Θυμίζει ντοματοχυμό αλλά στην πραγματικότητα είναι μια πεντανόστιμη, ισπανική σούπα λαχανικών που καταναλώνεται κρύα και ταιριάζει στις ζεστές καλοκαιρινές μέρες.

Θυμίζει ντοματοχυμό αλλά στην πραγματικότητα είναι μια πεντανόστιμη, ισπανική σούπα λαχανικών που καταναλώνεται κρύα και ταιριάζει στις ζεστές καλοκαιρινές μέρες.

Ο λόγος για την γκασπάτσο, την οποία μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.

Τι θα χρειαστείς;

1 αγγουράκι (σε φέτες)
4 μεγάλες, ώριμες ντομάτες (χοντροκομμένες)
½ πιπεριά οποιουδήποτε χρώματος
2 σκελίδες σκόρδου
1 κοτσάνι σέλερι (ψιλοκομμένο)
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
½ κρεμμύδι (κομμένο σε τέσσερα κομμάτια)
3 κ.σ. ξίδι (ή βαλσαμικό)
½ κ.γ. αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. φρέσκο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1 κ.γ. φρέσκο βασιλικό (ψιλοκομμένο)
¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)

Πώς θα τη φτιάξεις;

1. Ρίχνεις το αγγουράκι, τις ντομάτες, την πιπεριά, το σκόρδο, το σέλερι, το χυμό λεμονιού και το κρεμμύδι σε ένα μίξερ, προσθέτοντας σιγά σιγά τα υλικά και χτυπώντας σταδιακά αν θέλεις.

2. Προσθέτεις το ξίδι, το αλάτι, πιπέρι και συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες, ομοιογενές μείγμα.

3. Μεταφέρεις το μείγμα σε μια βαθιά πιατέλα και πασπαλίζεις με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και βασιλικό.

4. Σκεπάζεις την πιατέλα με αλουμινόχαρτο ή διάφανη μεμβράνη και την βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ή μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος. Αν θέλεις, γαρνίρεις με κρουτόν ή λίγες φέτες αβοκάντο.

empty alt

Τι είναι η απομίμηση καβουριού;

Ίσως σού έχει τύχει να διαβάσεις στο μενού ενός εστιατορίου ότι το τάδε πιάτο περιέχει «απομίμηση καβουριού».
empty alt

5 εκπληκτικοί τρόποι να αξιοποιήσεις την άλμη

Αν μέχρι τώρα η άλμη από τη φέτα (το αλατόνερο όπου διατηρείται) κατέληγε στο νεροχύτη, ήρθε η στιγμή να αναβαθμίσεις το ρόλο της μετατρέποντάς τη σε υλικό μαγειρικής.
empty alt

Διατήρησε τα λαχανικά σου φρέσκα για ώρες μετά το κόψιμο

Μπορεί το καροτάκι να το θέλεις μαλακό όταν το μαγειρεύεις, αλλά σε μια κρύα, ωμή σαλάτα ονειρεύεσαι να παραμείνει φρέσκο και τραγανό.
empty alt

Πώς θα βάψεις αυγά χρησιμοποιώντας λαχανικά από την κουζίνα σου

Πώς σου φαίνεται η ιδέα να βάψεις τα αυγά με φυσικά υλικά, όπως λάχανο και παντζάρι, οικονομικά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος χημικής ουσίας; Στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, αλλά και σε ασυνήθιστες μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις; Και μετά να τα διακοσμήσεις με αυτοσχέδια στένσιλ από κολλητική...
empty alt

Όλα τα μυστικά από τη Μυτιλήνη για να φτιάξεις τις νοστιμότερες παστές σαρδέλες

Ένας από τους απολαυστικότερους μεζέδες για να συνοδεύσεις το ούζο σου τώρα το καλοκαίρι είναι οι παστές σαρδέλες.
empty alt

Nέες ημερομηνίες για τη FOOD EXPO 2020

H διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών FOOD EXPO 2020 μετατίθεται για 16-18 Μαΐου λόγω των πρόσφατων εξελίξεων της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
empty alt

Σολομός διακοπές σε ελληνικό νησί!

Ο σολομός είναι ένα ψάρι που μαγειρεύεται εύκολα και η γεύση του συνδυάζεται με μεγάλη ποικιλία υλικών.
empty alt

Ανάλαφρη μους μόκα σοκολάτα

Μια δροσερή και γλυκιά συνταγή που δεν θα σας φορτώσει ενοχές ή πολλές θερμίδες. Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα Συστατικά 50 gr σοκολάτα χωρίς ζάχαρη 2 1/2 φλιτζάνια άπαχο γάλα 1/2 φλιτζάνι καφέ διπλής περιεκτικότητας (καφές με διπλάσια ποσότητα στιγμιαίων κόκκων ή...
Back To Top