Γνωρίστε τον νέο σας αγαπημένο συνδυασμό ζυμαρικών. Με πικάντικα εσπεριδοειδή και άφθονο βούτυρο, αυτό το πιάτο θα γίνει γρήγορα ένα από τα πιάτα της εβδομάδας.

Γνωρίστε τον νέο σας αγαπημένο συνδυασμό ζυμαρικών. Με πικάντικα εσπεριδοειδή και άφθονο βούτυρο, αυτό το πιάτο θα γίνει γρήγορα ένα από τα πιάτα της εβδομάδας. Ακολουθούν μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε που θα σας βοηθήσουν να το ξεπεράσετε σε σύντομο χρονικό διάστημα:

Φέρτε τη συνταγή στα μέτρα σας

Το καλύτερο μέρος αυτής της συνταγής είναι το πόσο εύκολο είναι να την προσαρμόσετε. Αντί για σπανάκι, δοκιμάστε ρόκα, ψιλοκομμένα φύλλα σέσκουλο ή ακόμα και μπιζέλια. Ανταλλάξτε το ψημένο κοτόπουλο με σολομό, γαρίδες ή χτένια. Δοκιμάστε ασκαλώνια στη θέση του κόκκινου κρεμμυδιού ή ρίξτε μέσα τα αγαπημένα σας ψιλοκομμένα μυρωδικά ή μείγμα καρυκευμάτων. Το μόνο πράγμα που μπορεί να θέλετε να διατηρήσετε το ίδιο, είναι τα ζυμαρικά από τα μαλλιά αγγέλου ή σπαγγέτι. Είναι τέλειο για να πιάσετε τη βουτυράτη, ελαφρώς αραιή σάλτσα. Μιλώντας για σάλτσα…

Φυλάξτε το νερό των ζυμαρικών!

Όταν τα μαλλιά αγγέλου σας είναι έτοιμα, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να ρίξετε ολόκληρη την κατσαρόλα απευθείας στο σουρωτήρι. Πριν το κάνετε αυτό, φροντίστε να κρατήσετε τουλάχιστον ένα φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών πριν στραγγίσετε τα ζυμαρικά. Θα το χρησιμοποιήσετε αργότερα για να δημιουργήσετε αρκετή βελούδινη σάλτσα για να καλύψετε τα ζυμαρικά. Εάν βρίσκετε το ζεστό νερό λίγο τρομακτικό, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα ποτήρι μεζούρα με λαβή για να μαζέψετε το νερό των ζυμαρικών.

Λάδι στα μαλλιά του αγγέλου

Τα μαλλιά αγγέλου μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στο να γίνουν κουβάρι αν δεν έχουν προετοιμαστεί σωστά. Μόλις κρατήσετε το νερό των ζυμαρικών σας και στραγγίξετε το υπόλοιπο, αφήστε τα στο σουρωτήρι και ρίξτε λίγο ελαιόλαδο. Αυτό θα τα εμποδίσει να σβολιάσουν όσο τελειώνετε το πιάτο.

Σούπερ λεπτά λεμόνια

Αυτή η συνταγή περιέχει μια γροθιά εσπεριδοειδών και αυτό είναι ένα από τα πράγματα που αγαπάμε σε αυτήν. Φροντίστε να κόψετε τα λεμόνια όσο πιο λεπτά γίνεται για να ψηθούν γρήγορα, καραμελώνοντας τα ελαφρά με τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ο χρόνος μαγειρέματος θα τιθασεύσει λίγη από την σπιρτάδα τους και θα μαλακώσει τη φλούδα αρκετά ώστε να τρώγεται.

Αποθήκευση

Τυχόν υπολείμματα μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο σε αεροστεγές, επανασφραγιζόμενο δοχείο για έως και 5 ημέρες.

Αυτό το γεύμα είναι ήδη χορταστικό από μόνο του, αλλά μπορείτε επίσης να το σερβίρετε με βουτυρωμένο, φρυγανισμένο σκορδόψωμο.

lemonata

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 λεπτά

Συστατικά

1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κιλό στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα χωρίς πέτσα

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

500 γρ μαλλιά αγγέλου ή σπαγγέτι

1/4 γ. βούτυρο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/3 γ. φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού (από 4 λεμόνια)

1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες σε μισά φεγγάρια

Ξύσμα από 1 λεμόνι

πρέζα νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς

3 γ. baby σπανάκι

1/4 γ. τριμμένη παρμεζάνα

lemonatazymarika_

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα. Μαγειρέψτε μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, 10 λεπτά ανά πλευρά.

