Αυτή η συνταγή είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης αν προσπαθείτε να φτιάξετε πρωινά ψωμάκια οποιουδήποτε τύπου. Δεν λέω ότι πρέπει να ασχοληθείτε πολύ με τη ζύμη—είναι τέλεια βουτυράτη και αφράτη! Εκεί που έχετε πολλές επιλογές είναι το γέμισμα.

Αυτή η συνταγή είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης αν προσπαθείτε να φτιάξετε πρωινά ψωμάκια οποιουδήποτε τύπου. Δεν λέω ότι πρέπει να ασχοληθείτε πολύ με τη ζύμη—είναι τέλεια βουτυράτη και αφράτη! Εκεί που έχετε πολλές επιλογές είναι το γέμισμα. Ο κόσμος είναι το ρολό κανέλας σας, κάντε το δικό σας.

ΑΝΑΜΙΞΕΤΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Μας αρέσει να προσθέτουμε κάρδαμο! Έχει μια λεπτή καπνιστή γεύση τζίντζερ, η οποία είναι εκπληκτική, αλλά αρκετά δυνατή. Συμβουλή: χρησιμοποιήστε μόνο λίγο (μερικά κουταλάκια του γλυκού θα κάνουν μεγάλη διαφορά) και χρησιμοποιήστε το με την κανέλα – όχι στη θέση της. Άλλα διασκεδαστικά μπαχαρικά για χρήση: τζίντζερ, μοσχοκάρυδο, ακόμα και κόλιανδρος.

ΒΑΛΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ/Ή ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

Ψιλοκομμένα αποξηραμένα cranberries, κεράσια ή σταφίδες ψήνονται υπέροχα σε αυτά τα ρολά! Το ίδιο και κομματάκια καβουρδισμένων αμυγδάλων, καρυδιών ή φουντουκιών.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!

Είναι μια επικίνδυνη κίνηση, γιατί η σοκολάτα είναι πάντα πολύ δελεαστική. Αλλά αξίζει τον κόπο. Όταν καλύπτετε τη ζύμη με κανέλα και ζάχαρη, προσθέστε και λίγη σκόνη κακάο!

rolla kanelas

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ

1 ΔΩΔΕΚΑΔΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

3 ΩΡΕΣ 25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

σπρέι μαγειρικής

1 φλ. ζεστό γάλα

2 1/4 κ.γ. ή 1 (7-8 γρ.) στιγμιαία μαγιά

2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

5 κ.σ. βούτυρο, μαλακωμένο

4 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουτ. αλάτι

1/2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/4 κουτ. μαγειρική σόδα

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

1/2 φλ. (1 ράβδο) βούτυρο, μαλακωμένο

3/4 φλ. καστανή ζάχαρη

2 κ.σ. κανέλα

1/2 κουτ. αλεσμένο μοσχοκάρυδο

1/2 κουτ. αλάτι

ΓΙΑ ΤΟ FROSTING

170 gr. τυρί κρέμα, μαλακωμένο

1/2 κουτ. (1 ξυλάκι) βούτυρο, μαλακωμένο

1 φλ. ζάχαρη άχνη

λίγο αλάτι

1 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας

1/4 φλ. γάλα ή παχύρρευστη κρέμα

cinnamon rolls

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λαδώνουμε ελαφρά ένα μεγάλο μπολ και ένα ταψί 9″-x-13″ με μαγειρικό σπρέι. Σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ ή στο μπολ του μίξερ χρησιμοποιώντας ένα γάντζο ζύμης, ανακατέψτε μαζί το γάλα και τη μαγιά μέχρι να διαλυθεί κυρίως η μαγιά. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης σε χαμηλή ταχύτητα. Συνεχίστε το ανακάτεμα σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία, απαλή ζύμη και να αρχίσει να απομακρύνεται από τα πλαϊνά του μπολ, για 15 με 18 λεπτά. Μεταφέρετε σε λαδωμένο μπολ και περιστρέψτε, ώστε να λαδωθεί καλά το εξωτερικό της ζύμης. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε να φουσκώσει σχεδόν μέχρι να διπλασιαστεί, 1 1/2 με 2 ώρες.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, αναμειγνύετε την κρέμα μαζί με το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο αν χρησιμοποιείτε και αλάτι μέχρι να γίνει ελαφριά και αφράτη, για 3 με 4 λεπτά.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°. Γυρίστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και πασπαλίστε με περισσότερο αλεύρι. Ξεδιπλώστε σε ένα μεγάλο τετράγωνο, περίπου 18″-x-18″. Απλώστε στις άκρες με τη γέμιση, στη συνέχεια τυλίξτε τη ζύμη σε ένα κύλινδρο και κόψτε σε 12 κομμάτια ίσου μεγέθους, πλάτους περίπου 1 1/2″ το καθένα.

