Οι θερμοκρασίες της άνοιξης ανεβαίνουν όπως ανεβαίνει κι η διάθεση μικρών και μεγάλων για παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι.

Οι θερμοκρασίες της άνοιξης ανεβαίνουν όπως ανεβαίνει κι η διάθεση μικρών και μεγάλων για παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι. Το να φτιάξετε παγωμένο γιαούρτι είναι γρήγορο, διασκεδαστικό και δεν απαιτεί πολύ κόπο. Θα εκπλαγείτε από το πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε τις δικές σας κρεμώδεις δημιουργίες. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες συνταγές απαιτούν μόνο τρία ή τέσσερα συστατικά: φρούτα, κάποιο γλυκαντικό (μέλι, σιρόπι κ.λπ.) και γελαδινό πλήρες γιαούρτι ή στραγγιστό γιαούρτι για τη βάση. Και ενώ μπορεί να βοηθήσει να έχεις έναν κατασκευαστή παγωτού, δεν είναι, εντελώς απαραίτητο προκειμένου να ζωντανέψεις αυτές τις ιδέες. Για πολλές σπιτικές γεύσεις fro-yo, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή ένα μπλέντερ.

Το μόνο που χρειάζεστε για αυτήν τη συνταγή είναι κατεψυγμένα φρούτα και γιαούρτι. Αυτό είναι! Για μένα, αυτό είναι το τέλειο επιδόρπιο ή απογευματινό σνακ, επειδή ο καρπός είναι ισορροπημένος με κάποια πρωτεΐνη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για μια διακοπή της ζάχαρης. Αλλά το καλύτερο μέρος; Μπορείτε να το φάτε αμέσως! Δεν χρειάζεται να περιμένετε να βγει στον καταψύκτη.

Μπορείτε να κάνετε αυτό το σπιτικό κατεψυγμένο γιαούρτι με οποιονδήποτε τύπο κατεψυγμένων φρούτων: φράουλες, μούρα, μάνγκο, μπανάνα ή ανανά, ανάλογα με τις προτιμήσεις της οικογένειά σας. Και ενώ χρησιμοποίησα εδώ γιαούρτι βανίλιας, μπορείτε επίσης να επιλέξετε απλό και να το γλυκάνετε με λίγο μέλι και ένα άγγιγμα βανίλιας αν προτιμάτε. Και τα δύο είναι υπέροχα. Είναι πραγματικά τόσο εύκολο όσο δύο συστατικά!

froz2

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ

Αυτή η μέθοδος παρασκευής κατεψυγμένου γιαουρτιού είναι τόσο εύκολη.

Προσθέστε φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα και στραγγιστό γιαούρτι στο μπλέντερ. Το φρούτο προσθέτει την κρύα υφή που μοιάζει με παγωτό και το γιαούρτι προσδίδει την κρέμα. Μου αρέσει το παγωμένο γιαούρτι πλήρους γάλακτος εδώ, γιατί δημιουργεί το πιο κρεμώδες τελικό αποτέλεσμα.

Ανακατέψτε, ξεκινώντας αργά και, στη συνέχεια, σταδιακά αυξάνεται. Αν έχετε Vitamix ή κάτι παρόμοιο χρησιμοποιήστε το κατάλληλο εργαλείο που υπάρχει για να βοηθήσει τα υλικά να ανακατεύονται μέχρι το μείγμα να είναι παχύ. Εάν το μπλέντερ σας δεν διαθέτει αντίστοιχο εργαλείο, σταματήστε και μετακινήστε το μείγμα ή προσθέστε δυνητικά μια κουταλιά της σούπας ή δύο γάλα για να βοηθήσετε τα υλικά να ανακατευτούν.

Συνεχίστε να αναμιγνύετε μέχρι να είναι ομαλή και ομοιόμορφη στην υφή.

Καλή απόλαυση!

Με οποιοδήποτε άλλο είδος γιαουρτιού

Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε γιαούρτι προτιμάτε. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε παχύ στραγγιστό γιαούρτι, μπορείτε ακόμα να φτιάξετε και με φυτικά γιαούρτια.