Εν τω μεταξύ, βάζετε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Μαγειρέψτε τα μαλλιά αγγέλου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίστε, κρατώντας 1 φλιτζάνι νερό ζυμαρικών και αφήστε τα στην άκρη.

Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και προσθέστε το βούτυρο στο τηγάνι. Αφήνετε να λιώσει και μετά προσθέτουμε το σκόρδο και το κόκκινο κρεμμύδι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο, περίπου 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και τις φέτες. Ανακατεύετε με θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και μαγειρεύετε για άλλα 4-5 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν οι φέτες λεμονιού. Ρίξτε μέσα 1/4 φλιτζάνι κρατημένο νερό ζυμαρικών.

Κόψτε το μαγειρεμένο κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι, μαζί με το σπανάκι. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, 1 έως 2 λεπτά.

Προσθέστε τα μαλλιά αγγέλου και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. (Προσθέστε περισσότερο νερό για ζυμαρικά αν θέλετε.)

Από πάνω βάζετε τριμμένη παρμεζάνα.

empty alt

Πώς θα ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να συμμετέχουν στη μαγειρική και να την αγαπήσουν

Λίγο οι τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής, λίγο η τάση να επιστρέφουμε στο σπιτικό φαγητό (ή τουλάχιστον να το προσπαθούμε), λίγο το ότι το στερεότυπο «τα αγόρια δεν μαγειρεύουν» ολοένα χάνει έδαφος (ελπίζω δηλαδή), κάποιοι γονείς επιχειρούμε να μετατρέψουμε το καθημερινό μαγείρεμα σε οικογενειακή...
empty alt

Αν δεν ξέρεις τι είναι οι Hasselback potatoes ήρθε η ώρα να μάθεις

Για τους λάτρεις των ψητών πατατών και των τσιπς, η πατάτα Hasselback θα προσφέρει μια γεύση από παράδεισο.
empty alt

Υπέροχες ιδέες για σπασμένα αβγά

Όλοι θέλουν να τσουγκρίσουν αβγά. Ορισμένοι μάλιστα θέλουν να τσουγκρίσουν παραπάνω από ένα ή να συναγωνιστούν με όλους μέχρι να βγουν νικητές.
empty alt

Ψωμί… στη σακούλα

Το να φτιάξετε το δικό σας ψωμί ποτέ δεν ήταν τόσο εύκολο όσο η παρακάτω εκδοχή. Χρησιμοποιώντας μια σακούλα τροφίμων με ζιπ κλείσιμο (τύπου φερμουάρ) δεν λερώνεστε ούτε εσείς ούτε ο χώρος σας.
empty alt

Σαλάτα με κοτόπουλο και αβοκάντο

Αγαπάμε αυτή τη σαλάτα που σερβίρεται πάνω από χόρτα ή λαχανικά όσο την αγαπάμε ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί προζύμι.
empty alt

Απολαυστικό fondue με πουρέ πατάτας

Αν ψάχνεις μια συνταγή που θα απογειώσει τον πουρέ σου, βρίσκεσαι στο σωστό μέρος! Αν έχετε ονειρευτεί ποτέ ένα fondue τυριού συνδυασμένο με πουρέ πατάτας, εδώ θα μάθετε πώς θα το φτιάξετε.
empty alt

Η Kaiser μετατρέπει και φέτος την Τσικνοπέμπτη στην απόλυτη BBQ εμπειρία!

Kaiser και Τσικνοπέμπτη πάνε μαζί, έτσι και φέτος, η αγαπημένη Pilsner μπύρα σας καλεί να συμμετέχετε στον διαγωνισμό που απογειώνει την τέχνη του BBQ! Από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, απολαύστε την αγαπημένη σας Kaiser, βρείτε τον 9ψήφιο κωδικό LOT στις συσκευασίες φιάλης […]
empty alt

Pasta Alla Gricia: μια μπουκιά και βρίσκεσαι στη Ρώμη

Εύκολη συνταγή για λαχταριστά ζυμαρικά με ιταλική σφραγίδα
Back To Top