Οι κολοκύθες-κηροπήγια, το εμβληματικό διακοσμητικό αντικείμενο του Halloween, έχουν και ένα… παράπλευρο όφελος: Όταν τις φτιάχνουμε μόνοι μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους κολοκυθόσπορους που κρύβονται στο εσωτερικό τους για να φτιάξουμε πασατέμπο.

Οι κολοκύθες-κηροπήγια, το εμβληματικό διακοσμητικό αντικείμενο του Halloween, έχουν και ένα… παράπλευρο όφελος: Όταν τις φτιάχνουμε μόνοι μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους κολοκυθόσπορους που κρύβονται στο εσωτερικό τους για να φτιάξουμε πασατέμπο. Πώς; Ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία.

1. Βγάζουμε τους σπόρους. Αφαιρούμε το καπάκι της κολοκύθας και «σκάβουμε» το εσωτερικό της για να πάρουμε τους σπόρους. Αν χρησιμοποιούμε την κολοκύθα στη μαγειρική μας και όχι για να φτιάξουμε ένα κηροπήγιο Halloween, μπορούμε να την κόψουμε στη μέση προτού βγάλουμε τους σπόρους. Δεν μας ενοχλεί αν αφαιρεθούν μαζί με μια μεμβράνη που θυμίζει ιστό.

2. Τους μουλιάζουμε. Τους βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μέσα σε κρύο νερό (έτσι, θα αφαιρεθεί ευκολότερα η μεμβράνη).

3. Τους αφήνουμε να στεγνώσουν. Αφού αφαιρέσουμε τα υπολείμματα μεμβράνης από τους κολοκυθόσπορους, τους αφήνουμε σε ένα στραγγιστήρι να αποβάλουν την υγρασία και μετά τους βγάζουμε έξω, απλωμένους σε μια πετσέτα, να στεγνώσουν.

4. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και αλατίζουμε. Μόλις στεγνώσουν εντελώς, τους αραδιάζουμε σε ένα ταψάκι και περιχύνουμε με 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο (εξαρτάται από το πόσους θέλουμε να ψήσουμε: υπολογίζουμε αρκετό λάδι για να λαδωθούν όλοι). Προσθέτουμε γενναιόδωρα αλάτι και, αν θέλουμε, μπαχαρικά.

5. Ψήνουμε τους κολοκυθόσπορους. Στο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανοί. Τους καταναλώνουμε αμέσως ή τους διατηρούμε για έως μία εβδομάδα σε αεροστεγές δοχείο.

empty alt

Ημικρανίες τέλος με σωστή διατροφή

Μην κατηγορείτε τις τροφές που καταναλώνετε για τις ημικρανίες σας. Στο στόμα βρίσκεται η ρίζα του «κακού» και συγκεκριμένα στα βακτήριά του που έχουν την ικανότητα να μετατρέπουν σε νιτρικό οξείδιο μία ομάδα χημικών ουσιών που λέγονται νιτρώδη.
empty alt

Αυτός είναι ο λόγος που η γαμήλια τούρτα είναι… τριώροφη!

Γάμος χωρίς τούρτα, δε νοείται. Το νεόνυμφο ζευγάρι, μπροστά σε φίλους και συγγενείς, κόβει από κοινού το θεσπέσιο δημιούργημα από ζάχαρη και αλεύρι και ξεκινάει την νέα του κοινή ζωή, με ένα γλυκό τρόπο.
empty alt

To hot κοκτέιλ των φετινών Χριστουγέννων!

Στις γιορτές δεν πίνουμε μόνο ζεστό κρασί, σαμπάνια και λικέρ. Μπορούμε να απολαύσουμε άνετα και τη Μαργαρίτα, παραλλαγμένη και σερβιρισμένη έτσι ώστε να παραπέμπει σε χιονισμένο χριστουγεννιάτικο τοπίο.
empty alt

Οι βασικοί κανόνες για να φτιάξεις ένα ζωμό

Θεωρητικά είναι εύκολο να φτιάξεις ένα ζωμό, που θα χρησιμοποιήσεις σε σούπες αλλά και μαγειρευτά. Απλά «πετάς» στην κατσαρόλα όποια υλικά έχεις και τα αφήνεις να σιγοβράσουν μαζί με μπαχαρικά, σωστά; Στην πράξη όμως, αν θέλεις να φτιάξεις έναν αληθινά νόστιμο ζωμό και με απολαυστική υφή, πρέπει […]
empty alt

15 τρόποι να χρησιμοποιήσεις τα ντοματάκια κονκασέ

Ποιος αμφιβάλλει ότι τα ντοματάκια κονκασέ είναι ανάμεσα στα πιο ευέλικτα υλικά; Ιδού 15 τρόποι να τα μαγειρέψεις.
empty alt

Το ιδανικό μενού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Χρησιμοποίησε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως αφορμή για να ετοιμάσεις ένα γεύμα για δύο που θα εκτοξεύσει ή έστω θα αναζωπυρώσει την ερωτική επιθυμία! Δεν βασίζεται στα ματζούνια των προγόνων μας, αλλά σε τροφές, ποτά και κάποιες ουσίες με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που είναι […]
empty alt

Ελαιόλαδο: Ποια είναι η διάρκεια ζωής του;

Ίσως έχεις την εντύπωση ότι το ελαιόλαδο… κρατάει για πάντα. Στην πραγματικότητα όμως αλλοιώνεται πολύ πιο γρήγορα από όσο ίσως νομίζεις.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ο βασικότερος παράγοντας ζύμωσης. Οι χημικοί διογκωτικοί παράγοντες ήταν γνωστοί ακόμη και στην αρχαιότητα, αλλά μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν το καθαρό όξινο ανθρακικό νάτριο έγινε εμπορικά διαθέσιμο, η δημοτικότητά τους στο ψήσιμο πραγματικά απογειώθηκε.
Back To Top