Γνωρίστε τον νέο σας αγαπημένο συνδυασμό ζυμαρικών. Με πικάντικα εσπεριδοειδή και άφθονο βούτυρο, αυτό το πιάτο θα γίνει γρήγορα ένα από τα πιάτα της εβδομάδας.

Γνωρίστε τον νέο σας αγαπημένο συνδυασμό ζυμαρικών. Με πικάντικα εσπεριδοειδή και άφθονο βούτυρο, αυτό το πιάτο θα γίνει γρήγορα ένα από τα πιάτα της εβδομάδας. Ακολουθούν μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε που θα σας βοηθήσουν να το ξεπεράσετε σε σύντομο χρονικό διάστημα:

Φέρτε τη συνταγή στα μέτρα σας

Το καλύτερο μέρος αυτής της συνταγής είναι το πόσο εύκολο είναι να την προσαρμόσετε. Αντί για σπανάκι, δοκιμάστε ρόκα, ψιλοκομμένα φύλλα σέσκουλο ή ακόμα και μπιζέλια. Ανταλλάξτε το ψημένο κοτόπουλο με σολομό, γαρίδες ή χτένια. Δοκιμάστε ασκαλώνια στη θέση του κόκκινου κρεμμυδιού ή ρίξτε μέσα τα αγαπημένα σας ψιλοκομμένα μυρωδικά ή μείγμα καρυκευμάτων. Το μόνο πράγμα που μπορεί να θέλετε να διατηρήσετε το ίδιο, είναι τα ζυμαρικά από τα μαλλιά αγγέλου ή σπαγγέτι. Είναι τέλειο για να πιάσετε τη βουτυράτη, ελαφρώς αραιή σάλτσα. Μιλώντας για σάλτσα…

Φυλάξτε το νερό των ζυμαρικών!

Όταν τα μαλλιά αγγέλου σας είναι έτοιμα, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να ρίξετε ολόκληρη την κατσαρόλα απευθείας στο σουρωτήρι. Πριν το κάνετε αυτό, φροντίστε να κρατήσετε τουλάχιστον ένα φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών πριν στραγγίσετε τα ζυμαρικά. Θα το χρησιμοποιήσετε αργότερα για να δημιουργήσετε αρκετή βελούδινη σάλτσα για να καλύψετε τα ζυμαρικά. Εάν βρίσκετε το ζεστό νερό λίγο τρομακτικό, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα ποτήρι μεζούρα με λαβή για να μαζέψετε το νερό των ζυμαρικών.

Λάδι στα μαλλιά του αγγέλου

Τα μαλλιά αγγέλου μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στο να γίνουν κουβάρι αν δεν έχουν προετοιμαστεί σωστά. Μόλις κρατήσετε το νερό των ζυμαρικών σας και στραγγίξετε το υπόλοιπο, αφήστε τα στο σουρωτήρι και ρίξτε λίγο ελαιόλαδο. Αυτό θα τα εμποδίσει να σβολιάσουν όσο τελειώνετε το πιάτο.

Σούπερ λεπτά λεμόνια

Αυτή η συνταγή περιέχει μια γροθιά εσπεριδοειδών και αυτό είναι ένα από τα πράγματα που αγαπάμε σε αυτήν. Φροντίστε να κόψετε τα λεμόνια όσο πιο λεπτά γίνεται για να ψηθούν γρήγορα, καραμελώνοντας τα ελαφρά με τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ο χρόνος μαγειρέματος θα τιθασεύσει λίγη από την σπιρτάδα τους και θα μαλακώσει τη φλούδα αρκετά ώστε να τρώγεται.

Αποθήκευση

Τυχόν υπολείμματα μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο σε αεροστεγές, επανασφραγιζόμενο δοχείο για έως και 5 ημέρες.

Αυτό το γεύμα είναι ήδη χορταστικό από μόνο του, αλλά μπορείτε επίσης να το σερβίρετε με βουτυρωμένο, φρυγανισμένο σκορδόψωμο.

lemonata

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 λεπτά

Συστατικά

1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κιλό στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα χωρίς πέτσα

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

500 γρ μαλλιά αγγέλου ή σπαγγέτι

1/4 γ. βούτυρο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/3 γ. φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού (από 4 λεμόνια)

1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες σε μισά φεγγάρια

Ξύσμα από 1 λεμόνι

πρέζα νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς

3 γ. baby σπανάκι

1/4 γ. τριμμένη παρμεζάνα

lemonatazymarika_

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα. Μαγειρέψτε μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, 10 λεπτά ανά πλευρά.

