Από το αβοκάντο έως το κέιλ και τα μούρα μέχρι το γκότζι μπέρι, η λίστα με τις υπερτροφές ολοένα και μεγαλώνει.

Από το αβοκάντο έως το κέιλ και τα μούρα μέχρι το γκότζι μπέρι, η λίστα με τις υπερτροφές ολοένα και μεγαλώνει. Αν όλα αυτά σας μπερδεύουν, αν δε θέλετε να κάνετε περίπλοκους συνδυασμούς τότε στρέψτε το βλέμμα στη θάλασσα.

Η διαιτολόγος  Juliette Kellow, εξηγεί πώς η κατανάλωση θαλασσινών είναι ό,τι καλύτερο για τη διατήρηση της υγείας στον οργανισμό μας.

Το ευεργετικό καβούρι

Αν και σπάνια μπαίνει στο πιάτο μας, είναι το απόλυτο superfood. Είναι χαμηλά σε λίπος, σε κορεσμένα λίπη αλλά και σε θερμίδες. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και αμινοξέα και δεν περιέχουν καθόλου υδατάνθρακες, γεγονός που τα καθιστά μια καλή επιλογή για τους διαβητικούς. Είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα που βοηθούν στην καρδιακή λειτουργία, συμβάλλοντας στη μείωση των τριγλυκεριδίων και της αρτηριακής πίεσης, και καταλήγουν στη μείωση του καρδιαγειακού κινδύνου. Το κρέας καβουριών είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα.

Χτίστε τους μυς σας με μύδια

Είναι ευρέως διαθέσιμα στα σούπερ μάρκετ – είτε φρέσκα με το κέλυφος τους, ή κατεψυγμένα και χωρίς κέλυφος –  οπότε είναι ευκολότερο να τα εντάξετε στο διατροφολόγιό σας και να λάβετε μια πολύπλευρη θρεπτική ώθηση.  Είναι πλούσια σε ψευδάργυρο και σελήνιο – μια μερίδα περίπου 140γρ.  (περίπου 20 μύδια) παρέχει το ήμισυ στην καθημερινή μας ανάγκη για ψευδάργυρο και κάτι παραπάνω σε σελήνιο. Επιπλέον, μια μερίδα παρέχει το ένα τρίτο των καθημερινών αναγκών μας για σίδηρο.

Αυτό το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή, ιδιαίτερα για τις γυναίκες καθώς το 23% των γυναικών ηλικίας 19-64 ετών έχουν εξαιρετικά χαμηλή πρόσληψη αυτού του θρεπτικού συστατικού και έτσι βρίσκονται σε κίνδυνο να αναπτύξουν σιδηροπενική αναιμία.

Κυρίως όλων, παρέχουν βιταμίνες Β2 και Β12, φώσφορο, χαλκό, ιώδιο και καλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρά.

empty alt

Μήλο: ο πολύτιμος σύμμαχος της υγείας

Ένα μήλο την ημέρα όχι μόνο κάνει τον γιατρό πέρα, αλλά και πέντε διαφορετικές μορφές καρκίνου, ίσως και περισσότερες, υποστηρίζει μία νέα μελέτη.
empty alt

Σέλερι: Η αξία, τα οφέλη του και πώς θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις

  Υπάρχουν ορισμένα λαχανικά παρεξηγημένα και για αυτό το λόγο παραμελημένα από το διατροφολόγιο και τις γευστικές μας προτιμήσεις, όπως το σέλερι ή αλλιώς αμερικανικό σέλινο.
empty alt

Μενού για τυφλούς

      Λένε ότι όταν σου λείπει μία αίσθηση έχεις ιδιαίτερα αναπτυγμένες τις υπόλοιπες. Έχεις αναρωτηθεί πώς απολαμβάνει το φαγητό του ένας άνθρωπος που δεν βλέπει; Πώς είναι να τρως δίχως να έχει δει το φαγητό που βρίσκεται στο πιάτο σου; Κυρίως, πώς είναι να πηγαίνεις […]
empty alt

Ένας παράξενος τρόπος να εκμεταλλευτείς τα ποπκόρν που περίσσεψαν

Αν, λέμε αν, περισσέψουν ποτέ ποπκόρν από μια κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι, μην τα πετάξεις. Μπορεί μέχρι το επόμενο πρωί να έχουν χάσει σε κάποιο βαθμό την υπέροχα τραγανή υφή τους, αλλά παραμένουν ένας ικανός υποψήφιος για μια νόστιμη ομελέτα.
empty alt

Τα 20 βιβλία μαγειρικής που κάθε σεφ πρέπει να διαβάσει!

Η μαγειρική αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι και αποτελεί μια μορφή τέχνης σεβαστή σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα σπιτικό σοκολατένιο αυγό

Φέτος το Πάσχα, που δεν αργεί πλέον, μπορείς να χαρίσεις σε παιδιά, ανίψια και βαφτιστήρια σοκολατένια αυγά που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου.
empty alt

Μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια

Αν συνδυάσεις βραστά ρεβίθια με το περιεχόμενο μιας σχεδόν κλασικής χωριάτικης σαλάτας μαζί με βινεγκρέτ λεμονιού-μαϊντανού έχεις ένα γευστικό πιάτο που επιπλέον θα κρατήσει για ώρες μακριά το αίσθημα της πείνας.
empty alt

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας
Back To Top