Όταν δεν έχεις πολλά πράγματα να προσθέσεις στο γουόκ για ένα γρήγορο στιρ-φράι, χρησιμοποίησε… αγγουράκι. Κι όμως, σύμφωνα με ένα θέμα του Serious Eats, είναι ένα πρώτης τάξης υλικό, καθώς μετά από λίγη ώρα μαγειρέματος στο γουόκ γίνεται τρυφερό και νόστιμο ενώ ταυτόχρονα παραμένει ζουμερό.

Όταν δεν έχεις πολλά πράγματα να προσθέσεις στο γουόκ για ένα γρήγορο στιρ-φράι, χρησιμοποίησε… αγγουράκι. Κι όμως, σύμφωνα με ένα θέμα του Serious Eats, είναι ένα πρώτης τάξης υλικό, καθώς μετά από λίγη ώρα μαγειρέματος στο γουόκ γίνεται τρυφερό και νόστιμο ενώ ταυτόχρονα παραμένει ζουμερό.

Δοκίμασε, λοιπόν, να το συνδυάσεις με κρέας όπως κοτόπουλο, χοιρινό ή κιμά, λίγο σκόρδο και μερικές νιφάδες μπούκοβο, όπως στην παρακάτω συνταγή:

1. Μαρινάρεις το κρέας, αν χρησιμοποιείς κοτόπουλο ή χοιρινό ή μοσχαράκι ή ακόμα και κάποιο χορτοφαγικό υποκατάστατο όπως το τόφου.

2. Αφού πλύνεις τα αγγουράκια σου (προτίμησε κάποια ποικιλία χωρίς σπόρους ή αφαίρεσε τους σπόρους), τα καθαρίζεις και τα κόβεις σε λωρίδες πάχους 0,5 εκ. (όχι λεπτότερες).

3. Βάζεις τις λωρίδες αγγουριού σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτεις αλάτι και τις αφήνεις για περίπου μισή ώρα. Με αυτό τον τρόπο πρώτον, αφαιρείς την πλεονάζουσα υγρασία, που μπορεί να κάνει το στιρ-φράι νερόβραστο. Δεύτερον, δίνεις στο αγγουράκι καλύτερη γεύση.

4. Ξεπλένεις τις λωρίδες αγγουριού και τις αφήνεις να στραγγίσουν καλά, απλωμένες πάνω σε χαρτί κουζίνας.

5. Ετοιμάζεις μια σάλτσα, για παράδειγμα από σόγια σος, σησαμέλαιο και κορν φλάουρ. Δεν χρειάζεσαι μεγάλη ποσότητά της γιατί τα αγγουράκια θα συνεχίσουν να απελευθερώνουν υγρό την ώρα του μαγειρέματος. Σε αυτό το πιάτο, η σάλτσα σου θα λειτουργήσει κυρίως ως ενισχυτικό γεύσης.

6. Αρχίζεις το μαγείρεμα, ρίχνοντας στο γουόκ πρώτα το κρέας με το μπούκοβο και μαγειρεύοντάς το μέχρι να ροδίσει. Τότε, βγάζεις το κρέας από τη φωτιά και το βάζεις στην άκρη.

7. Κατόπιν ρίχνεις το σκόρδο στο γουόκ, σε φέτες προσέχοντας να μην καεί από τη δυνατή φωτιά.

8. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα προσθέτεις και τα αγγουράκια, μαγειρεύοντάς τα για λίγα λεπτά, και στη συνέχεια ξαναρίχνεις το κρέας στο μείγμα.

9. Συμπληρώνεις με τη σάλτσα και ανακατεύεις να πάει παντού ομοιόμορφα.

10. Μόλις τα αγγουράκια αποκτήσουν μια ελαφρώς γυαλιστερή όψη, το πιάτο σου είναι έτοιμο. Αποσύρεις από τη φωτιά κι απολαμβάνεις έναν καινούριο, πρωτότυπο συνδυασμό υλικών!

empty alt

Νηστεία: Πόσο καλό μας κάνει αν διαρκέσει μόνο λίγες μέρες;

Πολλοί από εμάς, αποφασίζουμε να νηστέψουμε μόνο τη Μεγάλη Βδομάδα- κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να τρώνε κανονικά κρέας, και δικαίωμα του καθενός να βιώσει με τον δικό του τρόπο τη Μεγάλη Εβδομάδα.
empty alt

Αλήθεια, γιατί οι Γαλλίδες δεν… παχαίνουν;

Σε μια χώρα όπου κυριαρχούν πεντανόστιμα γλυκά και φρέσκες μπαγκέτες σε κάθε γωνιά, θα περίμενε κανείς πως οι περισσότεροι από τους κατοίκους της θα είχαν πρόβλημα με τα παραπανίσια κιλά.
empty alt

Το καθημερινό υλικό που θα αλλάξει για πάντα τη ζαχαροπλαστική σου

Ένα απλό tip θα σε βοηθήσει να αλλάξεις επίπεδο στη ζαχαροπλαστική. Ποιο είναι αυτό; Να προσθέτεις αλάτι όχι μόνο στις αλμυρές αλλά και στις γλυκές συνταγές σου.
empty alt

Πόση ώρα πρέπει να αφήσω το νερό με τον καφέ στην πρέσα γαλλικού;

Αν χρησιμοποιείς χειροκίνητη πρέσα γαλλικού καφέ, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μην αφήσεις αρκετή ώρα το νερό με τον καφέ, με συνέπεια ο καφές σου να βγει «νερουλός», ή να το αφήσεις υπερβολικά πολλή ώρα, με αποτέλεσμα ο καφές σου να αποκτήσει πικρή γεύση.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις το τέλειο τζιν με τόνικ στο σπίτι

Επιστρέφει το καλοκαίρι, δηλαδή η εποχή του τζιν με τόνικ, για πολλούς λάτρεις αυτού του διαχρονικού, δροσερού κοκτέιλ.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το Umami;

Το ουμάμι (Umami),( όπως μαθαίνουμε στη Βικιπαίδεια), η καλή γεύση ή νοστιμιά, είναι μια από τις πέντε βασικές γεύσεις,μαζί με το γλυκό, το ξινό, το πικρό και το αλμυρό.
empty alt

Δες πώς μπορείς να φτιάξεις τις αφράτες, ιαπωνικές τηγανίτες σαν σουφλέ που πρωταγωνιστούν στα social

Εάν είστε γευσιγνώστης ή απλώς σου αρέσει να απολαμβάνεις το φαγητό και χαίρεσαι  να ανακαλύπτεις νέα food trends ίσως παρακολουθείς στα social σελίδες ειδικές αλλά ακόμα και αν απλώς χαζεύεις αυτό το διάστημα στο Instagram αποκλείεται να μην πρόσεξες τις αφράτες ιαπωνικές τηγανίτες που μοιάζουν...
empty alt

Μπέικον + αβοκάντο = βόμβα απόλαυσης

Ποτέ το γουακαμόλε δεν βρήκε πιο ταιριαστό συνδυασμό
Back To Top