Οι θερμοκρασίες της άνοιξης ανεβαίνουν όπως ανεβαίνει κι η διάθεση μικρών και μεγάλων για παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι.

Οι θερμοκρασίες της άνοιξης ανεβαίνουν όπως ανεβαίνει κι η διάθεση μικρών και μεγάλων για παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι. Το να φτιάξετε παγωμένο γιαούρτι είναι γρήγορο, διασκεδαστικό και δεν απαιτεί πολύ κόπο. Θα εκπλαγείτε από το πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε τις δικές σας κρεμώδεις δημιουργίες. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες συνταγές απαιτούν μόνο τρία ή τέσσερα συστατικά: φρούτα, κάποιο γλυκαντικό (μέλι, σιρόπι κ.λπ.) και γελαδινό πλήρες γιαούρτι ή στραγγιστό γιαούρτι για τη βάση. Και ενώ μπορεί να βοηθήσει να έχεις έναν κατασκευαστή παγωτού, δεν είναι, εντελώς απαραίτητο προκειμένου να ζωντανέψεις αυτές τις ιδέες. Για πολλές σπιτικές γεύσεις fro-yo, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή ένα μπλέντερ.

Το μόνο που χρειάζεστε για αυτήν τη συνταγή είναι κατεψυγμένα φρούτα και γιαούρτι. Αυτό είναι! Για μένα, αυτό είναι το τέλειο επιδόρπιο ή απογευματινό σνακ, επειδή ο καρπός είναι ισορροπημένος με κάποια πρωτεΐνη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για μια διακοπή της ζάχαρης. Αλλά το καλύτερο μέρος; Μπορείτε να το φάτε αμέσως! Δεν χρειάζεται να περιμένετε να βγει στον καταψύκτη.

Μπορείτε να κάνετε αυτό το σπιτικό κατεψυγμένο γιαούρτι με οποιονδήποτε τύπο κατεψυγμένων φρούτων: φράουλες, μούρα, μάνγκο, μπανάνα ή ανανά, ανάλογα με τις προτιμήσεις της οικογένειά σας. Και ενώ χρησιμοποίησα εδώ γιαούρτι βανίλιας, μπορείτε επίσης να επιλέξετε απλό και να το γλυκάνετε με λίγο μέλι και ένα άγγιγμα βανίλιας αν προτιμάτε. Και τα δύο είναι υπέροχα. Είναι πραγματικά τόσο εύκολο όσο δύο συστατικά!

froz2

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ

Αυτή η μέθοδος παρασκευής κατεψυγμένου γιαουρτιού είναι τόσο εύκολη.

Προσθέστε φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα και στραγγιστό γιαούρτι στο μπλέντερ. Το φρούτο προσθέτει την κρύα υφή που μοιάζει με παγωτό και το γιαούρτι προσδίδει την κρέμα. Μου αρέσει το παγωμένο γιαούρτι πλήρους γάλακτος εδώ, γιατί δημιουργεί το πιο κρεμώδες τελικό αποτέλεσμα.

Ανακατέψτε, ξεκινώντας αργά και, στη συνέχεια, σταδιακά αυξάνεται. Αν έχετε Vitamix ή κάτι παρόμοιο χρησιμοποιήστε το κατάλληλο εργαλείο που υπάρχει για να βοηθήσει τα υλικά να ανακατεύονται μέχρι το μείγμα να είναι παχύ. Εάν το μπλέντερ σας δεν διαθέτει αντίστοιχο εργαλείο, σταματήστε και μετακινήστε το μείγμα ή προσθέστε δυνητικά μια κουταλιά της σούπας ή δύο γάλα για να βοηθήσετε τα υλικά να ανακατευτούν.

Συνεχίστε να αναμιγνύετε μέχρι να είναι ομαλή και ομοιόμορφη στην υφή.

Καλή απόλαυση!

Με οποιοδήποτε άλλο είδος γιαουρτιού

Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε γιαούρτι προτιμάτε. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε παχύ στραγγιστό γιαούρτι, μπορείτε ακόμα να φτιάξετε και με φυτικά γιαούρτια.

Αν δεν έχω ειδικό μπλέντερ;

Αν δεν έχετε μπλέντερ υψηλής ισχύος, όπως Vitamix * ή Blendtec, μπορεί να έχετε επιτυχία με έναν επεξεργαστή τροφίμων. (Ίσως θελήσετε επίσης να αφήσετε το φρούτο να ξεπαγώνει λίγο αν αυτό λειτουργεί καλύτερα για το μηχάνημά σας.) Διαφορετικά, αφήστε τη δύναμη του μπλέντερ σας να κάνει όλη τη δουλειά και απολαύστε αυτήν την παγωμένη απόλαυση κάθε φορά που χτυπάει κόκκινο η επιθυμία για γλυκιά λιχουδιά!

 

empty alt

Η μία και μοναδική οδηγία που πρέπει να ακολουθείς σε όλες τις συνταγές

Κάθε συνταγή είναι μοναδική, για όλες όμως, ή τουλάχιστον για όσες περιλαμβάνουν μαγείρεμα, πρέπει να έχεις υπόψη σου τον εξής κανόνα: Δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις πιστά τον συνιστώμενο χρόνο μαγειρέματος, αρκεί να καταλάβεις ότι το φαγητό είναι έτοιμο σύμφωνα με την περιγραφή της συνταγής.
empty alt

Πώς θα διατηρήσεις φρέσκιες τις ντομάτες

Όπως είπαμε και εδώ, ο Ιούνιος, και όλο το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να φας ντομάτα.
empty alt

Ψητές γλυκοπατάτες με βότανα και σκόρδο

Δίνοντας μια αλμυρή επίγευση στις γλυκοπατάτες χρησιμοποιώντας γήινα βότανα και αρωματικά και μειώνοντας την ένταση της γλυκύτητας των μπαχαρικών, θα δημιουργήσεις ένα όμορφα ισορροπημένο πιάτο.
empty alt

Γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών με σπανάκι και τυρί

Στο φθινόπωρο ταιριάζει το άρωμα από το μοσχοκάρυδο. Κι η μαγεία από λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο είναι πιο έντονη στα γαλακτοκομικά, κάνοντας τα γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών μια τέλεια ευκαιρία για να χρησιμοποιήσετε αυτό το υπέροχο μπαχαρικό που δεν μπαίνει πολύ εύκολα στις συνταγές.
empty alt

Κρεμώδης σούπα με σπανάκι

Το σπανάκι είναι ένα αγαπημένο κι εύκολο υλικό που μπορεί να προσφέρει τα πολύτιμα θρεπτικά του συστατικά μέσα από ποικίλους τρόπους μαγειρέματος και άπειρες συνταγές.
empty alt

Γίναμε σάντουιτς

Μπορείς να το πάρεις μαζί σου στο γραφείο. Είναι ο τέλεια γευστικός συνοδός για εκδρομή ή πικνίκ.
empty alt

Λευκό Χριστουγεννιάτικο Μοχίτο

Tis the season to be jolly με ένα εορταστικό κοκτέιλ
empty alt

Ζυμαρικά Alfredo με γαρίδες και μπέικον

 Μια συνταγή που θα ενθουσιάσει τους pasta lovers
Back To Top