Οι κολοκύθες-κηροπήγια, το εμβληματικό διακοσμητικό αντικείμενο του Halloween, έχουν και ένα… παράπλευρο όφελος: Όταν τις φτιάχνουμε μόνοι μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους κολοκυθόσπορους που κρύβονται στο εσωτερικό τους για να φτιάξουμε πασατέμπο.

Οι κολοκύθες-κηροπήγια, το εμβληματικό διακοσμητικό αντικείμενο του Halloween, έχουν και ένα… παράπλευρο όφελος: Όταν τις φτιάχνουμε μόνοι μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους κολοκυθόσπορους που κρύβονται στο εσωτερικό τους για να φτιάξουμε πασατέμπο. Πώς; Ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία.

1. Βγάζουμε τους σπόρους. Αφαιρούμε το καπάκι της κολοκύθας και «σκάβουμε» το εσωτερικό της για να πάρουμε τους σπόρους. Αν χρησιμοποιούμε την κολοκύθα στη μαγειρική μας και όχι για να φτιάξουμε ένα κηροπήγιο Halloween, μπορούμε να την κόψουμε στη μέση προτού βγάλουμε τους σπόρους. Δεν μας ενοχλεί αν αφαιρεθούν μαζί με μια μεμβράνη που θυμίζει ιστό.

2. Τους μουλιάζουμε. Τους βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μέσα σε κρύο νερό (έτσι, θα αφαιρεθεί ευκολότερα η μεμβράνη).

3. Τους αφήνουμε να στεγνώσουν. Αφού αφαιρέσουμε τα υπολείμματα μεμβράνης από τους κολοκυθόσπορους, τους αφήνουμε σε ένα στραγγιστήρι να αποβάλουν την υγρασία και μετά τους βγάζουμε έξω, απλωμένους σε μια πετσέτα, να στεγνώσουν.

4. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και αλατίζουμε. Μόλις στεγνώσουν εντελώς, τους αραδιάζουμε σε ένα ταψάκι και περιχύνουμε με 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο (εξαρτάται από το πόσους θέλουμε να ψήσουμε: υπολογίζουμε αρκετό λάδι για να λαδωθούν όλοι). Προσθέτουμε γενναιόδωρα αλάτι και, αν θέλουμε, μπαχαρικά.

5. Ψήνουμε τους κολοκυθόσπορους. Στο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανοί. Τους καταναλώνουμε αμέσως ή τους διατηρούμε για έως μία εβδομάδα σε αεροστεγές δοχείο.

empty alt

Αλήθεια, τι τρώνε τα μοντέλα; Πέντε tips κατευθείαν από τις πασαρέλες

Τα μοντέλα έχουν τη φήμη ότι μένουν όσο πιο μακριά μπορούν από τις κατσαρόλες ώστε να δείχνουν skinny στα σόου μόδας και στις φωτογραφίσεις.
empty alt

Τα πιο παράξενα εδέσματα του κόσμου. Τολμάτε;

Πέρα από τα ασφαλή και γευστικότατα φαγητά της μαμάς, υπάρχουν και εκείνα που θέλουν ιδιαίτερη τόλμη… Όπως το ψάρι fogu που είναι εξαιρετικά θανατηφόρο αν δε μαγειρευτεί σωστά ή οι ακρίδες και οι αράχνες που αποτελούν ένα (νοστιμότατο) σνακ! Το ερώτημα είναι, τολμάτε; Δείτε παρακάτω μερικά από […]
empty alt

Έτσι θα φτιάξεις μια λαχταριστή ζεστή σοκολάτα χωρίς γάλα

Ακόμα και αν απέχεις, για λόγους αλλεργίας ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, από τα γαλακτοκομικά προϊόντα, μπορείς να απολαύσεις αυτή τη συνταγή για ένα ζεστό ρόφημα σοκολάτας, έμπνευση της Αμερικανίδας food editor Anna Monette Roberts, από το Popsugar.com Η ίδια υποστηρίζει ότι έχει τόσο ωραία...
empty alt

Τι σχέση έχει η βότκα με την πιπερόριζα;

Η πιπερόριζα ή τζίντζερ, που καταναλώνεται τόσο σε ζεστά αφεψήματα όσο και ως μπαχαρικό σε γλυκές και αλμυρές συνταγές, ιδιαίτερα σε ασιατικά πιάτα, χρησιμοποιείται σε δύο μορφές: είτε σε σκόνη είτε φρέσκια (η ρίζα της).
empty alt

Γιατί πρέπει να ανακατεύεις τη σαλάτα με τα χέρια

Ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία του μάγειρα είναι τα (πεντακάθαρα) χέρια του. Κανόνας που ισχύει και όταν αυτός καλείται να ανακατέψει τα υλικά μιας σαλάτας.
empty alt

Βουτιά απόλαυσης στον υπέροχο κόσμο του ανανά!

Το κίτρινο φωτεινό χρώμα του σου φτιάχνει αμέσως τη διάθεση. Η γεύση του σε ταξιδεύει αμέσως σε ξωτικά μέρη και το άρωμά του σου θυμίζει διακοπές.
empty alt

Ένα εξωτικό θαλασσινό πιάτο που θα σας χορτάσει με υγιεινό τρόπο

Μπορεί η ζέστη να μη σας δελεάζει ώστε να ανάψετε κάρβουνα, αλλά θα θελήσετε να ευχαριστήσετε τη σχάρα για αυτό το λαχταριστό πιάτο με θαλασσινή αύρα! Το ψιλοκομμένο φρέσκο μάνγκο συμπληρώνει τέλεια τις γλυκές και πικάντικες γαρίδες μπάρμπεκιου σε αυτό το εξωτικό πιάτο, ενώ οι πιπεριές jalapeño […]
empty alt

Εδώ, η Bonduelle νοιάζεται φυσικά!

Η Bonduelle νοιάζεται για τους ανθρώπους, την ευημερία τους και την υγεία του πλανήτη. Νοιάζεται για τη διατροφή τους και το αποδεικνύει συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας, εμπνέοντας παράλληλα ένα υγιεινό μοντέλο φυτικής διατροφής για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων...
Back To Top