Είναι οικονομικά, ευέλικτα, εύκολα, γρήγορα και μπορούν να ταΐσουν ένα ολόκληρο πλήθος. Ο λόγος για τα γεύματα σε πλατό, όπου μπορείς να σερβίρεις σχεδόν τα πάντα.

Είναι οικονομικά, ευέλικτα, εύκολα, γρήγορα και μπορούν να ταΐσουν ένα ολόκληρο πλήθος. Ο λόγος για τα γεύματα σε πλατό, όπου μπορείς να σερβίρεις σχεδόν τα πάντα. Αυτό είναι το concept του καινούριου βιβλίου μαγειρικής, «Platters and Boards», που σύμφωνα με το Refinery29.com αντικατοπτρίζει μια νέα τάση.

Ανάμεσα στις ιδέες της συγγραφέα του βιβλίου, Shelly Westerhausen, είναι η παρακάτω πρόταση για ένα brunch εύκολο, γρήγορο αλλά και οικονομικό, καθώς αξιοποιεί ό,τι υπάρχει ήδη στο ψυγείο σου.

Brunch σε πλατό, για 12 άτομα

Η στρατηγική του: Γέμισε ένα μεγάλο πλατό με όσα φαγητά χωράει (για να μη μείνει κανένας πεινασμένος και για να μη χρειαστεί να το ξαναγεμίσεις στη διάρκεια του πάρτι). Ή χρησιμοποίησε πολλές, μικρότερες πιατέλες. Οι συνδυασμοί του; Ψωμί σε φέτες με ξερά σύκα και τυρί μοτσαρέλα είναι ένας μόνο, ενδεικτικός.

Το ποτό που το συνοδεύει: Στο τραπέζι μπορεί κάλλιστα ο φρέσκος χυμός πορτοκαλιού να συνυπάρχει με αφρώδη οίνο. Η ιδανική δικαιολογία για να πιείς σαμπάνια για πρωινό.

Το κρέας που περιλαμβάνει: Αντί για τις κλασικές επιλογές του πρωινού (π.χ. ζαμπόν, μπέικον), συνόδευσε αυτό το πλατό με προσούτο, που πηγαίνει εξαιρετικά με το σύκο και με μαλακά τυριά.

Τι θα χρειαστείς: Μαλακό τυρί όπως μοτσαρέλα, ξερά σύκα, ελιές Καλαμών, 12 σφιχτά αυγά, μέλι, μπαγκέτα σε φέτες, κρακεράκια ή κριτσινάκια, σταφύλια (κατά προτίμηση χωρίς σπόρια), ξηρούς καρπούς, μούσλι (κατά προτίμηση σπιτικό) και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σου!

Πώς θα το φτιάξεις: Τοποθέτησε στο κέντρο του πλατό το μαλακό τυρί σε ένα πιατάκι, μαζί με ένα μαχαιράκι. Πρόσθεσε τα σύκα, τις ελιές, τα σφιχτά αυγά και το μέλι σε ξεχωριστά μπολάκια, καθένα με το δικό του κουταλάκι σερβιρίσματος, διάσπαρτα στο πλατό. Γέμισε τα κενά με ψωμί, κρακεράκια, κριτσινάκια, μούσλι, φρούτα και ξηρούς καρπούς.brunch

empty alt

Νηστεία: Πόσο καλό μας κάνει αν διαρκέσει μόνο λίγες μέρες;

Πολλοί από εμάς, αποφασίζουμε να νηστέψουμε μόνο τη Μεγάλη Βδομάδα- κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να τρώνε κανονικά κρέας, και δικαίωμα του καθενός να βιώσει με τον δικό του τρόπο τη Μεγάλη Εβδομάδα.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις μπεσαμέλ βήμα βήμα

Είναι αρκετά λιπαρή αλλά και ασύγκριτα πλούσια σε γεύση. Όχι τυχαία, η μπεσαμέλ διατηρεί εδώ και δεκαετίες κεντρικό ρόλο στην κουζίνα μας.
empty alt

Έτσι θα διατηρήσεις τους ξηρούς καρπούς σου φρέσκους για πολύ καιρό

Αν σου αρέσουν οι ξηροί καρποί και τους χρησιμοποιείς πολύ στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική σου, υπάρχει τρόπος να συνεχίσεις να τους απολαμβάνεις χωρίς να επιβαρύνεις το budget σου (γιατί κάποιοι από αυτούς είναι σχετικά ακριβοί): να τους αγοράζεις σε μεγαλύτερη ποσότητα όταν είναι σε προσφορά και να […]
empty alt

Βούτυρο: θέλει ψυγείο ή όχι;

Όταν το διατηρείς στο ψυγείο και το βγάζεις για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου ή σε ένα σάντουιτς, είναι παγωμένο και σκληρό σαν πέτρα και χρειάζεται να περάσει κάποια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
empty alt

Σε ποιες συνταγές είναι απαραίτητος ο ζωμός

Μερικά λίτρα ζωμού κρέατος ή λαχανικών, κατά προτίμηση σπιτικού, θα σου λύσουν τα χέρια όποτε δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα, καθώς προσθέτουν γεύση στη στιγμή.
empty alt

Ποια τάπερ είναι καλύτερα: τα πλαστικά ή τα γυάλινα;

Όταν καλείσαι να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα γυάλινο ή ένα πλαστικό τάπερ, η απάντηση καθορίζεται ανάλογα με την εκάστοτε χρήση του αλλά και τα δικά σου ζητούμενα.
empty alt

Πώς να φτιάξεις το καλύτερο και πιο νόστιμο μπανανόψωμο

Παρά το όνομά του – το banana bread-μπανανόψωμο δεν είναι είδος ψωμιού αλλά κέικ. Και μπορεί στην ελληνική κουζίνα να μην ήταν κάποτε τόσο δημοφιλές, τα τελευταία χρόνια ωστόσο είναι άπειρες οι συνταγές που έχεις στη διάθεσή σου στο διαδίκτυο.
empty alt

Συνταγή για εύκολο μπαμπά-γκανούς

Η μελιτζανοσαλάτα αλλιώς…
Back To Top