Είτε ψάχνεις ιδέες για ένα γρήγορο γεύμα ή για ένα χορταστικό πρωινό αυτή η ομελέτα τορτίγια θα σε εκπλήξει ευχάριστα.

Είτε ψάχνεις ιδέες για ένα γρήγορο γεύμα ή για ένα χορταστικό πρωινό αυτή η ομελέτα τορτίγια θα σε εκπλήξει ευχάριστα. Μια ομελέτα τορτίγια είναι ένας συνδυασμός μεταξύ quesadilla και μιας κλασικής ομελέτας. Η τορτίγια μαγειρεύεται πάνω από τα αυγά για ένα τραγανό εξωτερικό περίβλημα που μπορείς να γεμίσεις με φασόλια, pico de gallo και αβοκάντο. Αν προσθέσεις μπέικον ή λουκάνικο θα έχεις ένα ακόμα περισσότερο πλούσιο πρωινό!

 

ΥΙΛΙΚΑ:

2 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4 μεγάλα αυγά

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 τορτίγια

3/4 φλιτζάνι τεμαχισμένο μεξικάνικο μείγμα τυριών

1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένα μαύρα φασόλια

1/2 αβοκάντο, σε λεπτές φέτες

1/2 φλιτζάνι pice de gallo

Ξινή κρέμα, για ψιλόβροχο

Φρεσκοκομμένο κόλιαντρο, για σερβίρισμα

omelet2

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεσαίο μπολ, βάζεις τα αυγά με αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάς μέχρι να συνδυαστούν καλά.

Ζεσταίνεις το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτεις τα αυγά και τα αφήνεις, περίπου 45 δευτερόλεπτα, βουτάς την τορτίγια σε αυγά και στη συνέχεια γυρίζεις την τορτίγια και την τοποθετείς πάνω από τα αυγά, έτσι ώστε η βυθισμένη πλευρά να είναι επάνω. Αφήστε την για 30 δευτερόλεπτα ακόμα και μετά γύρισε πλευρά στην ομελέτα.

Πασπαλίζεις τυρί σε όλη την ομελέτα και βάζεις τα φασόλια στο μισό της ομελέτας. Προσθέτεις αβοκάντο και pico de gallo. Διπλώνεις την ομελέτα στη μέση και μεταφέρεις σε ένα πιάτο.

Σερβίρεις την ομελέτα με κρεμώδες τυρί και πασπαλίζεις με ψιλοκομμένο κόλιαντρο.

 

Tip: Μπορείς να προσθέσεις φρεσκοκομμένη ντομάτα και ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

 

 

empty alt

Μπορώ να χρησιμοποιήσω σε μια συνταγή οποιοδήποτε είδος γιαουρτιού;

Ετοιμάζεσαι να φτιάξεις μια συνταγή με σος γιαουρτιού, αλλά ανακαλύπτεις ξαφνικά ότι σου έχει τελειώσει το στραγγιστό αγελαδινό (ή πιο εύκολη και ασφαλής λύση).
empty alt

Το στοιχείο της διατροφής που προστατεύει από πολλά προβλήματα υγείας

Στην εγκυμοσύνη ο γυναικολόγος μπορεί να συστήσει την πρόσληψη συμπληρωμάτων μαγνησίου, καθώς θεωρείται ότι προλαμβάνει τις συσπάσεις της μήτρας.
empty alt

Όλα τα μυστικά για νόστιμα μανιτάρια στο φούρνο

Τα μανιτάρια αν ψηθούν καλά μπορούν να γίνουν θεϊκά. Αλλά αν δεν ψηθούν καλά, το αποτέλεσμα, με τη λαστιχένια υφή και την ανύπαρκτη γεύση… θα θυμίζει σόλα παπουτσιού! Πώς θα κάνεις πραγματικότητα το πρώτο σενάριο; Στην αρχή τα πλένω ή όχι; Ιδού το ερώτημα! Ο κανόνας λέει να […]
empty alt

Πίτσα-σπαγγέτι σημειώσατε Χ

  Μια πρωτότυπη συνταγή έρχεται να βάλει τέλος στο αιώνιο δίλημμα «πίτσα ή σπαγγέτι;».   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ αλάτι 1 κιλό μακαρόνια 2 φλ.
empty alt

Αλάτι: ποια τα είδη του και ποιες οι διαφορές του

Το αλάτι είναι ένα από τα πιο βασικά καρυκεύματα που έχει εκτιμηθεί σε όλη τη μαγειρική ιστορία.
empty alt

Κοκκινιστή ρεβιθάδα ή ρεβιθοστιφάδο…γευστικό καλωσόρισμα στον χειμώνα

Εμπνευσμένο από τη μεσογειακή παράδοση αυτή η συνταγή παντρεύει τη νόστιμη ντομάτα και το baby σπανάκι με ρεβίθια κι είναι ένα πιάτο που έχει την καταγωγή του στη Σεβίλλη της Ισπανίας, αυτό το ρεβίθι-στιφάδο είναι ταπεινό, εγκάρδιο και υπέροχο στην απλότητά του.
empty alt

Απογειώνουμε την απόλαυση με ένα Aviation Cocktail

Σχεδιασμένο πριν από περισσότερα από 100 χρόνια από τον Hugo Ensslin, επικεφαλής μπάρμαν στο πλέον ξεπερασμένο Hotel Wallick στη Νέα Υόρκη, το Aviation είχε ξεπέσει μέσα και έξω από το στυλ με τα χρόνια.
empty alt

Απολαυστική συνταγή με κομμάτια κρουασάν, τυριά και μπέικον στον φούρνο

Για ένα ρομαντικό ή οικογενειακό χορταστικό πρωινό αλλά και για ένα εύκολο βραδινό με φίλους κι επιτραπέζια παιχνίδια, αυτή η συνταγή με κύριο συστατικό τα λαχταριστά κρουασάν θα σας ενθουσιάσει.
Back To Top