Όταν σκεφτόμαστε συνταγές σχετικές με τη marsala, το πιο κλασικό πιάτο που έρχεται στο μυαλό μας είναι συνήθως με κοτόπουλο.

Όταν σκεφτόμαστε συνταγές σχετικές με τη marsala, το πιο κλασικό πιάτο που έρχεται στο μυαλό μας είναι συνήθως με κοτόπουλο. Αυτή η εκδοχή του μοσχαριού εξακολουθεί να έχει μια κρεμώδη εθιστική σάλτσα γεμάτη με ασκαλώνια (εσαλότ), μανιτάρια και σκόρδο. Το μοσχαρίσιο κρέας δίνει το πρόσθετο πλεονέκτημα του ταχύτερου χρόνου μαγειρέματος, επειδή είναι ήδη τόσο αραιό. Είναι ένα τέλειο βραδινό δείπνο που θα δώσει την αίσθηση μιας επιπλέον πολυτέλειας!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 45 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κιλά κοτολέτες μοσχαριού

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

3 κ.σ. βούτυρο

1 ασκαλώνιο (εσκαλότ), ψιλοκομμένο

220-250 γρ. μανιτάρια baby bella, κομμένα σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

3/4 κ.γ. κρασί Marsala

3/4 κ.γ. ζωμό βοείου κρέατος με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

1/2 κουτ. κρέμα γάλακτος

2 κουτ. φρεσκοκομμένο δεντρολίβανο

1 κουτ. φρεσκοκομμένα φύλλα θυμαριού

Μαϊντανός φρεσκοκομμένος, για το σερβίρισμα

marsalab

EKΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώνετε το μοσχαράκι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Μαγειρέψτε το μοσχαράκι μέχρι να ροδίσει, περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά. Βγάζετε από το τηγάνι και διατηρείτε ζεστό σε ένα πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε τα ασκαλώνια και τα μανιτάρια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, για 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό ακόμα. Αλατοπιπερώνετε.

Προσθέστε το κρασί και τον ζωμό και τρίψτε τυχόν κομμάτια από τον πάτο του τηγανιού. Αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μειωθεί στο μισό. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το δεντρολίβανο και το θυμάρι και σιγοβράστε.

Επιστρέψτε το μοσχαράκι στο τηγάνι και αναμείξτε με τη σάλτσα. Συνεχίστε να σιγοβράζετε μέχρι να ζεσταθεί, για 5 λεπτά.

Γαρνίρετε με μαϊντανό πριν το σερβίρετε.

empty alt

Έτσι δεν θα πετάς ποτέ τις (υπερ)ώριμες μπανάνες

Αν από τις μπανάνες που αγοράζεις, καταλήγεις συχνά να πετάς τις μισές, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.
empty alt

5 τρόποι να γλυκάνεις τον καφέ σου χωρίς ζάχαρη (και χωρίς τα υποκατάστατά της)

Μόλις έφτιαξες καφέ αλλά διαπίστωσες ότι σού τελείωσε η ζάχαρη; Ή, απλά, προσπαθείς να περιορίσεις την κατανάλωσή της; Ιδού πέντε εναλλακτικές της οι οποίες, όχι, δεν περιλαμβάνουν τα τεχνητά γλυκαντικά ούτε την «κλασική» πλέον στέβια.
empty alt

Γιατί τα κρεμμύδια μάς κάνουν να κλαίμε;

Εσένα, τι σου φέρνει δάκρυα στα μάτια; Είτε η απάντηση είναι «μια ρομαντική ταινία», είτε «η ήττα της αγαπημένης μου ποδοσφαιρικής ομάδας», σίγουρα στη λίστα των πραγμάτων που σε κάνουν ευσυγκίνητο θα περιλαμβάνονται και τα κρεμμύδια.
empty alt

Έτσι θα δώσεις πιο πλούσια γεύση στις ελαφρώς άγουρες ντομάτες

Η ώριμη ντομάτα είναι το καλύτερο υλικό για ένα μαγειρευτό φαγητό. Η άγουρη, ο μεγαλύτερος σαμποτέρ. Τι κάνεις, όμως, αν όλες οι ντομάτες που έχεις στο σπίτι σου είναι ελαφρώς πράσινες, δηλαδή δεν έχουν «γίνει» ακόμα; Για να επισπεύσεις τη διαδικασία ωρίμανσής τους δοκίμασε να τους προσθέσεις […]
empty alt

«Γιατί απολαμβάνω να βγαίνω για φαγητό μόνη»

Αν κάθε φορά που βλέπεις κάποιον να τρώει μόνος του σε ένα εστιατόριο αισθάνεσαι συμπόνοια, ίσως πρέπει να αναθεωρήσεις.
empty alt

Μπορείς να κάνεις κι εσύ μια πανεύκολη σπιτική λεμονάδα

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε μια λεμονάδα, όπως λέει μια αγγλόφωνη παροιμία. Και εσύ δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις αυτή την προτροπή.
empty alt

Έτσι θα φτιάξεις μια λαχταριστή ζεστή σοκολάτα χωρίς γάλα

Ακόμα και αν απέχεις, για λόγους αλλεργίας ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, από τα γαλακτοκομικά προϊόντα, μπορείς να απολαύσεις αυτή τη συνταγή για ένα ζεστό ρόφημα σοκολάτας, έμπνευση της Αμερικανίδας food editor Anna Monette Roberts, από το Popsugar.com Η ίδια υποστηρίζει ότι έχει τόσο ωραία...
empty alt

Μπορεί να μεταδοθεί ο κορονοϊός μέσω των τροφίμων;

Με την κατάσταση που επικρατεί γύρω από το COVID-19 να αλλάζει γρήγορα κάθε μέρα, οι άνθρωποι έχουν πολλές ερωτήσεις.
Back To Top