Μωσαϊκό, κορμός, ή σοκολατένιο σαλάμι, με όποιο όνομα κι αν το ξέρεις το άκουσμα του ονόματός του είναι μία από τις γλυκές σου αναμνήσεις που σε πάει απευθείας σε ανέμελα παιδικά καλοκαίρια.

Μωσαϊκό, κορμός, ή σοκολατένιο σαλάμι, με όποιο όνομα κι αν το ξέρεις το άκουσμα του ονόματός του είναι μία από τις γλυκές σου αναμνήσεις που σε πάει απευθείας σε ανέμελα παιδικά καλοκαίρια. Εύκολο, γρήγορο κι απλό, χωρίς να χρειάζεται ψήσιμο, με υλικά που βρίσκεις παντού, είναι ένα γλυκό που μπορείς να ετοιμάσεις και να κερδίζεις τις καλύτερες εντυπώσεις, ακόμα και αν δεν ξέρεις να βράζεις ένα αβγό…

Το μόνο που χρειάζεστε είναι 5 συστατικά για αυτό το εύκολο επιδόρπιο σοκολάτας σαλάμι χωρίς ψήσιμο. Αυτό το ιταλικό λουκάνικο επιδόρπιο σοκολάτας είναι φτιαγμένο με λιωμένη σοκολάτα, μπισκότα τσαγιού βανίλιας, φιστίκια και φυσικά βούτυρο και βαριά κρέμα για να τα κρατήσετε μαζί.

Θα βρεις να κυκλοφορούν πολλές εκδοχές αυτού του κλασικού μεσογειακού επιδόρπιου. Ωστόσο όσο πιο απλό και λιτό, τόσο πιο αυθεντικό και ακόμα πιο νόστιμο. Αν θέλεις περισσότερη ποικιλία στον κορμό σοκολάτας σου, μπορείς να προσθέσεις δύο ειδών μπισκότων ή περισσότερα είδη ξηρών καρπών, ακόμα ίσως και αποξηραμένα φρούτα, όπως κράνμπερι. Η υφή του απαλής λιωμένης σοκολάτας σε συνδυασμό με τα τραγανά μπισκότα και τα φιστίκια είναι μια πραγματική απόλαυση που αξίζει να απολαύσεις.

 

Αν σου αρέσουν τα γλυκά που δεν απαιτούν ψήσιμο, αυτή η συνταγή θα σε ενθουσιάσει.

salami

Πώς να φτιάξεις κορμό σοκολάτας

 

Συστατικά

Μπισκότα τύπου πτι μπερ

φιστίκια

ημι-γλυκά τσιπ σοκολάτας

κρέμα γάλακτος

ανάλατο βούτυρο

Φτιάξε την κρέμα σοκολάτας συνδυάζοντας τσιπ σοκολάτας με ζεστή βαριά κρέμα και ανάλατο βούτυρο. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ανακατεύεις μέχρι να μαλακώσουν.

Μετά πρόσθεσε στην κρέμα σοκοκολάτας, τα θρυμματισμένα μπισκότα και τα ψιλοκομμένα φιστίκια. Ανακάτεψε καλά για να εξασφαλίσεις ότι όλα τα συστατικά κατανέμονται ομοιόμορφα.

Τοποθετείς το μείγμα σοκολάτας σε ένα φύλλο πλαστικού περιτυλίγματος και το τυλίγεις σφιχτά στο σχήμα ενός λουκάνικου ή σαλαμιού – εξού και η άλλη ονομασία του. Στη συνέχεια, δένεις και τα δύο άκρα και το βάζεις για περίπου 4 ώρες στην κατάψυξη έως ότου γίνει στέρεο.

salami2

Η ιστορία και η χώρα καταγωγής του γλυκού

Το σαλάμι σοκολάτας είναι ένα γνωστό πορτογαλικό / ιταλικό επιδόρπιο χωρίς ψήσιμο που αποτελείται από κακάο, σπασμένα μπισκότα, βούτυρο και μερικές φορές ξηρούς καρπούς. Αυτά τα συστατικά λιώνουν στη σοκολάτα και τυλίγονται σε σχήμα λουκάνικου για να αναπαράγουν την εμφάνιση του σαλαμιού. Σε μερικές χώρες το πασπαλίζουν με ζάχαρη άχνη. Στη χώρα μας έχουν επικρατήσει η ονομασία μωσαϊκό ή κορμός.

