Συνήθως χρησιμοποιούμε γιαούρτι, μουστάρδα ή μαγιονέζα για να δώσουμε κρεμώδη υφή στο ντρέσινγκ της σαλάτας μας. Μια εναλλακτική όμως, με σχετικά ουδέτερη γεύση, είναι το ώριμο, λιωμένο αβοκάντο, βασικό συστατικό της παρακάτω γλυκόξινης σος από το Popsugar.com, που υπόσχεται να απογειώσει τη γεύση ακόμα και της πιο […]

Συνήθως χρησιμοποιούμε γιαούρτι, μουστάρδα ή μαγιονέζα για να δώσουμε κρεμώδη υφή στο ντρέσινγκ της σαλάτας μας. Μια εναλλακτική όμως, με σχετικά ουδέτερη γεύση, είναι το ώριμο, λιωμένο αβοκάντο, βασικό συστατικό της παρακάτω γλυκόξινης σος από το Popsugar.com, που υπόσχεται να απογειώσει τη γεύση ακόμα και της πιο μονότονης πράσινης σαλάτας! Επιπλέον, είναι εύκολη, γρήγορη και αποτελείται από σπιτικές πρώτες ύλες, πλούσιες σε θρεπτικά στοιχεία.

Τι θα χρειαστείς;
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι
1 σκελίδα σκόρδο
1 μέτριο αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
χυμό από 1 λεμόνι
¼ φλιτζ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:
Χτυπάς στο μπλέντερ όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το ντρέσινγκ που θα προκύψει διατηρείται σε αεροστεγές δοχείο μέχρι και για 3 ημέρες.

empty alt

Πρωτότυπες ιδέες για να μαγειρέψεις τις αγκινάρες

Αν πάρεις τη μεγάλη απόφαση να καθαρίσεις τις αγκινάρες (εκτός αν έχεις την τύχη να βρεις άγριες, που είναι πιο τρυφερές και δεν χρειάζονται ιδιαίτερο καθάρισμα), όλα τα άλλα είναι εύκολα.
empty alt

Μην πετάξεις το κακάο που έχει λήξει

Αν ανακαλύψεις στα ντουλάπια σου μια συσκευασία κακάο σε σκόνη που έχει λήξει προ πολλού, μην την πετάξεις χωρίς δεύτερη σκέψη.
empty alt

Τα κάνουμε σαλάτα διά χειρός Cameron Diaz

Αν χρειάζεσαι ισχυρό κίνητρο για να γίνεις φίλος με τις σαλάτες, η γοητεία της Κάμερον Ντίαζ μάλλον θα σε πείσει.
empty alt

Ποια είναι μερικά από τα πιο ωφέλιμα μπαχαρικά

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο γνωρίζουν εδώ και αιώνες για την θεραπευτική δύναμη των βοτάνων και των μπαχαρικών.
empty alt

Γεμιστά μήλα με κανέλα και ξηρούς καρπούς στον φούρνο

Τα ψημένα μήλα φαίνονται σαν ο πιο σύντομος τρόπος για να φάτε κάτι που φέρνει σε μηλόπιτα και δεν θα μας ακούσετε ποτέ να παραπονιόμαστε για να τα φτιάξουμε.
empty alt

Πικάντικες γαρίδες στη σχάρα

Το καλύτερο μέρος αυτής της συνταγής: Η σάλτσα λειτουργεί ως μαρινάδα και γλάσο – μην ξεχάσετε να κρατήσετε λίγη για το ψήσιμο των γαρίδων ενώ είναι στη σχάρα! Έχετε ερωτήσεις; Έχουμε απαντήσεις.
empty alt

Φράουλες με σοκολάτα, εύκολες κι απολαυστικές

Υπάρχει κάτι καλύτερο από φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα; Νομίζουμε πως όχι. Είναι απολαυστικές και αριστοκρατικές, ρομαντικές και λίγο γλυκές – αρκετά γλυκές για να κάνουν εσάς και τους αγαπημένους σας να χαμογελάτε.
empty alt

Τηγανητές μπάμιες, μια απολαυστική και gourmet εκδοχή

Οι τηγανητές μπάμιες είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε το παρεξηγημένο για πολλούς λαχανικό. Βυθίζοντάς τες σε βουτυρόγαλα και καλαμποκάλευρο και στη συνέχεια τηγάνισμα σε μικρή ποσότητα λαδιού επιτυγχάνεται αυτή η επιπλέον τραγανή και χρυσαφένια κρούστα.

Back To Top