Το καλύτερο μέρος αυτής της συνταγής: Η σάλτσα λειτουργεί ως μαρινάδα και γλάσο – μην ξεχάσετε να κρατήσετε λίγη για το ψήσιμο των γαρίδων ενώ είναι στη σχάρα! Έχετε ερωτήσεις; Έχουμε απαντήσεις.

Το καλύτερο μέρος αυτής της συνταγής: Η σάλτσα λειτουργεί ως μαρινάδα και γλάσο – μην ξεχάσετε να κρατήσετε λίγη για το ψήσιμο των γαρίδων ενώ είναι στη σχάρα! Έχετε ερωτήσεις; Έχουμε απαντήσεις. Δείτε τα παρακάτω!

Πώς μπορώ να πω πότε οι γαρίδες είναι έτοιμες;

Προσέξτε μια αλλαγή χρώματος: οι γαρίδες σας θα γίνουν από γκρι και ημιδιαφανείς σε ροζ και αδιαφανείς. Επίσης, προσέξτε τις ουρές τους – όταν είναι έτοιμες, θα κουλουριαστούν ελαφρώς. Οι υπερβολικά ψημένες γαρίδες θα έχουν σφιχτά κουλουριασμένες ουρές, οπότε φροντίστε να τις αφαιρέσετε από τη σχάρα πριν τυλιχτούν καλά.

Πόσο μπορώ να τις διατηρήσω;

Αποθηκευμένα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο, τα υπολείμματα σας θα διατηρηθούν έως και 4 ημέρες.

Δεν έχω όλα τα συστατικά – τι αντικαταστάσεις μπορώ να κάνω;

Καλά ΝΕΑ! Υπάρχουν τόνοι αντικαταστάσεων που μπορείτε να κάνετε. Εάν δεν έχετε μέλι στη διάθεσή σας, δοκιμάστε καστανή ζάχαρη ή καθαρό σιρόπι σφενδάμου. Ο χυμός λεμονιού σίγουρα θα λειτουργήσει στη θέση του λάιμ και η αγαπημένη σας καυτερή σάλτσα μπορεί να μπει στη θέση της Sriracha. Το κόλιαντρο είναι επίσης ευέλικτο – κάθε φρέσκο βότανο ταιριάζει μια χαρά.

Με τι μπορώ να σερβίρω με αυτές τις γαρίδες;

Το πικάντικο-γλυκό μπρόκολο στη σχάρα είναι ένα από τα αγαπημένα μας όλων των εποχών, όπως και αυτές οι πατατούλες με τυρί, τα ψητά λαχανικά αλλά και το ρύζι μπασμάτι.

ΥΛΙΚΑ:

8 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

garidessouvla

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1/4 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/4 φλ. χυμός λάιμ

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

3 κουταλιές της σούπας μέλι

2 κ.σ. σάλτσα σόγιας χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σκόρδου τσίλι ή Sriracha

2 κιλά γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες

1/4 φλ. φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο, για γαρνίρισμα

Σφήνες λάιμ, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εάν χρησιμοποιείτε ξύλινα σουβλάκια, μουλιάστε  τα σε νερό για 30 λεπτά.

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε μαζί ελαιόλαδο, χυμό λάιμ, σκόρδο, μέλι, σάλτσα σόγιας και σάλτσα τσίλι. Κρατήστε 1/4 φλιτζάνι μαρινάδα για επάλειψη σε γαρίδες ενώ ψήνονται τη σχάρα.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τις γαρίδες με την υπόλοιπη μαρινάδα. Προθερμάνετε τη σχάρα ή το γκριλ και περάστε τις γαρίδες στα σουβλάκια. Ψήστε τις γαρίδας μέχρι να γίνουν ροζ και αδιαφανείς, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά, αλείφοντας με κρατημένη 1/4 φλιτζάνι μαρινάδα πριν και μετά από κάθε αναστροφή.

Γαρνίρετε με κόλιανδρο και σερβίρετε ζεστό με φέτες από λάιμ.

empty alt

5 κανόνες για να βρεις το ποτό σου

Ακόμα και αν σου αρέσει να δοκιμάζεις διαφορετικά κοκτέιλ σε κάθε έξοδό σου, είναι χρήσιμο να βρεις το ποτό σου: εκείνο που θα γίνει κάτι σαν αξεσουάρ σου και βασικό μέσο για να δώσεις ένα boost στη διάθεσή σου χωρίς όμως την επόμενη μέρα να ξυπνήσεις με […]
empty alt

Τι σχέση έχει το πιάτο ενός Γερμανού, ενός Έλληνα κι ενός Ιταλού με το εισόδημα ενός Φιλιππινέζου;

Το ψάρι που έχω στο πιάτο μου μπορεί να καθορίσει το μέλλον ενός ανθρώπου στις Φιλιππίνες; Μπορούμε μέσα από την καταναλωτική μας συμπεριφορά να φέρουμε την αλλαγή στην κοινωνία και τη φύση; Σύμφωνα με τη νέα μελέτη του WWF με τίτλο: «Βιώσιμος τόνος από τις Φιλιππίνες για την Ευρώπη», που […]
empty alt

3 tips για να μην χάνεις ποτέ το πρωινό σου

Ξυπνάς στις 7 το πρωί, φεύγεις τρέχοντας για το γραφείο, βάζεις καφέ και πέφτεις με τα μούτρα στη δουλειά.
empty alt

Πώς θα καταλάβω ότι το κοτόπουλο έχει γίνει;

Υπάρχουν δύο τουλάχιστον σοβαροί λόγοι για τους οποίους δεν τρώμε ποτέ μισοψημένο το κοτόπουλο: ο ένας, γιατί σε κανέναν δεν αρέσει η γεύση και η λαστιχένια υφή του και ο δεύτερος, και σημαντικότερος, επειδή μπορεί να περιέχει παθογόνους μικροοργανισμούς όπως η σαλμονέλα, υπεύθυνη για σοβαρές...
empty alt

Πώς να φτιάξεις την πιο τέλεια κολοκυθόσουπα

Η κολοκυθόσουπα το φθινόπωρο είναι κάτι δίνει γεύση κι άρωμα εξοχής. Είναι μια υγιεινή επιλογή, εξαιρετικά κρεμώδης και σας κρατά ζεστό.
empty alt

Βαμμένα αυγά με τα υλικά της φύσης

Βάψε τα αυγά σου με τη δύναμη της φύσης. Πώς σου φαίνεται η ιδέα να βάψεις τα αυγά με φυσικά υλικά, όπως λάχανο και παντζάρι, οικονομικά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος χημικής ουσίας; Στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, αλλά και σε ασυνήθιστες μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις; Και μετά […]
empty alt

Χρυσοί Σκούφοι 2023 - Άλλη μια φορά μεγάλος νικητής ο Έκτορας Μποτρίνι

30 Χρόνια Χρυσοί Σκούφοι: Με μεγάλο νικητή για ακόμα μία χρονιά τον Έκτορα Μποτρίνι απονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας οι Χρυσοί Σκούφοι.
empty alt

Γευστική βουτιά στη Σαρακοστή

Ελαφριά, θρεπτικά, και με κύριο συστατικό το ταχίνι αυτές οι επιλογές ντιπ θα αναδείξουν το σαρακοστιανό τραπέζι, θα δώσεις γεύση στην Καθαρά Δευτέρα αλλά θα γίνουν και μια εξαιρετική πρόταση ακόμα και για τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.
Back To Top