Το καλύτερο μέρος αυτής της συνταγής: Η σάλτσα λειτουργεί ως μαρινάδα και γλάσο – μην ξεχάσετε να κρατήσετε λίγη για το ψήσιμο των γαρίδων ενώ είναι στη σχάρα! Έχετε ερωτήσεις; Έχουμε απαντήσεις.

Το καλύτερο μέρος αυτής της συνταγής: Η σάλτσα λειτουργεί ως μαρινάδα και γλάσο – μην ξεχάσετε να κρατήσετε λίγη για το ψήσιμο των γαρίδων ενώ είναι στη σχάρα! Έχετε ερωτήσεις; Έχουμε απαντήσεις. Δείτε τα παρακάτω!

Πώς μπορώ να πω πότε οι γαρίδες είναι έτοιμες;

Προσέξτε μια αλλαγή χρώματος: οι γαρίδες σας θα γίνουν από γκρι και ημιδιαφανείς σε ροζ και αδιαφανείς. Επίσης, προσέξτε τις ουρές τους – όταν είναι έτοιμες, θα κουλουριαστούν ελαφρώς. Οι υπερβολικά ψημένες γαρίδες θα έχουν σφιχτά κουλουριασμένες ουρές, οπότε φροντίστε να τις αφαιρέσετε από τη σχάρα πριν τυλιχτούν καλά.

Πόσο μπορώ να τις διατηρήσω;

Αποθηκευμένα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο, τα υπολείμματα σας θα διατηρηθούν έως και 4 ημέρες.

Δεν έχω όλα τα συστατικά – τι αντικαταστάσεις μπορώ να κάνω;

Καλά ΝΕΑ! Υπάρχουν τόνοι αντικαταστάσεων που μπορείτε να κάνετε. Εάν δεν έχετε μέλι στη διάθεσή σας, δοκιμάστε καστανή ζάχαρη ή καθαρό σιρόπι σφενδάμου. Ο χυμός λεμονιού σίγουρα θα λειτουργήσει στη θέση του λάιμ και η αγαπημένη σας καυτερή σάλτσα μπορεί να μπει στη θέση της Sriracha. Το κόλιαντρο είναι επίσης ευέλικτο – κάθε φρέσκο βότανο ταιριάζει μια χαρά.

Με τι μπορώ να σερβίρω με αυτές τις γαρίδες;

Το πικάντικο-γλυκό μπρόκολο στη σχάρα είναι ένα από τα αγαπημένα μας όλων των εποχών, όπως και αυτές οι πατατούλες με τυρί, τα ψητά λαχανικά αλλά και το ρύζι μπασμάτι.

ΥΛΙΚΑ:

8 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

garidessouvla

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1/4 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/4 φλ. χυμός λάιμ

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

3 κουταλιές της σούπας μέλι

2 κ.σ. σάλτσα σόγιας χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σκόρδου τσίλι ή Sriracha

2 κιλά γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες

1/4 φλ. φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο, για γαρνίρισμα

Σφήνες λάιμ, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εάν χρησιμοποιείτε ξύλινα σουβλάκια, μουλιάστε  τα σε νερό για 30 λεπτά.

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε μαζί ελαιόλαδο, χυμό λάιμ, σκόρδο, μέλι, σάλτσα σόγιας και σάλτσα τσίλι. Κρατήστε 1/4 φλιτζάνι μαρινάδα για επάλειψη σε γαρίδες ενώ ψήνονται τη σχάρα.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τις γαρίδες με την υπόλοιπη μαρινάδα. Προθερμάνετε τη σχάρα ή το γκριλ και περάστε τις γαρίδες στα σουβλάκια. Ψήστε τις γαρίδας μέχρι να γίνουν ροζ και αδιαφανείς, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά, αλείφοντας με κρατημένη 1/4 φλιτζάνι μαρινάδα πριν και μετά από κάθε αναστροφή.

Γαρνίρετε με κόλιανδρο και σερβίρετε ζεστό με φέτες από λάιμ.

empty alt

Οδηγός: τα είδη της σοκολάτας και σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούμε το καθένα

Όσο κι αν αγαπάμε τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, γιορτινό τραπέζι δεν νοείται χωρίς τουλάχιστον ένα σοκολατένιο επιδόρπιο.
empty alt

Το κόλπο για να καρυκεύεις πάντα ομοιόμορφα το φαγητό σου

Όσο κι αν προσπαθείς να καρυκεύσεις ομοιόμορφα ένα φαγητό, πάντα καταλήγουν κάποια κομμάτια π.χ. πιο αλατισμένα και άλλα άγευστα; Ακολούθησε το κόλπο που προτείνει η συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Dorie Greenspan, με πιο πρόσφατη έκδοσή της το «Everyday Dorie: The Way I Cook».
empty alt

Τι να κάνεις αν σβολιάσει η σοκολάτα σου ενώ τη λιώνεις

Καθώς λιώνει η σοκολάτα, τα συστατικά της (συνήθως κακάο, ζάχαρη και βούτυρο κακάο) απλώνονται ομοιόμορφα, δημιουργώντας μια ρευστή μάζα.
empty alt

Φτιάξε τέλεια ποσέ αυγά βήμα βήμα

Αν σου αρέσει το αυγό, θα λατρέψεις τα ποσέ. Αρκεί να σου πετύχουν: να καταφέρεις να συνδυάσεις το λευκό ασπράδι με ένα ρευστό, κρεμώδη κρόκο.
empty alt

7 διαφορετικές συνταγές με αρνί

Αν δεν σκοπεύεις φέτος να σουβλίσεις αρνί αλλά θέλεις να το εντάξεις με κάποιον τρόπο στο μενού των ημερών, ακολουθώντας την παράδοση, σου προτείνουμε επτά διαφορετικούς τρόπους να το απολαύσεις στο τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα ή να αξιοποιήσεις τα περισσεύματα, την επόμενη μέρα.
empty alt

Αλάτι: ποια τα είδη του και ποιες οι διαφορές του

Το αλάτι είναι ένα από τα πιο βασικά καρυκεύματα που έχει εκτιμηθεί σε όλη τη μαγειρική ιστορία.
empty alt

Μανιτάρια στο γκριλ ή μπάρμπεκιου

Τα μανιτάρια μπορούν να γίνουν μια εξαιρετική πρώτη ύλη στο μπάρμπεκιου ως το τέλειο πιάτο για χορτοφάγους, αλλά θα γίνουν υπέροχη απολαυστική gourmet λιχουδιά όταν μαριναριστούν σε βινεγκρέτ σόγιας, και θα τραβήξουν την προσοχή και των κρεατοφάγων.
empty alt

Μεξικάνικη ζεστή σοκολάτα

Όταν είναι έξω κάνει κρύο, τίποτα δεν σε ζεσταίνει γρηγορότερα από μια κούπα ζεστής σοκολάτας. Εδώ θα λατρέψεις την προσθήκη κανέλας και καγιέν σε αυτή τη μεξικάνικη έκδοση, που προορίζεται για τους λάτρεις των αρωματικών μπαχαρικών – και σε όσους τολμούν να ζουν την πικάντικη πλευρά της […]

Back To Top