Τίποτα δεν «καλωσορίζει» το καλοκαίρι όπως η… μπρουσκέτα. Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το να τρίψεις το φρυγανισμένο ψωμί με σκόρδο θα απογειώσει το γευστικό του αποτέλεσμα.

 

Τίποτα δεν «καλωσορίζει» το καλοκαίρι όπως η… μπρουσκέτα. Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το να τρίψεις το φρυγανισμένο ψωμί με σκόρδο θα απογειώσει το γευστικό του αποτέλεσμα. Συμπλήρωσε τις φρεσκοφρυγανισμένες ή φρεσκοψημένες (στο γκριλ) φέτες ψωμιού απλώς με μαριναρισμένες ντομάτες και θα έχεις το απόλυτο καλοκαιρινό σνακ. Όσο πιο κόκκινες και όσο πιο ζουμερές είναι οι ντομάτες σου, τόσο καλύτερη και πιο απολαυστική θα είναι και οι μπρουσκέτες σου. Προτίμησε να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε μεγάλη ντομάτα που φαίνεται ζουμερή από εκείνες που αγόρασες από τη λαϊκή αγορά ή το ράφι με τα βιολογικά προϊόντα, αλλά αν θέλεις να φτιάξεις αυτήν τη συνταγή ακόμα κι όταν οι ντομάτες δεν είναι στην εποχή τους, μπορείς εναλλακτικά να χρησιμοποιήσεις μια καλοκαιρινή ποικιλία κερασιών ή σταφυλιών.

Ιδέες για σερβίρισμα ή διαφορετικές εκδοχές για μπρουσκέτες υπάρχουν άπειρες – διάφοροι συνδυασμοί μαλακών τυριών, αλλαντικών, σολομός, αλλά και σος επικάλυψης όπως πέστο μπορούν να δημιουργήσουν εντυπωσιακά αποτελέσματα με μόνο όριο τις προσωπικές προτιμήσεις στις γεύσεις και τη φαντασία σου.

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟΜΑΤΕΣ

4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, λεπτές φέτες

4 μεγάλες ντομάτες, σε κύβους

1/4 φλ. λεπτοκομμένος βασιλικός

2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι

1 κουτ. αλάτι kosher

Φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι

bruschetta2

 

ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ

1 μεγάλη μπαγκέτα, κομμένη σε φέτες

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, για επάλειψη

2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πώς να φτιάξεις μαριναρισμένες ντομάτες: Προθερμάνεις το φούρνο στους 200°. Σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια-χαμηλή φωτιά, θερμαίνεις το λάδι. Πρόσθεσε το σκόρδο και άφησε μέχρι ελαφρά να χρυσίσει, 2 έως 4 λεπτά, στη συνέχεια αφαίρεσε από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξε μαζί ντομάτες, βασιλικό, ξύδι, αλάτι και νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Πρόσθεσε το σκόρδο και το λάδι και ανακάτεψε. Άφησε το μαρινάρισμα για 30 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, για το φρυγανισμένο ψωμί: Άλειψε ελαφρά το ψωμί και στις δύο πλευρές με λάδι και τοποθέτησε το σε μεγάλο ταψί. Ψήσε το ψωμί μέχρι να χρυσίσει, 10 έως 15 λεπτά, έχοντας γυρίσει κι από τις δύο πλευρές. Άφησε το ψωμί να κρυώσει για 5 λεπτά και μετά τρίψτε τις κορυφές του ψωμιού με τη μισή σκελίδα σκόρδου.

Βάλτε με το κουτάλι τη μαρινάδα ντομάτας πάνω στο ψωμί λίγο πριν το σερβίρετε.

Buon appetito!

 

 

empty alt

Πώς θα φέρεις γρήγορα τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

Σε πολλές συνταγές, για παράδειγμα στα κέικ, όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις καλό είναι να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου, διαφορετικά μπορεί να μη δέσει καλά η ζύμη.
empty alt

Για να ξέρεις τι τρως: φρούτα και λαχανικά του Ιούνιου

Μπορεί να σου ακούγεται υπερβολή, ειδικά στις μέρες μας όπου έχουμε τη δυνατότητα να τρώμε τα πάντα ασχέτως εποχής και περιοχής, αλλά ίσως κάτι ήξεραν οι παλαιότεροι που έλεγαν ότι «κάθε πράγματα στον καιρό του».
empty alt

Πώς θα μετατρέψεις το κακό κρασί σε υπέροχο κοκτέιλ

Αγόρασες ή σου έφεραν ένα κρασί που σου βγήκε «μάπα»; Μην το πετάξεις. Ακολούθησε τη συμβουλή που δίνει η Alison Roman, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, και φτιάξε με αυτό ένα φανταστικό κοκτέιλ! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις μερικά παγάκια, σόδα (ή κάποιο άλλο ανθρακούχο […]
empty alt

Ο πιο απλός τρόπος να μαγειρέψεις γρήγορα τις πατάτες

Σίγουρα θα σου έχει τύχει στη διάρκεια μιας πολυάσχολης ημέρας να μαγειρεύεις ένα φαγητό με πατάτες αλλά αυτές να μη λένε να ψηθούν, παρόλο που έχεις την εντύπωση ότι βρίσκονται μέσα στο φούρνο εδώ και μια αιωνιότητα.
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα

Πρέπει να ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα που θα χρησιμοποιήσεις σε μια συνταγή, π.χ. για να τα ψιλοκόψεις ή να τα πολτοποιήσεις ή, απλά, να τα κάνεις λίγο πιο γλυκά (καθώς η φλούδα τους πικρίζει ελαφρώς); Είναι πιο απλό από όσο, ίσως, νομίζεις.
empty alt

Ο λόγος που πρέπει να λαχταράς μια μπριζόλα κόκκινη στο εσωτερικό της

Ίσως να αηδιάζεις στην ιδέα μιας μπριζόλας που μόλις κοπεί απελευθερώνει από το εσωτερικό της ένα κόκκινο υγρό.
empty alt

Γευστικό ταξίδι με προορισμό τη μεξικάνικη κουζίνα!

  Ήδη από την εποχή των Μάγια, με κάποια ισχυρή επιρροή από τους Ισπανούς κατακτητές, η κουλτούρα της μεξικανικής κουζίνας έχει εξελιχθεί σε ένα μοναδικό μείγμα σύγχρονης και διαχρονικής γαστρονομίας.
empty alt

Φθινοπωρινό ριζότο με καραμελωμένα κρεμμύδια

Καραμελωμένα κρεμμύδια, βούτυρο ρύζι Basmati και Melty Gruyère – τι δεν θα σας αρέσει σε αυτόν τον συνδυασμό; Αυτό το πιάτο με ρύζι γαλλικού κρεμμυδιού μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό σε πιάτα με πρωτεΐνη, όπως χοιρινή μπριζόλα ή κρεμώδες κοτόπουλο Τοσκάνης, ή ως κυρίως.
Back To Top