Όταν σκεφτόμαστε συνταγές σχετικές με τη marsala, το πιο κλασικό πιάτο που έρχεται στο μυαλό μας είναι συνήθως με κοτόπουλο.

Όταν σκεφτόμαστε συνταγές σχετικές με τη marsala, το πιο κλασικό πιάτο που έρχεται στο μυαλό μας είναι συνήθως με κοτόπουλο. Αυτή η εκδοχή του μοσχαριού εξακολουθεί να έχει μια κρεμώδη εθιστική σάλτσα γεμάτη με ασκαλώνια (εσαλότ), μανιτάρια και σκόρδο. Το μοσχαρίσιο κρέας δίνει το πρόσθετο πλεονέκτημα του ταχύτερου χρόνου μαγειρέματος, επειδή είναι ήδη τόσο αραιό. Είναι ένα τέλειο βραδινό δείπνο που θα δώσει την αίσθηση μιας επιπλέον πολυτέλειας!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 45 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κιλά κοτολέτες μοσχαριού

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

3 κ.σ. βούτυρο

1 ασκαλώνιο (εσκαλότ), ψιλοκομμένο

220-250 γρ. μανιτάρια baby bella, κομμένα σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

3/4 κ.γ. κρασί Marsala

3/4 κ.γ. ζωμό βοείου κρέατος με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

1/2 κουτ. κρέμα γάλακτος

2 κουτ. φρεσκοκομμένο δεντρολίβανο

1 κουτ. φρεσκοκομμένα φύλλα θυμαριού

Μαϊντανός φρεσκοκομμένος, για το σερβίρισμα

marsalab

EKΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώνετε το μοσχαράκι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Μαγειρέψτε το μοσχαράκι μέχρι να ροδίσει, περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά. Βγάζετε από το τηγάνι και διατηρείτε ζεστό σε ένα πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε τα ασκαλώνια και τα μανιτάρια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, για 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό ακόμα. Αλατοπιπερώνετε.

Προσθέστε το κρασί και τον ζωμό και τρίψτε τυχόν κομμάτια από τον πάτο του τηγανιού. Αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μειωθεί στο μισό. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το δεντρολίβανο και το θυμάρι και σιγοβράστε.

Επιστρέψτε το μοσχαράκι στο τηγάνι και αναμείξτε με τη σάλτσα. Συνεχίστε να σιγοβράζετε μέχρι να ζεσταθεί, για 5 λεπτά.

Γαρνίρετε με μαϊντανό πριν το σερβίρετε.

empty alt

Η λιχουδιά που δεν είχες φανταστεί: αγγουράκι στο γουόκ!

Όταν δεν έχεις πολλά πράγματα να προσθέσεις στο γουόκ για ένα γρήγορο στιρ-φράι, χρησιμοποίησε… αγγουράκι. Κι όμως, σύμφωνα με ένα θέμα του Serious Eats, είναι ένα πρώτης τάξης υλικό, καθώς μετά από λίγη ώρα μαγειρέματος στο γουόκ γίνεται τρυφερό και νόστιμο ενώ ταυτόχρονα παραμένει ζουμερό.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις σπιτικό λιμοντσέλο βήμα βήμα

Μπορείς να το απολαύσεις σαν χωνευτικό λικέρ μετά το γεύμα, ή ως κοκτέιλ αναμειγμένο με σαμπάνια ή άλλο αφρώδες κρασί.
empty alt

Το φαγητό σου βγήκε πολύ γλυκό; Να πώς θα σώσεις την κατάσταση

Πώς μπορεί ένα φαγητό να σου βγει υπερβολικά γλυκό; Όταν η συνταγή ζητάει μέλι ή ζάχαρη (π.
empty alt

10 υλικά που έχει πάντα στην κουζίνα του ο λάτρης της ιταλικής κουζίνας

Ένας βασικός κανόνας της ιταλικής κουζίνας είναι η επένδυση σε εξαιρετικά υλικά. Ευτυχώς, οι περισσότερες από τις πλέον εμβληματικές της πρώτες ύλες κυκλοφορούν σε αφθονία και σε προσιτές τιμές και στην ελληνική αγορά, αφού αποτελούν βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.
empty alt

Pumpkin Spice Latte – το απόλυτο ρόφημα του φθινοπώρου

Δεν χρειάζεται να τρελαίνεσαι για Halloween για να σου αρέσει η κολοκύθα. Τα αρώματα και η γεύση της είναι συνώνυμο του φθινοπώρου και αν έχεις δοκιμάσει μια φορά τον Pumpkin Spice Latte στα Starbucks τότε ξέρεις τι εννοούμε – είναι εθισμός.
empty alt

Ψωμί… στη σακούλα

Το να φτιάξετε το δικό σας ψωμί ποτέ δεν ήταν τόσο εύκολο όσο η παρακάτω εκδοχή. Χρησιμοποιώντας μια σακούλα τροφίμων με ζιπ κλείσιμο (τύπου φερμουάρ) δεν λερώνεστε ούτε εσείς ούτε ο χώρος σας.
empty alt

Ψημένα, τραγανά και λαχταριστά ρεβίθια

Τα ρεβίθια γίνονται εξαιρετικά τραγανά στον φούρνο και φτιάχνουν το τέλειο, εθιστικό σνακ. Πολύ πολύ καλύτερο μάλιστα από το να ενδώσετε σε πατατάκια! Βεβαιωθείτε ότι τα ρεβίθια σας είναι στεγνά πριν τα βάλετε στο φούρνο και θα παραμείνουν επίσης τραγανά καθώς κρυώνουν! ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ: 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ […]
empty alt

Κρεμώδες κοτόπουλο με Bourbon και μήλα

Μια συνταγή φιλέτο κοτόπουλο με μήλα που θα σας ενθουσιάσει
Back To Top