Αν ψάχνεις μια συνταγή που θα απογειώσει τον πουρέ σου, βρίσκεσαι στο σωστό μέρος! Αν έχετε ονειρευτεί ποτέ ένα fondue τυριού συνδυασμένο με πουρέ πατάτας, εδώ θα μάθετε πώς θα το φτιάξετε.

Αν ψάχνεις μια συνταγή που θα απογειώσει τον πουρέ σου, βρίσκεσαι στο σωστό μέρος! Αν έχετε ονειρευτεί ποτέ ένα fondue τυριού συνδυασμένο με πουρέ πατάτας, εδώ θα μάθετε πώς θα το φτιάξετε. Ο πουρές πατάτας fondue, ή πιο κλασικά γνωστός ως pommes aligot, είναι σούπερ κρεμώδης, μεταξένιος πουρές πατάτας που έχει αμυλώδη, τυρώδη απόλαυση που δεν έχετε ξαναγευτεί. Η βουτυράτη πατάτα αναμεμειγμένη με φρέσκο σκόρδο, λευκό κρασί και ήπιο Gruyère είναι πραγματικά μια εμπειρία που θα λατρέψετε.

Τύποι πατάτας προς χρήση;

Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια πραγματικά αμυλούχα πατάτα, όπως ροζ, λευκό ή ακόμα και χρυσές, αποφύγετε αυτές για τηγάνισμα. Και μην φοβάστε να μαγειρέψετε τις πατάτες καλά, ώστε να μην μείνουν μικρά άψητα κομμάτια πίσω.

Μπορώ να το κάνω περισσότερο σαν φοντί παρά με πουρέ;

Ναι! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε 1 φλιτζάνι ακόμα υγρό. Θα μπορούσατε σίγουρα να διπλασιάσετε και την ποσότητα του τυριού – άλλωστε πάνω απ’ όλα είναι μια σάλτσα τυριού.

Πώς να ζεστάνετε ξανά τον πουρέ;

Δεδομένου ότι υπάρχουν γαλακτοκομικά συστατικά, θα πρέπει να ζεσταίνετε προσεκτικά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Θα μπορούσατε επίσης να το κάνετε αυτό σε στιλ μπεν μαρί αν φοβάστε να χαλάσετε την κρέμα και το τυρί. Ωστόσο, το άμυλο από την πατάτα θα λειτουργήσει ως γαλακτωματοποιητής, μη φοβάστε για την υφή.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

40 λεπτά

patates fondue_

Συστατικά

1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες

2 κουτ. αλάτι, συν περισσότερο

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο

2 κ.σ. ξηρό λευκό κρασί

250 γρ. ψιλοτριμμένο Gruyère (ή οποιοδήποτε κίτρινο σκληρό τυρί που να λιώνει καλά της αρεσκείας σας)

150 γρ. μοτσαρέλα ψιλοτριμμένη

1 φλ. κρέμα γάλακτος, ζεστή

Εκτέλεση

Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ρίξτε τις πατάτες και 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι. Σκεπάζετε με κρύο νερό και αφήνετε να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, για 15 έως 18 λεπτά.

Στραγγίζετε τις πατάτες και τις μεταφέρετε σε ένα μύλο για να τις αλέσετε. Ξαναβάλτε τις αλεσμένες πατάτες στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο, το βούτυρο και το κρασί και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν το κρασί και να λιώσει το βούτυρο, περίπου 2 λεπτά.

Προσθέστε σταδιακά το τυρί και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας για να ενωθούν. Συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει το τυρί, για 2 με 3 λεπτά. Καρυκεύετε με αλάτι, αν το επιθυμείτε. Αν θέλετε να ανεβάσετε τη θερμοκρασία, ειδικά τα κρύα βράδια, μπορείτε να προσθέσετε πάπρικα ή σκόνη τσίλι.

empty alt

Κίνδυνος σακχάρου από τις τηγανιτές πατάτες

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στις τηγανιτές πατάτες αλλά μάλλον ήρθε η ώρα να προσπαθήσουμε να καταπολεμήσουμε την επιθυμία μας για αυτές και να τις αντικαταστήσουμε με δημητριακά ολικής άλεσης.
empty alt

Γιατί ΔΕΝ πρέπει να ξεφλουδίζεις τα φρούτα και τα λαχανικά

Πόσες φορές σκέφτηκες να φας ένα μήλο (γιατί ένα την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα) αλλά άλλαξες γνώμη γιατί βαρέθηκες να το καθαρίσεις; Στη θέση του μήλου βάλε όποιο φρούτο ή λαχανικό προτιμάς και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
empty alt

Έτσι δεν θα μαυρίσει ένα αβοκάντο που έχεις κόψει

Τα αβοκάντο φημίζονται για την ταχύτητα με την οποία μαυρίζουν από τη στιγμή που θα κοπούν. Η αλλαγή του χρώματός τους οφείλεται στην οξείδωση, τη χημική αντίδραση που συμβαίνει όταν έρχονται σε επαφή με τον αέρα και η οποία δεν χαλάει μόνο την όψη αλλά και τη […]
empty alt

Οι βασικοί κανόνες για να φτιάξεις ένα ζωμό

Θεωρητικά είναι εύκολο να φτιάξεις ένα ζωμό, που θα χρησιμοποιήσεις σε σούπες αλλά και μαγειρευτά. Απλά «πετάς» στην κατσαρόλα όποια υλικά έχεις και τα αφήνεις να σιγοβράσουν μαζί με μπαχαρικά, σωστά; Στην πράξη όμως, αν θέλεις να φτιάξεις έναν αληθινά νόστιμο ζωμό και με απολαυστική υφή, πρέπει […]
empty alt

Υγιεινή ιδέα: σάντουιτς με αγγουράκι αντί για ψωμί!

Θέλεις να συνεχίσεις να απολαμβάνεις τη γέμιση ενός σάντουιτς, αλλά προσπαθείς να κόψεις θερμίδες, ιδιαίτερα από υδατάνθρακες, ενόψει του καλοκαιριού; Αντικατέστησε το ψωμί με αγγουράκι! Αυτή την έξυπνη και δροσιστική ιδέα δίνει το Delish.com Συνταγή για σάντουιτς με αγγουράκι Τι θα χρειαστείς...
empty alt

Έχεις παιδιά; Αυτά τα 5 προϊόντα θα σου λύσουν τα χέρια στην κουζίνα

Όταν το σχολείο αρχίζει ξανά και οι οικογενειακές υποχρεώσεις πολλαπλασιάζονται, το μαγείρεμα περνάει, αναγκαστικά, σε δεύτερη μοίρα.
empty alt

Ποια είναι μερικά από τα πιο ωφέλιμα μπαχαρικά

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο γνωρίζουν εδώ και αιώνες για την θεραπευτική δύναμη των βοτάνων και των μπαχαρικών.
empty alt

Ρολά λαζάνια – λαχταριστές μπουκιές που κυλάνε απολαυστικά στο στόμα!

Pasta lovers for ever! Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο από μια βραδιά ζυμαρικών! Στο τέλος της εβδομάδας, οι κανόνες – όπως και τα γεύματα μόνο για τους άλλους – καταργούνται.
Back To Top