Φρέσκος δυόσμος και δροσερό lime συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια ανάλαφρη βάση γεύσης για αυτό το κλασικό κοκτέιλ με ρούμι.

Φρέσκος δυόσμος και δροσερό lime συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια ανάλαφρη βάση γεύσης για αυτό το κλασικό κοκτέιλ με ρούμι. Χρησιμοποίησε εξαιρετική ποιότητα ζάχαρης για να διασφαλίσεις ότι θα διαλυθεί εντελώς για το πιο γνήσιο και καλοκαιρινό mojito.

 

Συστατικά

50 ml λευκό ρούμι

¼ φλιτζάνι φρέσκα φύλλα δυόσμου (περίπου 15), συν ένα κλαδάκι για γαρνιτούρα

2 κουταλάκια του γλυκού extra fine ζάχαρη (όχι κρυσταλλική)

½ lime, κομμένο σε 4 κομμάτια

¼ φλιτζάνι σόδα ή ανθρακούχο νερό

1 φλιτζάνι θρυμματισμένος πάγος (από 2 φλιτζάνια παγάκια)

Εκτέλεση

Βάλε το ρούμι, τον δυόσμο, τη ζάχαρη και το limeσε ένα δοχείο μέτρησης υγρών. Ανακάτεψε όλα τα συστατικά με ένα αναδευτήρα ή το άκρο της λαβής ενός ξύλινου κουταλιού έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη, ο δυόσμος να βγάλει το άρωμά του και το λάιμ να έχει απελευθερώσει το χυμό του. Ρίχνεις σε ένα ποτήρι, προσθέτεις τη σόδα και στη συνέχεια τον θρυμματισμένο πάγο. Γαρνίρεις με ένα φρέσκο κλαδάκι δυόσμου, αν θέλεις.

Tip: Η extra fine ζάχαρη (εξαιρετικής ποιότητας) είναι η ζάχαρη που διαλύεται αμέσως.  Διαφορετικά, κάνεις το σιρόπι με ζεστό νερό για να είσαι σίγουρη ότι θα λιώσει η ζάχαρη κι ύστερα το αφήνεις να κρυώσει στο ψυγείο για να φτιάξεις το κοκτέιλ.

mojito2

Διατροφικά στοιχεία

Μέγεθος σερβιρίσματος: 1/2 φλιτζάνι χωρίς πάγο

Ανά μερίδα:

138 θερμίδες, 0,2 g συνολικού λίπους 0,1 g κορεσμένου λίπους 8 mg νατρίου, 140 mg κάλιο, 10,4 γρ. υδατάνθρακες, 2,5 γρ. ίνας, 5 γρ. ζάχαρη, 1 γρ. πρωτεΐνης, 13 mg βιταμίνης C, 27 mcg φυλλικού οξέος, 56 mg ασβεστίου, 3 mg σιδήρου, 16 mg μαγνησίου, 5 γρ. προσθήκη ζάχαρης.

Χρόνος

10 λεπτά

Μερίδες:

1

Διατροφικό προφίλ:

Χωρίς γαλακτοκομικά

Χωρίς ίχνη ξηρών καρπών

Χωρίς γλουτένη

Vegan

Χωρίς αυγά

Χωρίς σόγια

Vegetarian

 

 

empty alt

Η επιστήμη αποφάσισε: Έτσι πρέπει να τρως τα μανιτάρια σου!

Ήξερες ότι υπάρχει ένα κέντρο ερευνών αφιερωμένο αποκλειστικά στα μανιτάρια; Κι όμως, είναι αλήθεια! Στην Ισπανία υπάρχει το Τεχνολογικό Κέντρο Ερευνών για τα Μανιτάρια, το οποίο ερευνά ό,τι έχει να κάνει με τον πολύτιμο, και πεντανόστιμο, μύκητα.
empty alt

5 τρόποι να γλυκάνεις τον καφέ σου χωρίς ζάχαρη (και χωρίς τα υποκατάστατά της)

Μόλις έφτιαξες καφέ αλλά διαπίστωσες ότι σού τελείωσε η ζάχαρη; Ή, απλά, προσπαθείς να περιορίσεις την κατανάλωσή της; Ιδού πέντε εναλλακτικές της οι οποίες, όχι, δεν περιλαμβάνουν τα τεχνητά γλυκαντικά ούτε την «κλασική» πλέον στέβια.
empty alt

Τα φρούτα και τα λαχανικά του Μάη

Διανύουμε τον «κερασάρη» ή «πράσινο» μήνα, όπως λέγεται. Στην έναρξή του γιορτάζουμε την ανθοφορία, την καρποφορία, τη φύση.
empty alt

7 γενικές συμβουλές για αρχάριους στη μαγειρική

Στη μαγειρική υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που λύνουν τα χέρια και στον πιο αρχάριο, αλλά και σε εκείνον που ακόμα και μετά από χρόνια πείρας πελαγώνει μπροστά σε μια συνταγή, από το άγχος ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά.
empty alt

Μίλα μου για μήλα… τσιπς

Αν το φθινόπωρο ήταν φρούτο θα ήταν το μήλο – κι εδώ θα βρεις μια συνταγή για ένα σνακ που θα σε ενθουσιάσει: τσιπς μήλου! Το να φτιάξεις τα δικά σου τσιπς είναι εξαιρετικά εύκολο – ακόμα και χωρίς να διαθέτεις επαγγελματικό εξοπλισμό.
empty alt

Μπαίνουμε σε πασχαλινή διάθεση με ιδέες για υπέροχα αβγά!

Τη Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε τα αυγά κόκκινα, αλλά μπορείτε μερικά αυγά να τα βάψετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να τους δώσετε το δικό σας προσωπικό στίγμα.
empty alt

Λεμονάτη μακαρονάδα με κοτόπουλο και σπανάκι

Γνωρίστε τον νέο σας αγαπημένο συνδυασμό ζυμαρικών. Με πικάντικα εσπεριδοειδή και άφθονο βούτυρο, αυτό το πιάτο θα γίνει γρήγορα ένα από τα πιάτα της εβδομάδας.
empty alt

Key Lime Mojitos: το ποτό που φέρνει πιο γρήγορα το καλοκαίρι

Ξεκλείδωσε όμορφες στιγμές με αυτό το υπέροχο κοκτέιλ

Back To Top