Καλοκαίρι κι είναι η καλύτερη εποχή για να βάλεις τις μπανάνες στον… πάγο! Οι μπανάνες είναι φθηνές, διαθέσιμες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και είναι πάντα ευχάριστες.

 

Καλοκαίρι κι είναι η καλύτερη εποχή για να βάλεις τις μπανάνες στον… πάγο! Οι μπανάνες είναι φθηνές, διαθέσιμες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και είναι πάντα ευχάριστες. Είναι υπέροχες σε τηγανίτες μπανάνας, γίνονται υλικό σε κέικ, είναι νόστιμες σε smoothies φρούτων και το βασικό συστατικό στο καλύτερο ψωμί μπανάνας. Το μόνο κακό που έχουν είναι ότι μπορεί να παραωριμάσουν χωρίς να το πάρεις είδηση. Αυτό όμως ίσως που δεν ήξερες είναι ότι μπορείς να βάλεις το αγαπημένο σου φρούτο στην κατάψυξη. Αν ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες θα ξέρεις την επόμενη φορά που θα αγοράσεις μπανάνες ότι δεν θα έχεις λόγο να ανησυχείς για το πώς να παρατείνεις τη διάρκειά τους.

 

Η καλύτερη στιγμή για να παγώσει μια μπανάνα

Πόσο ώριμο θεωρείς το πολύ ώριμο; Αυτό εξαρτάται πραγματικά από σένα και τις προτιμήσεις σου. Σε μερικούς αρέσουν άγουρες και σκληρές. Σε άλλους όταν αρχίζουν να καταλαβαίνουν στο χώρο τη μυρωδιά του φρούτου. Σε άλλους όταν αρχίζουν να μαλακώνουν υπερβολικά. Αν σου αρέσει όσο γίνεται πιο γλυκιά, περιμένετε λίγο περισσότερο: όσο πιο καφέ γίνεται, τόσο υψηλότερη είναι η αναλογία ζάχαρης προς άμυλο.

 

Να την ξεφλουδίσεις ή να μην την ξεφλουδίσεις

Να τις ξεφλουδίζεις πάντα. Πάντα! Αν αφήσεις τη φλούδα θα σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένεις να αποψυχθεί ολόκληρη η μπανάνα πριν μπορέσεις να τη χρησιμοποιήσεις, γεγονός που περιορίζει την εφαρμογή της αποψυγμένης μπανάνας στο ψήσιμο (και μπορεί εύκολα να δημιουργήσει ένα απαίσιο χάος). Οι παγωμένες μπανάνες είναι καταπληκτικές σε smoothies και ωραίες κρέμες (ή για φαγητό κατευθείαν από τον καταψύκτη για μια γρήγορη, κρύα απόλαυση), οπότε πρέπει να βεβαιωθείς ότι δεν έχεις αφαιρέσει τη φλούδα όταν τις βάζεις στην κατάψυξη.

Μόλις ξεφλουδιστεί, μπορείς να αποφασίσεις το μέγεθος στο οποίο θέλεις να παγώσει η μπανάνα σου. Θα δεις ότι είναι πιο εύκολο και πιο βολικό να τις κόψεις σε στρογγυλά κομμάτια, έτσι ώστε να μπορούν να αναμειχθούν εύκολα στον επεξεργαστή τροφίμων σας και να ξεπαγώσουν πιο γρήγορα εάν θέλεις να τις χρησιμοποιήσεις για ψήσιμο.

 

Χρησιμοποίησε ειδικό χαρτί αποθήκευσης τροφίμων !

