Όταν ακούς τη λέξη πίτσα αρχίζουν αυτόματα να εκκρίνονται (και να εκρήγνυνται) ορμόνες απόλαυσης και ευχαρίστησης, ταυτόχρονα όμως όταν είναι καλοκαίρι παράλληλα με την ευχαρίστηση συχνά πάει χέρι χέρι και η ενοχή και οι τύψεις για τη διατροφή και τη δίαιτα.

 

Όταν ακούς τη λέξη πίτσα αρχίζουν αυτόματα να εκκρίνονται (και να εκρήγνυνται) ορμόνες απόλαυσης και ευχαρίστησης, ταυτόχρονα όμως όταν είναι καλοκαίρι παράλληλα με την ευχαρίστηση συχνά πάει χέρι χέρι και η ενοχή και οι τύψεις για τη διατροφή και τη δίαιτα. Συνήθως ωστόσο αυτό που φορτώνει τις έξτρα θερμίδες στην πίτσα είναι η ζύμη της.

Όχι πια! Αν αντικαταστήσεις την κλασική ζύμη πίτσας με κολοκύθι… τότε έχεις μίνι μπουκιές πίτσας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους απαιτητικούς ουρανίσκους και θα γίνουν το τραγανό gourmet hit του καλοκαιριού!

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3 μεγάλα κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες 1/4 »

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, για επάλειψη

1/4 γλ. Σάλτσα ντομάτας ή σάλτσα πίτσας

1/3 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

1/3 φλ. μίνι πεπερόνι

Αποξηραμένη ρίγανη, για καρύκευμα

 

zucchinibites2

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °. Τοποθετήστε κολοκυθάκια σε ένα ταψί και αλείψτε τα με ελαιόλαδο. Ψήστε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, γύρω στα 5 λεπτά.

Με ένα κουτάλι προσθέστε ένα λεπτό στρώμα σάλτσας σε κάθε φέτα και στη συνέχεια καλύψτε με μοτσαρέλα και μίνι πεπερόνι. πασπαλίστε με αποξηραμένη ρίγανη και ψήστε μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκύθια και να λιώσει το τυρί, γύρω στα 10 λεπτά.

 

Τα υλικά ως προς το τυρί και το αλλαντικό μπορούν να τροποποιηθούν ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Μπορείτε για εντελώς vegan εκδοχή να βάλετε μόνο τόφου και κόκκινη σάλτσα.

Εναλλακτικά υλικά επικάλυψης: ελιές, μανιτάρια, καλαμπόκι, πιπεριές.

Επίσης αντί για στρογγυλά τα κολοκύθια μπορείτε να τα κόψετε και σε στιλ γόνδολας ή σε φέτες σε σχήμα παραλληλόγραμμο.

Με παρόμοιο τρόπο ως βάση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για κολοκύθι, μελιτζάνα η και πατάτα ή να φτιάξετε και τις τρεις εκδοχές μαζί για ένα εντελώς διαφορετικό πλατό με μίνι μπουκίτσες λαχανικών-πίτσα.

Ένας εξαιρετικός τρόπος και για μικρά παιδιά που δηλώνουν «αλλεργία» σε οτιδήποτε υγιεινό και πράσινο…

 

 

 

 

empty alt

5 πράγματα που μπορείς να κάνεις με τα υπολείμματα του καφέ

Δεν ξέρω για σένα, αλλά πιστεύω ότι είναι κάτι σαν παγκόσμια σταθερά να μένει πάντα τουλάχιστον ένα φλυτζάνι καφέ στην κανάτα της καφετιέρας, κάθε φορά που φτιάχνω καφέ φίλτρου.
empty alt

Το αβοκάντο βοηθάει τη σιλουέτα σου!

Η συχνή κατανάλωση αβοκάντο βοηθάει να μειωθούν οι πιθανότητες να γίνει κάποιος υπέρβαρος. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας έρευνας που έγινε σε 30.000 ανθρώπους από το κρατικό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, που έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν τακτικά αβοκάντο είχαν έως και 30% λιγότερες πιθανότητες...
empty alt

Τελικά πόση σοκολάτα είναι καλή σοκολάτα;

Αυξάνονται το τελευταίο διάστημα οι μελέτες που αποφαίνονται ότι η κατανάλωση σοκολάτας, που παλαιότερα ήταν στο πυρ το εξώτερον, μπορεί να κάνει καλό στην υγεία σου.
empty alt

Δύο διαφορετικοί τρόποι να φτιάξεις ένα μελάτο αυγό

Προτιμάς το αυγό μελάτο; Τότε πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα το χρόνο βρασμού. Πώς θα τον υπολογίσεις λοιπόν με ακρίβεια και ποια άλλα βήματα πρέπει να ακολουθήσεις για να παραμείνει ρευστός ο κρόκος και να πήξει το ασπράδι; 1η τεχνική 1.
empty alt

Το μυστικό για να μαγειρέψεις σωστά το στήθος κοτόπουλου

Εύκολα μπορεί να αποτύχει το μαγείρεμα του στήθους κοτόπουλου: για παράδειγμα, να σου ψηθεί καλά απέξω αλλά να μείνει άψητο από μέσα, ή να παραψηθεί.
empty alt

Shakshuka ή αλλιώς αυγά σε πικάντικη κοκκινιστή σάλτσα

Μια συνταγή με αρώματα της Μεσογείου, που θυμίζει και τα ελληνικά αυγά μάτια με ντομάτα, μόνο που εδώ είναι σχετικά πιο καυτερά απ’ όσο τα συνηθίζουμε.
empty alt

Κρεμώδες κοτόπουλο φούρνου με αγκινάρες και μανιτάρια

Αυτό το γεύμα είναι χορταστικό και γευστικό, που τονίζεται από τα εποχιακά λαχανικά και τα τέλεια ισορροπημένα καρυκεύματα.
empty alt

Ένα Ούζο… έργο τέχνης

Στην τέχνη, η τελειότητα βρίσκεται στις πολλές, μικρές λεπτομέρειες, τις οποίες συνήθως μπορεί να εντοπίσει μόνο κάποιος γνώστης. Στο φαγητό και στο ποτό, η τελειότητα μπορεί να προέλθει από μια γεύση απρόσμενη αλλά ικανή να ξαφνιάσει ευχάριστα ακόμα και τους γευσιγνώστες.
Back To Top