Ψάχνεις ένα έργο για να γεμίσεις το σαββατοκύριακο αλλά και μια γευστικη εσάνς από πρωινό στη Νέα Υόρκη; Τα bagels είναι δύο σε ένα! Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξυπνάς με φρέσκα bagels και όταν είναι σπιτικά και χειροποίητα, ακόμα καλύτερα.

Ψάχνεις ένα έργο για να γεμίσεις το σαββατοκύριακο αλλά και μια γευστικη εσάνς από πρωινό στη Νέα Υόρκη; Τα bagels είναι δύο σε ένα! Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξυπνάς με φρέσκα bagels και όταν είναι σπιτικά και χειροποίητα, ακόμα καλύτερα. Μια παρτίδα ζύμης μπορεί να συνδυαστεί με όλα, σπόρους παπαρούνας, σουσάμι, ζάχαρη με κανέλα ή οποιοδήποτε άλλο συστατικό προτιμάς!

ΥΛΙΚΑ:

10 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

12 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

Σπρέι μαγειρικής

1 1/2 φλ. χλιαρό νερό

1 (6.3 γρ.) φακελάκι ενεργή ξηρή μαγιά (2 1/4 κουταλάκι του γλυκού)

2 κουτ. κρυσταλλική ζάχαρη

4 φλ. αλεύρι ψωμιού, συν περισσότερα για την επιφάνεια

2 κουτ. αλάτι

1 κουταλιά της σούπας σιρόπι βύνης κριθαριού

bagels b

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Ασπράδι αυγών

Σπόροι παπαρούνας

σουσάμι

1 κουταλιά της σούπας σουσάμι

1 κουταλιά της σούπας σπόροι παπαρούνας

1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο σκόρδο

1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο κρεμμύδι

1 κουταλιά της σούπας νιφάδες θαλασσινό αλάτι

Λιωμένο βούτυρο

Ζάχαρη με κανέλα

Bagels a

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιπαίνεις ένα μεγάλο μπολ με σπρέι μαγειρικής. Σε ένα μικρό μπολ ή ένα γυάλινο κύπελλο μέτρησης, πρόσθεσε νερό και ζάχαρη και πασπάλισε τη μαγιά από πάνω. Άφησέ το να καθίσει μέχρι να αφρίσει, περίπου 10 λεπτά.

Σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάζεις το αλεύρι, το αλάτι, το σιρόπι βύνης και το μείγμα ζύμης. Ανακάτεψε με μέτρια ταχύτητα έως ότου η ζύμη είναι λεία και να ξεκολλάει από το πλάι του μπολ και να κρατάει το σχήμα της, περίπου 10 λεπτά.

Τοποθέτησε τη ζύμη στο έτοιμο μπολ και κάλυψε με μια πετσέτα κουζίνας και άφησε να αυξηθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 1 1/2 ώρες ή έως ότου διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Τοποθέτησε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και χώρισέ την σε 10 μερίδες ίσου μεγέθους. Τύλιξε κάθε μερίδα σε μια ομαλή μπάλα και, στη συνέχεια, σπρώξε το δείκτη σου στη μέση και τέντωσε τη ζύμη με το δάχτυλό σου για να δημιουργήσεις ένα δαχτυλίδι. Τοποθετείς λαδόκολλες, τις οποίες έχεις αλευρώσει στην επιφάνεια, σε δύο ταψιά 25×35 εκ. και μοιράζεις τα bagels. Τύλιξε τα ταψιά σε διάφανη μεμβράνη και άφησε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες ή και μέχρι ολόκληρη τη νύχτα.

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200. Ξεσκεπάζεις τα ταψιά με τα bagels, κάλυψε με μια πετσέτα κουζίνας και άφησέ το να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα.

bagels d

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, πρόσθεσε το σιρόπι βύνης. Το βράζεις. Δουλεύοντας σε παρτίδες από 2 έως 3 κάθε φορά, πρόσθεσε τα bagels στο βραστό νερό. Βράσε για 1 λεπτό και στη συνέχεια γύρισε και βράσε κι από την άλλη πλευρά για 1 λεπτό ακόμα. Αφαίρεσε από το νερό και τοποθέτησε τα στο ταψί. Επανάλαβε με την υπόλοιπη ζύμη.

Για σπόρους παπαρούνας ή σουσάμι: Βούρτσισε τα bagels με ασπράδι αυγού από πάνω και πασπάλισε τους σπόρους. Ψήνεις μέχρι να πάρουν χρώμα βαθύ χρυσό, 20 έως 25 λεπτά.