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις φύλλο ψησίματος ή λαδόκολλά αφού βεβαιωθείς ότι θα ταιριάζει πρώτα στον καταψύκτη και, στη συνέχεια να βάλεις τα κομμάτια μπανάνας σε ένα στρώμα. Ο τρόπος αυτός θα εξασφαλίσει μια εύκολη απελευθέρωση και ομαλή μεταφορά σε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα μόλις οι μπανάνες παγώσουν. Οι μπανάνες θα διατηρηθούν επ’ αόριστον στον καταψύκτη, αλλά σου συνιστούμε να τις καταναλώσεις εντός 3 μηνών για καλύτερη γεύση.

bananacov

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ

3 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

2 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

5 ώριμες μπανάνες

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλούδισε τις μπανάνες και αφαίρεσε τη μαύρη άκρη, καθώς και τις υπόλοιπες χορδές ίνες. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, κόψε τις μπανάνες σε 1/2 ή ¾ στρογγυλά κομμάτια.

Ευθυγράμμμισε ένα φύλλο ψησίματος ή αντικολλητικό χαρτί και στη συνέχεια τοποθέτησε τα κομμάτια μπανάνας σε ένα μόνο στρώμα, βεβαιώσου ότι δεν αγγίζουν το ένα το άλλο. Βάλε στην κατάψυξη τουλάχιστον για 2 ώρες.

Βάλε τα κομμάτια παγωμένης μπανάνας σε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα, βγάζοντας όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα από τη σακούλα πριν την σφραγίσεις. Διατηρούνται στην κατάψυξη μέχρι να είναι έτοιμες για χρήση.

 

 

empty alt

Περί Γαστονομίας

Η πιο παρεξηγημένη λέξη σε αυτή τη χώρα, τουλάχιστον όσον αφορά στα θέματα της γεύσης, είναι η «γαστρονομία».
empty alt

Ο άνθρωπος που έβαλε τον ανανά στην πίτσα ήταν Έλληνας

Ο Σαμ Πανόπουλος μετανάστευσε στον Καναδά το 1954 σε ηλικία μόλις 20 ετών και μαζί με τα δύο αδέλφια του απέκτησε πολλά εστιατόρια που έγιναν επιτυχημένα.
empty alt

4 tips για να πετύχουν τα γεμιστά σου

Όσο υπάρχουν ακόμα καλοκαιρινά λαχανικά, προλαβαίνεις να απολαύσεις αυτό το κατεξοχήν σπιτικό και μαμαδίστικο φαγητό. Δεν είναι τόσο δύσκολο να το φτιάξεις όσο ίσως νομίζεις.
empty alt

Τι σχέση έχει η βότκα με την πιπερόριζα;

Η πιπερόριζα ή τζίντζερ, που καταναλώνεται τόσο σε ζεστά αφεψήματα όσο και ως μπαχαρικό σε γλυκές και αλμυρές συνταγές, ιδιαίτερα σε ασιατικά πιάτα, χρησιμοποιείται σε δύο μορφές: είτε σε σκόνη είτε φρέσκια (η ρίζα της).
empty alt

Τροφές που κάνουν καλό στην καρδιά

Με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου όπου κι αν κοιτάξουμε βλέπουμε παντού καρδούλες. Τι γίνεται όμως με τη μία και μόνη ανθρώπινη καρδιά –τη δική μας– τι είναι καλό να βάζουμε στο πιάτο μας για να της δείχνουμε πόσο τη φροντίζουμε και την… αγαπάμε! Εδώ διαλέξαμε […]
empty alt

Κέικ μήλου με επικάλυψη streusel

Τα μήλα είναι χαρακτηριστική φθινοπωρινή γεύση και κάνουν θαύματα σε αυτό το εύκολο κέικ καφέ. Προσθέτουν επιπλέον γλυκύτητα καθώς κάνουν το κέικ πολύ υγρό και τρυφερό.
empty alt

Τραγανά ψητά σπαράγγια με παρμεζάνα

Τόσο νόστιμα που μπορούν να ανταγωνιστούν τις τηγανητές πατάτες
empty alt

Νόστιμο μπανανόψωμο χωρίς γλουτένη

Και το μόνο που θα λείπει από αυτή την απολαυστική συνταγή θα είναι μόνο η γλουτένη
Back To Top