Αν μέχρι τώρα έψηνες τους ξηρούς καρπούς σου με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή απλώνοντάς τους σε ένα ταψάκι και βάζοντάς τους για λίγο στο φούρνο, ήρθε η στιγμή να εξετάσεις και μια εναλλακτική λύση.

Αν μέχρι τώρα έψηνες τους ξηρούς καρπούς σου με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή απλώνοντάς τους σε ένα ταψάκι και βάζοντάς τους για λίγο στο φούρνο, ήρθε η στιγμή να εξετάσεις και μια εναλλακτική λύση.

Κι αυτό γιατί το ψήσιμό τους στο φούρνο είναι ενεργοβόρο και χρονοβόρο, καθώς προηγείται τουλάχιστον ένα τέταρτο προθέρμανσης του φούρνου. Απαιτεί, επίσης, την αμέριστη προσοχή σου, αφού πρέπει κάθε τόσο να βγάζεις τους ξηρούς καρπούς από το φούρνο και να τους ανακατεύεις, αν δεν θέλεις να καούν κατά τόπους ενώ μένουν άψητοι σε άλλα σημεία.

Από την άλλη, το ψήσιμό τους σε φούρνο μικροκυμάτων είναι γρήγορο και συμβάλλει σε ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για μικρά κομμάτια όπως οι ξηροί καρποί.

Πώς, λοιπόν, θα ψήσεις τους ξηρούς καρπούς σου σε φούρνο μικροκυμάτων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο;

Τους περιχύνεις με λίγο ελαιόλαδο και τους απλώνεις σε ένα πυρίμαχο πιάτο. Τους βάζεις να ψηθούν στο φούρνο μικροκυμάτων σε διαστήματα του ενός λεπτού το καθένα, διακόπτοντας το ψήσιμο στο ενδιάμεσο για να τους βγάλεις και να τους ανακατέψεις.

Συνολικά η όλη διαδικασία θα σου πάρει από τρία μέχρι οκτώ περίπου λεπτά και το αποτέλεσμα δεν θα υστερεί σε τίποτα από εκείνο που θα πετύχεις στο «συμβατικό» φούρνο (ίσως μάλιστα και να είναι ανώτερό του).

empty alt

Τα «υπνωτικά» σνακ που βάζουν τέλος στην αϋπνία

Έχετε μετρήσει άπειρα… πρόβατα, έχετε στριφογυρίσει μισό εκατομμύριο φορές στο κρεβάτι σας, έχετε πιει ροφήματα και αφεψήματα και γενικά έχετε κάνει ουκ ολίγα για να κλείσετε επιτέλους τα μάτια σας και να παραδοθείτε στην αγκαλιά του περιβόητου Μορφέα.
empty alt

Τι συμβαίνει με το Καμαμπέρ;

Κάτι συμβαίνει τελευταία στη Γαλλία! Μετά τα κρουασάν που ή θα μειωθούν ή θα γίνουν πανάκριβα, λόγω της αύξησης της τιμής του βουτύρου, τώρα και το Καμαμπέρ φαίνεται ότι απειλείται με εξαφάνιση καθώς τα εργοστάσια που το παράγουν όλο και λιγοστεύουν, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
empty alt

Αυγολέμονο: τα μυστικά

Αυγολέμονο: Μην το «φοβάσαι», ακόμα και αν είσαι αρχάριος στην κουζίνα.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το Umami;

Το ουμάμι (Umami),( όπως μαθαίνουμε στη Βικιπαίδεια), η καλή γεύση ή νοστιμιά, είναι μια από τις πέντε βασικές γεύσεις,μαζί με το γλυκό, το ξινό, το πικρό και το αλμυρό.
empty alt

Πίτσα-σπαγγέτι σημειώσατε Χ

  Μια πρωτότυπη συνταγή έρχεται να βάλει τέλος στο αιώνιο δίλημμα «πίτσα ή σπαγγέτι;».   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ αλάτι 1 κιλό μακαρόνια 2 φλ.
empty alt

Χρυσοί Σκούφοι 2023 - Άλλη μια φορά μεγάλος νικητής ο Έκτορας Μποτρίνι

30 Χρόνια Χρυσοί Σκούφοι: Με μεγάλο νικητή για ακόμα μία χρονιά τον Έκτορα Μποτρίνι απονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας οι Χρυσοί Σκούφοι.
empty alt

Εύκολο και γρήγορο, αυτό το πρωινό θα σας χορτάσει

Γευστικό και υγιεινό πρωινό Taco με φέτα, αυγά & σπανάκι
Back To Top