Εύκολα στην παρασκευή, θα σας χαρίσουν απολαυστική φθινοπωρινή γεύση

Τα κλασικά μπράουνις είναι αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα επιδόρπια, αλλά αν θέλετε να τους δώσετε μια γεύση από φθινόπωρο, δεν έχετε να διαλέξετε τίποτα καλύτερο από αυτά τα νόστιμα brownies με cheesecake κολοκύθας.

Για να φτιάξουμε αυτή τη συνταγή, πήραμε το αγαπημένο μας κλασικό μείγμα μπράουνι και το χρησιμοποιήσαμε ως βάση. Είναι υγρό, σοκολατένιο και άψογο. Σε στρώσεις από πάνω είναι ένα απλό cheesecake κολοκύθας, τόσο κρεμώδες όσο και πικάντικο, χρησιμοποιώντας μόνο μια χούφτα υλικά. Το καλύτερο μέρος για αυτό το υπέροχο επιδόρπιο είναι ότι μπορεί να φτάσει από μια δέσμη συστατικών στο τελικό προϊόν σε λιγότερο από μιάμιση ώρα – ιδανικό για μια φθινοπωρινή απογευματινή απόλαυση.

Αφού απολαύσατε ένα μπράουνι ή δύο ή τρία (δεν κρίνουμε), φυλάξτε τα υπολείμματα σε αεροστεγές δοχείο στον πάγκο για έως και 3 ημέρες ή στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες. Θέλετε να τα αποθηκεύσετε ακόμα περισσότερο; Μην ανησυχείτε, γιατί τα μαγειρεμένα μπράουνις cheesecake παγώνουν πολύ καλά στην κατάψυξη. Απλώς τυλίξτε τα σε πλαστική μεμβράνη και αλουμινόχαρτο μέχρι να τα φάτε. Αυτή η μέθοδος εξασφαλίζει ότι διαρκούν έως και 3 μήνες.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

9

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ώρα 20 λεπτά

Συστατικά

ΓΙΑ ΤΟ BROWNIE

Σπρέι μαγειρικής

1/2 φλ. (1 ξυλάκι) ανάλατο βούτυρο

80 γρ. σοκολάτα (60% κακάο), ψιλοκομμένη

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1/2 κουτ. σκόνη εσπρέσο

1/2 κουτ. αλάτι

3/4 φλ. (150 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη

1/4 φλ. (50 γρ.) συσκευασμένη ανοιχτή καστανή ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

1/2 φλ. (60 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 φλ. (20 γρ.) σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη

ΓΙΑ ΤΟ CHEESECAKE ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

220 γρ. τυρί κρέμα, θερμοκρασία δωματίου

1 μεγάλο αυγό

1/2 φλ. πουρέ κολοκύθας σε κονσέρβα

1/3 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. μπαχαρικό για κολοκυθόπιτα (κανέλα, γαρίφαλο, μπαχάρι)

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1/2 κουτ. αλάτι

Σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη, για ξεσκόνισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΟ BROWNIE

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°. Αλείφετε ένα μεταλλικό ταψί 8"x8" με μαγειρικό σπρέι. Στρώνετε το ταψί με κόλλα ψησίματος, αφήνοντας μια προεξοχή στις 2 απέναντι πλευρές. Λαδώνετε την κόλλα με μαγειρικό σπρέι.

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη σοκολάτα και ανακατεύετε με μια λαστιχένια σπάτουλα μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε τη βανίλια, τη σκόνη εσπρέσο και το αλάτι.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε την κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη. Χτυπάτε το μείγμα σοκολάτας μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας για να αναμειχθούν μετά από κάθε προσθήκη, και στη συνέχεια συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ενωθεί καλά το κουρκούτι, περίπου 30 δευτερόλεπτα ακόμη. Προσθέστε το αλεύρι και τη σκόνη κακάο με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν.

ΓΙΑ ΤΟ CHEESECAKE ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, χτυπήστε το τυρί κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθεί, για 2 έως 3 λεπτά.

