Είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες αλλά και μικροθρεπτικά συστατικά όπως ο σίδηρος. Επιπλέον, μπορούν να γίνουν πεντανόστιμες, αρκεί να τις μαγειρέψεις σωστά.

Είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες αλλά και μικροθρεπτικά συστατικά όπως ο σίδηρος. Επιπλέον, μπορούν να γίνουν πεντανόστιμες, αρκεί να τις μαγειρέψεις σωστά. Πώς; Ακολουθώντας την παρακάτω απλή διαδικασία.

1. Δώσε έμφαση στην αναλογία: Υπολόγισε 1,5 φλιτζ. φακές ανά 8 φλιτζάνια νερό.

2. Πρόσθεσε τα ιδανικά συνοδευτικά: Βρίσκουν το ταίρι τους σε φύλλα δάφνης, σκόρδο, ψιλοκομμένη πιπεριά ή πιπερίτσα τσίλι σε σκόνη, αν θέλεις να τις κάνεις πικάντικες. Μπορείς, ακόμα, να τις αρωματίσεις με θυμάρι ή δεντρολίβανο, φρέσκα ή αποξηραμένα. Ή ακόμα και με κύμινο και κάρι, για μια πιο ανατολίτικη πινελιά.

3. Άφησέ τις να πάρουν μια βράση και μετά χαμήλωσε τη φωτιά: Αφού βράσουν για λίγο σε δυνατή φωτιά, χαμήλωσε την έντασή της και άφησε τις φακές σου να σιγοβράσουν, καλυμμένες, για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια πρόσθεσε αλάτι και άφησέ τις να σιγοβράσουν για μερικά λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς αλλά χωρίς να λιώσουν.

4. Στράγγισέ τις: Αν δεν σκοπεύεις να φτιάξεις σούπα, άφησέ τις να στραγγίσουν σε σουρωτήρι, πετώντας τα έξτρα μυρωδικά που δεν χρειάζεσαι. Μπορείς να τις διατηρήσεις για μέρες στο ψυγείο.

5. Χρησιμοποίησέ τις: Αν δεν τις κάνεις σούπα, μπορείς να τις προσθέσεις σε χορτοφαγικά μπέργκερ, σε σαλάτες, ζυμαρικά, να κάνεις φακόρυζο, ακόμα και να τις χρησιμοποιήσεις ως γέμιση για μελιτζάνες.

empty alt

Φτιάξε τη σος για τη σαλάτα του Καίσαρα σε 5 βήματα

Όχι τυχαία, η σαλάτα του Καίσαρα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παγκοσμίως, αφού φτιάχνεται με λίγα υλικά, αξιοποιεί ιδανικά τα περισσεύματα του κοτόπουλου και είναι πολύ νόστιμη! Ένα από τα μυστικά της, βέβαια, είναι το σπιτικό ντρέσινγκ, που μπορείς να ετοιμάσεις σε λίγα λεπτά, αρκεί να […]
empty alt

Μπορεί το είδος του σερβίτσιου να σε κάνει να τρως περισσότερο;

Αν ανήκεις και εσύ σε όσους μόλις ξεκίνησαν δίαιτα εν όψει καλοκαιριού, αναρωτήσου: «Μήπως τελικά δεν με παχαίνει το φαγητό αλλά το πιάτο στο οποίο το τρώω;».
empty alt

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να ξαναχρησιμοποιήσεις το λάδι τηγανίσματος

Συνήθως χρησιμοποιούμε μεγάλη ποσότητα λαδιού για να τηγανίσουμε, που είναι κρίμα να πετάξουμε αμέσως μετά την πρώτη χρήση.
empty alt

Για να φτιάξεις ένα παγωτό με απολαυστική υφή, πρόσθεσε αυτό το μυστικό συστατικό!

Πώς μπορείς να φτιάξεις σπιτικό παγωτό με πλούσια, κρεμώδη υφή, είτε πρόκειται για παγωτό κρέμα είτε για σορμπέ ή γρανίτα, ακόμα και αν δεν έχεις παγωτομηχανή; Προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα αλκοολούχου ποτού! Ο λόγος; Καθώς το οινόπνευμα δεν παγώνει ποτέ, θα εμποδίσει το σχηματισμό...
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φιλετάρεις φρέσκιες σαρδέλες

Ακόμα και αν οι σαρδέλες κονσέρβας σού λύνουν τα χέρια, τίποτα δεν συγκρίνεται σε γεύση με τις φρέσκιες σαρδέλες.
empty alt

4 tips για να φτιάξεις νόστιμα κεφτεδάκια

1. Αντί για γαλέτα, χρησιμοποίησε μουλιασμένο ψωμί: Μπορεί η γαλέτα να είναι η εύκολη λύση, αλλά το ψωμί θα κάνει τα κεφτεδάκια σου απίστευτα μαλακά.
empty alt

Αυγά Benedict στον φούρνο

Η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται ή από το brunch! Όταν έχεις χρόνο ή θέλεις να περιποιηθείς τον εαυτό σου ή να κακομάθεις όποιον έτυχε να ξυπνήσει μαζί σου ή όταν απλώς θέλεις να φτιάξεις μια σούπερ γευστική έκπληξη για την οικογένειά σου, αυτή η συνταγή […]
empty alt

Παγωμένες φρουτώδεις απολαύσεις!

  Η ιδέα είναι απλή: χρησιμοποιήστε τα φρούτα σε γλυκούς συνδυασμούς που παγώνουν εύκολα και δημιουργούν απολαύσεις που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.
Back To Top