Όταν θέλεις να αγοράσεις κανέλα, πηγαίνεις στο σουπερμάρκετ και διαλέγεις ό,τι υπάρχει στο ράφι, σωστά; Το ήξερες όμως ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη κανέλας; Πρόκειται για την κανέλα κασσία και την κανέλα Κεϋλάνης.

Όταν θέλεις να αγοράσεις κανέλα, πηγαίνεις στο σουπερμάρκετ και διαλέγεις ό,τι υπάρχει στο ράφι, σωστά; Το ήξερες όμως ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη κανέλας;

Πρόκειται για την κανέλα κασσία και την κανέλα Κεϋλάνης. Παρόλο που και στις δύο περιπτώσεις γίνεται συγκομιδή του φλοιού των δέντρων που ανήκουν στην ίδια οικογένεια, τα προϊόντα που παράγονται είναι διαφορετικά από άποψη γεύσης, αρώματος και χημικής σύνθεσης.

Κασσία

Η κασσία θεωρείται από κάποιους ότι δεν είναι αληθινή κανέλα, αλλά πρόκειται για το είδος κανέλας που πωλείται συνήθως σε σουπερμάρκετ και μπακάλικα. Η ίδια μάλιστα υποδιαιρείται σε τρεις κατηγορίες: Ινδονησίας, Κίνας και Σαϊγκόν, η καθεμία με διαφορετική ένταση αρώματος και γεύσης. Η πιο γλυκιά αλλά και πιο ήπια είναι η ινδονησιακή κασσία, ενώ η κινεζική έχει μεγαλύτερη ένταση και πικράδα από την ινδονησιακή. Η κασσία από τη Σαϊγκόν έχει έντονο άρωμα και γεύση, είναι σχεδόν πικάντικη.

Κεϋλάνης

Η κανέλα Κεϋλάνης, από την άλλη, που παράγεται στη Σρι Λάνκα, αποκαλείται από κάποιους «αληθινή κανέλα». Η αλήθεια είναι ότι είναι υψηλότερης ποιότητας. Η συγκομιδή και η επεξεργασία της γίνονται με το χέρι, με αποτέλεσμα να παράγονται φύλλα πολύ πιο λεπτά και εκλεκτά από εκείνα της κασσίας.

Επιπλέον, η γεύση και το άρωμα της κανέλας Κεϋλάνης είναι εξαιρετικά ήπια και ντελικάτα, με λεπτές, σχεδόν λουλουδάτες νότες. Αν και δυσεύρετη και πιο ακριβή, λοιπόν, αξίζει να την αναζητήσετε, ιδιαίτερα αν σκοπεύετε να τη χρησιμοποιήσετε σε μια συνταγή όπου η κανέλα γίνεται ο πρωταγωνιστής και όχι ένα ακόμα ανάμεσα σε πολλά μπαχαρικά.

empty alt

Στη Βρετανία οργανώνονται εργαστήρια μαγειρικής για ανθρώπους που κάνουν χημειοθεραπεία

Η μητέρα του Ryan Riley, ενός 24χρονου στυλίστα και δημοσιογράφου γεύσης, η οποία πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια από καρκίνο του πνεύμονα, απολάμβανε να μαγειρεύει και να παρακολουθεί εκπομπές μαγειρικής.
empty alt

Ο απόλυτος οδηγός για να βράσεις ένα αυγό

Μπορεί η φράση «δεν ξέρει να βράζει ένα αυγό» να χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάποιον ανίδεο στη μαγειρική, στην πραγματικότητα όμως ακόμα και το βράσιμο του αυγού έχει τα μυστικά του.
empty alt

Βάλ’ το στη… συντήρηση!

  Εδώ θα βρεις μερικά χρήσιμα «μυστικά» που θα σε βοηθήσουν να συντηρείς σωστά και στο μάξιμουμ τα τρόφιμά σου.
empty alt

Μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια

Αν συνδυάσεις βραστά ρεβίθια με το περιεχόμενο μιας σχεδόν κλασικής χωριάτικης σαλάτας μαζί με βινεγκρέτ λεμονιού-μαϊντανού έχεις ένα γευστικό πιάτο που επιπλέον θα κρατήσει για ώρες μακριά το αίσθημα της πείνας.
empty alt

Ομελέτα με σπαράγγια και κρεμμύδι με κομμάτια πίτας τορτίγια

Ποιος είπε ότι οι ομελέτες είναι μόνο για πρωινό; Αυτό το χορτοφαγικό γεύμα είναι αρκετά πλούσιο για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό! Συστατικά 225 γρ.
empty alt

«Ο Έκτορας Μποτρίνι πιο επιδραστικός σεφ της Ελλάδας» σύμφωνα με την ψηφοφορία των Ελλήνων σεφ

Άλλη μια σημαντική διάκριση για τον Έκτορα Μποτρίνι
empty alt

Ube(r) alles: Μοβ γλυκιά απόλαυση με υγιεινά οφέλη

Αυτά τα εύκολα μπράουνι έχουν ένα από τα πιο αντιφλεγμονώδη λαχανικά και συνδυάζουν γεύση, χρώμα και υγεία
empty alt

Ομελέτα γευστικό ουράνιο τόξο

Λένε ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα. Ψάχνετε για μια επιλογή που είναι υγιεινή και εύκολη; Γεμάτο από λαχταριστά λαχανικά, όπως κολοκυθάκια, ντομάτα, μπρόκολο, κρεμμύδι και πιπεριές, αυτό το πιάτο με αυγά χαμηλών υδατανθράκων είναι ένας πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά τρόπος για να...
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top