Όλα όσα θες από ένα πλήρες και «αμαρτωλό» πρωινό σε σχήμα κέικ και με τη λέξη «ψωμί» να μη θυμίζει τίποτα απ’ όσα ξέρεις μέχρι τώρα.

Όλα όσα θες από ένα πλήρες και «αμαρτωλό» πρωινό σε σχήμα κέικ και με τη λέξη «ψωμί» να μη θυμίζει τίποτα απ’ όσα ξέρεις μέχρι τώρα.

ΥΛΙΚΑ

6 – 8 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Σπρέι μαγειρικής

6 κουταλιές της σούπας βούτυρο, διαιρεμένο

6 μεγάλα αυγά

3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (ή μαϊντανό)

Ζύμη για ψωμί ή πίτσα

1 κουταλιά της σούπας σκόνη σκόρδου

2 κουταλιές της σούπας αφυδατωμένο κρεμμύδι

2 κουταλιές της σούπας σπόροι παπαρούνας

2 κουταλιές της σούπας σουσάμι

1 κουταλιά της σούπας νιφάδες θαλασσινό αλάτι

1/2 κιλό μπέικον, μαγειρεμένο

1 1/2 φλ. τριμμένο τσένταρ

monkey breada

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200°. Λιπαίνεις μια φόρμα κέικ (ή όποιο άλλο είδος ταψιού θες) με σπρέι μαγειρέματος ή λάδι ή βούτυρο. Φτιάχνεις μια ομελέτα: Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, λιώσε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Εν τω μεταξύ, χτυπάς ελαφρά μαζί τα αυγά και την κρέμα γάλακτος. Όταν το βούτυρο είναι αφρώδες, προσθέτεις τα αυγά. Μείωσε τη θερμότητα σε μεσαίο-χαμηλό κι ανακάτεψε τα αυγά με σπάτουλα ή ξύλινο κουτάλι. Όταν τα αυγά είναι σχεδόν μαγειρεμένα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου (θα συνεχίσουν να μαγειρεύονται στο φούρνο!), πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι. Ρίξε το σχοινόπρασο και αφαίρεσε από τη φωτιά.

Με ζύμη (είτε έτοιμη κατεψυγμένη είτε δική σου) ψωμιού ή πίτσας φτιάξε μικρές στρογγυλές μπαλίτσες. Λιώσε το υπόλοιπο (5 κουταλιές της σούπας) βούτυρο και στη συνέχεια βύθισε κάθε μπάλα ζύμης στο λιωμένο βούτυρο. Άφησε στην άκρη. Σε μια μεγάλη σακούλα τροφίμων με φερμουάρ, πρόσθεσε σκόνη σκόρδου, κρεμμύδι, σπόρους παπαρούνας, σουσάμι, θαλασσινό αλάτι και πιπέρι. Σφράγισε και ανακίνησε για να αναμίξεις τα συστατικά. Βάλε τις μπάλες ζύμης στη σακούλα και ανακίνησε μέχρι να επικαλυφθούν με τα καρυκεύματα.

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδύασε τις μπάλες, την ομελέτα, το τσένταρ και το μαγειρεμένο μπέικον. Ανακάτεψε απαλά για να τα συνδυάσεις όλα και στη συνέχεια ρίξε ολόκληρο το μείγμα στη λαδωμένη φόρμα κέικ. Ψήσε μέχρι να ροδίσουν και το κέντρο της ζύμης να είναι ψημένο, 28 έως 30 λεπτά.

Άφησε να κρυώσει 10 λεπτά πριν το βγάλεις σε μια πιατέλα. Σερβίρεται ζεστό.

empty alt

Πώς θα ψήσεις κολοκυθόσπορους στο φούρνο

Οι κολοκύθες-κηροπήγια, το εμβληματικό διακοσμητικό αντικείμενο του Halloween, έχουν και ένα… παράπλευρο όφελος: Όταν τις φτιάχνουμε μόνοι μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους κολοκυθόσπορους που κρύβονται στο εσωτερικό τους για να φτιάξουμε πασατέμπο.
empty alt

3 διαφορετικοί τρόποι να απολαύσεις τις αντζούγιες

Λατρεύεις τις αντζούγιες; Ή, απλά, σου περίσσεψαν μερικές από μια άλλη συνταγή και δεν ξέρεις τι να τις κάνεις; Ακολουθούν τρεις μόνο από τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να τις εντάξεις στη μαγειρική σου.
empty alt

Tacos με εξωτικές γαρίδες

Αν σου αρέσει η Asian Latin κουζίνα, αυτή η συνταγή θα σε ενθουσιάσει. Αν λατρεύεις τα θαλασσινά πιάτα αλλά και οι γεύσεις που θυμίζουν την εξωτική πλευρά της Ανατολής, ειδικά όταν συνδυάζονται με την άγρια ασυμβίβαστη γεύση της λατινοαμερικάνικης γαστρονομίας, αυτές οι τηγανητές γαρίδες με σάλτσα μάνγκο […]
empty alt

Κορμός σοκολάτας

Εύκολο, απλό, δροσερό, όσο σοκοκαλατένιο πρέπει  ελαφρύ και κυρίως αγαπημένο και στην πρώτη μπουκιά γίνεσαι πάλι παιδί! Μωσαϊκό, κορμός, ή σοκολατένιο σαλάμι, με όποιο όνομα κι αν το ξέρεις το άκουσμα του ονόματός του είναι μία από τις γλυκές σου αναμνήσεις που σε πάει απευθείας σε ανέμελα […]
empty alt

Ψωμί… στη σακούλα

Το να φτιάξετε το δικό σας ψωμί ποτέ δεν ήταν τόσο εύκολο όσο η παρακάτω εκδοχή. Χρησιμοποιώντας μια σακούλα τροφίμων με ζιπ κλείσιμο (τύπου φερμουάρ) δεν λερώνεστε ούτε εσείς ούτε ο χώρος σας.
empty alt

Συνταγή για εύκολο μπαμπά-γκανούς

Η μελιτζανοσαλάτα αλλιώς…
empty alt

Ζυμαρικά Alfredo με γαρίδες και μπέικον

 Μια συνταγή που θα ενθουσιάσει τους pasta lovers
empty alt

Ένα Ούζο… έργο τέχνης

Στην τέχνη, η τελειότητα βρίσκεται στις πολλές, μικρές λεπτομέρειες, τις οποίες συνήθως μπορεί να εντοπίσει μόνο κάποιος γνώστης. Στο φαγητό και στο ποτό, η τελειότητα μπορεί να προέλθει από μια γεύση απρόσμενη αλλά ικανή να ξαφνιάσει ευχάριστα ακόμα και τους γευσιγνώστες.
Back To Top