Οι κολοκύθες-κηροπήγια, το εμβληματικό διακοσμητικό αντικείμενο του Halloween, έχουν και ένα… παράπλευρο όφελος: Όταν τις φτιάχνουμε μόνοι μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους κολοκυθόσπορους που κρύβονται στο εσωτερικό τους για να φτιάξουμε πασατέμπο.

Οι κολοκύθες-κηροπήγια, το εμβληματικό διακοσμητικό αντικείμενο του Halloween, έχουν και ένα… παράπλευρο όφελος: Όταν τις φτιάχνουμε μόνοι μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους κολοκυθόσπορους που κρύβονται στο εσωτερικό τους για να φτιάξουμε πασατέμπο. Πώς; Ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία.

1. Βγάζουμε τους σπόρους. Αφαιρούμε το καπάκι της κολοκύθας και «σκάβουμε» το εσωτερικό της για να πάρουμε τους σπόρους. Αν χρησιμοποιούμε την κολοκύθα στη μαγειρική μας και όχι για να φτιάξουμε ένα κηροπήγιο Halloween, μπορούμε να την κόψουμε στη μέση προτού βγάλουμε τους σπόρους. Δεν μας ενοχλεί αν αφαιρεθούν μαζί με μια μεμβράνη που θυμίζει ιστό.

2. Τους μουλιάζουμε. Τους βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μέσα σε κρύο νερό (έτσι, θα αφαιρεθεί ευκολότερα η μεμβράνη).

3. Τους αφήνουμε να στεγνώσουν. Αφού αφαιρέσουμε τα υπολείμματα μεμβράνης από τους κολοκυθόσπορους, τους αφήνουμε σε ένα στραγγιστήρι να αποβάλουν την υγρασία και μετά τους βγάζουμε έξω, απλωμένους σε μια πετσέτα, να στεγνώσουν.

4. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και αλατίζουμε. Μόλις στεγνώσουν εντελώς, τους αραδιάζουμε σε ένα ταψάκι και περιχύνουμε με 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο (εξαρτάται από το πόσους θέλουμε να ψήσουμε: υπολογίζουμε αρκετό λάδι για να λαδωθούν όλοι). Προσθέτουμε γενναιόδωρα αλάτι και, αν θέλουμε, μπαχαρικά.

5. Ψήνουμε τους κολοκυθόσπορους. Στο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανοί. Τους καταναλώνουμε αμέσως ή τους διατηρούμε για έως μία εβδομάδα σε αεροστεγές δοχείο.

empty alt

Το λάθος που κάνεις όταν τρως χωριάτικη σαλάτα

Η «βούτα» στη χωριάτικη σαλάτα με ένα κομμάτι αφράτο ψωμί είναι μία «αμαρτία» που όλοι μας έχουμε απολαύσει.
empty alt

Πώς θα απολαμβάνεις το τσάι σου σαν Βρετανός γαλαζοαίματος

Αν κατά βάθος νιώθεις λίγο Βρετανός και μάλιστα γαλαζοαίματος, οι συμβουλές του σομελιέ και ειδικού στο τσάι (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι) Neil Phillips θα σε βοηθήσουν να γίνεις εξπέρ στην προετοιμασία αλλά και την κατανάλωσή του.
empty alt

Βράσε (καστανό) ρύζι: όλη η διαδικασία βήμα βήμα

Πώς το καστανό σου ρύζι δεν θα λασπώσει ούτε θα παραμείνει σκληρό και μισοψημένο; Αρκεί να ακολουθήσεις την παρακάτω διαδικασία.
empty alt

Γιορτές σαν παραμύθι

Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή που οι απλές γεύσεις μπορούν πραγματικά να λάμψουν γεμίζοντας εμάς ευδαιμονία. Όλοι ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τις προετοιμασίες για τα οικογενειακά και φιλικά καλέσματα των ημερών στα σπίτια μας και να προσφέρουμε στους καλεσμένους μας πάρα πολλές γιορτινές...
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα κι απλά το πιο τέλειο Milkshake

Eίτε έχεις παιδιά στο σπίτι είτε περιμένεις παιδιά φίλων είτε θες να νιώσεις κι εσύ ξανά ανέμελο παιδί ή να προσφέρεις στον εαυτό σου ή στους φίλους σου μια απόλαυση παιδικής καλοκαιρινής ξεγνοιασιάς δεν υπάρχει τίποτα πιο τέλειο από ένα milkshake.
empty alt

Γιατί και πώς να βάλετε το τζίντερ στο πρωινό σας

Ενώ το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, μπορεί μερικές φορές να γίνει λίγο επαναλαμβανόμενο και βαρετό.
empty alt

Ζεστή ευτυχία… με γεύση σοκολάτα

Τώρα που το κρύο έπιασε για τα καλά, μία κούπα ζεστό γάλα, κακάο και νόστιμους συνδυασμούς θα ανεβάσει τη θερμοκρασία.
empty alt

Ομελέτα με σπαράγγια και κρεμμύδι με κομμάτια πίτας τορτίγια

Ποιος είπε ότι οι ομελέτες είναι μόνο για πρωινό; Αυτό το χορτοφαγικό γεύμα είναι αρκετά πλούσιο για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό! Συστατικά 225 γρ.
Back To Top