Εύκολα στην παρασκευή, θα σας χαρίσουν απολαυστική φθινοπωρινή γεύση

Τα κλασικά μπράουνις είναι αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα επιδόρπια, αλλά αν θέλετε να τους δώσετε μια γεύση από φθινόπωρο, δεν έχετε να διαλέξετε τίποτα καλύτερο από αυτά τα νόστιμα brownies με cheesecake κολοκύθας.

Για να φτιάξουμε αυτή τη συνταγή, πήραμε το αγαπημένο μας κλασικό μείγμα μπράουνι και το χρησιμοποιήσαμε ως βάση. Είναι υγρό, σοκολατένιο και άψογο. Σε στρώσεις από πάνω είναι ένα απλό cheesecake κολοκύθας, τόσο κρεμώδες όσο και πικάντικο, χρησιμοποιώντας μόνο μια χούφτα υλικά. Το καλύτερο μέρος για αυτό το υπέροχο επιδόρπιο είναι ότι μπορεί να φτάσει από μια δέσμη συστατικών στο τελικό προϊόν σε λιγότερο από μιάμιση ώρα – ιδανικό για μια φθινοπωρινή απογευματινή απόλαυση.

Αφού απολαύσατε ένα μπράουνι ή δύο ή τρία (δεν κρίνουμε), φυλάξτε τα υπολείμματα σε αεροστεγές δοχείο στον πάγκο για έως και 3 ημέρες ή στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες. Θέλετε να τα αποθηκεύσετε ακόμα περισσότερο; Μην ανησυχείτε, γιατί τα μαγειρεμένα μπράουνις cheesecake παγώνουν πολύ καλά στην κατάψυξη. Απλώς τυλίξτε τα σε πλαστική μεμβράνη και αλουμινόχαρτο μέχρι να τα φάτε. Αυτή η μέθοδος εξασφαλίζει ότι διαρκούν έως και 3 μήνες.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

9

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ώρα 20 λεπτά

Συστατικά

ΓΙΑ ΤΟ BROWNIE

Σπρέι μαγειρικής

1/2 φλ. (1 ξυλάκι) ανάλατο βούτυρο

80 γρ. σοκολάτα (60% κακάο), ψιλοκομμένη

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1/2 κουτ. σκόνη εσπρέσο

1/2 κουτ. αλάτι

3/4 φλ. (150 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη

1/4 φλ. (50 γρ.) συσκευασμένη ανοιχτή καστανή ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

1/2 φλ. (60 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 φλ. (20 γρ.) σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη

ΓΙΑ ΤΟ CHEESECAKE ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

220 γρ. τυρί κρέμα, θερμοκρασία δωματίου

1 μεγάλο αυγό

1/2 φλ. πουρέ κολοκύθας σε κονσέρβα

1/3 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. μπαχαρικό για κολοκυθόπιτα (κανέλα, γαρίφαλο, μπαχάρι)

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1/2 κουτ. αλάτι

Σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη, για ξεσκόνισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΟ BROWNIE

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°. Αλείφετε ένα μεταλλικό ταψί 8"x8" με μαγειρικό σπρέι. Στρώνετε το ταψί με κόλλα ψησίματος, αφήνοντας μια προεξοχή στις 2 απέναντι πλευρές. Λαδώνετε την κόλλα με μαγειρικό σπρέι.

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη σοκολάτα και ανακατεύετε με μια λαστιχένια σπάτουλα μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε τη βανίλια, τη σκόνη εσπρέσο και το αλάτι.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε την κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη. Χτυπάτε το μείγμα σοκολάτας μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας για να αναμειχθούν μετά από κάθε προσθήκη, και στη συνέχεια συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ενωθεί καλά το κουρκούτι, περίπου 30 δευτερόλεπτα ακόμη. Προσθέστε το αλεύρι και τη σκόνη κακάο με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν.

ΓΙΑ ΤΟ CHEESECAKE ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, χτυπήστε το τυρί κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθεί, για 2 έως 3 λεπτά.

