Οι κολοκύθες-κηροπήγια, το εμβληματικό διακοσμητικό αντικείμενο του Halloween, έχουν και ένα… παράπλευρο όφελος: Όταν τις φτιάχνουμε μόνοι μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους κολοκυθόσπορους που κρύβονται στο εσωτερικό τους για να φτιάξουμε πασατέμπο.

Οι κολοκύθες-κηροπήγια, το εμβληματικό διακοσμητικό αντικείμενο του Halloween, έχουν και ένα… παράπλευρο όφελος: Όταν τις φτιάχνουμε μόνοι μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους κολοκυθόσπορους που κρύβονται στο εσωτερικό τους για να φτιάξουμε πασατέμπο. Πώς; Ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία.

1. Βγάζουμε τους σπόρους. Αφαιρούμε το καπάκι της κολοκύθας και «σκάβουμε» το εσωτερικό της για να πάρουμε τους σπόρους. Αν χρησιμοποιούμε την κολοκύθα στη μαγειρική μας και όχι για να φτιάξουμε ένα κηροπήγιο Halloween, μπορούμε να την κόψουμε στη μέση προτού βγάλουμε τους σπόρους. Δεν μας ενοχλεί αν αφαιρεθούν μαζί με μια μεμβράνη που θυμίζει ιστό.

2. Τους μουλιάζουμε. Τους βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μέσα σε κρύο νερό (έτσι, θα αφαιρεθεί ευκολότερα η μεμβράνη).

3. Τους αφήνουμε να στεγνώσουν. Αφού αφαιρέσουμε τα υπολείμματα μεμβράνης από τους κολοκυθόσπορους, τους αφήνουμε σε ένα στραγγιστήρι να αποβάλουν την υγρασία και μετά τους βγάζουμε έξω, απλωμένους σε μια πετσέτα, να στεγνώσουν.

4. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και αλατίζουμε. Μόλις στεγνώσουν εντελώς, τους αραδιάζουμε σε ένα ταψάκι και περιχύνουμε με 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο (εξαρτάται από το πόσους θέλουμε να ψήσουμε: υπολογίζουμε αρκετό λάδι για να λαδωθούν όλοι). Προσθέτουμε γενναιόδωρα αλάτι και, αν θέλουμε, μπαχαρικά.

5. Ψήνουμε τους κολοκυθόσπορους. Στο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανοί. Τους καταναλώνουμε αμέσως ή τους διατηρούμε για έως μία εβδομάδα σε αεροστεγές δοχείο.

empty alt

Είναι η μαγειρική τρόπος ψυχοθεραπείας;

Η προφανής απάντηση για όλους όσοι λατρεύουν τη μαγειρική είναι «Ναι, φυσικά!». Για όσες γυναίκες το μαγείρεμα είναι απλά μια υποχρέωση που πρέπει να διεκπεραιώνουν σε καθημερινή βάση, βαρυγκομώντας και με αμφίβολες αντιδράσεις από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, μάλλον δεν αποτελεί μέσο...
empty alt

5 καλοκαιρινά comfort foods που μας φτιάχνουν τη διάθεση

Η όσφρηση είναι η πιο αρχέγονη αίσθηση, αυτή που οδηγεί κατευθείαν σε βαθιά ριζωμένες αναμνήσεις. Έτσι εξηγείται γιατί όταν ευωδιάζουν στο σπίτι φρεσκοκομμένες πατάτες στο τηγάνι ανασύρονται αυτόματα από τη μνήμη μακρινές εικόνες από τη γιαγιά μας στο χωριό, να στρώνει το βράδυ το τραπέζι για να […]
empty alt

Σπιτική ζύμη για πίτα: Πώς θα τη φτιάξεις βήμα βήμα

Θέλεις να ανοίξεις ζύμη, αλλά σου φαίνεται πιο εύκολο να τρέξεις στο μαραθώνιο; Ο παρακάτω οδηγός, από το Popsugar.com, είναι τόσο απλός που ακόμα και ο εντελώς αρχάριος στη μαγειρική μπορεί να ακολουθήσει τα βήματά του.
empty alt

Πικνίκ στην παραλία; Σου βρήκαμε τις καλύτερες προτάσεις τροφίμων για να έχεις μαζί σου

  Γιατί ως γνωστόν η θάλασσα ανοίγει την όρεξη. Όμως η προετοιμασία και η συσκευασία φαγητού για την παραλία είναι λίγο tricky.
empty alt

Γαρίδες ποπ κορν… τραγανή κι απολαυστική πρόκληση

Μερικές απολαύσεις δεν είναι τόσο δύσκολο να τις γευτείς στην άνεση του σπιτιού σου. Μια συνταγή για γαρίδες ποπ κορν πρέπει να είναι δύο πράγματα: Εύκολη στην παρασκευή και εύκολη στην κατανάλωση.
empty alt

Μεξικάνικη ζεστή σοκολάτα

Όταν είναι έξω κάνει κρύο, τίποτα δεν σε ζεσταίνει γρηγορότερα από μια κούπα ζεστής σοκολάτας. Εδώ θα λατρέψεις την προσθήκη κανέλας και καγιέν σε αυτή τη μεξικάνικη έκδοση, που προορίζεται για τους λάτρεις των αρωματικών μπαχαρικών – και σε όσους τολμούν να ζουν την πικάντικη πλευρά της […]
empty alt

Μπαίνουμε σε πασχαλινή διάθεση με ιδέες για υπέροχα αβγά!

Τη Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε τα αυγά κόκκινα, αλλά μπορείτε μερικά αυγά να τα βάψετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να τους δώσετε το δικό σας προσωπικό στίγμα.
empty alt

Marry Me Pasta – μια συνταγή όλο αγάπη για ζυμαρικά!

Δεν λέμε ποτέ όχι σε μια νόστιμη εκδοχή ζυμαρικών
Back To Top