Αναβαθμίστε το κοτόπουλο με μια ιδιαίτερα γευστική εκδοχή του

Πείτε αντίο στα βαρετά δείπνα με κοτόπουλο – αυτό το κοτόπουλο με γέμιση Cajun είναι εδώ για να αναζωογονήσει τις βραδινές σας επιλογές. Γεμισμένο με πιπεριές και τυρί, αυτό το πικάντικο κοτόπουλο είναι γεμάτο με γεύση, αλλά έτοιμο για σερβίρισμα σε λιγότερο από μία ώρα. Αν ψάχνετε για ένα φτηνό και εύκολο δείπνο στο οποίο μπορείτε να βασιστείτε, τότε αυτή η συνταγή με γεμιστό κοτόπουλο θα πρέπει να είναι μια νέα επιλογή στο ρεπερτόριό σας συνταγών με κοτόπουλο.

Συμβουλή: Παρόλο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλήρως τα αγορασμένα από το κατάστημα, μας αρέσει να χρησιμοποιούμε το σπιτικό μας καρύκευμα Cajun. Φτιάξτε το για αυτή τη συνταγή και, στη συνέχεια, αποθηκεύστε το για να το χρησιμοποιήσετε σε αμέτρητα βραδινά δείπνα (όπως γαρίδες Cajun). Μη διστάσετε να γίνετε δημιουργικοί με τη γέμιση – απλώς φροντίστε να μην παραγεμίσετε το κοτόπουλο σας.

Έχετε υπολείμματα; Καλά νέα! Η γεύση σε αυτό το κοτόπουλο διαρκεί και διαρκεί. Απλώς αποθηκεύστε το σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο και μπορεί να διαρκέσει έως και 4 ημέρες.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 λεπτά

CAL/SERV:

534

Συστατικά

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 φλ. μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

1 φλ. κόκκινη και πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα

1 φλ. τριμμένο τσένταρ

2 κ.σ. καρύκευμα Cajun:

2 κ.σ. πάπρικα

2 κ.σ. σκόνη σκόρδου

2 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη

1 κ.σ. αλάτι

1 κ.σ. σκόνη κρεμμυδιού

2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220°. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό σκεύος σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, για 5 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

Βήμα 2

Με ένα κοφτερό μαχαίρι, δημιουργήστε μια τσέπη σε κάθε στήθος κοτόπουλου. Γεμίστε το καθένα με μείγμα λαχανικών και στη συνέχεια με τσένταρ. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο παντού με καρυκεύματα Cajun, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3

Προσθέστε το κοτόπουλο στο σκεύος και ψήστε μέχρι να ψηθεί καλά, περίπου 25 λεπτά.

empty alt

Ένας πανεύκολος και υγιεινός τρόπος να μαγειρέψεις το ψάρι

Ο πιο απλός τρόπος να μαγειρέψεις ένα ψάρι μεσαίου μεγέθους, όπως μια τσιπούρα ή ένα μυλοκόπι; Να το ψήσεις στο φούρνο ολόκληρο, γεμισμένο με μυρωδικά και βότανα.
empty alt

3 tips ώστε ένα δείπνο να είναι –και να φαίνεται!– πιο νόστιμο

Ετοιμάζεσαι να κάνεις το τραπέζι σε μια παρέα φίλων και έχεις ετοιμάσει απλά και νόστιμα, αλλά όχι ιδιαίτερα… φωτογενή φαγητά; Δώσε βάση στα παρακάτω tips, που θα κάνουν πιο ελκυστικά τα πιάτα σου, όχι μόνο στη γεύση αλλά και στην εμφάνιση.
empty alt

Μέλι με σκόρδο, το αχτύπητο δίδυμο στη γεύση!

Γλυκιά και πικάντικη μαζί, η παρακάτω σος θα γίνει το αγαπημένο σου συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα. Ταιριάζει εξίσου σε ψητό χοιρινό και ψάρι, φτερούγες κοτόπουλου, σε σάντουιτς αλλά και σε ζεστά ροφήματα τσαγιού.
empty alt

Γιατί τυρί και κρασί πάνε συχνά μαζί;

Το τυρί αλλάζει την αντίληψη της γεύσης του κρασιού, ενισχύοντας τα φρουτένια αρώματά του. Δεν είναι τυχαίο ότι ο καλύτερος μεζές για το κρασί, λευκό ή κόκκινο, παραμένει το τυρί.
empty alt

5 tips για πεντανόστιμα ψητά λαχανικά

Συνήθως τα ψητά λαχανικά αναλαμβάνουν ρόλο συνοδευτικών σε ένα μπάρμπεκιου, όμως εφαρμόζοντας κάποια απλά tips μπορείς να τα χρίσεις πρωταγωνιστές.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις παγωτό μπανάνα με ένα υλικό

Να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή: το παγωτό μπανάνα που περιέχει μόνο μπανάνα δεν είναι, ουσιαστικά, παγωτό, είναι όμως ένα νόστιμο παγωμένο γλύκισμα.
empty alt

Πώς να διατηρήσετε τα μαχαίρια σας κοφτερά

Το ακόνισμα ενός μαχαιριού θεωρείται συχνά ως ένα δύσκολο έργο που πρέπει να κάνετε στο σπίτι, αλλά αν καταφέρετε να μάθετε τις βασικές τεχνικές, γίνεται μια απλή δραστηριότητα που μπορεί να σας προσφέρει αρκετή ικανοποίηση.
empty alt

Υπέροχο ratatouille στον φούρνο

Μια εύκολη συνταγή με άρωμα Γαλλίας, εδώ σε μια ψητή εκδοχή
Back To Top