Η βρώμη είναι ένα από τα φυσικά συστατικά που βοηθάνε όσους παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης λόγω των β’ γλυκανών που περιέχει. Η καθημερινή κατανάλωση 3,5 γραμμαρίων β’ γλυκανών, κάνει τη διαφορά, υποστηρίζουν οι ερευνητές.
Οι β’ γλυκάνες αποτελούν διαλυτές ίνες και φαίνεται ότι είναι υπεύθυνες για τις ευεργετικές επιδράσεις που προσφέρει η βρώμη στην καρδιά μας. Επιστήμονες προχώρησαν πρόσφατα σε μια μεγάλη ανασκόπηση των μελετών που έχουν γίνει σχετικά, η οποία δημοσιεύθηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Nutrition.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η κατανάλωση βρώμης και τροφών που την περιέχουν, λόγω της β’ γλυκάνης τους, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της λεγόμενης LDL «κακής» χοληστερόλης και της απολιποπρωτείνης Β, παραγόντων που ευθύνονται σε σημαντικό βαθμό για τα αυξημένα επίπεδα ολικής χοληστερόλης αίματος και την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Πιο συγκεκριμένα, για τους σκοπούς της μεγάλης αυτής μελέτης έγινε συλλογή δεδομένων περίπου 4000 ατόμων από 58 κλινικές μελέτες, από όπου και διαπιστώθηκε ότι διατροφή εμπλουτισμένη με περίπου 3.5 γραμμάρια την ημέρα β-γλυκάνης από βρώμη, μπορούν να έχει το αποτέλεσμα που αναφέρθηκε.

Βρώμη κατά της χοληστερίνης
- Πληροφορίες
Η βρώμη είναι ένα από τα φυσικά συστατικά που βοηθάνε όσους παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης λόγω των β’ γλυκανών που περιέχει.

Η λιχουδιά που δεν είχες φανταστεί: αγγουράκι στο γουόκ!
Όταν δεν έχεις πολλά πράγματα να προσθέσεις στο γουόκ για ένα γρήγορο στιρ-φράι, χρησιμοποίησε… αγγουράκι. Κι όμως, σύμφωνα με ένα θέμα του Serious Eats, είναι ένα πρώτης τάξης υλικό, καθώς μετά από λίγη ώρα μαγειρέματος στο γουόκ γίνεται τρυφερό και νόστιμο ενώ ταυτόχρονα παραμένει ζουμερό.

Πώς θα φτιάξεις σπιτικό λιμοντσέλο βήμα βήμα
Μπορείς να το απολαύσεις σαν χωνευτικό λικέρ μετά το γεύμα, ή ως κοκτέιλ αναμειγμένο με σαμπάνια ή άλλο αφρώδες κρασί.

Το φαγητό σου βγήκε πολύ γλυκό; Να πώς θα σώσεις την κατάσταση
Πώς μπορεί ένα φαγητό να σου βγει υπερβολικά γλυκό; Όταν η συνταγή ζητάει μέλι ή ζάχαρη (π.

10 υλικά που έχει πάντα στην κουζίνα του ο λάτρης της ιταλικής κουζίνας
Ένας βασικός κανόνας της ιταλικής κουζίνας είναι η επένδυση σε εξαιρετικά υλικά. Ευτυχώς, οι περισσότερες από τις πλέον εμβληματικές της πρώτες ύλες κυκλοφορούν σε αφθονία και σε προσιτές τιμές και στην ελληνική αγορά, αφού αποτελούν βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.

Pumpkin Spice Latte – το απόλυτο ρόφημα του φθινοπώρου
Δεν χρειάζεται να τρελαίνεσαι για Halloween για να σου αρέσει η κολοκύθα. Τα αρώματα και η γεύση της είναι συνώνυμο του φθινοπώρου και αν έχεις δοκιμάσει μια φορά τον Pumpkin Spice Latte στα Starbucks τότε ξέρεις τι εννοούμε – είναι εθισμός.

Ψωμί… στη σακούλα
Το να φτιάξετε το δικό σας ψωμί ποτέ δεν ήταν τόσο εύκολο όσο η παρακάτω εκδοχή. Χρησιμοποιώντας μια σακούλα τροφίμων με ζιπ κλείσιμο (τύπου φερμουάρ) δεν λερώνεστε ούτε εσείς ούτε ο χώρος σας.

Ψημένα, τραγανά και λαχταριστά ρεβίθια
Τα ρεβίθια γίνονται εξαιρετικά τραγανά στον φούρνο και φτιάχνουν το τέλειο, εθιστικό σνακ. Πολύ πολύ καλύτερο μάλιστα από το να ενδώσετε σε πατατάκια! Βεβαιωθείτε ότι τα ρεβίθια σας είναι στεγνά πριν τα βάλετε στο φούρνο και θα παραμείνουν επίσης τραγανά καθώς κρυώνουν! ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ: 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ […]

Κρεμώδες κοτόπουλο με Bourbon και μήλα
Μια συνταγή φιλέτο κοτόπουλο με μήλα που θα σας ενθουσιάσει