Γνωρίστε τον νέο σας αγαπημένο συνδυασμό ζυμαρικών. Με πικάντικα εσπεριδοειδή και άφθονο βούτυρο, αυτό το πιάτο θα γίνει γρήγορα ένα από τα πιάτα της εβδομάδας.

Γνωρίστε τον νέο σας αγαπημένο συνδυασμό ζυμαρικών. Με πικάντικα εσπεριδοειδή και άφθονο βούτυρο, αυτό το πιάτο θα γίνει γρήγορα ένα από τα πιάτα της εβδομάδας. Ακολουθούν μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε που θα σας βοηθήσουν να το ξεπεράσετε σε σύντομο χρονικό διάστημα:

Φέρτε τη συνταγή στα μέτρα σας

Το καλύτερο μέρος αυτής της συνταγής είναι το πόσο εύκολο είναι να την προσαρμόσετε. Αντί για σπανάκι, δοκιμάστε ρόκα, ψιλοκομμένα φύλλα σέσκουλο ή ακόμα και μπιζέλια. Ανταλλάξτε το ψημένο κοτόπουλο με σολομό, γαρίδες ή χτένια. Δοκιμάστε ασκαλώνια στη θέση του κόκκινου κρεμμυδιού ή ρίξτε μέσα τα αγαπημένα σας ψιλοκομμένα μυρωδικά ή μείγμα καρυκευμάτων. Το μόνο πράγμα που μπορεί να θέλετε να διατηρήσετε το ίδιο, είναι τα ζυμαρικά από τα μαλλιά αγγέλου ή σπαγγέτι. Είναι τέλειο για να πιάσετε τη βουτυράτη, ελαφρώς αραιή σάλτσα. Μιλώντας για σάλτσα…

Φυλάξτε το νερό των ζυμαρικών!

Όταν τα μαλλιά αγγέλου σας είναι έτοιμα, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να ρίξετε ολόκληρη την κατσαρόλα απευθείας στο σουρωτήρι. Πριν το κάνετε αυτό, φροντίστε να κρατήσετε τουλάχιστον ένα φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών πριν στραγγίσετε τα ζυμαρικά. Θα το χρησιμοποιήσετε αργότερα για να δημιουργήσετε αρκετή βελούδινη σάλτσα για να καλύψετε τα ζυμαρικά. Εάν βρίσκετε το ζεστό νερό λίγο τρομακτικό, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα ποτήρι μεζούρα με λαβή για να μαζέψετε το νερό των ζυμαρικών.

Λάδι στα μαλλιά του αγγέλου

Τα μαλλιά αγγέλου μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στο να γίνουν κουβάρι αν δεν έχουν προετοιμαστεί σωστά. Μόλις κρατήσετε το νερό των ζυμαρικών σας και στραγγίξετε το υπόλοιπο, αφήστε τα στο σουρωτήρι και ρίξτε λίγο ελαιόλαδο. Αυτό θα τα εμποδίσει να σβολιάσουν όσο τελειώνετε το πιάτο.

Σούπερ λεπτά λεμόνια

Αυτή η συνταγή περιέχει μια γροθιά εσπεριδοειδών και αυτό είναι ένα από τα πράγματα που αγαπάμε σε αυτήν. Φροντίστε να κόψετε τα λεμόνια όσο πιο λεπτά γίνεται για να ψηθούν γρήγορα, καραμελώνοντας τα ελαφρά με τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ο χρόνος μαγειρέματος θα τιθασεύσει λίγη από την σπιρτάδα τους και θα μαλακώσει τη φλούδα αρκετά ώστε να τρώγεται.

Αποθήκευση

Τυχόν υπολείμματα μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο σε αεροστεγές, επανασφραγιζόμενο δοχείο για έως και 5 ημέρες.

Αυτό το γεύμα είναι ήδη χορταστικό από μόνο του, αλλά μπορείτε επίσης να το σερβίρετε με βουτυρωμένο, φρυγανισμένο σκορδόψωμο.

lemonata

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 λεπτά

Συστατικά

1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κιλό στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα χωρίς πέτσα

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

500 γρ μαλλιά αγγέλου ή σπαγγέτι

1/4 γ. βούτυρο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/3 γ. φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού (από 4 λεμόνια)

1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες σε μισά φεγγάρια

Ξύσμα από 1 λεμόνι

πρέζα νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς

3 γ. baby σπανάκι

1/4 γ. τριμμένη παρμεζάνα

lemonatazymarika_

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα. Μαγειρέψτε μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, 10 λεπτά ανά πλευρά.

