Καλοκαίρι κι είναι η καλύτερη εποχή για να βάλεις τις μπανάνες στον… πάγο! Οι μπανάνες είναι φθηνές, διαθέσιμες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και είναι πάντα ευχάριστες.

 

Καλοκαίρι κι είναι η καλύτερη εποχή για να βάλεις τις μπανάνες στον… πάγο! Οι μπανάνες είναι φθηνές, διαθέσιμες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και είναι πάντα ευχάριστες. Είναι υπέροχες σε τηγανίτες μπανάνας, γίνονται υλικό σε κέικ, είναι νόστιμες σε smoothies φρούτων και το βασικό συστατικό στο καλύτερο ψωμί μπανάνας. Το μόνο κακό που έχουν είναι ότι μπορεί να παραωριμάσουν χωρίς να το πάρεις είδηση. Αυτό όμως ίσως που δεν ήξερες είναι ότι μπορείς να βάλεις το αγαπημένο σου φρούτο στην κατάψυξη. Αν ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες θα ξέρεις την επόμενη φορά που θα αγοράσεις μπανάνες ότι δεν θα έχεις λόγο να ανησυχείς για το πώς να παρατείνεις τη διάρκειά τους.

 

Η καλύτερη στιγμή για να παγώσει μια μπανάνα

Πόσο ώριμο θεωρείς το πολύ ώριμο; Αυτό εξαρτάται πραγματικά από σένα και τις προτιμήσεις σου. Σε μερικούς αρέσουν άγουρες και σκληρές. Σε άλλους όταν αρχίζουν να καταλαβαίνουν στο χώρο τη μυρωδιά του φρούτου. Σε άλλους όταν αρχίζουν να μαλακώνουν υπερβολικά. Αν σου αρέσει όσο γίνεται πιο γλυκιά, περιμένετε λίγο περισσότερο: όσο πιο καφέ γίνεται, τόσο υψηλότερη είναι η αναλογία ζάχαρης προς άμυλο.

 

Να την ξεφλουδίσεις ή να μην την ξεφλουδίσεις

Να τις ξεφλουδίζεις πάντα. Πάντα! Αν αφήσεις τη φλούδα θα σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένεις να αποψυχθεί ολόκληρη η μπανάνα πριν μπορέσεις να τη χρησιμοποιήσεις, γεγονός που περιορίζει την εφαρμογή της αποψυγμένης μπανάνας στο ψήσιμο (και μπορεί εύκολα να δημιουργήσει ένα απαίσιο χάος). Οι παγωμένες μπανάνες είναι καταπληκτικές σε smoothies και ωραίες κρέμες (ή για φαγητό κατευθείαν από τον καταψύκτη για μια γρήγορη, κρύα απόλαυση), οπότε πρέπει να βεβαιωθείς ότι δεν έχεις αφαιρέσει τη φλούδα όταν τις βάζεις στην κατάψυξη.

Μόλις ξεφλουδιστεί, μπορείς να αποφασίσεις το μέγεθος στο οποίο θέλεις να παγώσει η μπανάνα σου. Θα δεις ότι είναι πιο εύκολο και πιο βολικό να τις κόψεις σε στρογγυλά κομμάτια, έτσι ώστε να μπορούν να αναμειχθούν εύκολα στον επεξεργαστή τροφίμων σας και να ξεπαγώσουν πιο γρήγορα εάν θέλεις να τις χρησιμοποιήσεις για ψήσιμο.

 

Χρησιμοποίησε ειδικό χαρτί αποθήκευσης τροφίμων !

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις φύλλο ψησίματος ή λαδόκολλά αφού βεβαιωθείς ότι θα ταιριάζει πρώτα στον καταψύκτη και, στη συνέχεια να βάλεις τα κομμάτια μπανάνας σε ένα στρώμα. Ο τρόπος αυτός θα εξασφαλίσει μια εύκολη απελευθέρωση και ομαλή μεταφορά σε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα μόλις οι μπανάνες παγώσουν. Οι μπανάνες θα διατηρηθούν επ’ αόριστον στον καταψύκτη, αλλά σου συνιστούμε να τις καταναλώσεις εντός 3 μηνών για καλύτερη γεύση.

bananacov

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ

3 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

2 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

5 ώριμες μπανάνες

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλούδισε τις μπανάνες και αφαίρεσε τη μαύρη άκρη, καθώς και τις υπόλοιπες χορδές ίνες. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, κόψε τις μπανάνες σε 1/2 ή ¾ στρογγυλά κομμάτια.

