Αυτό το cheesecake-κέικ καρότου με άρωμα πορτοκαλιού έχει ένα υπέροχο υγρό και γευστικό μείγμα κέικ καρότου που εναρμονίζεται ιδανικά με το κρεμώδες μείγμα του cheesecake.

Αυτό το cheesecake-κέικ καρότου με άρωμα πορτοκαλιού έχει ένα υπέροχο υγρό και γευστικό μείγμα κέικ καρότου που εναρμονίζεται ιδανικά με το κρεμώδες μείγμα του cheesecake. Ένας γλυκός συνδυασμός που θα απολαύσουν και οι πιο απαιτητικοί ουρανίσκοι!

Συστατικά

Για το cheesecake

2 συσκευασίες τυρί κρέμας με μειωμένο λίπος, μαλακό

μισό φλιτζάνι κοκκοποιημένη ζάχαρη

μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

2 μεγάλα αυγά

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για το κέικ καρότου

1 1/2 φλιτζάνι τεμαχισμένα καρότα τριμμένα

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 1/2 φλιτζάνι, χωρισμένη

1 1/4 φλιτζάνι λευκό αλεύρι ή ολικής αλέσεως

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ

1 φλιτζάνι πολτό μήλου

1/3 φλιτζάνι κοκκοποιημένη ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο πεκάν

carrot cheese

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200. Λιπαίνεις τη φόρμα που θα βάλεις το μείγμα.

Για να προετοιμάσετε το μείγμα cheesecake: Συνδύασε τυρί κρέμας, μισό φλιτζάνι κοκκοποιημένη ζάχαρη, κρέμα γάλακτος, αυγά, ξύσμα πορτοκαλιού, 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι και βανίλια σε ένα μεσαίο μπολ. Χτυπάς με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα έως ότου γίνει η υφή ομαλή, 1 έως 2 λεπτά, σταματώντας για να ξύσεις τις πλευρές με μια σπάτουλα. Άφησε στην άκρη.

Για να προετοιμάσεις το μείγμα κέικ καρότου: Τρίψε τα καρότα και βάλε τα με 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη μαζί σε ένα μεσαίο μπολ. Αφού έχεις πρώτα στραγγίσει το καρότο από τα υγρά του.

Εν τω μεταξύ, χτυπάς ελαφρά αλεύρι, κανέλα, μαγειρική σόδα, μπέικιν πάουντερ, αλάτι και τζίντζερ μαζί σε ένα μεσαίο μπολ. Χτυπάς ελαφρά τον πολτό μήλου, την κοκκοποιημένη ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και το υπόλοιπο φλιτζάνι καστανή ζάχαρη μαζί σε ένα ξεχωριστό μπολ. Πρόσθεσε το μείγμα μήλου στο μείγμα αλευριού και χτυπάς ελαφρά μέχρι να αναμειχθεί. Πρόσθεσε τα στραγγισμένα καρότα.

Ρίξε 1 1/2 φλιτζάνι μείγμα κέικ καρότου στην έτοιμη φόρμα, λειαίνοντας για να γίνει μια ομοιόμορφη στρώση. Ρίξε από πάνω το ένα τρίτο του μείγματος cheesecake. Ρίξε το υπόλοιπο μείγμα κέικ καρότου από πάνω, εξομαλύνοντας απαλά για να δημιουργήσεις μια ομοιόμορφη στρώση. Ρίξε το υπόλοιπο μείγμα cheesecake στην κορυφή για να καλύψεις πλήρως το μείγμα κέικ καρότου, απλώνοντας απαλά με μια σπάτουλα, εάν χρειαστεί.

Ψήνεις 55 έως 65 λεπτά, κάλυψε με αλουμινόχαρτο μετά από 45 λεπτά, εάν χρειαστεί για να αποφευχθεί η υπερχείλιση. Άφησε να κρυώσει εντελώς, περίπου 1 ½ ώρες. Κάλυψε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και βάλε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες ή όλη τη νύχτα. Πριν το σερβίρισμα, πασπαλίζεις τις εξωτερικές άκρες του cheesecake με πεκάν.

empty alt

Τώρα μπορείτε να… φάτε τον Ράιαν Γκόσλινγκ-κυριολεκτικά!

Τώρα μπορείτε να… χαζέψετε το πρόσωπο του Ράιαν Γκόσλινγκ και να το φάτε χάρη στην Sarah Silverman, την ψυχή του Capecake Market στη Νέα Υόρκη.
empty alt

3 τρόποι να χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου τα κοτσάνια των μυρωδικών

Σχεδόν κάθε συνταγή σου λέει να χρησιμοποιήσεις μόνο τα φύλλα του βασιλικού, του μαϊντανού, του άνηθου ή άλλων φρέσκων μυρωδικών.
empty alt

Με τι άλλο μπορείς να παντρέψεις το αλάτι (εκτός από μαύρο πιπέρι)

Η ενστικτώδης μας κίνηση, όταν θέλουμε να καρυκεύσουμε ένα φαγητό, είναι να το αλατοπιπερώνουμε. Και λέγοντας «αλατοπιπερώνουμε» συνήθως εννοούμε ότι το αλάτι συνοδεύεται από μαύρο πιπέρι.
empty alt

Η διατροφή που διατηρεί τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε άριστη φυσική κατάσταση

Κι ενώ σε ηλικία 35 ετών ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα έμπαινε λογικά στα λυκόφως της καριέρας του, η άριστη φυσική του κατάσταση μέσα και έξω από το γήπεδο τον βοηθά να συνεχίζει τις μεγάλες επιτυχίες με τη Γιουβέντους, με την οποία ήδη διανύει την τρίτη σεζόν.
empty alt

Freeze! Αποστολή: Μπανάνες στην κατάψυξη

  Καλοκαίρι κι είναι η καλύτερη εποχή για να βάλεις τις μπανάνες στον… πάγο! Οι μπανάνες είναι φθηνές, διαθέσιμες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και είναι πάντα ευχάριστες.
empty alt

Χειμερινή σαλάτα με λαχανάκια Βρυξελών, ρόδι, αμύγδαλα και παρμεζάνα

Πριν από μια δεκαετία περίπου, τα λαχανάκια Βρυξελλών έκαναν μια τεράστια εμφάνιση και έγιναν δημοφιλή όχι μόνο στον οικιακό πάγκο της κουζίνας σου στο σπίτι, αλλά και στις κουζίνες εστιατορίων.
empty alt

Κεφτεδάκια ή μπουκιές κοτόπουλου με πικάντικο άρωμα

Αν θέλετε να δώσετε έξτρα άρωμα και σούπερ γεύση στα συνηθισμένα δείπνα με κοτόπουλο, μην ψάχνετε άλλο.
empty alt

Λιμοντσέλο: Καλωσορίστε το καλοκαίρι με το πιο δροσερό ποτό

Πώς να φτιάξετε το δικό σας limoncello και να μεταφερθείτε νοερά στην Αμάλφι
Back To Top