Για όσους λατρεύουν τα ζυμαρικά, μια εύκολη και γευστική συνταγή

Μια κλασική σάλτσα ντομάτας γίνεται ακόμα καλύτερα με λίγη κρέμα και μια νόστιμη επικάλυψη burrata. Τα ντοματίνια προσθέτουν λίγη γλυκύτητα στη σάλτσα και την κάνουν πιο φρέσκια. Έχει πολύ καλή γεύση για να είναι τόσο εύκολο όσο είναι, και αυτό ακριβώς θέλουμε για ένα δείπνο με ζυμαρικά το βράδυ ή κάθε στιγμή.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

6 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 λεπτά

Συστατικά

1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.γ. τοματοπολτός

2 κ.σ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

800 γρ. τριμμένη ντομάτα

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

1/4 φλ. φύλλα βασιλικού, και άλλα για το σερβίρισμα

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μεγάλη πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

1 κιλό μπουκατίνι

1/4 φλ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα, και επιπλέον για το σερβίρισμα

230 γρ. burrata

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι με ψηλές πλευρές σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Μαγειρέψτε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσει, περίπου 1 λεπτό ακόμα. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και ανακατέψτε για να επικαλυφθούν τα λαχανικά. Προσθέστε τα ντοματίνια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να αρχίσει να σκάει, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε τριμμένες ντομάτες, κρέμα γάλακτος και βασιλικό, αλατοπιπερώνετε με μαύρο πιπέρι και νιφάδες κόκκινου πιπεριού και ανακατεύετε να ενωθούν. Αφήνετε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να πήξει και να μειωθεί ελαφρώς, περίπου 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, βάζετε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνουν al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε.

Προσθέστε τα ζυμαρικά και την παρμεζάνα στη σάλτσα και ανακατέψτε να ενωθούν.

Μεταφέρετε τα ζυμαρικά σε μια πιατέλα ή μοιράστε τη στα πιάτα. Περιχύνουμε με burrata και γαρνίρουμε με περισσότερο βασιλικό και παρμεζάνα.

empty alt

Το λάθος που κάνουμε όλοι όταν μαγειρεύουμε κρέας

Αν πάντα αλατοπιπερώνεις την μπριζόλα πριν από το ψήσιμο, ήρθε η στιγμή να το ξανασκεφτείς. Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία Gourmet Meat Club (που κάνει delivery το κρέας στο σπίτι των καταναλωτών), το καρύκευμα πριν από το ψήσιμο είναι ένα κοινό λάθος στη μαγειρική, το οποίο σκληραίνει […]
empty alt

Πώς πρέπει να ψωνίζεις όταν έχει καύσωνα

Η άνοδος της θερμοκρασίας τους καλοκαιρινούς μήνες ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων και βλαβερών μικροοργανισμών στα τρόφιμα, ενώ κάτι τέτοιο γίνεται ακόμα πιο πιθανό όταν επικρατούν εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες ή καύσωνας.
empty alt

Το λάθος που κάνεις όταν τρως χωριάτικη σαλάτα

Η «βούτα» στη χωριάτικη σαλάτα με ένα κομμάτι αφράτο ψωμί είναι μία «αμαρτία» που όλοι μας έχουμε απολαύσει.
empty alt

7 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να διευκολύνεις τη ζωή σου, όταν τακτοποιείς τα ψώνια στο ψυγείο

Το μόνο που θέλεις την ώρα που τοποθετείς τα ψώνια στο ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας είναι, πιθανότατα, να τελειώνεις όσο γίνεται πιο γρήγορα, για να έχεις περισσότερο χρόνο, για παράδειγμα, να ετοιμάσεις το δείπνο σου.
empty alt

Έτσι θα διατηρήσεις μαλακά για περισσότερο χρόνο τα σπιτικά cookies σου

Τα μαλακά, ζεστά cookies, κατευθείαν από το φούρνο, είναι πραγματικά ασυναγώνιστα. Δυστυχώς όμως σύντομα αρχίζουν να σκληραίνουν και να χάνουν την απολαυστική υφή τους (γιατί το ζητούμενο στα cookies, σε αντίθεση με άλλα μπισκότα, είναι να γίνουν μαλακά και όχι τραγανά).
empty alt

Ένας απλός τρόπος να φτιάξεις τέλειο ψητό στήθος κοτόπουλου

Αν πετύχει, θα γίνει πεντανόστιμο. Αν όχι, μπορεί να βγει τόσο στεγνό και άνοστο που θα θυμίζει… σόλα παπουτσιού.
empty alt

Marzipan – ένα γλυκό θαύμα φτιαγμένο από αμύγδαλα

Το Marzipan, μια νόστιμη και ελαφριά λιχουδιά από έναν αρκετά ασυνήθιστο συνδυασμό ζάχαρης και ψίχας αμυγδάλου, συχνά τονισμένο με εκχύλισμα αμυγδάλου.
empty alt

Με μόνο 3 υγιεινά υλικά θα έχετε απολαυστικά brownies

Πριν φτάσουμε στη συνταγή αυτή, ας ρίξουμε πρώτα μια ματιά στο τι κάνει αυτά τα μπράουνις χωρίς αλεύρι μια εξαιρετική επιλογή για επιδόρπιο, σνακ πριν τον ύπνο ή ακόμα και για πρωινό.
Back To Top