Αν δεν έχω ειδικό μπλέντερ;

Αν δεν έχετε μπλέντερ υψηλής ισχύος, όπως Vitamix * ή Blendtec, μπορεί να έχετε επιτυχία με έναν επεξεργαστή τροφίμων. (Ίσως θελήσετε επίσης να αφήσετε το φρούτο να ξεπαγώνει λίγο αν αυτό λειτουργεί καλύτερα για το μηχάνημά σας.) Διαφορετικά, αφήστε τη δύναμη του μπλέντερ σας να κάνει όλη τη δουλειά και απολαύστε αυτήν την παγωμένη απόλαυση κάθε φορά που χτυπάει κόκκινο η επιθυμία για γλυκιά λιχουδιά!

 

empty alt

Βάλτε το κριθάρι στη διατροφή σας

Το κριθάρι και τα προϊόντα που περιέχουν το πολύτιμο δημητριακό  είναι εκείνα που πρέπει να εντάξουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο.
empty alt

Ορεκτικά από πατατάκια: η νέα τάση στα ρεβεγιόν!

Ποιος θα διαφωνούσε ότι τα πατατάκια είναι η ένοχη απόλαυση όλων μας; Τώρα έχεις το ιδανικό άλλοθι να (συνεχίσεις να) τα σερβίρεις στα σπιτικά σου ρεβεγιόν, καθώς το Epicurious.com δημοσίευσε ένα μεγάλο θέμα όπου προτείνει τρόπους να τα μετατρέψεις σε ορεκτικά, συνδυάζοντάς τα με αλλαντικά, τυρί...
empty alt

Τι σχέση έχει η βότκα με την πιπερόριζα;

Η πιπερόριζα ή τζίντζερ, που καταναλώνεται τόσο σε ζεστά αφεψήματα όσο και ως μπαχαρικό σε γλυκές και αλμυρές συνταγές, ιδιαίτερα σε ασιατικά πιάτα, χρησιμοποιείται σε δύο μορφές: είτε σε σκόνη είτε φρέσκια (η ρίζα της).
empty alt

80 ΧΡΟΝΙΑ και του πουλιού το γάλα!

Με το φθινόπωρο κιόλας, να έχει στρογγυλοκαθήσει στους καναπέδες του living room μας και τον χειμώνα να μας κλείνει το μάτι στη γωνία, τα πάρτι κατευθύνονται σε εσωτερικούς χώρους και τα vibes του σαββατοκύριακου είναι στο “on”.
empty alt

Πες μου πού θα πας διακοπές, να σου πω τι θα φας

Αν σε κάθε ταξίδι σου επιδιώκεις να γνωρίζεις την τοπική κουζίνα, αυτές είναι οι σπεσιαλιτέ που αξίζει να ανακαλύψεις σε δέκα ελληνικούς προορισμούς.
empty alt

Ντιπ για… ντιπ – εύκολα και σπιτικά

Δροσιστικά, πικάντικα, κρεμώδη, διαφορετικά, όπως και να τα προτιμάτε εδώ σας έχουμε μερικές ιδέες για να τα φτιάξετε μόνοι σας – εύκολα κι απλά!   Το πέστο του Ποπάι Συστατικά 300 γρ.
empty alt

Καλοκαιρινές μπάρες λεμονιού

Αν ψάχνεις κάτι γλυκό, απολαυστικό, υγιεινό, δροσερό, καλοκαιρινό και με λίγες θερμίδες – έχουμε αυτό που ζητάς! Αυτές οι μπάρες λεμονιού είναι το τέλειο επιδόρπιο.
empty alt

Cherry time: όλα όσα θες να ξέρεις για τα κεράσια

Είναι κόκκινα, ζουμερά, λαχταριστά και δεν μπορείς ποτέ να φας μόνο ένα… Δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και εμπεριέχουν βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ενώσεις με ισχυρές θετικές επιπτώσεις στην υγεία.
Back To Top