Τα λαχανικά είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας: πλούσια σε φυτικές ίνες, ιδανικά για μια διατροφή γεμάτη βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, τα λαχανικά αποδεικνύουν καθημερινά πως εκτός από υγιεινά, μπορούν να κάνουν τα πιάτα μας ευφάνταστα και πεντανόστιμα! Ακόμη κι όταν θέλεις μια μερίδα, […]

Τα λαχανικά είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας: πλούσια σε φυτικές ίνες, ιδανικά για μια διατροφή γεμάτη βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, τα λαχανικά αποδεικνύουν καθημερινά πως εκτός από υγιεινά, μπορούν να κάνουν τα πιάτα μας ευφάνταστα και πεντανόστιμα! Ακόμη κι όταν θέλεις μια μερίδα, μια mini  κονσέρβα Bonduelle  μπορεί να κάνει τη διαφορά! Χωρίς να πετάς τίποτα, έχεις ακριβώς την ποσότητα που χρειάζεσαι για μια πλούσια χορτοφαγική σαλάτα ή ό,τι άλλο φανταστείς! Ευκολία, ταχύτητα, υγιεινή διατροφή και απόλαυση στη στιγμή. Άνοιξε μια mini κονσέρβα ρεβύθια Bonduelle και φτιάξε…

Σαλάτα με ρεβύθια και γλυκοπατάτες

Υλικά:

1 mini κονσέρβα (65 γρ.) ρεβύθια Bonduelle

2 μεσαίες γλυκοπατάτες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ταχίνι

1 κ.σ. ξηρή μαγιά

1 κ.γ. κύμινο

1 κ.σ. σκόνη τσίλι

1 κ.σ. κάρυ

αλάτι και πιπέρι

Φωτογραφικό αρχείο: Bonduelle

Φωτογραφικό αρχείο: Bonduelle

Βάση σαλάτας:

1 αβοκάντο κομμένο στα 4

1 μικρό μαρούλι

μερικά φύλλα μαρουλιού Romaine

φύτρες από κόκκινα ραπανάκια

Φωτογραφικό αρχείο: Bonduelle

Φωτογραφικό αρχείο: Bonduelle

Dressing σαλάτας:

λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή φρέσκο κόλιανδρο

1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο

1 κ.σ. μουστάρδα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου

3 κ.σ. ταχίνι

χυμό λεμονιού

αλάτι και πιπέρι

BONDUELLE_Revithia top

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200-220 βαθμούς.

Κόβουμε τις γλυκοπατάτες στα τέσσερα.

Ανακατεύουμε το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ, την ξηρή μαγιά και ύστερα ζυμώνουμε καλά.

Προσθέτουμε τη γέμιση πάνω από τις γλυκοπατάτες, ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.

Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και προσθέτουμε τα ρεβύθια πάνω από τις γλυκοπατάτες και αφήνουμε στο φούρνο για άλλα 25 λεπτά.

Δημιουργούμε ένα μίγμα αναμειγνύοντας τα συστατικά από το dressing σαλάτας.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη βάση της σαλάτας, τις γλυκοπατάτες, τα ρεβύθια, τα κομμάτια αβοκάντο και προσθέτουμε το dressing. Τέλος, γαρνίρουμε με τις φύτρες

credit cover photo: Φωτογραφικό αρχείο: Bonduelle

empty alt

Οδηγός: τα είδη της σοκολάτας και σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούμε το καθένα

Όσο κι αν αγαπάμε τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, γιορτινό τραπέζι δεν νοείται χωρίς τουλάχιστον ένα σοκολατένιο επιδόρπιο.
empty alt

Το κόλπο για να καρυκεύεις πάντα ομοιόμορφα το φαγητό σου

Όσο κι αν προσπαθείς να καρυκεύσεις ομοιόμορφα ένα φαγητό, πάντα καταλήγουν κάποια κομμάτια π.χ. πιο αλατισμένα και άλλα άγευστα; Ακολούθησε το κόλπο που προτείνει η συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Dorie Greenspan, με πιο πρόσφατη έκδοσή της το «Everyday Dorie: The Way I Cook».
empty alt

Τι να κάνεις αν σβολιάσει η σοκολάτα σου ενώ τη λιώνεις

Καθώς λιώνει η σοκολάτα, τα συστατικά της (συνήθως κακάο, ζάχαρη και βούτυρο κακάο) απλώνονται ομοιόμορφα, δημιουργώντας μια ρευστή μάζα.
empty alt

Φτιάξε τέλεια ποσέ αυγά βήμα βήμα

Αν σου αρέσει το αυγό, θα λατρέψεις τα ποσέ. Αρκεί να σου πετύχουν: να καταφέρεις να συνδυάσεις το λευκό ασπράδι με ένα ρευστό, κρεμώδη κρόκο.
empty alt

7 διαφορετικές συνταγές με αρνί

Αν δεν σκοπεύεις φέτος να σουβλίσεις αρνί αλλά θέλεις να το εντάξεις με κάποιον τρόπο στο μενού των ημερών, ακολουθώντας την παράδοση, σου προτείνουμε επτά διαφορετικούς τρόπους να το απολαύσεις στο τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα ή να αξιοποιήσεις τα περισσεύματα, την επόμενη μέρα.
empty alt

Αλάτι: ποια τα είδη του και ποιες οι διαφορές του

Το αλάτι είναι ένα από τα πιο βασικά καρυκεύματα που έχει εκτιμηθεί σε όλη τη μαγειρική ιστορία.
empty alt

Μανιτάρια στο γκριλ ή μπάρμπεκιου

Τα μανιτάρια μπορούν να γίνουν μια εξαιρετική πρώτη ύλη στο μπάρμπεκιου ως το τέλειο πιάτο για χορτοφάγους, αλλά θα γίνουν υπέροχη απολαυστική gourmet λιχουδιά όταν μαριναριστούν σε βινεγκρέτ σόγιας, και θα τραβήξουν την προσοχή και των κρεατοφάγων.
empty alt

Μεξικάνικη ζεστή σοκολάτα

Όταν είναι έξω κάνει κρύο, τίποτα δεν σε ζεσταίνει γρηγορότερα από μια κούπα ζεστής σοκολάτας. Εδώ θα λατρέψεις την προσθήκη κανέλας και καγιέν σε αυτή τη μεξικάνικη έκδοση, που προορίζεται για τους λάτρεις των αρωματικών μπαχαρικών – και σε όσους τολμούν να ζουν την πικάντικη πλευρά της […]

Back To Top