Εν τω μεταξύ, βάζετε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Μαγειρέψτε τα μαλλιά αγγέλου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίστε, κρατώντας 1 φλιτζάνι νερό ζυμαρικών και αφήστε τα στην άκρη.

Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και προσθέστε το βούτυρο στο τηγάνι. Αφήνετε να λιώσει και μετά προσθέτουμε το σκόρδο και το κόκκινο κρεμμύδι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο, περίπου 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και τις φέτες. Ανακατεύετε με θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και μαγειρεύετε για άλλα 4-5 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν οι φέτες λεμονιού. Ρίξτε μέσα 1/4 φλιτζάνι κρατημένο νερό ζυμαρικών.

Κόψτε το μαγειρεμένο κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι, μαζί με το σπανάκι. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, 1 έως 2 λεπτά.

Προσθέστε τα μαλλιά αγγέλου και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. (Προσθέστε περισσότερο νερό για ζυμαρικά αν θέλετε.)

Από πάνω βάζετε τριμμένη παρμεζάνα.

empty alt

Ένας εναλλακτικός τρόπος να χρησιμοποιήσεις μια γαλλική πρέσσα

Η βασική χρήση μιας γαλλικής πρέσσας είναι η παρασκευή καφέ – αλλά όχι και η μοναδική. Το ήξερες για παράδειγμα ότι μπορείς να την αξιοποιήσεις για να φτιάξεις έναν απολαυστικά αρωματικό ζωμό; Απλά γεμίζεις την κανάτα της με διάφορα υλικά με πλούσιο άρωμα, όπως πιπερόριζα κομμένη σε […]
empty alt

Πώς θα ψήσεις μια πατάτα στο φούρνο

Έχει υπερβολική ζέστη για να μπεις στη διαδικασία να μαγειρέψεις, αλλά δεν θέλεις να φας για μεσημεριανό (μία ακόμα) σαλάτα; Ψήσε μία πατάτα στο φούρνο.
empty alt

Το τέλειο τηγανιτό αυγό σε 5 βήματα!

Γυρίζεις μια μέρα κουρασμένος από τη δουλειά και αποφασίζεις να τηγανίσεις δύο αυγά. Τι πιο εύκολο, σκέφτεσαι; Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι τόσο εύκολο.
empty alt

5 συνταγές για φαγητά και σνακ που μπορείς να ετοιμάσεις από πριν για τις διακοπές

Ακολούθησε αυτά τα tips ώστε να μην περάσεις ώρες πάνω από κατσαρόλες τις λιγοστές και πολύτιμες ημέρες των διακοπών σου.
empty alt

Λαχταριστή σούπα μπρόκολου με λιωμένο τυρί

Νομίζουμε ότι η σούπα τσένταρ μπρόκολου εφευρέθηκε αποκλειστικά για άτομα που μισούν τα λαχανικά. Είναι πολύ πιο εύκολο να πάρετε την καθημερινή σας μερίδα λαχανικών όταν συνδυάζονται με ένα λαχταριστό, τυρολαχταριστό ζωμό.
empty alt

Βουτιά απόλαυσης στον υπέροχο κόσμο του ανανά!

Το κίτρινο φωτεινό χρώμα του σου φτιάχνει αμέσως τη διάθεση. Η γεύση του σε ταξιδεύει αμέσως σε ξωτικά μέρη και το άρωμά του σου θυμίζει διακοπές.
empty alt

Κοκκινιστοί ψητοί λαχανοντολμάδες… πειραγμένοι

Αν και οι παραδοσιακές συνταγές με γεμιστό λάχανο γίνονται με κρέας, εδώ τα λαχανόφυλλα γεμίζονται με συνδυασμό ρυζιού, μανιταριών, κρεμμυδιών, σκόρδου και βοτάνων για μια υγιεινή χορτοφαγική συνταγή λαχανοντολμάδων, που ψήνονται απαλά σε μια απλή σάλτσα ντομάτας.
empty alt

Super bowl με γαρίδες, πέστο και κινόα

Αυτός ο συνδυασμός με γαρίδες, πέστο και κινόα είναι νόστιμος, υγιεινός, θρεπτικός και χρειάζεται λιγότερο από 30 λεπτά για να προετοιμαστεί.
Back To Top