Ίσως να αηδιάζεις στην ιδέα μιας μπριζόλας που μόλις κοπεί απελευθερώνει από το εσωτερικό της ένα κόκκινο υγρό.

Ίσως να αηδιάζεις στην ιδέα μιας μπριζόλας που μόλις κοπεί απελευθερώνει από το εσωτερικό της ένα κόκκινο υγρό. Ωστόσο, αυτό το… σπλάτερ θέαμα στην πραγματικότητα δεν δημιουργείται από την παρουσία αίματος.

Άλλωστε, αν οι μετρίως ψημένες μπριζόλες είχαν γεύση αίματος, μάλλον θα ήταν δημοφιλείς μόνο στα βαμπίρ των ταινιών τρόμου και όχι σε όσους εκτιμούν το καλό κρέας.

Στην πραγματικότητα λοιπόν το κόκκινο χρώμα μιας μετρίως ψημένης μπριζόλας οφείλεται στη μυοσφαιρίνη, μια πρωτεΐνη των μυϊκών ιστών που μεταφέρει οξυγόνο και περιέχει μια κόκκινη χρωστική.

Καθώς μαγειρεύεται το κρέας, το χρώμα της μυοσφαιρίνης σκουραίνει, γι’ αυτό όσο πιο «καλοψημένο» είναι, τόσο πιο γκρι δείχνει.

Μάλιστα κάποιες εταιρείες παραγωγής τυποποιημένων προϊόντων κρέατος επεξεργάζονται τις ωμές μπριζόλες με μονοξείδιο του άνθρακα για να «κλειδώσουν» τη μυοσφαιρίνη στο εσωτερικό τους διατηρώντας ένα κόκκινο χρώμα φρεσκάδας.

Την επόμενη φορά λοιπόν θα σου σερβίρουν μια μετρίως ψημένη μπριζόλα που είναι κόκκινη από μέσα, δοκίμασε να τη δεις διαφορετικά και να την απολαύσεις χωρίς προκαταλήψεις.

empty alt

Βάλτε το κριθάρι στη διατροφή σας

Το κριθάρι και τα προϊόντα που περιέχουν το πολύτιμο δημητριακό  είναι εκείνα που πρέπει να εντάξουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο.
empty alt

Τέλειες ψητές πατάτες σε 5 βήματα

Πόσες φορές έχεις ξεκινήσει να ψήσεις πατάτες στο φούρνο και σού έχουν βγει μισοκαμένες ή μισοψημένες; Αν η απάντησή σου είναι «πολλές», αλλά ακόμα και αν πιστεύεις ότι έχεις βρει τον τρόπο να τις πετυχαίνεις, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές βήμα βήμα, από το Popsugar.com, για να γίνουν […]
empty alt

Εσύ έχεις δοκιμάσει κρασί με γεύση σοκολάτα;

Αν συνηθίζεις να συνοδεύεις τη σοκολάτα σου με ένα ποτήρι κρασί (ή το κρασί σου με σοκολάτα), τώρα μπορείς να απολαύσεις και τα δύο μαζί σε ένα προϊόν.
empty alt

5 λόγοι για να βάλεις το κεφίρ στη διατροφή σου

Keyif στα τούρκικα σημαίνει «καλή αίσθηση» για αυτό και δεν είναι τυχαίο το όνομα του κεφίρ. Με καταγωγή από τις γαλακτικές ζυμώσεις και με «μαγικές» σχεδόν ιδιότητες προστασίας του ανοσοποιητικού και του πεπτικού συστήματος, το κεφίρ είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά να προσθέσεις στην...
empty alt

Τι είναι το αστέρι Michelin και πώς απονέμεται

Πρόκειται για τη «βίβλο» της γαστρονομίας. Ο οδηγός Michelin είναι μια σειρά ετήσιων οδηγών που εκδίδονται από την ομώνυμη γαλλική εταιρεία, για πάνω από έναν αιώνα.
empty alt

Τι είναι αυτό το λευκό υγρό που βγάζει το φιλέτο του σολομού;

Ίσως έχεις παρατηρήσει, την ώρα που ετοιμάζεσαι να ψήσεις ένα φιλέτο σολομού, ένα λευκό υγρό που βγάζει το ψάρι.
empty alt

Ποια είναι μερικά από τα πιο ωφέλιμα μπαχαρικά

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο γνωρίζουν εδώ και αιώνες για την θεραπευτική δύναμη των βοτάνων και των μπαχαρικών.
empty alt

Βαμμένα αυγά με τα υλικά της φύσης

Βάψε τα αυγά σου με τη δύναμη της φύσης. Πώς σου φαίνεται η ιδέα να βάψεις τα αυγά με φυσικά υλικά, όπως λάχανο και παντζάρι, οικονομικά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος χημικής ουσίας; Στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, αλλά και σε ασυνήθιστες μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις; Και μετά […]
Back To Top