφής είναι ασπίδα εναντίον του καρκίνου, του διαβήτη και της καρδιοπάθειας.
empty alt

Λίγο κρασί, λίγα φρούτα πολύ σεξ

Μια διατροφή λύση μπορεί ν αντιμετωπίσει την στυτική λειτουργία και μάλιστα εκείνη που δεν αποκλείει το αλκοόλ.
empty alt

Ο καφές προστατεύει απο τον καρκίνο του μαστού

Οι αλήθειες και οι μύθοι γύρω από το αγαπημένο ρόφημα έχουν αναθεωρηθεί πολλές φορές.  Μια καινούργια μελέτη δείχνει ότι τρία έως πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορούν να μειώνουν τις πιθανότητες που έχουν οι γυναίκες να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού.
empty alt

3 μυστικά μαγειρικής από μια Ιταλίδα γιαγιά

Η Laura Vitale, δημιουργός του καναλιού στο YouTube Laura in the Kitchen, δεν συγκεντρώνει τυχαία πάνω από 2 εκατομμύρια συνδρομητές, καθώς έχει διδαχθεί πολλά από την Ιταλίδα γιαγιά της.
empty alt

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο φρέσκο και το ωριμασμένο τυρί;

Σε γενικές γραμμές, η παρασκευή τυριού συνίσταται στο διαχωρισμό του τυροπήγματος από το τυρόγαλα και στη συνέχεια στην επεξεργασία του τυροπήγματος.
empty alt

Γιατί τελευταία τα βλέπουμε όλα μαύρα στο φαγητό μας;

Συνήθως οι διατροφολόγοι μας συμβουλεύουν να καταναλώνουμε τροφές σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, αν θέλουμε να παίρνουμε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία αλλά και να εμπλουτίζουμε την γκάμα των γεύσεών μας.
empty alt

Η αγρότισσα που νοικιάζει… σαλιγκάρια για ταινίες και διαφημιστικά σποτ!

Για την πλειοψηφία των ανθρώπων, τα σαλιγκάρια απλά βγαίνουν μετά τη βροχή, αφήνουν ίχνη στο διάβα τους και συνδέονται με τη γαλλική κουζίνα.
empty alt

Rice pizza – μια εκδοχή που παντρεύει την πίτσα με το ρύζι

Αν σας αρέσει το τηγανητό ρύζι με ντομάτα, προχωρήστε ένα βήμα παραπέρα και πασπαλίστε το με τυρί και όλα τα αγαπημένα σας υλικά για πίτσα.
Back To Top