Καλοκαίρι κι είναι η καλύτερη εποχή για να βάλεις τις μπανάνες στον… πάγο! Οι μπανάνες είναι φθηνές, διαθέσιμες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και είναι πάντα ευχάριστες.

 

Καλοκαίρι κι είναι η καλύτερη εποχή για να βάλεις τις μπανάνες στον… πάγο! Οι μπανάνες είναι φθηνές, διαθέσιμες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και είναι πάντα ευχάριστες. Είναι υπέροχες σε τηγανίτες μπανάνας, γίνονται υλικό σε κέικ, είναι νόστιμες σε smoothies φρούτων και το βασικό συστατικό στο καλύτερο ψωμί μπανάνας. Το μόνο κακό που έχουν είναι ότι μπορεί να παραωριμάσουν χωρίς να το πάρεις είδηση. Αυτό όμως ίσως που δεν ήξερες είναι ότι μπορείς να βάλεις το αγαπημένο σου φρούτο στην κατάψυξη. Αν ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες θα ξέρεις την επόμενη φορά που θα αγοράσεις μπανάνες ότι δεν θα έχεις λόγο να ανησυχείς για το πώς να παρατείνεις τη διάρκειά τους.

 

Η καλύτερη στιγμή για να παγώσει μια μπανάνα

Πόσο ώριμο θεωρείς το πολύ ώριμο; Αυτό εξαρτάται πραγματικά από σένα και τις προτιμήσεις σου. Σε μερικούς αρέσουν άγουρες και σκληρές. Σε άλλους όταν αρχίζουν να καταλαβαίνουν στο χώρο τη μυρωδιά του φρούτου. Σε άλλους όταν αρχίζουν να μαλακώνουν υπερβολικά. Αν σου αρέσει όσο γίνεται πιο γλυκιά, περιμένετε λίγο περισσότερο: όσο πιο καφέ γίνεται, τόσο υψηλότερη είναι η αναλογία ζάχαρης προς άμυλο.

 

Να την ξεφλουδίσεις ή να μην την ξεφλουδίσεις

Να τις ξεφλουδίζεις πάντα. Πάντα! Αν αφήσεις τη φλούδα θα σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένεις να αποψυχθεί ολόκληρη η μπανάνα πριν μπορέσεις να τη χρησιμοποιήσεις, γεγονός που περιορίζει την εφαρμογή της αποψυγμένης μπανάνας στο ψήσιμο (και μπορεί εύκολα να δημιουργήσει ένα απαίσιο χάος). Οι παγωμένες μπανάνες είναι καταπληκτικές σε smoothies και ωραίες κρέμες (ή για φαγητό κατευθείαν από τον καταψύκτη για μια γρήγορη, κρύα απόλαυση), οπότε πρέπει να βεβαιωθείς ότι δεν έχεις αφαιρέσει τη φλούδα όταν τις βάζεις στην κατάψυξη.

Μόλις ξεφλουδιστεί, μπορείς να αποφασίσεις το μέγεθος στο οποίο θέλεις να παγώσει η μπανάνα σου. Θα δεις ότι είναι πιο εύκολο και πιο βολικό να τις κόψεις σε στρογγυλά κομμάτια, έτσι ώστε να μπορούν να αναμειχθούν εύκολα στον επεξεργαστή τροφίμων σας και να ξεπαγώσουν πιο γρήγορα εάν θέλεις να τις χρησιμοποιήσεις για ψήσιμο.

 

Χρησιμοποίησε ειδικό χαρτί αποθήκευσης τροφίμων !

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις φύλλο ψησίματος ή λαδόκολλά αφού βεβαιωθείς ότι θα ταιριάζει πρώτα στον καταψύκτη και, στη συνέχεια να βάλεις τα κομμάτια μπανάνας σε ένα στρώμα. Ο τρόπος αυτός θα εξασφαλίσει μια εύκολη απελευθέρωση και ομαλή μεταφορά σε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα μόλις οι μπανάνες παγώσουν. Οι μπανάνες θα διατηρηθούν επ’ αόριστον στον καταψύκτη, αλλά σου συνιστούμε να τις καταναλώσεις εντός 3 μηνών για καλύτερη γεύση.

bananacov

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ

3 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

2 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

5 ώριμες μπανάνες

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλούδισε τις μπανάνες και αφαίρεσε τη μαύρη άκρη, καθώς και τις υπόλοιπες χορδές ίνες. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, κόψε τις μπανάνες σε 1/2 ή ¾ στρογγυλά κομμάτια.

Ευθυγράμμμισε ένα φύλλο ψησίματος ή αντικολλητικό χαρτί και στη συνέχεια τοποθέτησε τα κομμάτια μπανάνας σε ένα μόνο στρώμα, βεβαιώσου ότι δεν αγγίζουν το ένα το άλλο. Βάλε στην κατάψυξη τουλάχιστον για 2 ώρες.

Βάλε τα κομμάτια παγωμένης μπανάνας σε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα, βγάζοντας όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα από τη σακούλα πριν την σφραγίσεις. Διατηρούνται στην κατάψυξη μέχρι να είναι έτοιμες για χρήση.

 

 

empty alt

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο σκληρό και το μαλακό αλεύρι;

Το σκληρό αλεύρι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ιδιαίτερα σε γλουτένη, η οποία είναι απαραίτητη για να φουσκώσει το ψωμί (διαφορετικά, το αποτέλεσμα θα είναι επίπεδα και σκληρά πιτάκια).
empty alt

Γιατί (και πώς) να βάλεις στη διατροφή σου τους χουρμάδες

Οι χουρμάδες, οι βασιλιάδες των φρούτων της Μέσης Ανατολής, αξίζει να μπουν και στο δικό σου μενού, για πολλούς και καλούς λόγους.
empty alt

«Γιατί απολαμβάνω να τρώω με τα χέρια»

Κάποιοι μπορεί να με πουν κακομαθημένη, αλλά εγώ απαντάω ότι μέσα από το φαγητό ζω μια εμπειρία που απευθύνεται σε όλες τις αισθήσεις.
empty alt

Τα κάνουμε σαλάτα διά χειρός Cameron Diaz

Αν χρειάζεσαι ισχυρό κίνητρο για να γίνεις φίλος με τις σαλάτες, η γοητεία της Κάμερον Ντίαζ μάλλον θα σε πείσει.
empty alt

Gnocchi από κουνουπίδι

Σίγουρα την πρώτη φορά που ακούσεις για νιόκι από κουνουπίδι πολύ πιθανώς να πάρεις μια περίεργη έκφραση (για να το πω ευγενικά).
empty alt

Ζεστό κακάο με Rumchata

Το RumChata είναι ένα λικέρ κρέμας που παρασκευάζεται στο Ουισκόνσιν. Η συνταγή περιλαμβάνει ρούμι, κρέμα γάλακτος, κανέλα, βανίλια, ζάχαρη και άλλα αρώματα.
empty alt

Αυγά… Bloody Mary

Όλοι αγαπούν ένα καλό πικάντικο αυγό και λίγοι μπορούν να αρνηθούν μια καλοφτιαγμένη Bloody Mary. Με αυτήν την εύκολη συνταγή για πάρτι, μπορείτε να έχετε και τα δύο! ΥΛΙΚΑ: 24 ΤΜΧ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ΩΡΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 12 μεγάλα αυγά 1/4 φλ.
empty alt

Καλαμπόκι: πολλά περισσότερο από ποπ κορν!

Συνώνυμο με το καλοκαίρι και τις βόλτες με τη μυρωδιά του να σε βρίσκει εκεί που περπατάς από τους πλανόδιους πωλητές.
Back To Top