Αυτό το εύκολο υγιεινό γεύμα – το οποίο απαιτεί μόλις 15 λεπτά ενεργού χρόνου – είναι χαρακτηριστικό της νότιας Γαλλίας.

Αυτό το εύκολο υγιεινό γεύμα – το οποίο απαιτεί μόλις 15 λεπτά ενεργού χρόνου – είναι χαρακτηριστικό της νότιας Γαλλίας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γλώσσα, σφυρίδα ή μπακαλιάρο για αυτή την απλή συνταγή μεσογειακών ψαριών στο φούρνο, οπότε απλώς επιλέξτε αυτό που φαίνεται καλύτερο στην αγορά σας. Αναζητήστε το herbes de Provence, ένα μείγμα αρωματικών μπαχαρικών, στα περισσότερα παντοπωλεία.

Συστατικά

1 κιλό πατάτες, σε κύβους

1 κιλό φρέσκα μανιτάρια, κομμένα και κομμένα σε φέτες

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένες

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε φέτες

400 γρ. φιλέτο γλώσσας, σφυρίδας ή μπακαλιάρου, κομμένο σε 4 δόσεις

4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού βότανα της Προβηγκίας (συνήθως περιέχει: θρούμπι, μαντζουράνα, δεντρολίβανο, θυμάρι, αποξηραμένη λεβάντα και ρίγανη)

Φρέσκο θυμάρι για γαρνίρισμα

provencea

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ρίχνετε τις πατάτες, τα μανιτάρια, 1 κ.γ. λάδι, αλάτι και πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Μεταφέρετε σε ένα ταψί και ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για 30 με 40 λεπτά.

Ανακατέψτε τα λαχανικά και στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο. Τοποθετήστε τα ψάρια από πάνω. Περιχύστε με το χυμό λεμονιού και την υπόλοιπη 1 κ.σ. λάδι. Πασπαλίζετε με βότανα της Προβηγκίας. Ψήστε μέχρι το ψάρι να γίνει αδιαφανές στο κέντρο και να ξεφλουδίζεται εύκολα, 10 με 15 λεπτά. Γαρνίρετε με θυμάρι, αν θέλετε.

Διατροφικά στοιχεία

Μέγεθος μερίδας: 1 φιλέτο ψαριού + περίπου 1/2 φλιτζάνι λαχανικά

Ανά μερίδα: 276 θερμίδες. πρωτεΐνη 24,4 g; υδατάνθρακες 25,3 γρ. φυτικές ίνες 2,8 γρ. σάκχαρα 2,6γρ. λιπαρά 8,8 γρ. κορεσμένα λιπαρά 1,3 γρ. χοληστερόλη 48,6 mg; βιταμίνη α iu 69,1 IU; βιταμίνη C 8,8 mg; φυλλικό οξύ 34,3 mcg; ασβέστιο 14,6 mg; σίδηρος 0,8mg; μαγνήσιο 34,3 mg; κάλιο 1434,6 mg; νάτριο 218,9 mg.

empty alt

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε;

Ειναι καθημερινή ανάγκη η καλή ενυδάτωση του οργανισμού, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος και τις εποχές του χρόνου.
empty alt

Η ομορφότερη τάση στη γαστρονομία σήμερα κρύβει κινδύνους

Πλέον τα χρώματα και τα αρώματα των λουλουδιών δεν έχουν θέση μόνο στα βάζα του σπιτιού και στις γλάστρες της βεράντας μας, αλλά και στη μαγειρική μας.
empty alt

Πρωινό στο Παρίσι με αυθεντικό Croque Monsieur

Κάποια πρωινά του σαββατοκύριακου ή φορές που δεν χρειάζεται να φύγεις βιαστικά από το σπίτι, φτιάξε κάτι λαχταριστό και χαλάρωσε απολαμβάνοντάς το.
empty alt

Η διατροφή που διατηρεί τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε άριστη φυσική κατάσταση

Κι ενώ σε ηλικία 35 ετών ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα έμπαινε λογικά στα λυκόφως της καριέρας του, η άριστη φυσική του κατάσταση μέσα και έξω από το γήπεδο τον βοηθά να συνεχίζει τις μεγάλες επιτυχίες με τη Γιουβέντους, με την οποία ήδη διανύει την τρίτη σεζόν.
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για το μπορς και πώς να το φτιάξεις

Το Μπορς (Borscht, borsch ή borshch) όπως διαβάζουμε στη Wikipedia.org είναι σούπα λαχανικών, στην οποία περιλαμβάνονται συνήθως παντζάρια, τα οποία και της προσδίδουν έντονα κόκκινο χρώμα. Σε άλλες ποικιλίες της συνταγής, τα παντζάρια αντικαθίστανται από τοματοπολτό που της προσδίδουν...
empty alt

Πώς να φτιάξεις την πιο τέλεια κολοκυθόσουπα

Η κολοκυθόσουπα το φθινόπωρο είναι κάτι δίνει γεύση κι άρωμα εξοχής. Είναι μια υγιεινή επιλογή, εξαιρετικά κρεμώδης και σας κρατά ζεστό.
empty alt

Caprese με σπαράγγια

Αυτό το δημοφιλές λαχανικό που μπορείς να το βρεις σε διάφορα χρώματα, όπως πράσινο, λευκό και μοβ.
empty alt

Τα καλύτερα και πιο υγιεινά γλυκαντικά: από το 1 έως το 7!

Πολλοί άνθρωποι με προβλήματα σακχάρου στο αίμα στρέφονται σε εναλλακτικές γλυκαντικές ουσίες για να διατηρήσουν το σάκχαρό τους σε μια πιο σταθερή πορεία.
Back To Top