Το καλύτερο μέρος αυτής της συνταγής: Η σάλτσα λειτουργεί ως μαρινάδα και γλάσο – μην ξεχάσετε να κρατήσετε λίγη για το ψήσιμο των γαρίδων ενώ είναι στη σχάρα! Έχετε ερωτήσεις; Έχουμε απαντήσεις.

Το καλύτερο μέρος αυτής της συνταγής: Η σάλτσα λειτουργεί ως μαρινάδα και γλάσο – μην ξεχάσετε να κρατήσετε λίγη για το ψήσιμο των γαρίδων ενώ είναι στη σχάρα! Έχετε ερωτήσεις; Έχουμε απαντήσεις. Δείτε τα παρακάτω!

Πώς μπορώ να πω πότε οι γαρίδες είναι έτοιμες;

Προσέξτε μια αλλαγή χρώματος: οι γαρίδες σας θα γίνουν από γκρι και ημιδιαφανείς σε ροζ και αδιαφανείς. Επίσης, προσέξτε τις ουρές τους – όταν είναι έτοιμες, θα κουλουριαστούν ελαφρώς. Οι υπερβολικά ψημένες γαρίδες θα έχουν σφιχτά κουλουριασμένες ουρές, οπότε φροντίστε να τις αφαιρέσετε από τη σχάρα πριν τυλιχτούν καλά.

Πόσο μπορώ να τις διατηρήσω;

Αποθηκευμένα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο, τα υπολείμματα σας θα διατηρηθούν έως και 4 ημέρες.

Δεν έχω όλα τα συστατικά – τι αντικαταστάσεις μπορώ να κάνω;

Καλά ΝΕΑ! Υπάρχουν τόνοι αντικαταστάσεων που μπορείτε να κάνετε. Εάν δεν έχετε μέλι στη διάθεσή σας, δοκιμάστε καστανή ζάχαρη ή καθαρό σιρόπι σφενδάμου. Ο χυμός λεμονιού σίγουρα θα λειτουργήσει στη θέση του λάιμ και η αγαπημένη σας καυτερή σάλτσα μπορεί να μπει στη θέση της Sriracha. Το κόλιαντρο είναι επίσης ευέλικτο – κάθε φρέσκο βότανο ταιριάζει μια χαρά.

Με τι μπορώ να σερβίρω με αυτές τις γαρίδες;

Το πικάντικο-γλυκό μπρόκολο στη σχάρα είναι ένα από τα αγαπημένα μας όλων των εποχών, όπως και αυτές οι πατατούλες με τυρί, τα ψητά λαχανικά αλλά και το ρύζι μπασμάτι.

ΥΛΙΚΑ:

8 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

garidessouvla

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1/4 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/4 φλ. χυμός λάιμ

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

3 κουταλιές της σούπας μέλι

2 κ.σ. σάλτσα σόγιας χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σκόρδου τσίλι ή Sriracha

2 κιλά γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες

1/4 φλ. φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο, για γαρνίρισμα

Σφήνες λάιμ, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εάν χρησιμοποιείτε ξύλινα σουβλάκια, μουλιάστε  τα σε νερό για 30 λεπτά.

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε μαζί ελαιόλαδο, χυμό λάιμ, σκόρδο, μέλι, σάλτσα σόγιας και σάλτσα τσίλι. Κρατήστε 1/4 φλιτζάνι μαρινάδα για επάλειψη σε γαρίδες ενώ ψήνονται τη σχάρα.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τις γαρίδες με την υπόλοιπη μαρινάδα. Προθερμάνετε τη σχάρα ή το γκριλ και περάστε τις γαρίδες στα σουβλάκια. Ψήστε τις γαρίδας μέχρι να γίνουν ροζ και αδιαφανείς, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά, αλείφοντας με κρατημένη 1/4 φλιτζάνι μαρινάδα πριν και μετά από κάθε αναστροφή.

Γαρνίρετε με κόλιανδρο και σερβίρετε ζεστό με φέτες από λάιμ.

empty alt

Πώς θα φτιάξεις μπεσαμέλ βήμα βήμα

Είναι αρκετά λιπαρή αλλά και ασύγκριτα πλούσια σε γεύση. Όχι τυχαία, η μπεσαμέλ διατηρεί εδώ και δεκαετίες κεντρικό ρόλο στην κουζίνα μας.
empty alt

Το αναπάντεχο υλικό που θα απογειώσει τα αυγά σκραμπλ

Κάποιοι προσθέτουν γάλα στα αυγά σκραμπλ, άλλοι κρέμα γάλακτος και άλλοι φέτες μπέικον. Και εκεί που νόμιζες ότι τα έχεις δει όλα, σίγουρα δεν θα μπορούσες να φανταστείς να προσθέσεις γούστερ σος (Worcestershire), τη βρετανική σάλτσα που συνδυάζει αντζούγιες, σκόρδο, ξίδι, μελάσα, αλάτι, κρεμμύδι, πιπεριές τσίλι...
empty alt

Ένας ανορθόδοξος τρόπος να κόψεις το ψωμί σε φέτες (έχει αποτέλεσμα!)

Μάλλον θα έχεις συνηθίσει να κόβεις μια φραντζόλα ψωμί σε φέτες ακουμπισμένη οριζόντια στον πάγκο. Ωστόσο, ένας πιο αποτελεσματικός αν και ανορθόδοξος τρόπος είναι να τη γυρίσεις στο πλάι (όπως στη φωτό).
empty alt

Τα χειρότερα λάθη που κάνουμε στην κουζίνα σύμφωνα με τους σεφ

Βρετανοί σεφ επέλεξαν, για λογαριασμό της Independent, τα σημαντικότερα λάθη που διαπράττουμε, κατά τη γνώμη τους, κατά την προετοιμασία ενός γεύματος.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ο βασικότερος παράγοντας ζύμωσης. Οι χημικοί διογκωτικοί παράγοντες ήταν γνωστοί ακόμη και στην αρχαιότητα, αλλά μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν το καθαρό όξινο ανθρακικό νάτριο έγινε εμπορικά διαθέσιμο, η δημοτικότητά τους στο ψήσιμο πραγματικά απογειώθηκε.
empty alt

Nέες ημερομηνίες για τη FOOD EXPO 2020

H διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών FOOD EXPO 2020 μετατίθεται για 16-18 Μαΐου λόγω των πρόσφατων εξελίξεων της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
empty alt

Ρεβεγιόν στη Νέα Υόρκη μέσω Γαλλίας και το French 75

Έχεις κουραστεί από συνταγές κοκτέιλ που απαιτούν ακριβές κάβες, σκοτεινά κελάρια και τεχνικές ειδικού; Σε νιώθουμε. Μην ανησυχείς αυτό που σου προτείνουμε είναι ό,τι πρέπει για σένα.
empty alt

Πάστα φλώρα κεράσι

Το να αφιερώσετε χρόνο για να φτιάξετε τη δική σας γέμιση στην πάστα φλώρα κεράσι είναι κάτι που σίγουρα αξίζει τον κόπο.
Back To Top