Θυμίζει ντοματοχυμό αλλά στην πραγματικότητα είναι μια πεντανόστιμη, ισπανική σούπα λαχανικών που καταναλώνεται κρύα και ταιριάζει στις ζεστές καλοκαιρινές μέρες.

Θυμίζει ντοματοχυμό αλλά στην πραγματικότητα είναι μια πεντανόστιμη, ισπανική σούπα λαχανικών που καταναλώνεται κρύα και ταιριάζει στις ζεστές καλοκαιρινές μέρες.

Ο λόγος για την γκασπάτσο, την οποία μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.

Τι θα χρειαστείς;

1 αγγουράκι (σε φέτες)
4 μεγάλες, ώριμες ντομάτες (χοντροκομμένες)
½ πιπεριά οποιουδήποτε χρώματος
2 σκελίδες σκόρδου
1 κοτσάνι σέλερι (ψιλοκομμένο)
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
½ κρεμμύδι (κομμένο σε τέσσερα κομμάτια)
3 κ.σ. ξίδι (ή βαλσαμικό)
½ κ.γ. αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. φρέσκο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1 κ.γ. φρέσκο βασιλικό (ψιλοκομμένο)
¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)

Πώς θα τη φτιάξεις;

1. Ρίχνεις το αγγουράκι, τις ντομάτες, την πιπεριά, το σκόρδο, το σέλερι, το χυμό λεμονιού και το κρεμμύδι σε ένα μίξερ, προσθέτοντας σιγά σιγά τα υλικά και χτυπώντας σταδιακά αν θέλεις.

2. Προσθέτεις το ξίδι, το αλάτι, πιπέρι και συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες, ομοιογενές μείγμα.

3. Μεταφέρεις το μείγμα σε μια βαθιά πιατέλα και πασπαλίζεις με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και βασιλικό.

4. Σκεπάζεις την πιατέλα με αλουμινόχαρτο ή διάφανη μεμβράνη και την βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ή μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος. Αν θέλεις, γαρνίρεις με κρουτόν ή λίγες φέτες αβοκάντο.

empty alt

Η επιστήμη αποφάσισε: Έτσι πρέπει να τρως τα μανιτάρια σου!

Ήξερες ότι υπάρχει ένα κέντρο ερευνών αφιερωμένο αποκλειστικά στα μανιτάρια; Κι όμως, είναι αλήθεια! Στην Ισπανία υπάρχει το Τεχνολογικό Κέντρο Ερευνών για τα Μανιτάρια, το οποίο ερευνά ό,τι έχει να κάνει με τον πολύτιμο, και πεντανόστιμο, μύκητα.
empty alt

5 τρόποι να γλυκάνεις τον καφέ σου χωρίς ζάχαρη (και χωρίς τα υποκατάστατά της)

Μόλις έφτιαξες καφέ αλλά διαπίστωσες ότι σού τελείωσε η ζάχαρη; Ή, απλά, προσπαθείς να περιορίσεις την κατανάλωσή της; Ιδού πέντε εναλλακτικές της οι οποίες, όχι, δεν περιλαμβάνουν τα τεχνητά γλυκαντικά ούτε την «κλασική» πλέον στέβια.
empty alt

Τα φρούτα και τα λαχανικά του Μάη

Διανύουμε τον «κερασάρη» ή «πράσινο» μήνα, όπως λέγεται. Στην έναρξή του γιορτάζουμε την ανθοφορία, την καρποφορία, τη φύση.
empty alt

7 γενικές συμβουλές για αρχάριους στη μαγειρική

Στη μαγειρική υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που λύνουν τα χέρια και στον πιο αρχάριο, αλλά και σε εκείνον που ακόμα και μετά από χρόνια πείρας πελαγώνει μπροστά σε μια συνταγή, από το άγχος ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά.
empty alt

Μίλα μου για μήλα… τσιπς

Αν το φθινόπωρο ήταν φρούτο θα ήταν το μήλο – κι εδώ θα βρεις μια συνταγή για ένα σνακ που θα σε ενθουσιάσει: τσιπς μήλου! Το να φτιάξεις τα δικά σου τσιπς είναι εξαιρετικά εύκολο – ακόμα και χωρίς να διαθέτεις επαγγελματικό εξοπλισμό.
empty alt

Μπαίνουμε σε πασχαλινή διάθεση με ιδέες για υπέροχα αβγά!

Τη Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε τα αυγά κόκκινα, αλλά μπορείτε μερικά αυγά να τα βάψετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να τους δώσετε το δικό σας προσωπικό στίγμα.
empty alt

Λεμονάτη μακαρονάδα με κοτόπουλο και σπανάκι

Γνωρίστε τον νέο σας αγαπημένο συνδυασμό ζυμαρικών. Με πικάντικα εσπεριδοειδή και άφθονο βούτυρο, αυτό το πιάτο θα γίνει γρήγορα ένα από τα πιάτα της εβδομάδας.
empty alt

Key Lime Mojitos: το ποτό που φέρνει πιο γρήγορα το καλοκαίρι

Ξεκλείδωσε όμορφες στιγμές με αυτό το υπέροχο κοκτέιλ

Back To Top