 

Πώς να φυλάξεις τον κορμό σοκολάτας;

Μπορείς να διατηρήσεις τον κορμό σοκολάτας σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 2 εβδομάδες. Ή μπορείς να το διατηρήσεις παγωμένο εάν προτιμάς, προκειμένου να το αποθηκεύσεις για περισσότερο.

 

Μπορώ να παγώσω τον κορμό σοκολάτας;

Εάν θέλεις να παγώσεις τον κορμό σοκολάτας, τύλιξέ τον σφιχτά σε πλαστικό περιτύλιγμα. Στη συνέχεια τον τυλίγεις για άλλη μια φορά με αλουμινόχαρτο. Διατηρείται την κατάψυξη για έως και 1 μήνα.

 

Tip: Αντί για φιστίκια μπορείς να βάλεις καβουρδισμένα αμύγδαλα. Μπορείς να το πασπαλίσεις με άχνη ζάχαρη ή σκόνη κακάο.

 

 

empty alt

Μπορώ να χρησιμοποιήσω σε μια συνταγή οποιοδήποτε είδος γιαουρτιού;

Ετοιμάζεσαι να φτιάξεις μια συνταγή με σος γιαουρτιού, αλλά ανακαλύπτεις ξαφνικά ότι σου έχει τελειώσει το στραγγιστό αγελαδινό (ή πιο εύκολη και ασφαλής λύση).
empty alt

Σας εκνευρίζει όταν οι άλλοι μασάνε με θόρυβο; Υπάρχει λόγος!

Εκνευρίζεστε στα όρια της οργής ή αηδιάζετε όταν κάποιος που κάθεται δίπλα σας μασάει; Σας ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι όταν παίζει κάποιος το στυλό του; Όχι δεν είστε παράξενος, ούτε ο μόνος που νιώθει έτσι.
empty alt

Ο πιο γρήγορος και ασφαλής τρόπος να κόψεις το ξερό κρεμμύδι

Πρέπει να ψιλοκόψεις το κρεμμύδι για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου; Ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία για να το κάνεις εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια: 1.
empty alt

Πώς θα μετατρέψεις το κακό κρασί σε υπέροχο κοκτέιλ

Αγόρασες ή σου έφεραν ένα κρασί που σου βγήκε «μάπα»; Μην το πετάξεις. Ακολούθησε τη συμβουλή που δίνει η Alison Roman, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, και φτιάξε με αυτό ένα φανταστικό κοκτέιλ! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις μερικά παγάκια, σόδα (ή κάποιο άλλο ανθρακούχο […]
empty alt

Ψητός σολομός με ανανά

Μια ξωτική συνταγή που σε ταξιδεύει γευστικά στην Ανατολή. Αν σου αρέσει ο σολομός και αγαπάς τον ανανά, τότε αυτός ο συνδυασμός θα σε ενθουσιάσει.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα ιαπωνική κοτόσουπα ράμεν

Το ράμεν (ιαπωνικά: 拉麺, ラーメン) είναι ιαπωνική σούπα με νουντλς. Αποτελείται από νουντλς σιταριού σερβιρισμένα σε ζωμό κρέατος ή λιγότερα συχνά ζωμό ψαριού, συχνά αρωματισμένο με σάλτσα σόγιας ή μίσο, και με διάφορα συνοδευτικά, όπως κομμένο χοιρινό κρέας, νόρι (φύκι), μένμα και πρασαλίδες.
empty alt

Εξωτική παγωμένη απόλαυση με ανανά και γιαούρτι

Αυτό το παγωμένο γιαούρτι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο ανανά είναι βέβαιο ότι θα καταφέρει να σε δροσίσει εκείνες τις καυτές μέρες του καλοκαιριού! Συστατικά 1/4 φλιτζάνι υποκατάστατο αυγού παστεριωμένο ή χωρίς χοληστερόλη 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι...
empty alt

Γευστική βουτιά στη Σαρακοστή

Ελαφριά, θρεπτικά, και με κύριο συστατικό το ταχίνι αυτές οι επιλογές ντιπ θα αναδείξουν το σαρακοστιανό τραπέζι, θα δώσεις γεύση στην Καθαρά Δευτέρα αλλά θα γίνουν και μια εξαιρετική πρόταση ακόμα και για τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.
Back To Top