Όταν σκεφτόμαστε συνταγές σχετικές με τη marsala, το πιο κλασικό πιάτο που έρχεται στο μυαλό μας είναι συνήθως με κοτόπουλο.

Όταν σκεφτόμαστε συνταγές σχετικές με τη marsala, το πιο κλασικό πιάτο που έρχεται στο μυαλό μας είναι συνήθως με κοτόπουλο. Αυτή η εκδοχή του μοσχαριού εξακολουθεί να έχει μια κρεμώδη εθιστική σάλτσα γεμάτη με ασκαλώνια (εσαλότ), μανιτάρια και σκόρδο. Το μοσχαρίσιο κρέας δίνει το πρόσθετο πλεονέκτημα του ταχύτερου χρόνου μαγειρέματος, επειδή είναι ήδη τόσο αραιό. Είναι ένα τέλειο βραδινό δείπνο που θα δώσει την αίσθηση μιας επιπλέον πολυτέλειας!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 45 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κιλά κοτολέτες μοσχαριού

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

3 κ.σ. βούτυρο

1 ασκαλώνιο (εσκαλότ), ψιλοκομμένο

220-250 γρ. μανιτάρια baby bella, κομμένα σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

3/4 κ.γ. κρασί Marsala

3/4 κ.γ. ζωμό βοείου κρέατος με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

1/2 κουτ. κρέμα γάλακτος

2 κουτ. φρεσκοκομμένο δεντρολίβανο

1 κουτ. φρεσκοκομμένα φύλλα θυμαριού

Μαϊντανός φρεσκοκομμένος, για το σερβίρισμα

marsalab

EKΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώνετε το μοσχαράκι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Μαγειρέψτε το μοσχαράκι μέχρι να ροδίσει, περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά. Βγάζετε από το τηγάνι και διατηρείτε ζεστό σε ένα πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε τα ασκαλώνια και τα μανιτάρια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, για 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό ακόμα. Αλατοπιπερώνετε.

Προσθέστε το κρασί και τον ζωμό και τρίψτε τυχόν κομμάτια από τον πάτο του τηγανιού. Αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μειωθεί στο μισό. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το δεντρολίβανο και το θυμάρι και σιγοβράστε.

Επιστρέψτε το μοσχαράκι στο τηγάνι και αναμείξτε με τη σάλτσα. Συνεχίστε να σιγοβράζετε μέχρι να ζεσταθεί, για 5 λεπτά.

Γαρνίρετε με μαϊντανό πριν το σερβίρετε.

empty alt

Ο πιο γρήγορος και ασφαλής τρόπος να κόψεις το ξερό κρεμμύδι

Πρέπει να ψιλοκόψεις το κρεμμύδι για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου; Ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία για να το κάνεις εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια: 1.
empty alt

4 tips για να φτιάξεις νόστιμα κεφτεδάκια

1. Αντί για γαλέτα, χρησιμοποίησε μουλιασμένο ψωμί: Μπορεί η γαλέτα να είναι η εύκολη λύση, αλλά το ψωμί θα κάνει τα κεφτεδάκια σου απίστευτα μαλακά.
empty alt

Carrot cake ή cheesecake – σημειώσατε χ

Αυτό το cheesecake-κέικ καρότου με άρωμα πορτοκαλιού έχει ένα υπέροχο υγρό και γευστικό μείγμα κέικ καρότου που εναρμονίζεται ιδανικά με το κρεμώδες μείγμα του cheesecake.
empty alt

Το λευκό ταιριάζει στην πίτσα!

Αν για σένα πίτσα σημαίνει οπωσδήποτε και σάλτσα ντομάτας, σου έχουμε μια εκδοχή λευκή πίτσας που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου.
empty alt

Δροσερή απόλαυση με κρύες σούπες

Ξέχνα ό,τι ήξερες η σούπα δεν τρώγεται μόνο καυτή και δεν είναι μόνο για τον χειμώνα! Δροσερές, ανάλαφρες και απολαυστικές – οι κρύες σούπες είναι το καλοκαιρινό must.
empty alt

Με αρώματα της νότιας Γαλλίας, αυτό το πιάτο θα σας χορτάσει απολαυστικά και υγιεινά

Αυτό το εύκολο υγιεινό γεύμα – το οποίο απαιτεί μόλις 15 λεπτά ενεργού χρόνου – είναι χαρακτηριστικό της νότιας Γαλλίας.
empty alt

Ενεργειακές μπάλες με αποξηραμένο βερίκοκο

Γνωρίστε το νέο αγαπημένο σας σνακ
empty alt

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ
Back To Top