«Ξεχάστε το βιάγκρα, αρχίστε να τρώτε σαν Έλληνες», υποστηρίζει η «Daily Mail» σε πρόσφατο άρθρο της υπογραμμίζοντας τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής και στη σεξουαλική ζωή των ανδρών.

«Ξεχάστε το βιάγκρα, αρχίστε να τρώτε σαν Έλληνες», υποστηρίζει η «Daily Mail» σε πρόσφατο άρθρο της υπογραμμίζοντας τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής και στη σεξουαλική ζωή των ανδρών. «Στο 80% των περιπτώσεων η στυτική δυσλειτουργία προκαλείται από αγγειακά προβλήματα και αποτελεί προειδοποίηση πως ο άντρας διατρέχει αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος ή εγκεφαλικού», προσθέτει η εφημερίδα που επικαλείται μελέτη του Ιπποκράτειου νοσοκομείου: «Ψάρια, σαλάτες, ελαιόλαδο και ένα ποτηράκι κρασί μπορεί να μεταμορφώσουν τη ζωή των ανδρών με στυτική δυσλειτουργία καθώς καθαρίζουν τα αιμοφόρα αγγεία, ιδίως αυτά του πέους που παίζουν καθοριστικό ρόλο στις επιδόσεις στο σεξ».

Η μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ομάδα ερευνητών υπό τον δρα Αθανάσιο Αγγελή, ειδικό σε θέματα στυτικής δυσλειτουργίας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Αθήνας, παρουσιάσθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου στο EuroEcho-Imaging 2014 – το συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιαγγειακής Απεικόνισης (EACVI) που αποτελεί κλάδο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας (ESC).

Οι ερευνητές συμπεριέλαβαν στη μελέτη τους 75 άντρες, μέσης ηλικίας 56 ετών, οι οποίοι έπασχαν από στυτική δυσλειτουργία και επισκέφθηκαν την Καρδιολογική Κλινική του Ιπποκρατείου.

Οι εθελοντές συμπλήρωσαν αναλυτικά ερωτηματολόγια διατροφής και χωρίσθηκαν σε ομάδες αναλόγως με τη συμμόρφωσή τους στην μεσογειακή διατροφή, η οποία βαθμολογήθηκε σε μία κλίμακα από 0 έως 55 (από τη μικρότερη έως την μέγιστη).

Επιπλέον υποβλήθηκαν σε εξετάσεις αγγειακής λειτουργικότητας, για να αξιολογηθεί η καρδιακή λειτουργία τους.

Η βασική διαπίστωση ήταν ότι όσο χαμηλότερη ήταν η βαθμολογία τους στην συμμόρφωση στη μεσογειακή διατροφή, τόσο χειρότερη ήταν η αγγειακή και καρδιακή λειτουργία τους.

Αυτό έχει άμεση συσχέτιση με την στυτική δυσλειτουργία η οποία, «δεν αποτελεί απόρροια της ηλικίας, αλλά ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά με την αγγείωση του σώματος», κατά τον δρα Αγγελή.

Εφ’ όσον λοιπόν οι άντρες που ακολουθούν την μεσογειακή διατροφή έχουν λιγότερα αγγειακά προβλήματα, «η υιοθέτησή της ίσως μπορεί να αντιστρέψει τις μέτριες αγγειακές βλάβες και κατ’ επέκτασιν την μέτρια στυτική δυσλειτουργία», κατέληξε.

 

empty alt

«Δεν βράζεις ένα αυγό καλύτερα;»

«Δεν έχει ιδέα από μαγείρεμα. Ούτε ένα αυγό δεν ξέρει να φτιάξει μόνος του!» Σίγουρα την έχεις ξεστομίσει ουκ ολίγες φορές αυτή τη φράση για κάποιον φίλο σου, ή για τον σύντροφό σου.
empty alt

Λούπινα: η νέα τάση στη διατροφή

Ελεύθερα γλουτένης, χαμηλά σε υδατάνθρακες, φυτικής προέλευσης, πλούσια σε απαραίτητα αμινοξέα και πρεβιοτικά (ουσίες που θρέφουν τα ωφέλιμα βακτήρια του εντέρου): τα λούπινα φαίνεται να συνδυάζουν όλες τις νέες τάσεις στη διατροφή.
empty alt

Το μυστικό για να ψηθεί ομοιόμορφα το κρέας σου

Αν θέλεις η μπριζόλα σου, ή οποιοδήποτε άλλο κομμάτι κρέας, να ψηθεί ομοιόμορφα, ιδιαίτερα αν αυτό το κομμάτι έχει μεγάλο πάχος, φρόντισε να το βγάλεις νωρίτερα από το ψυγείο, ώστε μέχρι την ώρα του μαγειρέματος να έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
empty alt

Ποια διαφορά έχει η σαμπάνια από τον αφρώδη οίνο;

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κάποια κρασιά αποκαλούνται αφρώδεις οίνοι και άλλα σαμπάνιες. Στην πραγματικότητα και τα δύο είναι ανθρακούχο κρασί, που περιέχει φυσαλίδες από διοξείδιο του άνθρακα.
empty alt

10 τροφές που δεν ήξερες ότι μπορείς να διατηρήσεις στην κατάψυξη

Το γνώριζες ότι μπορείς να διατηρήσεις σχεδόν τα πάντα στην κατάψυξη, μαγειρεμένα ή μη, ώστε να έχεις πάντα αποθέματα στην κουζίνα σου και να ελαχιστοποιήσεις τη σπατάλη τροφίμων που δεν προλαβαίνεις να καταναλώσεις εγκαίρως; Ακολουθεί μια λίστα με δέκα μόνο από τις τροφές που αντέχουν σε πολύ […]
empty alt

«Γιατί απολαμβάνω να τρώω με τα χέρια»

Κάποιοι μπορεί να με πουν κακομαθημένη, αλλά εγώ απαντάω ότι μέσα από το φαγητό ζω μια εμπειρία που απευθύνεται σε όλες τις αισθήσεις.
empty alt

Παγωμένες φρουτώδεις απολαύσεις!

  Η ιδέα είναι απλή: χρησιμοποιήστε τα φρούτα σε γλυκούς συνδυασμούς που παγώνουν εύκολα και δημιουργούν απολαύσεις που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Κοτόπουλο με ανανά και μοτσαρέλα

Αυτό το εύκολο βραδινό δείπνο ή μεσημεριανό γεύμα με κοτόπουλο αποπνέει καλοκαιρινή ατμόσφαιρα της Χαβάης (θυμίζει λίγο και την ομώνυμη πίτσα – μείον το ζαμπόν).
Back To Top