Είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες αλλά και μικροθρεπτικά συστατικά όπως ο σίδηρος. Επιπλέον, μπορούν να γίνουν πεντανόστιμες, αρκεί να τις μαγειρέψεις σωστά.

Είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες αλλά και μικροθρεπτικά συστατικά όπως ο σίδηρος. Επιπλέον, μπορούν να γίνουν πεντανόστιμες, αρκεί να τις μαγειρέψεις σωστά. Πώς; Ακολουθώντας την παρακάτω απλή διαδικασία.

1. Δώσε έμφαση στην αναλογία: Υπολόγισε 1,5 φλιτζ. φακές ανά 8 φλιτζάνια νερό.

2. Πρόσθεσε τα ιδανικά συνοδευτικά: Βρίσκουν το ταίρι τους σε φύλλα δάφνης, σκόρδο, ψιλοκομμένη πιπεριά ή πιπερίτσα τσίλι σε σκόνη, αν θέλεις να τις κάνεις πικάντικες. Μπορείς, ακόμα, να τις αρωματίσεις με θυμάρι ή δεντρολίβανο, φρέσκα ή αποξηραμένα. Ή ακόμα και με κύμινο και κάρι, για μια πιο ανατολίτικη πινελιά.

3. Άφησέ τις να πάρουν μια βράση και μετά χαμήλωσε τη φωτιά: Αφού βράσουν για λίγο σε δυνατή φωτιά, χαμήλωσε την έντασή της και άφησε τις φακές σου να σιγοβράσουν, καλυμμένες, για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια πρόσθεσε αλάτι και άφησέ τις να σιγοβράσουν για μερικά λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς αλλά χωρίς να λιώσουν.

4. Στράγγισέ τις: Αν δεν σκοπεύεις να φτιάξεις σούπα, άφησέ τις να στραγγίσουν σε σουρωτήρι, πετώντας τα έξτρα μυρωδικά που δεν χρειάζεσαι. Μπορείς να τις διατηρήσεις για μέρες στο ψυγείο.

5. Χρησιμοποίησέ τις: Αν δεν τις κάνεις σούπα, μπορείς να τις προσθέσεις σε χορτοφαγικά μπέργκερ, σε σαλάτες, ζυμαρικά, να κάνεις φακόρυζο, ακόμα και να τις χρησιμοποιήσεις ως γέμιση για μελιτζάνες.

empty alt

Σας εκνευρίζει όταν οι άλλοι μασάνε με θόρυβο; Υπάρχει λόγος!

Εκνευρίζεστε στα όρια της οργής ή αηδιάζετε όταν κάποιος που κάθεται δίπλα σας μασάει; Σας ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι όταν παίζει κάποιος το στυλό του; Όχι δεν είστε παράξενος, ούτε ο μόνος που νιώθει έτσι.
empty alt

Πώς θα ψήσεις τα τέλεια λαχανικά σε τέσσερα βήματα

Το δύσκολο δεν είναι να ψήσεις λαχανικά, αλλά να έχεις το τέλειο αποτέλεσμα – να γίνουν μαλακά και τρυφερά, ροδαλά και καραμελωμένα, πλούσια σε γεύση.
empty alt

Με ποια σειρά προσθέτεις στο μπλέντερ τα υλικά για ένα σμούθι;

Για να φτιάξεις ένα σμούθι, αρκεί να ρίξεις τα υλικά στο μπλέντερ. Όμως για να φτιάξεις το καλύτερο σμούθι, πρέπει να τα προσθέσεις με συγκεκριμένη σειρά, ανάλογα με την υφή και την πυκνότητά τους.
empty alt

Φαγκρί «ΑΒ επιλογή» στη σχάρα με ντοματίνια και πιπεριές κέρατο

Τα ψάρια αποτελούν εξαιρετική τροφή για κάθε εποχή, αφού είναι πλούσια σε θρεπτικότητα και γεύση, μαγειρεύονται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και μπορούν να ταιριάξουν άνετα σε κάθε τραπέζι.
empty alt

Πώς να διατηρήσετε τα μαχαίρια σας κοφτερά

Το ακόνισμα ενός μαχαιριού θεωρείται συχνά ως ένα δύσκολο έργο που πρέπει να κάνετε στο σπίτι, αλλά αν καταφέρετε να μάθετε τις βασικές τεχνικές, γίνεται μια απλή δραστηριότητα που μπορεί να σας προσφέρει αρκετή ικανοποίηση.
empty alt

Εύκολη τάρτα φρούτων

Αναδείξτε τα καλύτερα φρούτα της εποχής φτιάχνοντας αυτή την εύκολη τάρτα φρούτων. Η κρούστα που μοιάζει με κουλουράκι είναι μια εύκολη ζύμη, γεγονός που την καθιστά μια συνταγή χωρίς φασαρία και χωρίς άγχος.
empty alt

Τηγανητό ρύζι με χοιρινό

Το τηγανητό ρύζι προήρθε από την Κίνα και μάλιστα προέκυψε κατά τη διάρκεια της δυναστείας Sui και είναι ένα δημοφιλές πιάτο στο τηγάνι σε πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς.
empty alt

Φράουλες με σοκολάτα, εύκολες κι απολαυστικές

Υπάρχει κάτι καλύτερο από φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα; Νομίζουμε πως όχι. Είναι απολαυστικές και αριστοκρατικές, ρομαντικές και λίγο γλυκές – αρκετά γλυκές για να κάνουν εσάς και τους αγαπημένους σας να χαμογελάτε.
Back To Top