Για να φτιάξεις ένα σμούθι, αρκεί να ρίξεις τα υλικά στο μπλέντερ. Όμως για να φτιάξεις το καλύτερο σμούθι, πρέπει να τα προσθέσεις με συγκεκριμένη σειρά, ανάλογα με την υφή και την πυκνότητά τους.

Για να φτιάξεις ένα σμούθι, αρκεί να ρίξεις τα υλικά στο μπλέντερ. Όμως για να φτιάξεις το καλύτερο σμούθι, πρέπει να τα προσθέσεις με συγκεκριμένη σειρά, ανάλογα με την υφή και την πυκνότητά τους. Πάμε λοιπόν, από κάτω προς τα πάνω:

1. Υγρά. Είτε πρόκειται για γάλα, είτε για χυμό, είτε για νερό καρύδας, είναι το πρώτο υλικό που θα ρίξεις στο μπλέντερ, καθώς θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας «δίνης» η οποία θα παρασύρει, στη συνέχεια, όλα τα άλλα συστατικά. Εκτός αν το σμούθι σού βγει λίγο πηχτό, οπότε συμπληρώνεις στο τέλος με μια μικρή ποσότητα υγρού.

2. Σκόνες/γλυκαντικές ουσίες. Αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις π.χ. κακάο, σκόνη πρωτεΐνης, αλλά και μέλι ή σιρόπι αγαύης, πρόσθεσέ τα αμέσως μετά τα υγρά, για να διαλυθούν τέλεια.

3. Φυλλώδη λαχανικά. Φτιάχνεις ένα πράσινο σμούθι; Τώρα είναι η στιγμή να προσθέσεις στο μπλέντερ π.χ. το σπανάκι, το κέιλ ή οποιοδήποτε άλλο πράσινο φυλλώδες λαχανικό ζητάει η συνταγή, αφού φυσικά αφαιρέσεις όλα τα μεστά μέρη. Tip: Σε αυτό το σημείο μπορείς να χτυπήσεις για λίγο τις τρεις πρώτες κατηγορίες υλικών μαζί, προτού συνεχίσεις προσθέτοντας τα υπόλοιπα.

4. Μαλακά υλικά. Στη συνέχεια, ρίχνεις στο μπλέντερ μαλακά, κρεμώδη συστατικά όπως γιαούρτι ή ταχίνι.

5. Φρέσκα φρούτα, ξηροί καρποί, σπόροι. Αφού κομματιάσεις τα φρούτα (κάτι που σου συστήνουμε, αν το μπλέντερ σου δεν είναι πολύ δυνατό), τα ρίχνεις μαζί με τους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους που ενδεχομένως να περιλαμβάνει η συνταγή.

6. Παγωμένα υλικά. Ολοκληρώνεις με πάγο και άλλα σκληρά υλικά, όπως κατεψυγμένα φρούτα. Με το βάρος τους θα σπρώξουν όλα τα υπόλοιπα προς τον πάτο του μπλέντερ, βοηθώντας το μείγμα να χτυπηθεί καλύτερα. Χτυπάς και απολαμβάνεις!

empty alt

Πώς θα καταλάβω ότι το κοτόπουλο έχει γίνει;

Υπάρχουν δύο τουλάχιστον σοβαροί λόγοι για τους οποίους δεν τρώμε ποτέ μισοψημένο το κοτόπουλο: ο ένας, γιατί σε κανέναν δεν αρέσει η γεύση και η λαστιχένια υφή του και ο δεύτερος, και σημαντικότερος, επειδή μπορεί να περιέχει παθογόνους μικροοργανισμούς όπως η σαλμονέλα, υπεύθυνη για σοβαρές...
empty alt

Τι θα μαγειρέψεις τον Οκτώβριο σύμφωνα με το ζώδιό σου

Αν αφήνεις τα άστρα και τους πλανήτες να επηρεάζουν την προσωπική ζωή σου, γιατί να μη σου δώσουν τα φώτα τους και στην κουζίνα; Για του λόγου το αληθές, το παρακάτω ωροσκόπιο από το Food52.com δεν περιλαμβάνει κατηγορίες όπως «Έρωτας» και «Καριέρα», αλλά «Φαγητό».
empty alt

Η μία και μοναδική οδηγία που πρέπει να ακολουθείς σε όλες τις συνταγές

Κάθε συνταγή είναι μοναδική, για όλες όμως, ή τουλάχιστον για όσες περιλαμβάνουν μαγείρεμα, πρέπει να έχεις υπόψη σου τον εξής κανόνα: Δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις πιστά τον συνιστώμενο χρόνο μαγειρέματος, αρκεί να καταλάβεις ότι το φαγητό είναι έτοιμο σύμφωνα με την περιγραφή της συνταγής.
empty alt

Γκασπάτσο: η σούπα που τρώγεται κρύα!

Θυμίζει ντοματοχυμό αλλά στην πραγματικότητα είναι μια πεντανόστιμη, ισπανική σούπα λαχανικών που καταναλώνεται κρύα και ταιριάζει στις ζεστές καλοκαιρινές μέρες.
empty alt

Πώς θα καταλάβεις αν ένας ανανάς είναι ώριμος;

Ο ανανάς δεν εμπνέει να τον κόψεις. Έχει χοντρή φλούδα, μυτερά φύλλα και καλύπτεται από αιχμηρά «λέπια».
empty alt

Μακαρόνια με κιμά… στον φούρνο

Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
empty alt

Παγωμένες φρουτώδεις απολαύσεις!

  Η ιδέα είναι απλή: χρησιμοποιήστε τα φρούτα σε γλυκούς συνδυασμούς που παγώνουν εύκολα και δημιουργούν απολαύσεις που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Pasta bolognese στον φούρνο

Κιμάς συν ζυμαρικά ίσον παντοτινή ευτυχία! Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.

Back To Top