Προσθέστε το αυγό, τον πουρέ κολοκύθας, την κρυσταλλική ζάχαρη, το αλεύρι, το μπαχαρικό της κολοκυθόπιτας, τη βανίλια και το αλάτι και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίξτε τη ζύμη για μπράουνι στο έτοιμο ταψί. Με μια σπάτουλα απλώνετε σε ομοιόμορφη στρώση. Πάνω από το κουρκούτι για μπράουνι ρίξτε τη ζύμη για cheesecake κολοκύθας και την απλώνετε απαλά, φροντίζοντας να μην ενωθούν τα στρώματα μεταξύ τους.

Ψήστε τα μπράουνις μέχρι να δέσει το μείγμα και να βγει ένα δοκιμαστικό μαχαίρι στο κέντρο με μερικά ψίχουλα, για 40 έως 50 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει πριν το κόψετε. Πασπαλίστε με σκόνη κακάο (αν χρησιμοποιείτε).

empty alt

Η συνταγή των μπράουνις που οδήγησε ένα ζευγάρι στο διαζύγιο

Όταν πριν από δύο χρόνια οι New York Times δημοσίευσαν online τη συνταγή των μπράουνις της Katharine Hepburn, μια γυναίκα ονόματι Sydne Newberry άφησε ένα σχόλιο που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το στόρι μιας ταινίας.
empty alt

Τι είναι το συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα;

Το αγαπημένο υλικό της παιδικής ηλικίας μας, που απολαμβάναμε σε γλυκά ή και σκέτο με το κουτάλι, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στη ζαχαροπλαστική.
empty alt

Ο εκπληκτικός τρόπος να χρησιμοποιήσεις τις φλούδες των λαχανικών

Αν δεν έχεις κομποστοποιητή για να μετατρέπεις τα οργανικά απόβλητα σε λίπασμα, όλες οι φλούδες των λαχανικών σου μάλλον θα καταλήγουν στα σκουπίδια.
empty alt

Πώς θα μας βοηθήσει το πιστολάκι μαλλιών να πετύχουμε τραγανή πέτσα κοτόπουλου;

Λίγα πράγματα είναι πιο απολαυστικά από την τραγανή πέτσα του κοτόπουλου που έχει ψηθεί στο φούρνο και μια δημοσιογράφος γεύσης, η Helen Rosner, υποστηρίζει στο New Yorker ότι γνωρίζει το μυστικό για να την πετύχουμε.
empty alt

Τα κάνουμε σαλάτα διά χειρός Cameron Diaz

Αν χρειάζεσαι ισχυρό κίνητρο για να γίνεις φίλος με τις σαλάτες, η γοητεία της Κάμερον Ντίαζ μάλλον θα σε πείσει.
empty alt

Cup-τσιζ-κέικ φράουλας – μίνι μέγεθος, μάξιμουμ απόλαυση

Τίποτα δεν καλωσορίζει την άνοιξη καλύτερα από την υπέροχη γεύση και το άρωμα της εποχικής φρέσκιας φράουλας.
empty alt

Γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών με σπανάκι και τυρί

Στο φθινόπωρο ταιριάζει το άρωμα από το μοσχοκάρυδο. Κι η μαγεία από λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο είναι πιο έντονη στα γαλακτοκομικά, κάνοντας τα γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών μια τέλεια ευκαιρία για να χρησιμοποιήσετε αυτό το υπέροχο μπαχαρικό που δεν μπαίνει πολύ εύκολα στις συνταγές.
empty alt

Ταξίδι στην Ινδονησία με noodle κοτόσουπα λαχανικών

Παρόλο που στην ελληνική κουζίνα έχουμε συνδέσει τις σούπες με το να είναι κάποιος άρρωστος ή έστω αδιάθετος, η αλήθεια είναι ότι λίγα φαγητά προσφέρουν το comfort εφέ που αναζητάς τα κρύα βράδια όσο μια ωραία και γευστική σούπα.
Back To Top