Φρέσκος δυόσμος και δροσερό lime συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια ανάλαφρη βάση γεύσης για αυτό το κλασικό κοκτέιλ με ρούμι.

Φρέσκος δυόσμος και δροσερό lime συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια ανάλαφρη βάση γεύσης για αυτό το κλασικό κοκτέιλ με ρούμι. Χρησιμοποίησε εξαιρετική ποιότητα ζάχαρης για να διασφαλίσεις ότι θα διαλυθεί εντελώς για το πιο γνήσιο και καλοκαιρινό mojito.

 

Συστατικά

50 ml λευκό ρούμι

¼ φλιτζάνι φρέσκα φύλλα δυόσμου (περίπου 15), συν ένα κλαδάκι για γαρνιτούρα

2 κουταλάκια του γλυκού extra fine ζάχαρη (όχι κρυσταλλική)

½ lime, κομμένο σε 4 κομμάτια

¼ φλιτζάνι σόδα ή ανθρακούχο νερό

1 φλιτζάνι θρυμματισμένος πάγος (από 2 φλιτζάνια παγάκια)

Εκτέλεση

Βάλε το ρούμι, τον δυόσμο, τη ζάχαρη και το limeσε ένα δοχείο μέτρησης υγρών. Ανακάτεψε όλα τα συστατικά με ένα αναδευτήρα ή το άκρο της λαβής ενός ξύλινου κουταλιού έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη, ο δυόσμος να βγάλει το άρωμά του και το λάιμ να έχει απελευθερώσει το χυμό του. Ρίχνεις σε ένα ποτήρι, προσθέτεις τη σόδα και στη συνέχεια τον θρυμματισμένο πάγο. Γαρνίρεις με ένα φρέσκο κλαδάκι δυόσμου, αν θέλεις.

Tip: Η extra fine ζάχαρη (εξαιρετικής ποιότητας) είναι η ζάχαρη που διαλύεται αμέσως.  Διαφορετικά, κάνεις το σιρόπι με ζεστό νερό για να είσαι σίγουρη ότι θα λιώσει η ζάχαρη κι ύστερα το αφήνεις να κρυώσει στο ψυγείο για να φτιάξεις το κοκτέιλ.

mojito2

Διατροφικά στοιχεία

Μέγεθος σερβιρίσματος: 1/2 φλιτζάνι χωρίς πάγο

Ανά μερίδα:

138 θερμίδες, 0,2 g συνολικού λίπους 0,1 g κορεσμένου λίπους 8 mg νατρίου, 140 mg κάλιο, 10,4 γρ. υδατάνθρακες, 2,5 γρ. ίνας, 5 γρ. ζάχαρη, 1 γρ. πρωτεΐνης, 13 mg βιταμίνης C, 27 mcg φυλλικού οξέος, 56 mg ασβεστίου, 3 mg σιδήρου, 16 mg μαγνησίου, 5 γρ. προσθήκη ζάχαρης.

Χρόνος

10 λεπτά

Μερίδες:

1

Διατροφικό προφίλ:

Χωρίς γαλακτοκομικά

Χωρίς ίχνη ξηρών καρπών

Χωρίς γλουτένη

Vegan

Χωρίς αυγά

Χωρίς σόγια

Vegetarian

 

 

empty alt

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο φρέσκο και το ωριμασμένο τυρί;

Σε γενικές γραμμές, η παρασκευή τυριού συνίσταται στο διαχωρισμό του τυροπήγματος από το τυρόγαλα και στη συνέχεια στην επεξεργασία του τυροπήγματος.
empty alt

Πώς θα ψήσεις κολοκυθόσπορους στο φούρνο

Οι κολοκύθες-κηροπήγια, το εμβληματικό διακοσμητικό αντικείμενο του Halloween, έχουν και ένα… παράπλευρο όφελος: Όταν τις φτιάχνουμε μόνοι μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους κολοκυθόσπορους που κρύβονται στο εσωτερικό τους για να φτιάξουμε πασατέμπο.
empty alt

3 τρόποι να χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου τα κοτσάνια των μυρωδικών

Σχεδόν κάθε συνταγή σου λέει να χρησιμοποιήσεις μόνο τα φύλλα του βασιλικού, του μαϊντανού, του άνηθου ή άλλων φρέσκων μυρωδικών.
empty alt

Τρεις τύποι πάπρικας και πού θα τους χρησιμοποιήσεις

Ίσως έχεις παρατηρήσει ότι στα υλικά των συνταγών που περιέχουν πάπρικα, αυτή άλλοτε αναγράφεται ως πικάντικη, άλλοτε ως καπνιστή και άλλοτε ως γλυκιά.
empty alt

Τρεις μαρινάδες για να κάνεις την πιο νόστιμη Τσικνοπέμπτη στο σπίτι

Οι μαρινάδες πρωταγωνιστούν στο μπάρμπεκιου: Διατηρούν το κρέας ζουμερό και γεμάτο γεύση, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν στο καλύτερο ψήσιμό του.
empty alt

«Αγάπη μου τα κάναμε σαλάτα!»

  Το τέλος της άνοιξης και η αρχή του καλοκαιριού είναι η ιδανική εποχή για να ξαναβρείς τους ρυθμούς και τη φόρμα σου – ειδικά αν έχεις περάσει και μια καραντίνα! Δοκίμασε τις παρακάτω σαλάτες που και απολαυστικές και γευστικές είναι, αλλά και θα σε κρατήσουν μακριά […]
empty alt

Γεμιστές πιπεριές αλά σπανακόπιτα

Ένας διαφορετικός συνδυασμός που θα κάνει την έκπληξη στο τραπέζι σου. Αυτές οι γεμιστές πιπεριές έχουν μια γέμιση εμπνευσμένη από την ελληνική σπανακόπιτα, αλλά αφήνοντας έξω τον μπελά του ανοίγματος φύλλου, κι είναι υπέροχο πιάτο για ένα εύκολο δείπνο αλλά και μια εξαιρετική ιδέα για ορεκτικό.
empty alt

Χωριάτικη σαλάτα με ρεβίθια

Τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ψάχνεις εύκολες συνταγές χωρίς κρέας που όμως να δώσουν διάρκεια στο αίσθημα κορεσμού ώστε να μείνεις μακριά από γευστικούς πειρασμούς.
Back To Top