Τι να πούμε για αυτό το πιάτο. Συνδυάζει τα αρώματα του καλοκαιριού έχοντας για πρωταγωνίστριά του την ντομάτα (εδώ χρησιμοποιούμε μικρές ολόκληρες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και όποια ποικιλία από ντοματίνια θες), αλλά κλέβει τις εντυπώσεις για το λαχταριστό εφέ του λιωμένου απολαυστικού τυριού.

Τι να πούμε για αυτό το πιάτο. Συνδυάζει τα αρώματα του καλοκαιριού έχοντας για πρωταγωνίστριά του την ντομάτα (εδώ χρησιμοποιούμε μικρές ολόκληρες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και όποια ποικιλία από ντοματίνια θες), αλλά κλέβει τις εντυπώσεις για το λαχταριστό εφέ του λιωμένου απολαυστικού τυριού.

Τα αρώματα δε από το φρέσκο θυμάρι και τον φρέσκο βασιλικό σε μεταφέρουν αμέσως σε καλοκαιρινές διακοπές σε κυκλαδίτικο νησί ή στην Ιταλία – και χωρίς να κινδυνεύεις από τίποτα…

Μπορείς να συνοδέψεις τη συνταγή αυτή με φρυγανισμένο ψωμί, μπρουσκέτες ή ποικιλία από κριτσίνια ή κράκερς και άφθονο παγωμένο λευκό κρασί ή prosecco!

Είναι μια επιλογή που θα σου λύσει τα χέρια σε μια ξαφνική επίσκεψη φίλων ή σε μια χαλαρή βραδιά και θα σε αναδείξει εύκολα σε σεφ υψηλών γευστικών διακρίσεων.

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 5 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

tomatosk

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

2 μικρά αλεσμένα κρεμμύδια

2 κουτ. φρεσκοκομμένο θυμάρι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κιλό ντοματίνια

3/4 φλ. κρέμα γάλακτος

1/2 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

1 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

1/4 φλ. φρεσκοκομμένο βασιλικό

μπαγκέτα σε φέτες, για σερβίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώνεις το βούτυρο. Προσθέτεις τα κρεμμύδια και μαγειρεύεις μέχρι να μαλακώσουν, 3 έως 4 λεπτά. Προσθέτεις το θυμάρι και μαγειρεύεις μέχρι να δώσει το άρωμά του, 1 λεπτό ακόμη. Καρυκεύεις με αλάτι και πιπέρι. Αφήνεις σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτεις τις ντομάτες και την κρέμα και αφήνεις να σιγοβράσουν. Ρίχνεις την παρμεζάνα  και την αφήνεις μέχρι να λιώσει, στη συνέχεια προσθέτεις και τη μοτσαρέλα. Αφήνεις στο τηγάνι μέχρι να γίνει χρυσό το τυρί και οι ντομάτες αρχίζουν να ψήνονται, 2 έως 3 λεπτά.

Γαρνίρεις με βασιλικό και σερβίρεις ζεστό με το ψωμί στο πλάι – για πιο τραγανό εφέ φρυγανίστε το ψωμί.

 

 

empty alt

Τα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα: τι είναι και πως βλάπτουν

Στην κατανάλωση ωμών ψαρικών, όπως το σούσι, ο σολομός, η ρέγγα κ.ά. οφείλονται τα περισσότερα περιστατικά τροφογενών λοιμώξεων.
empty alt

Μενού για τυφλούς

      Λένε ότι όταν σου λείπει μία αίσθηση έχεις ιδιαίτερα αναπτυγμένες τις υπόλοιπες. Έχεις αναρωτηθεί πώς απολαμβάνει το φαγητό του ένας άνθρωπος που δεν βλέπει; Πώς είναι να τρως δίχως να έχει δει το φαγητό που βρίσκεται στο πιάτο σου; Κυρίως, πώς είναι να πηγαίνεις […]
empty alt

Έτσι θα κάνεις το κρέας να μαλακώσει πριν από το μαγείρεμα

Το σύντομο μούλιασμα του κρέατος σε ένα διάλυμα από μαγειρική σόδα και νερό ανεβάζει το pH της επιφάνειας του κρέατος, με αποτέλεσμα οι πρωτεΐνες του να μην ενώνονται υπερβολικά κατά το μαγείρεμα και το κρέας να διατηρείται τρυφερό και ζουμερό μετά το ψήσιμο.
empty alt

Πώς θα ψήσεις κολοκυθόσπορους στο φούρνο

Οι κολοκύθες-κηροπήγια, το εμβληματικό διακοσμητικό αντικείμενο του Halloween, έχουν και ένα… παράπλευρο όφελος: Όταν τις φτιάχνουμε μόνοι μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους κολοκυθόσπορους που κρύβονται στο εσωτερικό τους για να φτιάξουμε πασατέμπο.
empty alt

Όλα τα μυστικά για να κρατήσεις το σκόρδο φρέσκο για καιρό

Ίσως νομίζεις ότι το σκόρδο διατηρείται για πολύ καιρό φρέσκο χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Όμως αν δεν ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες, θα το δεις σύντομα να μαραίνεται, να χάνει το άρωμά του και να αλλοιώνεται.
empty alt

Αντίο ροζέ (κρασί), καλώς ήρθες gose (μπίρα)

Αν δεν τρελαίνεσαι για μπίρα, ίσως δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα τις gose: έναν τύπο μπίρας που έχει αρχίσει να κατακτάει τη γενιά των Millennials, σύμφωνα με ένα νέο αφιέρωμα του Refinery29.com.
empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις τα μεγάλα σπαράγγια

Τα λεπτά σπαράγγια καθαρίζονται πιο εύκολα, όμως εκείνα που έχουν μεγαλύτερο πάχος, αν και πιο «μπελαλίδικα» στην προετοιμασία, έχουν περισσότερη σάρκα και είναι πιο ανθεκτικά στο μαγείρεμα, με αποτέλεσμα να μη λιώνουν εύκολα αλλά να γίνονται τραγανά και πλούσια.
empty alt

Ντομάτες γεμιστές με μοτσαρέλα και βασιλικό

Είτε ψάχνετε για νέους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε την αφθονία των εποχικών ντοματών είτε απλά θέλετε ένα γρήγορο πιάτο, αυτές οι γεμιστές ντομάτες γεμάτες με μοτσαρέλα, παρμεζάνα και φρέσκα βότανα είναι απλές και νόστιμες.
Back To Top