Ψάχνεις ένα έργο για να γεμίσεις το σαββατοκύριακο αλλά και μια γευστικη εσάνς από πρωινό στη Νέα Υόρκη; Τα bagels είναι δύο σε ένα! Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξυπνάς με φρέσκα bagels και όταν είναι σπιτικά και χειροποίητα, ακόμα καλύτερα.

Ψάχνεις ένα έργο για να γεμίσεις το σαββατοκύριακο αλλά και μια γευστικη εσάνς από πρωινό στη Νέα Υόρκη; Τα bagels είναι δύο σε ένα! Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξυπνάς με φρέσκα bagels και όταν είναι σπιτικά και χειροποίητα, ακόμα καλύτερα. Μια παρτίδα ζύμης μπορεί να συνδυαστεί με όλα, σπόρους παπαρούνας, σουσάμι, ζάχαρη με κανέλα ή οποιοδήποτε άλλο συστατικό προτιμάς!

ΥΛΙΚΑ:

10 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

12 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

Σπρέι μαγειρικής

1 1/2 φλ. χλιαρό νερό

1 (6.3 γρ.) φακελάκι ενεργή ξηρή μαγιά (2 1/4 κουταλάκι του γλυκού)

2 κουτ. κρυσταλλική ζάχαρη

4 φλ. αλεύρι ψωμιού, συν περισσότερα για την επιφάνεια

2 κουτ. αλάτι

1 κουταλιά της σούπας σιρόπι βύνης κριθαριού

bagels b

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Ασπράδι αυγών

Σπόροι παπαρούνας

σουσάμι

1 κουταλιά της σούπας σουσάμι

1 κουταλιά της σούπας σπόροι παπαρούνας

1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο σκόρδο

1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο κρεμμύδι

1 κουταλιά της σούπας νιφάδες θαλασσινό αλάτι

Λιωμένο βούτυρο

Ζάχαρη με κανέλα

Bagels a

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιπαίνεις ένα μεγάλο μπολ με σπρέι μαγειρικής. Σε ένα μικρό μπολ ή ένα γυάλινο κύπελλο μέτρησης, πρόσθεσε νερό και ζάχαρη και πασπάλισε τη μαγιά από πάνω. Άφησέ το να καθίσει μέχρι να αφρίσει, περίπου 10 λεπτά.

Σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάζεις το αλεύρι, το αλάτι, το σιρόπι βύνης και το μείγμα ζύμης. Ανακάτεψε με μέτρια ταχύτητα έως ότου η ζύμη είναι λεία και να ξεκολλάει από το πλάι του μπολ και να κρατάει το σχήμα της, περίπου 10 λεπτά.

Τοποθέτησε τη ζύμη στο έτοιμο μπολ και κάλυψε με μια πετσέτα κουζίνας και άφησε να αυξηθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 1 1/2 ώρες ή έως ότου διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Τοποθέτησε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και χώρισέ την σε 10 μερίδες ίσου μεγέθους. Τύλιξε κάθε μερίδα σε μια ομαλή μπάλα και, στη συνέχεια, σπρώξε το δείκτη σου στη μέση και τέντωσε τη ζύμη με το δάχτυλό σου για να δημιουργήσεις ένα δαχτυλίδι. Τοποθετείς λαδόκολλες, τις οποίες έχεις αλευρώσει στην επιφάνεια, σε δύο ταψιά 25×35 εκ. και μοιράζεις τα bagels. Τύλιξε τα ταψιά σε διάφανη μεμβράνη και άφησε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες ή και μέχρι ολόκληρη τη νύχτα.

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200. Ξεσκεπάζεις τα ταψιά με τα bagels, κάλυψε με μια πετσέτα κουζίνας και άφησέ το να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα.

bagels d

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, πρόσθεσε το σιρόπι βύνης. Το βράζεις. Δουλεύοντας σε παρτίδες από 2 έως 3 κάθε φορά, πρόσθεσε τα bagels στο βραστό νερό. Βράσε για 1 λεπτό και στη συνέχεια γύρισε και βράσε κι από την άλλη πλευρά για 1 λεπτό ακόμα. Αφαίρεσε από το νερό και τοποθέτησε τα στο ταψί. Επανάλαβε με την υπόλοιπη ζύμη.

