Όταν θέλεις να αγοράσεις κανέλα, πηγαίνεις στο σουπερμάρκετ και διαλέγεις ό,τι υπάρχει στο ράφι, σωστά; Το ήξερες όμως ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη κανέλας; Πρόκειται για την κανέλα κασσία και την κανέλα Κεϋλάνης.

Όταν θέλεις να αγοράσεις κανέλα, πηγαίνεις στο σουπερμάρκετ και διαλέγεις ό,τι υπάρχει στο ράφι, σωστά; Το ήξερες όμως ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη κανέλας;

Πρόκειται για την κανέλα κασσία και την κανέλα Κεϋλάνης. Παρόλο που και στις δύο περιπτώσεις γίνεται συγκομιδή του φλοιού των δέντρων που ανήκουν στην ίδια οικογένεια, τα προϊόντα που παράγονται είναι διαφορετικά από άποψη γεύσης, αρώματος και χημικής σύνθεσης.

Κασσία

Η κασσία θεωρείται από κάποιους ότι δεν είναι αληθινή κανέλα, αλλά πρόκειται για το είδος κανέλας που πωλείται συνήθως σε σουπερμάρκετ και μπακάλικα. Η ίδια μάλιστα υποδιαιρείται σε τρεις κατηγορίες: Ινδονησίας, Κίνας και Σαϊγκόν, η καθεμία με διαφορετική ένταση αρώματος και γεύσης. Η πιο γλυκιά αλλά και πιο ήπια είναι η ινδονησιακή κασσία, ενώ η κινεζική έχει μεγαλύτερη ένταση και πικράδα από την ινδονησιακή. Η κασσία από τη Σαϊγκόν έχει έντονο άρωμα και γεύση, είναι σχεδόν πικάντικη.

Κεϋλάνης

Η κανέλα Κεϋλάνης, από την άλλη, που παράγεται στη Σρι Λάνκα, αποκαλείται από κάποιους «αληθινή κανέλα». Η αλήθεια είναι ότι είναι υψηλότερης ποιότητας. Η συγκομιδή και η επεξεργασία της γίνονται με το χέρι, με αποτέλεσμα να παράγονται φύλλα πολύ πιο λεπτά και εκλεκτά από εκείνα της κασσίας.

Επιπλέον, η γεύση και το άρωμα της κανέλας Κεϋλάνης είναι εξαιρετικά ήπια και ντελικάτα, με λεπτές, σχεδόν λουλουδάτες νότες. Αν και δυσεύρετη και πιο ακριβή, λοιπόν, αξίζει να την αναζητήσετε, ιδιαίτερα αν σκοπεύετε να τη χρησιμοποιήσετε σε μια συνταγή όπου η κανέλα γίνεται ο πρωταγωνιστής και όχι ένα ακόμα ανάμεσα σε πολλά μπαχαρικά.

empty alt

Τα “αλκολικά” γονίδια μας

Τα γονίδιά μας φταίνει για την ροπή μας προς το αλκοόλ! Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα μελέτης επιστήμονων από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (Penn State) .
empty alt

Μήλα: 4 βήματα για να παρατείνεις τη φρεσκάδα τους

Αν ένα χελιδόνι φέρνει την άνοιξη, το φθινόπωρο έρχεται μαζί με τα πρώτα μήλα. Και ποιος δεν αγαπάει αυτά τα φρούτα, που συμβολίζουν ακόμα και τον απαγορευμένο καρπό του παραδείσου; Ευτυχώς είναι αρκετά ανθεκτικά στη συντήρησή τους, οπότε μπορούμε να τα αγοράζουμε σε μεγάλες ποσότητες.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις το τέλειο σάντουιτς

Είτε σου ανοίγει την όρεξη και μόνο που το σκέφτεσαι, είτε το έχεις καταχωρήσει στο μυαλό σου σαν μια εύκολη λύση για ντελίβερι στο γραφείο, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να απογειώσεις ένα σάντουιτς ακόμα και με τα πιο απλά υλικά! Ποιο ψωμί θα χρησιμοποιήσεις; […]
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ρύζι από οποιοδήποτε λαχανικό

Ίσως στο πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείς να προτείνεται σε κάποια συνταγή να αντικαταστήσεις το λευκό ρύζι με ρύζι από λαχανικά.
empty alt

10 υλικά που έχει πάντα στην κουζίνα του ο λάτρης της ιταλικής κουζίνας

Ένας βασικός κανόνας της ιταλικής κουζίνας είναι η επένδυση σε εξαιρετικά υλικά. Ευτυχώς, οι περισσότερες από τις πλέον εμβληματικές της πρώτες ύλες κυκλοφορούν σε αφθονία και σε προσιτές τιμές και στην ελληνική αγορά, αφού αποτελούν βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ο βασικότερος παράγοντας ζύμωσης. Οι χημικοί διογκωτικοί παράγοντες ήταν γνωστοί ακόμη και στην αρχαιότητα, αλλά μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν το καθαρό όξινο ανθρακικό νάτριο έγινε εμπορικά διαθέσιμο, η δημοτικότητά τους στο ψήσιμο πραγματικά απογειώθηκε.
empty alt

Pasta time με γεμιστά κοχύλια

Αυτά τα κοχύλια δεν είναι θαλασσινά, αλλά είναι σούπερ κρεμώδη και τυρένια!
empty alt

Η Kaiser μετατρέπει και φέτος την Τσικνοπέμπτη στην απόλυτη BBQ εμπειρία!

Kaiser και Τσικνοπέμπτη πάνε μαζί, έτσι και φέτος, η αγαπημένη Pilsner μπύρα σας καλεί να συμμετέχετε στον διαγωνισμό που απογειώνει την τέχνη του BBQ! Από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, απολαύστε την αγαπημένη σας Kaiser, βρείτε τον 9ψήφιο κωδικό LOT στις συσκευασίες φιάλης […]
Back To Top