Αυτό το εύκολο υγιεινό γεύμα – το οποίο απαιτεί μόλις 15 λεπτά ενεργού χρόνου – είναι χαρακτηριστικό της νότιας Γαλλίας.

Αυτό το εύκολο υγιεινό γεύμα – το οποίο απαιτεί μόλις 15 λεπτά ενεργού χρόνου – είναι χαρακτηριστικό της νότιας Γαλλίας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γλώσσα, σφυρίδα ή μπακαλιάρο για αυτή την απλή συνταγή μεσογειακών ψαριών στο φούρνο, οπότε απλώς επιλέξτε αυτό που φαίνεται καλύτερο στην αγορά σας. Αναζητήστε το herbes de Provence, ένα μείγμα αρωματικών μπαχαρικών, στα περισσότερα παντοπωλεία.

Συστατικά

1 κιλό πατάτες, σε κύβους

1 κιλό φρέσκα μανιτάρια, κομμένα και κομμένα σε φέτες

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένες

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε φέτες

400 γρ. φιλέτο γλώσσας, σφυρίδας ή μπακαλιάρου, κομμένο σε 4 δόσεις

4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού βότανα της Προβηγκίας (συνήθως περιέχει: θρούμπι, μαντζουράνα, δεντρολίβανο, θυμάρι, αποξηραμένη λεβάντα και ρίγανη)

Φρέσκο θυμάρι για γαρνίρισμα

provencea

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ρίχνετε τις πατάτες, τα μανιτάρια, 1 κ.γ. λάδι, αλάτι και πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Μεταφέρετε σε ένα ταψί και ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για 30 με 40 λεπτά.

Ανακατέψτε τα λαχανικά και στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο. Τοποθετήστε τα ψάρια από πάνω. Περιχύστε με το χυμό λεμονιού και την υπόλοιπη 1 κ.σ. λάδι. Πασπαλίζετε με βότανα της Προβηγκίας. Ψήστε μέχρι το ψάρι να γίνει αδιαφανές στο κέντρο και να ξεφλουδίζεται εύκολα, 10 με 15 λεπτά. Γαρνίρετε με θυμάρι, αν θέλετε.

Διατροφικά στοιχεία

Μέγεθος μερίδας: 1 φιλέτο ψαριού + περίπου 1/2 φλιτζάνι λαχανικά

Ανά μερίδα: 276 θερμίδες. πρωτεΐνη 24,4 g; υδατάνθρακες 25,3 γρ. φυτικές ίνες 2,8 γρ. σάκχαρα 2,6γρ. λιπαρά 8,8 γρ. κορεσμένα λιπαρά 1,3 γρ. χοληστερόλη 48,6 mg; βιταμίνη α iu 69,1 IU; βιταμίνη C 8,8 mg; φυλλικό οξύ 34,3 mcg; ασβέστιο 14,6 mg; σίδηρος 0,8mg; μαγνήσιο 34,3 mg; κάλιο 1434,6 mg; νάτριο 218,9 mg.

empty alt

ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ

Όλα ξεκίνησαν όταν μια ιδέα της Εύης Τζήμου, ενός ανθρώπου που υπηρετεί την Περιφέρεια της Δράμας με μεράκι και επαγγελματισμό, πήρε “σάρκα και οστά” το 2014 οπότε και πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δραμοινογνωσία.
empty alt

7 φαγητά που μυρίζουν ελληνικό καλοκαίρι

Η όσφρηση είναι η πιο αρχέγονη αίσθηση, αυτή που οδηγεί κατευθείαν σε βαθιά ριζωμένες αναμνήσεις. Έτσι εξηγείται γιατί όταν ευωδιάζουν στο σπίτι φρεσκοκομμένες πατάτες στο τηγάνι ανασύρονται αυτόματα από τη μνήμη μακρινές εικόνες από τη γιαγιά μας στο χωριό, να στρώνει το βράδυ το τραπέζι για να […]
empty alt

Ζεστή σούπα με ντομάτα και βασιλικό για κρύες μέρες και καυτές νύχτες

Ένα απλό μπολ με ζεστή σούπα είναι ακριβώς αυτό που λαχταράς για τα κρύα βράδια. Αυτή η σούπα βασιλικού ντομάτας είναι εύκολο να φτιαχτεί και αν την προτιμάς εντελώς vegan, βγάζεις έξω από τα υλικά της συνταγής την παρμεζάνα.
empty alt

Ταϊλανδέζικη σούπα με κοτόπουλο και καρύδα

Γνωστή ως Tom Kha Ghai, αυτή η σούπα καρύδας είναι από αυτές που πάντα μας ανοίγει την όρεξη και μας ζεσταίνει με ένα αρωματικό γευστικό ταξίδι.
empty alt

Milkshake: Παγωμένη απόλαυση σε ό,τι γεύση θες

Τώρα που ζεσταίνει ο καιρός ψάχνεις όλο και πιο πολύ παγωμένες λαχταριστές απολαύσεις. Εκτός από παγωτό υπάρχουν κι άλλες ιδέες που μπορούν να ικανοποιήσουν αυτή την επιθυμία για κάτι cool.
empty alt

Ένα εξωτικό θαλασσινό πιάτο που θα σας χορτάσει με υγιεινό τρόπο

Μπορεί η ζέστη να μη σας δελεάζει ώστε να ανάψετε κάρβουνα, αλλά θα θελήσετε να ευχαριστήσετε τη σχάρα για αυτό το λαχταριστό πιάτο με θαλασσινή αύρα! Το ψιλοκομμένο φρέσκο μάνγκο συμπληρώνει τέλεια τις γλυκές και πικάντικες γαρίδες μπάρμπεκιου σε αυτό το εξωτικό πιάτο, ενώ οι πιπεριές jalapeño […]
empty alt

Φακές Dal με άρωμα Ινδίας

Ανεβάστε τη θερμοκρασία και αναδείξτε αυτό το ωφέλιμο όσπριο
empty alt

Μπισκότα χωρίς γλουτένη με σοκολάτα και φιστικοβούτυρο

Μαλακά και υπέροχα και, με μόνο πέντε απλά υλικά, γίνονται πανεύκολα
Back To Top