Για να φτιάξεις ένα σμούθι, αρκεί να ρίξεις τα υλικά στο μπλέντερ. Όμως για να φτιάξεις το καλύτερο σμούθι, πρέπει να τα προσθέσεις με συγκεκριμένη σειρά, ανάλογα με την υφή και την πυκνότητά τους.

Για να φτιάξεις ένα σμούθι, αρκεί να ρίξεις τα υλικά στο μπλέντερ. Όμως για να φτιάξεις το καλύτερο σμούθι, πρέπει να τα προσθέσεις με συγκεκριμένη σειρά, ανάλογα με την υφή και την πυκνότητά τους. Πάμε λοιπόν, από κάτω προς τα πάνω:

1. Υγρά. Είτε πρόκειται για γάλα, είτε για χυμό, είτε για νερό καρύδας, είναι το πρώτο υλικό που θα ρίξεις στο μπλέντερ, καθώς θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας «δίνης» η οποία θα παρασύρει, στη συνέχεια, όλα τα άλλα συστατικά. Εκτός αν το σμούθι σού βγει λίγο πηχτό, οπότε συμπληρώνεις στο τέλος με μια μικρή ποσότητα υγρού.

2. Σκόνες/γλυκαντικές ουσίες. Αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις π.χ. κακάο, σκόνη πρωτεΐνης, αλλά και μέλι ή σιρόπι αγαύης, πρόσθεσέ τα αμέσως μετά τα υγρά, για να διαλυθούν τέλεια.

3. Φυλλώδη λαχανικά. Φτιάχνεις ένα πράσινο σμούθι; Τώρα είναι η στιγμή να προσθέσεις στο μπλέντερ π.χ. το σπανάκι, το κέιλ ή οποιοδήποτε άλλο πράσινο φυλλώδες λαχανικό ζητάει η συνταγή, αφού φυσικά αφαιρέσεις όλα τα μεστά μέρη. Tip: Σε αυτό το σημείο μπορείς να χτυπήσεις για λίγο τις τρεις πρώτες κατηγορίες υλικών μαζί, προτού συνεχίσεις προσθέτοντας τα υπόλοιπα.

4. Μαλακά υλικά. Στη συνέχεια, ρίχνεις στο μπλέντερ μαλακά, κρεμώδη συστατικά όπως γιαούρτι ή ταχίνι.

5. Φρέσκα φρούτα, ξηροί καρποί, σπόροι. Αφού κομματιάσεις τα φρούτα (κάτι που σου συστήνουμε, αν το μπλέντερ σου δεν είναι πολύ δυνατό), τα ρίχνεις μαζί με τους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους που ενδεχομένως να περιλαμβάνει η συνταγή.

6. Παγωμένα υλικά. Ολοκληρώνεις με πάγο και άλλα σκληρά υλικά, όπως κατεψυγμένα φρούτα. Με το βάρος τους θα σπρώξουν όλα τα υπόλοιπα προς τον πάτο του μπλέντερ, βοηθώντας το μείγμα να χτυπηθεί καλύτερα. Χτυπάς και απολαμβάνεις!

empty alt

Κάστανο: Βάλσαμο του χειμώνα

Σκέτα, βραστά ή ψητά, αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Είναι σήμα κατατεθέν του χειμώνα, από τότε που τα αναγνωστικά του Δημοτικού συνέδεαν την έλευση του κρύου με την παρουσία του καστανά στη γωνία.
empty alt

Οι υπερτροφές της ελληνικής γης

Η επιστροφή στον υγιεινό τρόπο διατροφής ανασύρρει όλο και ποιο συχνά την ανάγκη να ξαναδούμε τα αγαθά της Ελληνικής γης.
empty alt

Μύθοι και αλήθειες και τις δίαιτες

Εχετε σκεφτεί ποτέ γιατί δύσκολα πετυχαίνει ένα διατροφικό πρόγραμμα αδυνατίσματος; Ενας λόγος είναι γιατί δεν το τηρούμε ευλαβικά.
empty alt

Πώς να νικήσετε τις ιώσεις από το… πιάτο σας!

Τώρα που ιώσεις χτυπάνε κόκκινο, εκτός από τα μέτρα προφύλαξης που αφορούν την υγιεινή και σκέφτεστε να πάρετε, φροντίστε να τονώσετε την άμυνα του οργανισμού σας και το ανοσοποιητικό σας… τρώγοντας! Η πλήρης και ισορροπημένη διατροφή είναι ένας ισχυρός σύμμαχος που μπορεί να θωρακίσει την υγεία...
empty alt

Το πιο καλοκαιρινό μπέργκερ αντί για ψωμάκι έχει ντομάτα!

Στη συνταγή που ακολουθεί το θέμα δεν είναι η γέμιση… Αλλά το απέξω ή το γύρω γύρω.
empty alt

Τηγανίτες με μπανάνα

Λίγες προτάσεις για πρωινό είναι τόσο ξεσηκωτικές όσο οι τηγανίτες. Κι αυτό αφορά όλες τις ηλικίες. Αυτές είναι μακράν οι πιο δελεαστικές τηγανίτες που έχεις δοκιμάσει ποτέ.
empty alt

Ταξίδι στην Ινδονησία με noodle κοτόσουπα λαχανικών

Παρόλο που στην ελληνική κουζίνα έχουμε συνδέσει τις σούπες με το να είναι κάποιος άρρωστος ή έστω αδιάθετος, η αλήθεια είναι ότι λίγα φαγητά προσφέρουν το comfort εφέ που αναζητάς τα κρύα βράδια όσο μια ωραία και γευστική σούπα.
empty alt

Πικάντικη σούπα με γαρίδες, μπέικον και λαχανικά

Όσον αφορά τις ζεστές, τις comfort food επιλογές, οι σούπες παίρνουν το προβάδισμα. Αυτό είναι γεμάτο καλούδια όπως μπέικον, γαρίδες, πατάτες και καλαμπόκι.
Back To Top