Για σπόρους παπαρούνας ή σουσάμι: Βούρτσισε τα bagels με ασπράδι αυγού από πάνω και πασπάλισε τους σπόρους. Ψήνεις μέχρι να πάρουν χρώμα βαθύ χρυσό, 20 έως 25 λεπτά.

Για όλα τα καρυκεύματα: Συνδύασε σουσάμι, παπαρουνόσπορους, αλεσμένο σκόρδο και αλεσμένο κρεμμύδι και θαλασσινό αλάτι σε ένα μικρό μπολ. Ψήνεις τα bagels για 20 λεπτά και μετά τα βγάζεις από το φούρνο και αλείφεις με ασπράδι αυγού στην κορυφή. Πασπαλίζεις με τα καρυκεύματα και ψήνεις μέχρι να πάρουν χρώμα βαθύ χρυσό, 5 λεπτά ακόμη.

Για ζάχαρη με κανέλα: Αλείφεις τα bagels με ασπράδι αυγού και ψήνεις μέχρι να πάρουν χρώμα βαθύ χρυσό, 20 έως 25 λεπτά. Άφησε να κρυώσουν10 λεπτά και μετά βουρτσίζεις με λιωμένο βούτυρο και βυθίζεις στη ζάχαρη με κανέλα.

empty alt

Η επιστήμη αποφάσισε: Έτσι πρέπει να τρως τα μανιτάρια σου!

Ήξερες ότι υπάρχει ένα κέντρο ερευνών αφιερωμένο αποκλειστικά στα μανιτάρια; Κι όμως, είναι αλήθεια! Στην Ισπανία υπάρχει το Τεχνολογικό Κέντρο Ερευνών για τα Μανιτάρια, το οποίο ερευνά ό,τι έχει να κάνει με τον πολύτιμο, και πεντανόστιμο, μύκητα.
empty alt

Πόσες μέρες νωρίτερα μπορούμε να τρίψουμε το τυρί χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του;

Σίγουρα είναι βολικό να έχεις πάντα τριμμένο τυρί στο ψυγείο, για γαρνιτούρα σε ζυμαρικά και άλλες συνταγές, μήπως όμως έτσι επηρεάζεται αρνητικά η γεύση του; Το περιοδικό Cook’s Illustrated, για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, έκανε ένα πείραμα.
empty alt

Ποια μέρη του κόλιανδρου τρώγονται;

Ίσως μέχρι σήμερα χρησιμοποιείς τον κόλιανδρο κυρίως αποξηραμένο, το ήξερες όμως ότι είναι ολόκληρος βρώσιμος, από τη ρίζα μέχρι τα φύλλα; Μάλιστα τα φύλλα και τα στελέχη του χρησιμοποιούνται ευρέως σε κουζίνες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
empty alt

Σούπα κοτόπουλου με σπανάκι και φρέσκο πέστο

Εύκολη, απλή και γρήγορη μια απολαυστική φθινοπωρινή σούπα που ξέρει να σε τονώνει. Αυτή η αρωματική, με ιταλική γεύση συνταγή εκμεταλλεύεται τα συστατικά του γρήγορου μαγειρέματος.
empty alt

Να γιατί να βάλετε το λεμόνι στα… μικροκύματα!

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.
empty alt

Το νέο gourmet hot spot της Αθήνας είναι το ολοκαίνουργιο Mayan

Αν σου αρέσουν οι λατινοαμερικάνικες γεύσεις τότε θα ενθουσιαστείς με τη νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.
empty alt

Λευκό Χριστουγεννιάτικο Μοχίτο

Tis the season to be jolly με ένα εορταστικό κοκτέιλ
empty alt

Γεμιστό κοτόπουλο με καρύκευμα Cajun

Αναβαθμίστε το κοτόπουλο με μια ιδιαίτερα γευστική εκδοχή του

Back To Top