Τι να πούμε για αυτό το πιάτο. Συνδυάζει τα αρώματα του καλοκαιριού έχοντας για πρωταγωνίστριά του την ντομάτα (εδώ χρησιμοποιούμε μικρές ολόκληρες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και όποια ποικιλία από ντοματίνια θες), αλλά κλέβει τις εντυπώσεις για το λαχταριστό εφέ του λιωμένου απολαυστικού τυριού.

Τι να πούμε για αυτό το πιάτο. Συνδυάζει τα αρώματα του καλοκαιριού έχοντας για πρωταγωνίστριά του την ντομάτα (εδώ χρησιμοποιούμε μικρές ολόκληρες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και όποια ποικιλία από ντοματίνια θες), αλλά κλέβει τις εντυπώσεις για το λαχταριστό εφέ του λιωμένου απολαυστικού τυριού.

Τα αρώματα δε από το φρέσκο θυμάρι και τον φρέσκο βασιλικό σε μεταφέρουν αμέσως σε καλοκαιρινές διακοπές σε κυκλαδίτικο νησί ή στην Ιταλία – και χωρίς να κινδυνεύεις από τίποτα…

Μπορείς να συνοδέψεις τη συνταγή αυτή με φρυγανισμένο ψωμί, μπρουσκέτες ή ποικιλία από κριτσίνια ή κράκερς και άφθονο παγωμένο λευκό κρασί ή prosecco!

Είναι μια επιλογή που θα σου λύσει τα χέρια σε μια ξαφνική επίσκεψη φίλων ή σε μια χαλαρή βραδιά και θα σε αναδείξει εύκολα σε σεφ υψηλών γευστικών διακρίσεων.

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 5 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

tomatosk

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

2 μικρά αλεσμένα κρεμμύδια

2 κουτ. φρεσκοκομμένο θυμάρι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κιλό ντοματίνια

3/4 φλ. κρέμα γάλακτος

1/2 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

1 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

1/4 φλ. φρεσκοκομμένο βασιλικό

μπαγκέτα σε φέτες, για σερβίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώνεις το βούτυρο. Προσθέτεις τα κρεμμύδια και μαγειρεύεις μέχρι να μαλακώσουν, 3 έως 4 λεπτά. Προσθέτεις το θυμάρι και μαγειρεύεις μέχρι να δώσει το άρωμά του, 1 λεπτό ακόμη. Καρυκεύεις με αλάτι και πιπέρι. Αφήνεις σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτεις τις ντομάτες και την κρέμα και αφήνεις να σιγοβράσουν. Ρίχνεις την παρμεζάνα  και την αφήνεις μέχρι να λιώσει, στη συνέχεια προσθέτεις και τη μοτσαρέλα. Αφήνεις στο τηγάνι μέχρι να γίνει χρυσό το τυρί και οι ντομάτες αρχίζουν να ψήνονται, 2 έως 3 λεπτά.

Γαρνίρεις με βασιλικό και σερβίρεις ζεστό με το ψωμί στο πλάι – για πιο τραγανό εφέ φρυγανίστε το ψωμί.

 

 

empty alt

9 τρόποι να κόψεις 500 θερμίδες την ημέρα χωρίς γυμναστική!

Το σωστό το beach bod θέλει θυσίες! Και το ξέρεις καλά αφού κάθε καλοκαίρι, και συγκεκριμένα λίγο καιρό πριν το καλοκαίρι, είναι η περίοδος που σε πιάνει άγχος για τα λίγα παραπανίσια κιλά που πήρες το χειμώνα, για το μικρό «σωσιβιάκι» που εμφανίστηκε στην περιοχή της κοιλιάς […]
empty alt

Πώς θα φτιάξεις σπιτικό λιμοντσέλο βήμα βήμα

Μπορείς να το απολαύσεις σαν χωνευτικό λικέρ μετά το γεύμα, ή ως κοκτέιλ αναμειγμένο με σαμπάνια ή άλλο αφρώδες κρασί.
empty alt

Τα τυριά της Λήμνου

H Λήμνος, ο σιτοβολόνας της Αθήνας τους κλασικούς χρόνους της Αρχαιότητας, το πεδινότερο νησί του Αιγαίου, χαρακτηρίζεται για τη μεγάλη παραγωγή αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και για τη μεγάλη παράδοση που έχει στην παρασκευή τυριών, που είναι φημισμένα για την ποιότητα παρασκευής και τη...
empty alt

Άσε τα ηρεμιστικά και πιάσε τα λεμόνια

  Ξέραμε ότι υπάρχει μια επιστημονική εξήγηση γιατί θέλουμε να ζούμε σε ένα σπίτι, περιτριγυρισμένο από λεμονιές! Και σήμερα σου επιβεβαιώνω τον… εθισμό που έχεις στον μυρωδάτο αυτό φυτό! Απ’ ότι φαίνεται λοιπόν, το να… σνιφάρεις λεμόνια, μόνο σε καλό θα σου βγει! Είτε πρόκειται να μυρίσεις […]
empty alt

4 συνταγές για αποτοξίνωση από το κρέας μετά τις γιορτές

Τα τελευταία χρόνια η χορτοφαγία έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος ακόμα και στη χώρα μας, καθώς κάποιοι αποφασίζουν να κόψουν το κρέας για λόγους ηθικής, υγείας και/ή προστασίας του περιβάλλοντος.
empty alt

Έτσι θα φτιάξεις μια λαχταριστή ζεστή σοκολάτα χωρίς γάλα

Ακόμα και αν απέχεις, για λόγους αλλεργίας ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, από τα γαλακτοκομικά προϊόντα, μπορείς να απολαύσεις αυτή τη συνταγή για ένα ζεστό ρόφημα σοκολάτας, έμπνευση της Αμερικανίδας food editor Anna Monette Roberts, από το Popsugar.com Η ίδια υποστηρίζει ότι έχει τόσο ωραία...
empty alt

Βαμμένα αυγά με τα υλικά της φύσης

Βάψε τα αυγά σου με τη δύναμη της φύσης. Πώς σου φαίνεται η ιδέα να βάψεις τα αυγά με φυσικά υλικά, όπως λάχανο και παντζάρι, οικονομικά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος χημικής ουσίας; Στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, αλλά και σε ασυνήθιστες μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις; Και μετά […]
empty alt

Χωρίς ψωμί «σάντουιτς» με μπέικον, αυγά και τυρί

Μια εύκολη και νόστιμη ιδέα για πρωινό που θα κάνει την έκπληξη Η χρήση του αυγού αντί για ψωμί σε αυτό το κλασικό σάντουιτς πρωινού είναι μια αληθινή ιδιοφυή κίνηση. Φορτώσαμε τα δικά μας με μπέικον, τσένταρ και αβοκάντο, αλλά πειραματιστείτε με μερικές από τις δικές σας αγαπημένες προτιμήσεις...
Back To Top