Θυμίζει ντοματοχυμό αλλά στην πραγματικότητα είναι μια πεντανόστιμη, ισπανική σούπα λαχανικών που καταναλώνεται κρύα και ταιριάζει στις ζεστές καλοκαιρινές μέρες.

Θυμίζει ντοματοχυμό αλλά στην πραγματικότητα είναι μια πεντανόστιμη, ισπανική σούπα λαχανικών που καταναλώνεται κρύα και ταιριάζει στις ζεστές καλοκαιρινές μέρες.

Ο λόγος για την γκασπάτσο, την οποία μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.

Τι θα χρειαστείς;

1 αγγουράκι (σε φέτες)
4 μεγάλες, ώριμες ντομάτες (χοντροκομμένες)
½ πιπεριά οποιουδήποτε χρώματος
2 σκελίδες σκόρδου
1 κοτσάνι σέλερι (ψιλοκομμένο)
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
½ κρεμμύδι (κομμένο σε τέσσερα κομμάτια)
3 κ.σ. ξίδι (ή βαλσαμικό)
½ κ.γ. αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. φρέσκο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1 κ.γ. φρέσκο βασιλικό (ψιλοκομμένο)
¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)

Πώς θα τη φτιάξεις;

1. Ρίχνεις το αγγουράκι, τις ντομάτες, την πιπεριά, το σκόρδο, το σέλερι, το χυμό λεμονιού και το κρεμμύδι σε ένα μίξερ, προσθέτοντας σιγά σιγά τα υλικά και χτυπώντας σταδιακά αν θέλεις.

2. Προσθέτεις το ξίδι, το αλάτι, πιπέρι και συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες, ομοιογενές μείγμα.

3. Μεταφέρεις το μείγμα σε μια βαθιά πιατέλα και πασπαλίζεις με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και βασιλικό.

4. Σκεπάζεις την πιατέλα με αλουμινόχαρτο ή διάφανη μεμβράνη και την βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ή μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος. Αν θέλεις, γαρνίρεις με κρουτόν ή λίγες φέτες αβοκάντο.

empty alt

Μήπως τόσο καιρό αποθηκεύεις λάθος το τυρί;

Αν τυλίγεις το τυρί σε πλαστική μεμβράνη πριν το βάλεις στο ψυγείο για να το διατηρήσεις καλύτερα, τότε κάνεις ένα μεγάλο λάθος! Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται πλέον οι ειδικοί του Good Housekeeping Institute (GHI), που επισημαίνουν ότι ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύεις το τυρί σου για να μην...
empty alt

ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ

Όλα ξεκίνησαν όταν μια ιδέα της Εύης Τζήμου, ενός ανθρώπου που υπηρετεί την Περιφέρεια της Δράμας με μεράκι και επαγγελματισμό, πήρε “σάρκα και οστά” το 2014 οπότε και πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δραμοινογνωσία.
empty alt

Πώς θα οργανώσεις ένα σπιτικό brunch

Είναι χορταστικά, σχετικά οικονομικά, ευέλικτα στο μενού και φέρνουν πιο κοντά οικογένειες, συγγενείς και φίλους την καλύτερη ώρα της Κυριακής, όταν δηλαδή έχει ανοίξει για τα καλά το μάτι από το πρωινό ξύπνημα αλλά προτού «χτυπήσει» η απογευματινή μελαγχολία.
empty alt

Η σος που θα απογειώσει τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική σου!

Το γλάσο βαλσαμικού είναι ένα νόστιμο και ευπαρουσίαστο συνοδευτικό για σαλάτες, ορεκτικά, κρέατα, ακόμα και για επιδόρπια! Το μόνο που θα χρειαστείς για να το φτιάξεις είναι ένα μπουκάλι βαλσαμικό ξίδι και δέκα λεπτά.
empty alt

Καλώς ήρθες, μελιτζάνα!

Οι μελιτζάνες δεν γίνονται μόνο μπριάμ ή τηγανιτές ή ψητές. Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί τρόποι να τις απολαύσεις, αναδεικνύοντας τη νοστιμιά και το άρωμά τους.
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για το μπορς και πώς να το φτιάξεις

Το Μπορς (Borscht, borsch ή borshch) όπως διαβάζουμε στη Wikipedia.org είναι σούπα λαχανικών, στην οποία περιλαμβάνονται συνήθως παντζάρια, τα οποία και της προσδίδουν έντονα κόκκινο χρώμα. Σε άλλες ποικιλίες της συνταγής, τα παντζάρια αντικαθίστανται από τοματοπολτό που της προσδίδουν...
empty alt

Pasta Alla Gricia: μια μπουκιά και βρίσκεσαι στη Ρώμη

Εύκολη συνταγή για λαχταριστά ζυμαρικά με ιταλική σφραγίδα
empty alt

Yummy! Τραγανές cheesy πατάτες με παρμεζάνα

Όταν θες ένα τραγανό comfort food, ο συνδυασμός πατάτες+παρμεζάνα είναι ο ιδανικός  
Back To Top