Είτε ψάχνεις ιδέες για ένα γρήγορο γεύμα ή για ένα χορταστικό πρωινό αυτή η ομελέτα τορτίγια θα σε εκπλήξει ευχάριστα.

Είτε ψάχνεις ιδέες για ένα γρήγορο γεύμα ή για ένα χορταστικό πρωινό αυτή η ομελέτα τορτίγια θα σε εκπλήξει ευχάριστα. Μια ομελέτα τορτίγια είναι ένας συνδυασμός μεταξύ quesadilla και μιας κλασικής ομελέτας. Η τορτίγια μαγειρεύεται πάνω από τα αυγά για ένα τραγανό εξωτερικό περίβλημα που μπορείς να γεμίσεις με φασόλια, pico de gallo και αβοκάντο. Αν προσθέσεις μπέικον ή λουκάνικο θα έχεις ένα ακόμα περισσότερο πλούσιο πρωινό!

 

ΥΙΛΙΚΑ:

2 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4 μεγάλα αυγά

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 τορτίγια

3/4 φλιτζάνι τεμαχισμένο μεξικάνικο μείγμα τυριών

1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένα μαύρα φασόλια

1/2 αβοκάντο, σε λεπτές φέτες

1/2 φλιτζάνι pice de gallo

Ξινή κρέμα, για ψιλόβροχο

Φρεσκοκομμένο κόλιαντρο, για σερβίρισμα

omelet2

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεσαίο μπολ, βάζεις τα αυγά με αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάς μέχρι να συνδυαστούν καλά.

Ζεσταίνεις το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτεις τα αυγά και τα αφήνεις, περίπου 45 δευτερόλεπτα, βουτάς την τορτίγια σε αυγά και στη συνέχεια γυρίζεις την τορτίγια και την τοποθετείς πάνω από τα αυγά, έτσι ώστε η βυθισμένη πλευρά να είναι επάνω. Αφήστε την για 30 δευτερόλεπτα ακόμα και μετά γύρισε πλευρά στην ομελέτα.

Πασπαλίζεις τυρί σε όλη την ομελέτα και βάζεις τα φασόλια στο μισό της ομελέτας. Προσθέτεις αβοκάντο και pico de gallo. Διπλώνεις την ομελέτα στη μέση και μεταφέρεις σε ένα πιάτο.

Σερβίρεις την ομελέτα με κρεμώδες τυρί και πασπαλίζεις με ψιλοκομμένο κόλιαντρο.

 

Tip: Μπορείς να προσθέσεις φρεσκοκομμένη ντομάτα και ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

 

 

empty alt

Λούπινα: η νέα τάση στη διατροφή

Ελεύθερα γλουτένης, χαμηλά σε υδατάνθρακες, φυτικής προέλευσης, πλούσια σε απαραίτητα αμινοξέα και πρεβιοτικά (ουσίες που θρέφουν τα ωφέλιμα βακτήρια του εντέρου): τα λούπινα φαίνεται να συνδυάζουν όλες τις νέες τάσεις στη διατροφή.
empty alt

Τι να κάνεις αν σβολιάσει η σοκολάτα σου ενώ τη λιώνεις

Καθώς λιώνει η σοκολάτα, τα συστατικά της (συνήθως κακάο, ζάχαρη και βούτυρο κακάο) απλώνονται ομοιόμορφα, δημιουργώντας μια ρευστή μάζα.
empty alt

10 tips για να ετοιμάσεις απόψε ένα ρομαντικό δείπνο στο σπίτι

Συγχαρητήρια! Τα κατάφερες να φτάσεις στο πέμπτο ραντεβού. Θέλεις να είναι κάτι ξεχωριστό, αλλά θεωρείς κάπως απρόσωπο ένα δείπνο έξω.
empty alt

Όλα τα μυστικά από τη Μυτιλήνη για να φτιάξεις τις νοστιμότερες παστές σαρδέλες

Ένας από τους απολαυστικότερους μεζέδες για να συνοδεύσεις το ούζο σου τώρα το καλοκαίρι είναι οι παστές σαρδέλες.
empty alt

Κορμός σοκολάτας

Εύκολο, απλό, δροσερό, όσο σοκοκαλατένιο πρέπει  ελαφρύ και κυρίως αγαπημένο και στην πρώτη μπουκιά γίνεσαι πάλι παιδί! Μωσαϊκό, κορμός, ή σοκολατένιο σαλάμι, με όποιο όνομα κι αν το ξέρεις το άκουσμα του ονόματός του είναι μία από τις γλυκές σου αναμνήσεις που σε πάει απευθείας σε ανέμελα […]
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για την απόλαυση που ακούει στο όνομα πίτσα

Υπάρχουν πολύ λίγα πιάτα που έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο όπως η πίτσα. Το αυθεντικό ιταλικό πιάτο έχει επίσης σερβιριστεί εκ νέου με πολλούς τρόπους σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Καπρέζε στον φούρνο με κινόα

Η σαλάτα Caprese είναι μια απλή ιταλική σαλάτα, φτιαγμένη από φρέσκια μοτσαρέλα σε φέτες, ντομάτες και γλυκό βασιλικό, καρυκευμένο με αλάτι και ελαιόλαδο, που περιστασιακά μπορείς να την βρεις και σε συνδυασμό με ρόκα.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα Δέντρα Brownies

Όσον αφορά τα γιορτινά επιδόρπια, συνήθως είναι υπερβολικά και απαιτούν πολλή προετοιμασία. Αυτά τα αξιολάτρευτα Brownies Χριστουγεννιάτικα Δέντρα είναι για όταν δεν έχετε πολύ χρόνο, αλλά θέλετε να φτιάξετε κάτι χαριτωμένο και εορταστικό.
Back To Top