Όταν σκεφτόμαστε συνταγές σχετικές με τη marsala, το πιο κλασικό πιάτο που έρχεται στο μυαλό μας είναι συνήθως με κοτόπουλο.

Όταν σκεφτόμαστε συνταγές σχετικές με τη marsala, το πιο κλασικό πιάτο που έρχεται στο μυαλό μας είναι συνήθως με κοτόπουλο. Αυτή η εκδοχή του μοσχαριού εξακολουθεί να έχει μια κρεμώδη εθιστική σάλτσα γεμάτη με ασκαλώνια (εσαλότ), μανιτάρια και σκόρδο. Το μοσχαρίσιο κρέας δίνει το πρόσθετο πλεονέκτημα του ταχύτερου χρόνου μαγειρέματος, επειδή είναι ήδη τόσο αραιό. Είναι ένα τέλειο βραδινό δείπνο που θα δώσει την αίσθηση μιας επιπλέον πολυτέλειας!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 45 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κιλά κοτολέτες μοσχαριού

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

3 κ.σ. βούτυρο

1 ασκαλώνιο (εσκαλότ), ψιλοκομμένο

220-250 γρ. μανιτάρια baby bella, κομμένα σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

3/4 κ.γ. κρασί Marsala

3/4 κ.γ. ζωμό βοείου κρέατος με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

1/2 κουτ. κρέμα γάλακτος

2 κουτ. φρεσκοκομμένο δεντρολίβανο

1 κουτ. φρεσκοκομμένα φύλλα θυμαριού

Μαϊντανός φρεσκοκομμένος, για το σερβίρισμα

marsalab

EKΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώνετε το μοσχαράκι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Μαγειρέψτε το μοσχαράκι μέχρι να ροδίσει, περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά. Βγάζετε από το τηγάνι και διατηρείτε ζεστό σε ένα πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε τα ασκαλώνια και τα μανιτάρια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, για 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό ακόμα. Αλατοπιπερώνετε.

Προσθέστε το κρασί και τον ζωμό και τρίψτε τυχόν κομμάτια από τον πάτο του τηγανιού. Αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μειωθεί στο μισό. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το δεντρολίβανο και το θυμάρι και σιγοβράστε.

Επιστρέψτε το μοσχαράκι στο τηγάνι και αναμείξτε με τη σάλτσα. Συνεχίστε να σιγοβράζετε μέχρι να ζεσταθεί, για 5 λεπτά.

Γαρνίρετε με μαϊντανό πριν το σερβίρετε.

empty alt

Αυτό το σώμα που αλλάζει!

Από το Gibson Girl ώς τα σημερινά ανορεξικά σώματα μεσολαβούν δεκάδες ενδιάμεσες στάσεις της μόδας που φέρουν τις τάσεις τις διατροφή αλλά και όλων των κοινωνικών αλλαγών.
empty alt

Ό,τι κι αν έχει περισσέψει από το χτεσινό φαγητό, αξιοποίησέ το σε αυτή τη συνταγή

Αυτό που δεν πρέπει να λείπει ποτέ από την κουζίνα σου είναι μερικές τορτίγιες (μεξικανικές πιτούλες). Μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις ανά πάσα στιγμή θελήσεις να εκμεταλλευτείς τα χτεσινά αποφάγια, για να φτιάξεις πεντανόστιμες κεσαντίγιας, που θα λατρέψουν μικροί-μεγάλοι στην οικογένεια.
empty alt

To dress code στα εστιατόρια αλλάζει;

Όταν είσαι καλεσμένος το βράδυ για φαγητό, φοράς αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «τα καλά σου». Ένα όμορφο φόρεμα και τακούνια οι γυναίκες, το κοστούμι τους οι άντρες.
empty alt

Ο πιο εύκολος τρόπος να αποστειρώσεις βάζα για σπιτικά γλυκά και μαρμελάδες

Αν ετοιμάζεσαι να φτιάξεις στο σπίτι γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα, καλό είναι, για να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής του, να αποστειρώσεις τα γυάλινα δοχεία όπου σκοπεύεις να το αποθηκεύσεις.
empty alt

4 έξτρα συστατικά για να φτιάξεις μια πεντανόστιμη σαλάτα με κινόα

Αν δεν μπορείς να καταλάβεις την επιτυχία που γνωρίζει η κινόα γιατί ναι, είναι υγιεινή, αλλά όχι και η επιτομή της γεύσης, μπορείς να μετατρέψεις το συγκεκριμένο σιτηρό σε βάση για μια πολύ νόστιμη σαλάτα.
empty alt

Γιατί πρέπει να ανακατεύεις τη σαλάτα με τα χέρια

Ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία του μάγειρα είναι τα (πεντακάθαρα) χέρια του. Κανόνας που ισχύει και όταν αυτός καλείται να ανακατέψει τα υλικά μιας σαλάτας.
empty alt

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις
empty alt

Εύκολο και γρήγορο, αυτό το πρωινό θα σας χορτάσει

Γευστικό και υγιεινό πρωινό Taco με φέτα, αυγά & σπανάκι

Back To Top