Τοποθετήστε τα ρολά κομμένα με την πλευρά προς τα πάνω σε έτοιμο ταψί. Σκεπάζετε και αφήνετε να φουσκώσει ξανά μέχρι να διπλασιαστεί σχεδόν, για 30 με 40 λεπτά.

Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν, 20 με 22 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε το frosting: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το βούτυρο και το τυρί κρέμα και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα ελαφρύ και αφράτο. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε σταδιακά το γάλα (ή την παχύρρευστη κρέμα) για να γίνει το γλάσο.

Βγάζετε τα ρολά κανέλας από το φούρνο και τα αφήνουμε να βάζουμε αμέσως το γλάσο. Σερβίρονται ζεστά.

empty alt

Μύθοι και αλήθειες και τις δίαιτες

Εχετε σκεφτεί ποτέ γιατί δύσκολα πετυχαίνει ένα διατροφικό πρόγραμμα αδυνατίσματος; Ενας λόγος είναι γιατί δεν το τηρούμε ευλαβικά.
empty alt

Goooodmorning Vietnam! Γιατί πρέπει να δοκιμάσεις asap την βιετναμέζικη κουζίνα

Χαρμάνι επιρροών από το Λάος, την Καμπότζη και την Κίνα μέχρι τη Γαλλία (λόγω της γαλλικής αποικιοκρατίας που έληξε το 1954) και τις ΗΠΑ, η παραδοσιακή κουζίνα του Βιετνάμ θεωρείται μία από τις πιο υγιεινές και ισορροπημένες στον κόσμο.
empty alt

Πρωτοχρονιάτικο δείπνο: η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει μία εβδομάδα πριν!

Όποιο μενού κι αν σχεδιάσεις για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που θα σου ανοίξουν το δρόμο για την επιτυχία του πάρτι.
empty alt

Τι είναι το συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα;

Το αγαπημένο υλικό της παιδικής ηλικίας μας, που απολαμβάναμε σε γλυκά ή και σκέτο με το κουτάλι, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στη ζαχαροπλαστική.
empty alt

Πώς θα περάσεις μια ολόκληρη εβδομάδα χωρίς να πετάξεις ούτε ψίχουλο από το φαγητό σου

Ένα από τα νέα κινήματα των Μιλέννιαλς είναι το λεγόμενο “waste-free”, στο πλαίσιο του οποίου όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι, στην προσπάθειά τους να κάνουν οικονομία και να σεβαστούν το περιβάλλον, ελαττώνουν όσο μπορούν τα ανόργανα και οργανικά απόβλητα που παράγουν.
empty alt

Φαγκρί «ΑΒ επιλογή» στη σχάρα με ντοματίνια και πιπεριές κέρατο

Τα ψάρια αποτελούν εξαιρετική τροφή για κάθε εποχή, αφού είναι πλούσια σε θρεπτικότητα και γεύση, μαγειρεύονται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και μπορούν να ταιριάξουν άνετα σε κάθε τραπέζι.
empty alt

Γεμιστές πιπεριές αλά σπανακόπιτα

Ένας διαφορετικός συνδυασμός που θα κάνει την έκπληξη στο τραπέζι σου. Αυτές οι γεμιστές πιπεριές έχουν μια γέμιση εμπνευσμένη από την ελληνική σπανακόπιτα, αλλά αφήνοντας έξω τον μπελά του ανοίγματος φύλλου, κι είναι υπέροχο πιάτο για ένα εύκολο δείπνο αλλά και μια εξαιρετική ιδέα για ορεκτικό.
empty alt

Κινηματογραφικοί ήρωες κινουμένων σχεδίων στο πιάτο σας!

  Πριν δύο χρόνια λατρέψαμε το Bao γιατί εκτός από το Όσκαρ καλύτερης παιδικής ταινίας μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων πήρα δικαίως και το «όσκαρ» μητρότητας της καρδιάς μας.
Back To Top