Είτε ψάχνεις ιδέες για ένα γρήγορο γεύμα ή για ένα χορταστικό πρωινό αυτή η ομελέτα τορτίγια θα σε εκπλήξει ευχάριστα.

Είτε ψάχνεις ιδέες για ένα γρήγορο γεύμα ή για ένα χορταστικό πρωινό αυτή η ομελέτα τορτίγια θα σε εκπλήξει ευχάριστα. Μια ομελέτα τορτίγια είναι ένας συνδυασμός μεταξύ quesadilla και μιας κλασικής ομελέτας. Η τορτίγια μαγειρεύεται πάνω από τα αυγά για ένα τραγανό εξωτερικό περίβλημα που μπορείς να γεμίσεις με φασόλια, pico de gallo και αβοκάντο. Αν προσθέσεις μπέικον ή λουκάνικο θα έχεις ένα ακόμα περισσότερο πλούσιο πρωινό!

 

ΥΙΛΙΚΑ:

2 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4 μεγάλα αυγά

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 τορτίγια

3/4 φλιτζάνι τεμαχισμένο μεξικάνικο μείγμα τυριών

1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένα μαύρα φασόλια

1/2 αβοκάντο, σε λεπτές φέτες

1/2 φλιτζάνι pice de gallo

Ξινή κρέμα, για ψιλόβροχο

Φρεσκοκομμένο κόλιαντρο, για σερβίρισμα

omelet2

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεσαίο μπολ, βάζεις τα αυγά με αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάς μέχρι να συνδυαστούν καλά.

Ζεσταίνεις το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτεις τα αυγά και τα αφήνεις, περίπου 45 δευτερόλεπτα, βουτάς την τορτίγια σε αυγά και στη συνέχεια γυρίζεις την τορτίγια και την τοποθετείς πάνω από τα αυγά, έτσι ώστε η βυθισμένη πλευρά να είναι επάνω. Αφήστε την για 30 δευτερόλεπτα ακόμα και μετά γύρισε πλευρά στην ομελέτα.

Πασπαλίζεις τυρί σε όλη την ομελέτα και βάζεις τα φασόλια στο μισό της ομελέτας. Προσθέτεις αβοκάντο και pico de gallo. Διπλώνεις την ομελέτα στη μέση και μεταφέρεις σε ένα πιάτο.

Σερβίρεις την ομελέτα με κρεμώδες τυρί και πασπαλίζεις με ψιλοκομμένο κόλιαντρο.

 

Tip: Μπορείς να προσθέσεις φρεσκοκομμένη ντομάτα και ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

 

 

empty alt

Μεσογειακή διατροφή για πάντα

Τα άφθονα, υγιεινά λιπαρά της μεσογειακής διατροφής είναι ασπίδα εναντίον του καρκίνου, του διαβήτη και της καρδιοπάθειας.
empty alt

Αυτός είναι ο λόγος που η γαμήλια τούρτα είναι… τριώροφη!

Γάμος χωρίς τούρτα, δε νοείται. Το νεόνυμφο ζευγάρι, μπροστά σε φίλους και συγγενείς, κόβει από κοινού το θεσπέσιο δημιούργημα από ζάχαρη και αλεύρι και ξεκινάει την νέα του κοινή ζωή, με ένα γλυκό τρόπο.
empty alt

Τα φρούτα και τα λαχανικά του Μάη

Διανύουμε τον «κερασάρη» ή «πράσινο» μήνα, όπως λέγεται. Στην έναρξή του γιορτάζουμε την ανθοφορία, την καρποφορία, τη φύση.
empty alt

Το tip που θα σου λύσει τα χέρια στο μαγείρεμα

Ας πούμε ότι είναι Σάββατο βράδυ και ξαφνικά σου τηλεφωνούν φίλοι για να περάσουν από το σπίτι («για έναν καφέ, δεν χρειάζεται να μαγειρέψεις κάτι») αλλά καθώς αυτοί πάντα ετοιμάζουν τραπέζια υπερπαραγωγή, δεν σου κάνει καρδιά να τους κεράσεις πίτσες από ντελίβερι.
empty alt

Ο γύρος της Ιταλίας σε 5 μακαρονάδες

Από τα αλπικά τοπία του Βορρά μέχρι τους τιρκουάζ κόλπους του Νότου οι οποίοι ευωδιάζουν αρωματικά φυτά και μεσογειακή αλμύρα, και από το υπερμοντέρνο Μιλάνο που ακολουθεί -και συχνά ορίζει- τις τελευταίες τάσεις της μόδας και του design μέχρι την απαράλλακτη μέσα στους αιώνες Ρώμη, η Ιταλία […]
empty alt

Ρολά κρέπας με καραμελωμένα μήλα

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα… ίσως όχι το καραμελωμένο αλλά αυτό δεν μας αποτρέπει από το να ταξιδέψουμε νοερά στη Γαλλία και σε αυθεντικές κρέπες να βάλουμε μήλα που έχουμε καραμελώσει με αλμυρή καραμέλα! Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά Συνολικός […]
empty alt

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Μπορεί την παρέλαση να τη δεις μόνο από την τηλεόραση, μπορεί τα ταβερνάκια να είναι κλειστά, μπορεί να μην έχεις καν τη δυνατότητα να κάνεις μεγάλο οικογενειακό ή φιλικό τραπέζι, αλλά με αυτή τη συνταγή για σκορδαλιά θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση και […]
empty alt

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Back To Top