Ψάχνεις ένα έργο για να γεμίσεις το σαββατοκύριακο αλλά και μια γευστικη εσάνς από πρωινό στη Νέα Υόρκη; Τα bagels είναι δύο σε ένα! Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξυπνάς με φρέσκα bagels και όταν είναι σπιτικά και χειροποίητα, ακόμα καλύτερα.

Ψάχνεις ένα έργο για να γεμίσεις το σαββατοκύριακο αλλά και μια γευστικη εσάνς από πρωινό στη Νέα Υόρκη; Τα bagels είναι δύο σε ένα! Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξυπνάς με φρέσκα bagels και όταν είναι σπιτικά και χειροποίητα, ακόμα καλύτερα. Μια παρτίδα ζύμης μπορεί να συνδυαστεί με όλα, σπόρους παπαρούνας, σουσάμι, ζάχαρη με κανέλα ή οποιοδήποτε άλλο συστατικό προτιμάς!

ΥΛΙΚΑ:

10 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

12 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

Σπρέι μαγειρικής

1 1/2 φλ. χλιαρό νερό

1 (6.3 γρ.) φακελάκι ενεργή ξηρή μαγιά (2 1/4 κουταλάκι του γλυκού)

2 κουτ. κρυσταλλική ζάχαρη

4 φλ. αλεύρι ψωμιού, συν περισσότερα για την επιφάνεια

2 κουτ. αλάτι

1 κουταλιά της σούπας σιρόπι βύνης κριθαριού

bagels b

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Ασπράδι αυγών

Σπόροι παπαρούνας

σουσάμι

1 κουταλιά της σούπας σουσάμι

1 κουταλιά της σούπας σπόροι παπαρούνας

1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο σκόρδο

1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο κρεμμύδι

1 κουταλιά της σούπας νιφάδες θαλασσινό αλάτι

Λιωμένο βούτυρο

Ζάχαρη με κανέλα

Bagels a

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιπαίνεις ένα μεγάλο μπολ με σπρέι μαγειρικής. Σε ένα μικρό μπολ ή ένα γυάλινο κύπελλο μέτρησης, πρόσθεσε νερό και ζάχαρη και πασπάλισε τη μαγιά από πάνω. Άφησέ το να καθίσει μέχρι να αφρίσει, περίπου 10 λεπτά.

Σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάζεις το αλεύρι, το αλάτι, το σιρόπι βύνης και το μείγμα ζύμης. Ανακάτεψε με μέτρια ταχύτητα έως ότου η ζύμη είναι λεία και να ξεκολλάει από το πλάι του μπολ και να κρατάει το σχήμα της, περίπου 10 λεπτά.

Τοποθέτησε τη ζύμη στο έτοιμο μπολ και κάλυψε με μια πετσέτα κουζίνας και άφησε να αυξηθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 1 1/2 ώρες ή έως ότου διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Τοποθέτησε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και χώρισέ την σε 10 μερίδες ίσου μεγέθους. Τύλιξε κάθε μερίδα σε μια ομαλή μπάλα και, στη συνέχεια, σπρώξε το δείκτη σου στη μέση και τέντωσε τη ζύμη με το δάχτυλό σου για να δημιουργήσεις ένα δαχτυλίδι. Τοποθετείς λαδόκολλες, τις οποίες έχεις αλευρώσει στην επιφάνεια, σε δύο ταψιά 25×35 εκ. και μοιράζεις τα bagels. Τύλιξε τα ταψιά σε διάφανη μεμβράνη και άφησε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες ή και μέχρι ολόκληρη τη νύχτα.

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200. Ξεσκεπάζεις τα ταψιά με τα bagels, κάλυψε με μια πετσέτα κουζίνας και άφησέ το να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα.

bagels d

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, πρόσθεσε το σιρόπι βύνης. Το βράζεις. Δουλεύοντας σε παρτίδες από 2 έως 3 κάθε φορά, πρόσθεσε τα bagels στο βραστό νερό. Βράσε για 1 λεπτό και στη συνέχεια γύρισε και βράσε κι από την άλλη πλευρά για 1 λεπτό ακόμα. Αφαίρεσε από το νερό και τοποθέτησε τα στο ταψί. Επανάλαβε με την υπόλοιπη ζύμη.

