Τα λαχανικά είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας: πλούσια σε φυτικές ίνες, ιδανικά για μια διατροφή γεμάτη βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, τα λαχανικά αποδεικνύουν καθημερινά πως εκτός από υγιεινά, μπορούν να κάνουν τα πιάτα μας ευφάνταστα και πεντανόστιμα! Ακόμη κι όταν θέλεις μια μερίδα, […]

Τα λαχανικά είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας: πλούσια σε φυτικές ίνες, ιδανικά για μια διατροφή γεμάτη βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, τα λαχανικά αποδεικνύουν καθημερινά πως εκτός από υγιεινά, μπορούν να κάνουν τα πιάτα μας ευφάνταστα και πεντανόστιμα! Ακόμη κι όταν θέλεις μια μερίδα, μια mini  κονσέρβα Bonduelle  μπορεί να κάνει τη διαφορά! Χωρίς να πετάς τίποτα, έχεις ακριβώς την ποσότητα που χρειάζεσαι για μια πλούσια χορτοφαγική σαλάτα ή ό,τι άλλο φανταστείς! Ευκολία, ταχύτητα, υγιεινή διατροφή και απόλαυση στη στιγμή. Άνοιξε μια mini κονσέρβα ρεβύθια Bonduelle και φτιάξε…

Σαλάτα με ρεβύθια και γλυκοπατάτες

Υλικά:

1 mini κονσέρβα (65 γρ.) ρεβύθια Bonduelle

2 μεσαίες γλυκοπατάτες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ταχίνι

1 κ.σ. ξηρή μαγιά

1 κ.γ. κύμινο

1 κ.σ. σκόνη τσίλι

1 κ.σ. κάρυ

αλάτι και πιπέρι

Φωτογραφικό αρχείο: Bonduelle

Φωτογραφικό αρχείο: Bonduelle

Βάση σαλάτας:

1 αβοκάντο κομμένο στα 4

1 μικρό μαρούλι

μερικά φύλλα μαρουλιού Romaine

φύτρες από κόκκινα ραπανάκια

Φωτογραφικό αρχείο: Bonduelle

Φωτογραφικό αρχείο: Bonduelle

Dressing σαλάτας:

λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή φρέσκο κόλιανδρο

1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο

1 κ.σ. μουστάρδα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου

3 κ.σ. ταχίνι

χυμό λεμονιού

αλάτι και πιπέρι

BONDUELLE_Revithia top

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200-220 βαθμούς.

Κόβουμε τις γλυκοπατάτες στα τέσσερα.

Ανακατεύουμε το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ, την ξηρή μαγιά και ύστερα ζυμώνουμε καλά.

Προσθέτουμε τη γέμιση πάνω από τις γλυκοπατάτες, ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.

Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και προσθέτουμε τα ρεβύθια πάνω από τις γλυκοπατάτες και αφήνουμε στο φούρνο για άλλα 25 λεπτά.

Δημιουργούμε ένα μίγμα αναμειγνύοντας τα συστατικά από το dressing σαλάτας.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη βάση της σαλάτας, τις γλυκοπατάτες, τα ρεβύθια, τα κομμάτια αβοκάντο και προσθέτουμε το dressing. Τέλος, γαρνίρουμε με τις φύτρες

credit cover photo: Φωτογραφικό αρχείο: Bonduelle

empty alt

Ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψεις το μπέικον

Όλοι ξέρουμε ότι μια από τις μεγαλύτερες αμαρτωλές απολαύσεις της ζωής είναι η μυρωδιά του μπέικον ενώ τσιτσιρίζει στο τηγάνι.
empty alt

Τι είναι αυτό το λευκό υγρό που βγάζει το φιλέτο του σολομού;

Ίσως έχεις παρατηρήσει, την ώρα που ετοιμάζεσαι να ψήσεις ένα φιλέτο σολομού, ένα λευκό υγρό που βγάζει το ψάρι.
empty alt

Το σπιτικό τσάι που μυρίζει σαν γλύκισμα!

Τι καλύτερο, αυτά τα κρύα και σκοτεινά ακόμα απογεύματα του χειμώνα, από ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου; Η παρακάτω συνταγή θα κάνει την κουζίνα σου να μυρίσει σαν να έχεις ψήσει κάποιο γλυκό! Τι θα χρειαστείς: Ένα κομματάκι φρέσκο τζίντζερ πάχους […]
empty alt

Χειμερινή σαλάτα με λαχανάκια Βρυξελών, ρόδι, αμύγδαλα και παρμεζάνα

Πριν από μια δεκαετία περίπου, τα λαχανάκια Βρυξελλών έκαναν μια τεράστια εμφάνιση και έγιναν δημοφιλή όχι μόνο στον οικιακό πάγκο της κουζίνας σου στο σπίτι, αλλά και στις κουζίνες εστιατορίων.
empty alt

Cool και Alcohol free στον καύσωνα

Όταν ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες επικίνδυνα ο οργανισμός διψάει όλο και περισσότερο κι έχει αυξημένες ανάγκες ενυδάτωσης. Καλό το νεράκι δεν λέω αλλά και μια ξωτική νότα μπορεί να σε ξεδιψάσει με τον πιο απολαυστικό τρόπο και να βάλει χρώμα στα ζεστά μεσημέρια ή τις καυτές νύχτες σου… […]
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσεις τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν

Το πρόβλημα είναι γνωστό: το τέλος του Πάσχα σε βρήκε με άπειρα βαμμένα αυγά που περίσσεψαν από το γιορτινό τραπέζι και τα τσουγκρίσματα με φίλους και συγγενείς.
empty alt

Λεμονάτη μακαρονάδα με κοτόπουλο και σπανάκι

Γνωρίστε τον νέο σας αγαπημένο συνδυασμό ζυμαρικών. Με πικάντικα εσπεριδοειδή και άφθονο βούτυρο, αυτό το πιάτο θα γίνει γρήγορα ένα από τα πιάτα της εβδομάδας.
empty alt

Μερικά εκπληκτικά οφέλη των ροδάκινων στην υγεία και τη διατροφή σου

Τα ροδάκινα — ή Prunus persica — είναι μικρά φρούτα με θολή φλούδα και γλυκιά λευκή ή κίτρινη σάρκα.
Back To Top