Για όλα τα καρυκεύματα: Συνδύασε σουσάμι, παπαρουνόσπορους, αλεσμένο σκόρδο και αλεσμένο κρεμμύδι και θαλασσινό αλάτι σε ένα μικρό μπολ. Ψήνεις τα bagels για 20 λεπτά και μετά τα βγάζεις από το φούρνο και αλείφεις με ασπράδι αυγού στην κορυφή. Πασπαλίζεις με τα καρυκεύματα και ψήνεις μέχρι να πάρουν χρώμα βαθύ χρυσό, 5 λεπτά ακόμη.

Για ζάχαρη με κανέλα: Αλείφεις τα bagels με ασπράδι αυγού και ψήνεις μέχρι να πάρουν χρώμα βαθύ χρυσό, 20 έως 25 λεπτά. Άφησε να κρυώσουν10 λεπτά και μετά βουρτσίζεις με λιωμένο βούτυρο και βυθίζεις στη ζάχαρη με κανέλα.

empty alt

Να γιατί πρέπει να πίνεις ένα καφέ πριν το γυμναστήριο

Αν είσαι από τους ανθρώπους που δεν μπορούν να αρθρώσουν λέξη το πρωί πριν πιούν τουλάχιστον μία κούπα καφέ, γνωρίζεις ήδη τη διεγερτική δύναμη του ροφήματος αυτού.
empty alt

Η καντίνα που ταξιδεύει στον Καναδά συλλέγοντας συνταγές και ιστορίες

Συνήθως επισκεφτόμαστε μια καντίνα για να αγοράσουμε έτοιμο, μαγειρεμένο φαγητό. Ωστόσο στην καντίνα Food History Truck οι ρόλοι αντιστρέφονται: oι επισκέπτες μπαίνουν στην κουζίνα, μαγειρεύουν ένα φαγητό και, μαζί με αυτό, μοιράζονται με τους ιδιοκτήτες της ιστορίες γύρω από τη συγκεκριμένη...
empty alt

Πώς το κόβουν το καρπούζι;

Προτού κόψεις ένα καρπούζι, να έχεις υπόψη σου ότι καλό είναι αν το αγοράσεις ολόκληρο να το καταναλώσεις μέσα σε μία εβδομάδα ενώ αν το αγοράσεις σε κομμάτι να το φας μέσα στις τρεις πρώτες μέρες, διαφορετικά θα αρχίσουν να αλλοιώνονται η γεύση και η υφή του.
empty alt

7 τρόποι να διατηρείς την κουζίνα σου καθημερινά καθαρή

Αν η καθαριότητα της κουζίνας σου σού φαίνεται συσσίφειο μαρτύριο, δεν συμβαίνει μόνο σε εσένα. Ωστόσο η εξπέρ στην οργάνωση του σπιτιού, Marie Kondo, συγγραφέας του μπεστ σέλερ των New York Times «The Life-Changing Magic of Tidying Up», μοιράζεται μαζί μας επτά συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να […]
empty alt

Πώς θα καταλάβεις αν ένας ανανάς είναι ώριμος;

Ο ανανάς δεν εμπνέει να τον κόψεις. Έχει χοντρή φλούδα, μυτερά φύλλα και καλύπτεται από αιχμηρά «λέπια».
empty alt

Πώς να νικήσετε τις ιώσεις από το… πιάτο σας!

Τώρα που ιώσεις χτυπάνε κόκκινο, εκτός από τα μέτρα προφύλαξης που αφορούν την υγιεινή και σκέφτεστε να πάρετε, φροντίστε να τονώσετε την άμυνα του οργανισμού σας και το ανοσοποιητικό σας… τρώγοντας! Η πλήρης και ισορροπημένη διατροφή είναι ένας ισχυρός σύμμαχος που μπορεί να θωρακίσει την υγεία...
empty alt

Το πασατέμπο σου για να περνάει η ώρα… αλλιώς και μυρωδάτο!

Έχουμε ήδη μιλήσει για τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει η κολοκύθα στη διατροφή σου. Είναι πλούσια σε βιταμίνες και πολλά θρεπτικά συστατικά.
empty alt

Barbie Cocktail: μια συνταγή για να μπεις στον μεθυστικά ροζ κόσμο της

H Barbie έχει αυτή την εποχή την τιμητική της και σε κερνάει το κοκτέιλ της
Back To Top