Για σπόρους παπαρούνας ή σουσάμι: Βούρτσισε τα bagels με ασπράδι αυγού από πάνω και πασπάλισε τους σπόρους. Ψήνεις μέχρι να πάρουν χρώμα βαθύ χρυσό, 20 έως 25 λεπτά.

Για όλα τα καρυκεύματα: Συνδύασε σουσάμι, παπαρουνόσπορους, αλεσμένο σκόρδο και αλεσμένο κρεμμύδι και θαλασσινό αλάτι σε ένα μικρό μπολ. Ψήνεις τα bagels για 20 λεπτά και μετά τα βγάζεις από το φούρνο και αλείφεις με ασπράδι αυγού στην κορυφή. Πασπαλίζεις με τα καρυκεύματα και ψήνεις μέχρι να πάρουν χρώμα βαθύ χρυσό, 5 λεπτά ακόμη.

Για ζάχαρη με κανέλα: Αλείφεις τα bagels με ασπράδι αυγού και ψήνεις μέχρι να πάρουν χρώμα βαθύ χρυσό, 20 έως 25 λεπτά. Άφησε να κρυώσουν10 λεπτά και μετά βουρτσίζεις με λιωμένο βούτυρο και βυθίζεις στη ζάχαρη με κανέλα.

empty alt

Τι συμβαίνει με το Καμαμπέρ;

Κάτι συμβαίνει τελευταία στη Γαλλία! Μετά τα κρουασάν που ή θα μειωθούν ή θα γίνουν πανάκριβα, λόγω της αύξησης της τιμής του βουτύρου, τώρα και το Καμαμπέρ φαίνεται ότι απειλείται με εξαφάνιση καθώς τα εργοστάσια που το παράγουν όλο και λιγοστεύουν, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
empty alt

Η καλή γεύση είναι αποτέλεσμα του τρόπου που σκεφτόμαστε.

Η καλή γεύση είναι αποτέλεσμα του τρόπου που σκεφτόμαστε. Η κουζίνα μου μπορεί να οριστεί ως απόρροια μιας σκέψης που προσπαθεί να ανακαλύψει το νόημα της μαγειρικής τέχνης στη βαθιά συμπύκνωση των αρωμάτων και των γεύσεων.
empty alt

15 τρόποι να χρησιμοποιήσεις τα ντοματάκια κονκασέ

Ποιος αμφιβάλλει ότι τα ντοματάκια κονκασέ είναι ανάμεσα στα πιο ευέλικτα υλικά; Ιδού 15 τρόποι να τα μαγειρέψεις.
empty alt

Μπορώ να αντικαταστήσω το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με αλεύρι ολικής άλεσης;

Αν σκέφτεσαι να αντικαταστήσεις σε μια συνταγή το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με αλεύρι ολικής άλεσης, είτε για λόγους υγείας είτε επειδή, απλά, υπάρχει μόνο το δεύτερο στα ντουλάπια σου, τι κάνεις; Σε γενικές γραμμές, αντικαθιστώντας το λευκό αλεύρι με αλεύρι ολικής άλεσης το αποτέλεσμα είναι πιο […]
empty alt

Μανιτάρια Portobello γεμισμένα… αλλιώς

Ένα μείγμα από ντομάτες, σπανάκι, φέτα, ελιές και φρέσκια ρίγανη δίνει σε αυτά τα  portobellos μια μεσογειακή ατμόσφαιρα με αυτήν την υγιεινή συνταγή γεμιστών μανιταριών.
empty alt

Υγιεινό, γρήγορο, θρεπτικό πρωινό για να ξεκινήσετε νόστιμα τη μέρα σας

Το μόνο που χρειάζεται είναι 5 λεπτά για να ετοιμάσετε αυτή την εύκολη και νόστιμη συνταγή πρωινού.
empty alt

Ομελέτα γευστικό ουράνιο τόξο

Λένε ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα. Ψάχνετε για μια επιλογή που είναι υγιεινή και εύκολη; Γεμάτο από λαχταριστά λαχανικά, όπως κολοκυθάκια, ντομάτα, μπρόκολο, κρεμμύδι και πιπεριές, αυτό το πιάτο με αυγά χαμηλών υδατανθράκων είναι ένας πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά τρόπος για να...
empty alt

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας
Back To Top