Προσθέστε το αυγό, τον πουρέ κολοκύθας, την κρυσταλλική ζάχαρη, το αλεύρι, το μπαχαρικό της κολοκυθόπιτας, τη βανίλια και το αλάτι και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίξτε τη ζύμη για μπράουνι στο έτοιμο ταψί. Με μια σπάτουλα απλώνετε σε ομοιόμορφη στρώση. Πάνω από το κουρκούτι για μπράουνι ρίξτε τη ζύμη για cheesecake κολοκύθας και την απλώνετε απαλά, φροντίζοντας να μην ενωθούν τα στρώματα μεταξύ τους.

Ψήστε τα μπράουνις μέχρι να δέσει το μείγμα και να βγει ένα δοκιμαστικό μαχαίρι στο κέντρο με μερικά ψίχουλα, για 40 έως 50 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει πριν το κόψετε. Πασπαλίστε με σκόνη κακάο (αν χρησιμοποιείτε).

empty alt

Γιατί να ζηλέψει κανείς τη σκανδιναβική δίαιτα;

«Γιατί να ζηλέψει κανείς οποιονδήποτε υποβάλλεται σε μια δίαιτα;», θα μπορούσες να ανταπαντήσεις στο ερώτημα του τίτλου.
empty alt

Μην αφήσεις το καλοκαίρι να περάσει χωρίς αυτή τη σαγκρία με καρπούζι

Το καρπούζι και το ροζέ κρασί συνδυάζονται σε ένα δροσερό, χρωματιστό, φρουτώδες ποτό που συμπυκνώνει όλη τη μεθυστική διάθεση του καλοκαιριού.
empty alt

Ποτέ δεν είναι υπερβολικά νωρίς για να φτιάξεις ζεστό αρωματικό κρασί

Ίσως το ζεστό αρωματικό κρασί, το γερμανικό Glühwein, να σου θυμίζει χριστουγεννιάτικα παζάρια και ρεβεγιόν, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να σε αποθαρρύνει από το να το απολαμβάνεις όλο το χρόνο, ή τουλάχιστον να αρχίζεις να το απολαμβάνεις μόλις η θερμοκρασία πέφτει σε επίπεδα ικανοποιητικά για ένα...
empty alt

Η καντίνα που ταξιδεύει στον Καναδά συλλέγοντας συνταγές και ιστορίες

Συνήθως επισκεφτόμαστε μια καντίνα για να αγοράσουμε έτοιμο, μαγειρεμένο φαγητό. Ωστόσο στην καντίνα Food History Truck οι ρόλοι αντιστρέφονται: oι επισκέπτες μπαίνουν στην κουζίνα, μαγειρεύουν ένα φαγητό και, μαζί με αυτό, μοιράζονται με τους ιδιοκτήτες της ιστορίες γύρω από τη συγκεκριμένη...
empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις τα μεγάλα σπαράγγια

Τα λεπτά σπαράγγια καθαρίζονται πιο εύκολα, όμως εκείνα που έχουν μεγαλύτερο πάχος, αν και πιο «μπελαλίδικα» στην προετοιμασία, έχουν περισσότερη σάρκα και είναι πιο ανθεκτικά στο μαγείρεμα, με αποτέλεσμα να μη λιώνουν εύκολα αλλά να γίνονται τραγανά και πλούσια.
empty alt

Αυτό είναι το πιο ευέλικτο υλικό που μπορείς να έχεις στην κουζίνα σου (μετά το αλάτι)

Ό,τι κι αν μαγειρεύεις, γλυκό ή αλμυρό, σχεδόν πάντα θα χρειαστεί να προσθέσεις κάτι όξινο – είτε ξίδι είτε χυμό λεμονιού.
empty alt

Λαχταριστή σούπα μπρόκολου με λιωμένο τυρί

Νομίζουμε ότι η σούπα τσένταρ μπρόκολου εφευρέθηκε αποκλειστικά για άτομα που μισούν τα λαχανικά. Είναι πολύ πιο εύκολο να πάρετε την καθημερινή σας μερίδα λαχανικών όταν συνδυάζονται με ένα λαχταριστό, τυρολαχταριστό ζωμό.
empty alt

Κις με σπανάκι και μανιτάρια

Μια κις με σπανάκι και μανιτάρι είναι η ιδανική συνταγή για οικογένειες με πολυάσχολες μέρες ή για να απολαύσεις το σαββατοκύριακο ένα ζεστό brunch.
Back To Top