Για όσους λατρεύουν τα ζυμαρικά, μια εύκολη και γευστική συνταγή

Μια κλασική σάλτσα ντομάτας γίνεται ακόμα καλύτερα με λίγη κρέμα και μια νόστιμη επικάλυψη burrata. Τα ντοματίνια προσθέτουν λίγη γλυκύτητα στη σάλτσα και την κάνουν πιο φρέσκια. Έχει πολύ καλή γεύση για να είναι τόσο εύκολο όσο είναι, και αυτό ακριβώς θέλουμε για ένα δείπνο με ζυμαρικά το βράδυ ή κάθε στιγμή.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

6 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 λεπτά

Συστατικά

1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.γ. τοματοπολτός

2 κ.σ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

800 γρ. τριμμένη ντομάτα

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

1/4 φλ. φύλλα βασιλικού, και άλλα για το σερβίρισμα

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μεγάλη πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

1 κιλό μπουκατίνι

1/4 φλ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα, και επιπλέον για το σερβίρισμα

230 γρ. burrata

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι με ψηλές πλευρές σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Μαγειρέψτε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσει, περίπου 1 λεπτό ακόμα. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και ανακατέψτε για να επικαλυφθούν τα λαχανικά. Προσθέστε τα ντοματίνια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να αρχίσει να σκάει, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε τριμμένες ντομάτες, κρέμα γάλακτος και βασιλικό, αλατοπιπερώνετε με μαύρο πιπέρι και νιφάδες κόκκινου πιπεριού και ανακατεύετε να ενωθούν. Αφήνετε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να πήξει και να μειωθεί ελαφρώς, περίπου 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, βάζετε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνουν al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε.

Προσθέστε τα ζυμαρικά και την παρμεζάνα στη σάλτσα και ανακατέψτε να ενωθούν.

Μεταφέρετε τα ζυμαρικά σε μια πιατέλα ή μοιράστε τη στα πιάτα. Περιχύνουμε με burrata και γαρνίρουμε με περισσότερο βασιλικό και παρμεζάνα.

empty alt

Οδηγός: Πώς θα επιλέξεις το ιδανικό κρασί για να συνοδεύσεις ένα πιάτο

Ας είμαστε ειλικρινείς: Οι περισσότεροι από εμάς τα χάνουμε όταν μπαίνουμε στην κάβα με σκοπό να διαλέξουμε ένα κρασί που θα ταιριάζει π.
empty alt

Ένας πανεύκολος και υγιεινός τρόπος να μαγειρέψεις το ψάρι

Ο πιο απλός τρόπος να μαγειρέψεις ένα ψάρι μεσαίου μεγέθους, όπως μια τσιπούρα ή ένα μυλοκόπι; Να το ψήσεις στο φούρνο ολόκληρο, γεμισμένο με μυρωδικά και βότανα.
empty alt

Πώς θα αφαιρέσεις τους σπόρους από το καλαμπόκι χωρίς να κάνεις χάλια την κουζίνα;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αφαιρέσεις τους σπόρους από το βρασμένο καλαμπόκι, αλλά οι περισσότεροι αφήνουν την κουζίνα σε κατάσταση… χάους, βομβαρδισμένη δηλαδή με σπόρους καλαμποκιού.
empty alt

Πόσο καιρό μπορείς να διατηρήσεις φαγητό με ασφάλεια στην κατάψυξη;

Το στήθος κοτόπουλου διατηρείται στην κατάψυξη για εννέα μήνες, ενώ το τυρί για τρεις, σύμφωνα με τις σχετικές συστάσεις.
empty alt

Το πιο καλοκαιρινό punch φτιάχνεται εύκολα κι είναι για όλες τις ώρες

Ανάλαφρο, φρουτώδες, εξωτικό με τις απαραίτητες φυσαλίδες, μια εκδοχή punch που θα δώσει έναν αέρα δροσιάς στις καυτές καλοκαιρινές νύχτες και μέρες σου.
empty alt

Honey Honey – Παγκόσμια Ημέρα Μελιού

Γιορτάζουμε τις μέλισσες, τις προστατεύουμε και τιμάμε τα πολύτιμα δώρα του
empty alt

Τραγανά μάφιν βρόμης με μήλο

Το πιο απολαυστικό καλωσόρισμα του φθινοπώρου με γεύση μήλου
empty alt

Γεμιστό κοτόπουλο με καρύκευμα Cajun

Αναβαθμίστε το κοτόπουλο με μια ιδιαίτερα γευστική εκδοχή του
Back To Top