Εν τω μεταξύ, βάζετε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Μαγειρέψτε τα μαλλιά αγγέλου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίστε, κρατώντας 1 φλιτζάνι νερό ζυμαρικών και αφήστε τα στην άκρη.

Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και προσθέστε το βούτυρο στο τηγάνι. Αφήνετε να λιώσει και μετά προσθέτουμε το σκόρδο και το κόκκινο κρεμμύδι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο, περίπου 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και τις φέτες. Ανακατεύετε με θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και μαγειρεύετε για άλλα 4-5 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν οι φέτες λεμονιού. Ρίξτε μέσα 1/4 φλιτζάνι κρατημένο νερό ζυμαρικών.

Κόψτε το μαγειρεμένο κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι, μαζί με το σπανάκι. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, 1 έως 2 λεπτά.

Προσθέστε τα μαλλιά αγγέλου και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. (Προσθέστε περισσότερο νερό για ζυμαρικά αν θέλετε.)

Από πάνω βάζετε τριμμένη παρμεζάνα.

empty alt

Στην Κροατία θα ζήσεις την εμπειρία της επίσκεψης σε ένα υποβρύχιο οινοποιείο

Η Κροατία έχει ούτως ή άλλως πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της – όχι τυχαία, άλλωστε, το επιβλητικό κάστρο του Dubrovnik χρησιμοποιείται ως σκηνικό για το King’s Landing του Game of Thrones.
empty alt

Γιατί οι ειδικοί του κρασιού ρίχνουν αλάτι στα ποτήρια τους;

Νομίζετε πως ξέρετε πολλά μυστικά για το κρασί και τί το κάνει εύγευστο και ιδιαίτερο; Αν σας λέγαμε πως υπάρχει εκεί έξω ένας εύκολος και φτηνός τρόπος να ενισχύσετε τη γεύση του οίνου, που μάλλον ελάχιστοι γνωρίζουν; Ανοίξτε ένα μπουκάλι με το αγαπημένο σας κρασί, και πριν […]
empty alt

Το ιδανικό μενού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Χρησιμοποίησε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως αφορμή για να ετοιμάσεις ένα γεύμα για δύο που θα εκτοξεύσει ή έστω θα αναζωπυρώσει την ερωτική επιθυμία! Δεν βασίζεται στα ματζούνια των προγόνων μας, αλλά σε τροφές, ποτά και κάποιες ουσίες με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που είναι […]
empty alt

7 γενικές συμβουλές για αρχάριους στη μαγειρική

Στη μαγειρική υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που λύνουν τα χέρια και στον πιο αρχάριο, αλλά και σε εκείνον που ακόμα και μετά από χρόνια πείρας πελαγώνει μπροστά σε μια συνταγή, από το άγχος ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά.
empty alt

Πατατοσαλάτα, κλασική, αγαπημένη και άκρως καλοκαιρινή

Ένα συστατικό που σπάνια λείπει από την κουζίνα σου, οι πατάτες μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους και ικανοποιούν από τα πιο εύκολα και παιδικά γούστα μέχρι τις πιο gourmet απαιτήσεις της υψηλής γαστρονομίας.
empty alt

Σεβαστείτε απόλυτα αυτές τις ημερομηνίες λήξης

Ο βασικός κανόνας που ισχύει επιβάλλει ότι εάν αναγράφεται η ένδειξη «ημερομηνία λήξης» στα συσκευασμένα τρόφιμα θα πρέπει να μην καταναλώνεται μετά την παρέλευσή της.
empty alt

Φθινοπωρινή σαλάτα με μανταρίνι και πορτοκάλι

Όταν πρόκειται για σαλάτες που ταιριάζουν σε ένα εντυπωσιακό δείπνο, αυτή παίρνει το βραβείο. Τα μανταρίνια της δίνουν μια έκρηξη φρεσκάδας ενώ η παρμεζάνα δίνει μια επίγευση οξύτητας και ξηρότητας.
empty alt

Κρεμώδες κοτόπουλο φούρνου με αγκινάρες και μανιτάρια

Αυτό το γεύμα είναι χορταστικό και γευστικό, που τονίζεται από τα εποχιακά λαχανικά και τα τέλεια ισορροπημένα καρυκεύματα.

Back To Top