Τίποτα δεν «καλωσορίζει» το καλοκαίρι όπως η… μπρουσκέτα. Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το να τρίψεις το φρυγανισμένο ψωμί με σκόρδο θα απογειώσει το γευστικό του αποτέλεσμα.

 

Τίποτα δεν «καλωσορίζει» το καλοκαίρι όπως η… μπρουσκέτα. Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το να τρίψεις το φρυγανισμένο ψωμί με σκόρδο θα απογειώσει το γευστικό του αποτέλεσμα. Συμπλήρωσε τις φρεσκοφρυγανισμένες ή φρεσκοψημένες (στο γκριλ) φέτες ψωμιού απλώς με μαριναρισμένες ντομάτες και θα έχεις το απόλυτο καλοκαιρινό σνακ. Όσο πιο κόκκινες και όσο πιο ζουμερές είναι οι ντομάτες σου, τόσο καλύτερη και πιο απολαυστική θα είναι και οι μπρουσκέτες σου. Προτίμησε να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε μεγάλη ντομάτα που φαίνεται ζουμερή από εκείνες που αγόρασες από τη λαϊκή αγορά ή το ράφι με τα βιολογικά προϊόντα, αλλά αν θέλεις να φτιάξεις αυτήν τη συνταγή ακόμα κι όταν οι ντομάτες δεν είναι στην εποχή τους, μπορείς εναλλακτικά να χρησιμοποιήσεις μια καλοκαιρινή ποικιλία κερασιών ή σταφυλιών.

Ιδέες για σερβίρισμα ή διαφορετικές εκδοχές για μπρουσκέτες υπάρχουν άπειρες – διάφοροι συνδυασμοί μαλακών τυριών, αλλαντικών, σολομός, αλλά και σος επικάλυψης όπως πέστο μπορούν να δημιουργήσουν εντυπωσιακά αποτελέσματα με μόνο όριο τις προσωπικές προτιμήσεις στις γεύσεις και τη φαντασία σου.

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟΜΑΤΕΣ

4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, λεπτές φέτες

4 μεγάλες ντομάτες, σε κύβους

1/4 φλ. λεπτοκομμένος βασιλικός

2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι

1 κουτ. αλάτι kosher

Φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι

bruschetta2

 

ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ

1 μεγάλη μπαγκέτα, κομμένη σε φέτες

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, για επάλειψη

2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πώς να φτιάξεις μαριναρισμένες ντομάτες: Προθερμάνεις το φούρνο στους 200°. Σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια-χαμηλή φωτιά, θερμαίνεις το λάδι. Πρόσθεσε το σκόρδο και άφησε μέχρι ελαφρά να χρυσίσει, 2 έως 4 λεπτά, στη συνέχεια αφαίρεσε από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξε μαζί ντομάτες, βασιλικό, ξύδι, αλάτι και νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Πρόσθεσε το σκόρδο και το λάδι και ανακάτεψε. Άφησε το μαρινάρισμα για 30 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, για το φρυγανισμένο ψωμί: Άλειψε ελαφρά το ψωμί και στις δύο πλευρές με λάδι και τοποθέτησε το σε μεγάλο ταψί. Ψήσε το ψωμί μέχρι να χρυσίσει, 10 έως 15 λεπτά, έχοντας γυρίσει κι από τις δύο πλευρές. Άφησε το ψωμί να κρυώσει για 5 λεπτά και μετά τρίψτε τις κορυφές του ψωμιού με τη μισή σκελίδα σκόρδου.

Βάλτε με το κουτάλι τη μαρινάδα ντομάτας πάνω στο ψωμί λίγο πριν το σερβίρετε.

Buon appetito!

 

 

empty alt

5 τροφές που δεν πρέπει να βάζεις στο ψυγείο

Διανύουμε μια εποχή που είναι πραγματικά αμαρτία και πληγή για την τσέπη και το περιβάλλον μας να πετάμε τρόφιμα.
empty alt

Πατάτα: να την τρυπήσεις πριν την ψήσεις;

Έχει νόημα να τρυπάς μια πατάτα πριν τη βάλεις στο φούρνο; Ισχύει ότι θα εκραγεί αν δεν το κάνεις; Στην προσπάθεια να απαντήσουν στα παραπάνω ερωτήματα, οι food editors του Food52.com έκαναν ένα «σπιτικό» πείραμα, τρυπώντας μία πατάτα, αφήνοντας μια άλλη ακεραία, κάνοντας ακριβώς το ίδιο και […]
empty alt

7 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να διευκολύνεις τη ζωή σου, όταν τακτοποιείς τα ψώνια στο ψυγείο

Το μόνο που θέλεις την ώρα που τοποθετείς τα ψώνια στο ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας είναι, πιθανότατα, να τελειώνεις όσο γίνεται πιο γρήγορα, για να έχεις περισσότερο χρόνο, για παράδειγμα, να ετοιμάσεις το δείπνο σου.
empty alt

Στελέχη μπρόκολου: να τα πετάξεις ή όχι;

Αν κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να μαγειρέψεις μπρόκολο κρατάς τα ανθάκια και πετάς τα στελέχη του, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.
empty alt

Ένα απολαυστικό νηστίσιμο μενού για την Καθαρά Δευτέρα

Διαβάζοντας τη φράση «μοναστηριακή γαστρονομία» το μυαλό σου μπορεί να πηγαίνει στη στέρηση και τη λιτότητα, ωστόσο στην πραγματικότητα η απάρνηση των εγκοσμίων απολαύσεων που απαιτεί η μοναστική ζωή δεν περνά απαραίτητα και σε επίπεδο διατροφής.
empty alt

Βράσε (καστανό) ρύζι: όλη η διαδικασία βήμα βήμα

Πώς το καστανό σου ρύζι δεν θα λασπώσει ούτε θα παραμείνει σκληρό και μισοψημένο; Αρκεί να ακολουθήσεις την παρακάτω διαδικασία.
empty alt

Γιατί το φαγητό που τηγάνισες δεν βγήκε τραγανό;

Το τηγάνισμα μπορεί να είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους μαγειρέματος, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο εύκολο όσο ίσως νομίζουμε.
empty alt

Χρυσοί Σκούφοι 2023 - Άλλη μια φορά μεγάλος νικητής ο Έκτορας Μποτρίνι

30 Χρόνια Χρυσοί Σκούφοι: Με μεγάλο νικητή για ακόμα μία χρονιά τον Έκτορα Μποτρίνι απονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας οι Χρυσοί Σκούφοι.

Back To Top