Ευθυγράμμμισε ένα φύλλο ψησίματος ή αντικολλητικό χαρτί και στη συνέχεια τοποθέτησε τα κομμάτια μπανάνας σε ένα μόνο στρώμα, βεβαιώσου ότι δεν αγγίζουν το ένα το άλλο. Βάλε στην κατάψυξη τουλάχιστον για 2 ώρες.

Βάλε τα κομμάτια παγωμένης μπανάνας σε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα, βγάζοντας όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα από τη σακούλα πριν την σφραγίσεις. Διατηρούνται στην κατάψυξη μέχρι να είναι έτοιμες για χρήση.

 

 

empty alt

5 τρόποι να γλυκάνεις τον καφέ σου χωρίς ζάχαρη (και χωρίς τα υποκατάστατά της)

Μόλις έφτιαξες καφέ αλλά διαπίστωσες ότι σού τελείωσε η ζάχαρη; Ή, απλά, προσπαθείς να περιορίσεις την κατανάλωσή της; Ιδού πέντε εναλλακτικές της οι οποίες, όχι, δεν περιλαμβάνουν τα τεχνητά γλυκαντικά ούτε την «κλασική» πλέον στέβια.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα κοκτέιλ Μαργαρίτα βήμα βήμα

Καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία, τα παγωμένα κοκτέιλ επιστρέφουν, ανάμεσα στα οποία η κλασική Μαργαρίτα αποτελεί μια σταθερή αξία.
empty alt

3 άγνωστα tips για να διατηρείς φρέσκιες τις ντομάτες σου

Ο ιδανικός τρόπος για να διατηρήσεις τις ντομάτες σου φρέσκιες είναι να τις κρατήσεις σε θερμοκρασία δωματίου, ας πούμε στον πάγκο της κουζίνας, σωστά; Όχι απαραίτητα.
empty alt

5 tips για να σταματήσεις να πετάς χαλασμένα λαχανικά και φρούτα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από το να επιστρέφεις σπίτι φορτωμένος με καταπράσινα, ολόδροσα λαχανικά και τίποτα πιο απελπιστικό από το να ξεθάβεις από το ψυγείο σακούλες με σάπια τρόφιμα.
empty alt

Πώς να φτιάξετε τις καλύτερες βραστές πατάτες…

Κανένα συνοδευτικό φαγητών που λειτουργεί ως άριστη γαρνιτούρα αλλά που μπορεί και να σταθεί και μόνο του ως εξαιρετικό πιάτο δεν μπορεί να συγκριθεί με τις πατάτες.
empty alt

Μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια

Αν συνδυάσεις βραστά ρεβίθια με το περιεχόμενο μιας σχεδόν κλασικής χωριάτικης σαλάτας μαζί με βινεγκρέτ λεμονιού-μαϊντανού έχεις ένα γευστικό πιάτο που επιπλέον θα κρατήσει για ώρες μακριά το αίσθημα της πείνας.
empty alt

Χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλμυρό και τυρένιο

Τις μέρες των γιορτών το χριστουγεννιάτικο δέντρο συνήθως μονοπωλεί το ενδιαφέρον ως προς τη διακόσμηση του σπιτιού, τώρα μπορεί να κλέψει τις εντυπώσεις και στο γιορτινό τραπέζι.
empty alt

Με μόνο 3 υγιεινά υλικά θα έχετε απολαυστικά brownies

Πριν φτάσουμε στη συνταγή αυτή, ας ρίξουμε πρώτα μια ματιά στο τι κάνει αυτά τα μπράουνις χωρίς αλεύρι μια εξαιρετική επιλογή για επιδόρπιο, σνακ πριν τον ύπνο ή ακόμα και για πρωινό.
Back To Top