Ώρα να δοκιμάσεις τη συνταγή της για τη «Σούπα Tortilla»

Ο πιο εύκολος τρόπος αυτή τη στιγμή για να ταξιδέψεις είναι μέσω της μαγειρικής ή της γευσιγνωσίας: κάνε μια στάση στο Μεξικό με αυτή τη μεξικάνικη σούπα τορτίγια: μια καυτή και απολαυστική συνταγή με κοτόπουλο, σε μια λαχταριστή εκδοχή από την ηθοποιό, μοντέλο και chef Eva Longoria!

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

6 ντομάτες

125 ml ελαιόλαδο, διαιρεμένο

Αλάτι, ανάλογα με το πόσο αλμυρή την θες

1 κρεμμύδι, μεσαίο, κομμένο σε κύβους

1/2 σέλινο, κομμένο σε κύβους

2 καυτερές πιπεριές, κομμένες σε κύβους, ποικιλία Pasilla και Jalapeño ή οτιδήποτε που να καίει (αν δεν σου αρέσουν τα πολύ πικάντικα, μπορείς να βάλεις ήπιες σε γεύση πιπεριές)

50 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

1,5 λίτρο ζωμός κοτόπουλου,

125 ml χυμός λάιμ

2,5 γρ. πιπέρι καγιέν

tortil

5 γρ. τσίλι σε σκόνη

5 γρ. σπόρους κύμινου, αλεσμένους

7,5 γρ. πάπρικα

1 φύλλο δάφνη

2 στήθη κοτόπουλο, χωρίς κόκαλα, κομμένα σε λωρίδες

30 ml κολίανδρο, φρέσκα φύλλα

Πιπέρι, ανάλογα με την προτίμησή σου

Τορτίγια τσιπς (για γαρνίρισμα)

Αβοκάντο (κομμένο σε κύβους ή φέτες, για γαρνίρισμα)

Καυτερή πιπεριά, για έξτρα γεύση, ποικιλία Jalapeño (για γαρνίρισμα)

Κρέμα γάλακτος (για γαρνίρισμα)

tort

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 °C. Σε ένα μπολ, βάζεις τις ντομάτες με το μισό λάδι, 5 γρ. αλάτι και μια πρέζα μαύρο πιπέρι. Στη συνέχεια, τις απλώνεις σε ένα ταψί και τις ψήνεις μέχρι το χρώμα τους να γίνει ανοιχτό καφέ, 25 έως 30 λεπτά. Ενώ οι ντομάτες ψήνονται, σε ένα δοχείο σε μέτρια φωτιά, σοτάρεις το κρεμμύδι, το σέλινο, τις πιπεριές και το σκόρδο στο υπόλοιπο λάδι. Ανακατεύεις συχνά μέχρι να γίνουν τα υλικά μαλακά και ημιδιαφανή. Προσθέτεις το ζωμό κοτόπουλου, το χυμό λάιμ, το καγιέν, τη σκόνη τσίλι, το κύμινο, την πάπρικα και τη δάφνη. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνεις τη θερμοκρασία και αφήνεις να σιγοβράσουν. Σιγοβράζεις για 20 λεπτά. Αφαιρείς τις ψητές ντομάτες από το φούρνο (η φλούδα πρέπει να αφαιρεθεί) και τις προσθέτεις στο ζωμό. Προσθέτεις το στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λωρίδες, και σιγοβράζεις για 10 λεπτά. Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ χειρός, ή σε παρτίδες σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ, περνάς τη σούπα μέχρι να έχεις ένα βελουτέ αποτέλεσμα. Δοκιμάζεις και συμπληρώνεις με αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση σου. Σερβίρεις ζεστή τη σούπα σε μεγάλα μπολ, που γαρνίρεις με ψιλοκομμένο αβοκάντο, τσιπς τορτίγιας, ψιλοκομμένες jalapeños και κρέμα γάλακτος (για το εφέ).

Άλλες προτάσεις για γαρνιτούρα περιλαμβάνουν κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους, ψιλοκομμένο κόλιανδρο, σάλτσα γουακαμόλε, ραπανάκια κομμένα σε φέτες και μαγειρεμένο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους, κόκκινα φασόλια, καλαμπόκι, τριμμένο τσένταρ.

Μη φοβηθείς να χρησιμοποιήσεις τα μπαχαρικά και τα καρυκεύματα ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.

Αυτή η συνταγή προέρχεται από το βιβλίο «Eva’s Kitchen: Cooking with Love for Family and Friends», από την Eva Longoria, που εκδόθηκε από τον Clarkson Potter.

 

 

empty alt

Περί Γαστονομίας

Η πιο παρεξηγημένη λέξη σε αυτή τη χώρα, τουλάχιστον όσον αφορά στα θέματα της γεύσης, είναι η «γαστρονομία».
empty alt

Ο άνθρωπος που έβαλε τον ανανά στην πίτσα ήταν Έλληνας

Ο Σαμ Πανόπουλος μετανάστευσε στον Καναδά το 1954 σε ηλικία μόλις 20 ετών και μαζί με τα δύο αδέλφια του απέκτησε πολλά εστιατόρια που έγιναν επιτυχημένα.
empty alt

4 tips για να πετύχουν τα γεμιστά σου

Όσο υπάρχουν ακόμα καλοκαιρινά λαχανικά, προλαβαίνεις να απολαύσεις αυτό το κατεξοχήν σπιτικό και μαμαδίστικο φαγητό. Δεν είναι τόσο δύσκολο να το φτιάξεις όσο ίσως νομίζεις.
empty alt

Τι σχέση έχει η βότκα με την πιπερόριζα;

Η πιπερόριζα ή τζίντζερ, που καταναλώνεται τόσο σε ζεστά αφεψήματα όσο και ως μπαχαρικό σε γλυκές και αλμυρές συνταγές, ιδιαίτερα σε ασιατικά πιάτα, χρησιμοποιείται σε δύο μορφές: είτε σε σκόνη είτε φρέσκια (η ρίζα της).
empty alt

Τροφές που κάνουν καλό στην καρδιά

Με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου όπου κι αν κοιτάξουμε βλέπουμε παντού καρδούλες. Τι γίνεται όμως με τη μία και μόνη ανθρώπινη καρδιά –τη δική μας– τι είναι καλό να βάζουμε στο πιάτο μας για να της δείχνουμε πόσο τη φροντίζουμε και την… αγαπάμε! Εδώ διαλέξαμε […]
empty alt

Κέικ μήλου με επικάλυψη streusel

Τα μήλα είναι χαρακτηριστική φθινοπωρινή γεύση και κάνουν θαύματα σε αυτό το εύκολο κέικ καφέ. Προσθέτουν επιπλέον γλυκύτητα καθώς κάνουν το κέικ πολύ υγρό και τρυφερό.
empty alt

Τραγανά ψητά σπαράγγια με παρμεζάνα

Τόσο νόστιμα που μπορούν να ανταγωνιστούν τις τηγανητές πατάτες
empty alt

Νόστιμο μπανανόψωμο χωρίς γλουτένη

Και το μόνο που θα λείπει από αυτή την απολαυστική συνταγή θα είναι μόνο η γλουτένη
Back To Top