Όταν ακούς τη λέξη πίτσα αρχίζουν αυτόματα να εκκρίνονται (και να εκρήγνυνται) ορμόνες απόλαυσης και ευχαρίστησης, ταυτόχρονα όμως όταν είναι καλοκαίρι παράλληλα με την ευχαρίστηση συχνά πάει χέρι χέρι και η ενοχή και οι τύψεις για τη διατροφή και τη δίαιτα.

 

Όταν ακούς τη λέξη πίτσα αρχίζουν αυτόματα να εκκρίνονται (και να εκρήγνυνται) ορμόνες απόλαυσης και ευχαρίστησης, ταυτόχρονα όμως όταν είναι καλοκαίρι παράλληλα με την ευχαρίστηση συχνά πάει χέρι χέρι και η ενοχή και οι τύψεις για τη διατροφή και τη δίαιτα. Συνήθως ωστόσο αυτό που φορτώνει τις έξτρα θερμίδες στην πίτσα είναι η ζύμη της.

Όχι πια! Αν αντικαταστήσεις την κλασική ζύμη πίτσας με κολοκύθι… τότε έχεις μίνι μπουκιές πίτσας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους απαιτητικούς ουρανίσκους και θα γίνουν το τραγανό gourmet hit του καλοκαιριού!

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3 μεγάλα κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες 1/4 »

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, για επάλειψη

1/4 γλ. Σάλτσα ντομάτας ή σάλτσα πίτσας

1/3 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

1/3 φλ. μίνι πεπερόνι

Αποξηραμένη ρίγανη, για καρύκευμα

 

zucchinibites2

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °. Τοποθετήστε κολοκυθάκια σε ένα ταψί και αλείψτε τα με ελαιόλαδο. Ψήστε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, γύρω στα 5 λεπτά.

Με ένα κουτάλι προσθέστε ένα λεπτό στρώμα σάλτσας σε κάθε φέτα και στη συνέχεια καλύψτε με μοτσαρέλα και μίνι πεπερόνι. πασπαλίστε με αποξηραμένη ρίγανη και ψήστε μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκύθια και να λιώσει το τυρί, γύρω στα 10 λεπτά.

 

Τα υλικά ως προς το τυρί και το αλλαντικό μπορούν να τροποποιηθούν ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Μπορείτε για εντελώς vegan εκδοχή να βάλετε μόνο τόφου και κόκκινη σάλτσα.

Εναλλακτικά υλικά επικάλυψης: ελιές, μανιτάρια, καλαμπόκι, πιπεριές.

Επίσης αντί για στρογγυλά τα κολοκύθια μπορείτε να τα κόψετε και σε στιλ γόνδολας ή σε φέτες σε σχήμα παραλληλόγραμμο.

Με παρόμοιο τρόπο ως βάση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για κολοκύθι, μελιτζάνα η και πατάτα ή να φτιάξετε και τις τρεις εκδοχές μαζί για ένα εντελώς διαφορετικό πλατό με μίνι μπουκίτσες λαχανικών-πίτσα.

Ένας εξαιρετικός τρόπος και για μικρά παιδιά που δηλώνουν «αλλεργία» σε οτιδήποτε υγιεινό και πράσινο…

 

 

 

 

empty alt

Σέλερι: Η αξία, τα οφέλη του και πώς θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις

  Υπάρχουν ορισμένα λαχανικά παρεξηγημένα και για αυτό το λόγο παραμελημένα από το διατροφολόγιο και τις γευστικές μας προτιμήσεις, όπως το σέλερι ή αλλιώς αμερικανικό σέλινο.
empty alt

Μία αποκάλυψη που θα σε κάνει να δεις την μπριζόλα με άλλο μάτι

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση όταν τρως έξω μπριζόλα, και γενικά κρέας, είναι αν τη θέλεις ελαφρώς ψημένη, μέτρια ή πολύ ψημένη.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα μελάτο αυγό

To timing είναι η λέξη-κλειδί για να φτιάξεις ένα αυγό μελάτο, με ρευστό ακόμα κρόκο, το οποίο θα συνοδεύσεις ιδανικά με μια φέτα ψωμί με βούτυρο, αναβιώνοντας μια από τις πιο νόστιμες αναμνήσεις των παιδικών σου χρόνων.
empty alt

Πέντε κανόνες για το μαγείρεμα των ζυμαρικών

Έτσι θα γίνουν τόσο νόστιμα όσο εκείνα  που είχες δοκιμάσει σε αυθεντική ιταλική τρατορία.
empty alt

Πώς να φτιάξεις το καλύτερο και πιο νόστιμο μπανανόψωμο

Παρά το όνομά του – το banana bread-μπανανόψωμο δεν είναι είδος ψωμιού αλλά κέικ. Και μπορεί στην ελληνική κουζίνα να μην ήταν κάποτε τόσο δημοφιλές, τα τελευταία χρόνια ωστόσο είναι άπειρες οι συνταγές που έχεις στη διάθεσή σου στο διαδίκτυο.
empty alt

Μυστικά για να ψήσετε τέλεια τραγανό μπέικον

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μαγειρέψετε μπέικον, αλλά μετά από πολλές έρευνες αποφασίσαμε ότι το πιο έξυπνο να μαγειρεύουμε τις φέτες είναι στο φούρνο: υπάρχει λιγότερο χάος στην κουζίνα, γίνεται το σερβίρισμα του μπέικον πολύ πιο εύκολο, και τα αποτελέσματα είναι εξίσου τραγανά.
empty alt

Τηγανίτες αβοκάντο!

Αν σου αρέσει το αβοκάντο ή ακόμα και αν αγαπάς το όμορφο πράσινο χρώμα τους, αυτές οι μαλακές, αφράτες τηγανίτες θα γίνουν η νέα σου αδυναμία στο τραπέζι πρωινού.
empty alt

Χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλμυρό και τυρένιο

Τις μέρες των γιορτών το χριστουγεννιάτικο δέντρο συνήθως μονοπωλεί το ενδιαφέρον ως προς τη διακόσμηση του σπιτιού, τώρα μπορεί να κλέψει τις εντυπώσεις και στο γιορτινό τραπέζι.

Back To Top