Από το αβοκάντο έως το κέιλ και τα μούρα μέχρι το γκότζι μπέρι, η λίστα με τις υπερτροφές ολοένα και μεγαλώνει.

Από το αβοκάντο έως το κέιλ και τα μούρα μέχρι το γκότζι μπέρι, η λίστα με τις υπερτροφές ολοένα και μεγαλώνει. Αν όλα αυτά σας μπερδεύουν, αν δε θέλετε να κάνετε περίπλοκους συνδυασμούς τότε στρέψτε το βλέμμα στη θάλασσα.

Η διαιτολόγος  Juliette Kellow, εξηγεί πώς η κατανάλωση θαλασσινών είναι ό,τι καλύτερο για τη διατήρηση της υγείας στον οργανισμό μας.

Το ευεργετικό καβούρι

Αν και σπάνια μπαίνει στο πιάτο μας, είναι το απόλυτο superfood. Είναι χαμηλά σε λίπος, σε κορεσμένα λίπη αλλά και σε θερμίδες. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και αμινοξέα και δεν περιέχουν καθόλου υδατάνθρακες, γεγονός που τα καθιστά μια καλή επιλογή για τους διαβητικούς. Είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα που βοηθούν στην καρδιακή λειτουργία, συμβάλλοντας στη μείωση των τριγλυκεριδίων και της αρτηριακής πίεσης, και καταλήγουν στη μείωση του καρδιαγειακού κινδύνου. Το κρέας καβουριών είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα.

Χτίστε τους μυς σας με μύδια

Είναι ευρέως διαθέσιμα στα σούπερ μάρκετ – είτε φρέσκα με το κέλυφος τους, ή κατεψυγμένα και χωρίς κέλυφος –  οπότε είναι ευκολότερο να τα εντάξετε στο διατροφολόγιό σας και να λάβετε μια πολύπλευρη θρεπτική ώθηση.  Είναι πλούσια σε ψευδάργυρο και σελήνιο – μια μερίδα περίπου 140γρ.  (περίπου 20 μύδια) παρέχει το ήμισυ στην καθημερινή μας ανάγκη για ψευδάργυρο και κάτι παραπάνω σε σελήνιο. Επιπλέον, μια μερίδα παρέχει το ένα τρίτο των καθημερινών αναγκών μας για σίδηρο.

Αυτό το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή, ιδιαίτερα για τις γυναίκες καθώς το 23% των γυναικών ηλικίας 19-64 ετών έχουν εξαιρετικά χαμηλή πρόσληψη αυτού του θρεπτικού συστατικού και έτσι βρίσκονται σε κίνδυνο να αναπτύξουν σιδηροπενική αναιμία.

Κυρίως όλων, παρέχουν βιταμίνες Β2 και Β12, φώσφορο, χαλκό, ιώδιο και καλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρά.

empty alt

Marie Harel: 256 χρόνια από τη γέννηση της γυναίκας που παρασκεύασε το Καμαμπέρ

Πίσω από το τυρί με το λευκό περίβλημα και την έντονη μυρωδιά, που είτε τη μισείς είτε τη λατρεύεις, κρύβεται η ιστορία μας γυναίκας, της Marie Harel.
empty alt

Πώς θα ψήσεις παντζάρια στο φούρνο

Ίσως θεωρείς δεδομένο, κάθε φορά που θέλεις να μαγειρέψεις παντζάρια, ότι αρκεί να τα βάλεις σε άφθονο νερό και να τα αφήσεις να βράσουν.
empty alt

Tips για να διαλέξεις το καλύτερο καρπούζι

Η αλήθεια είναι ότι αυτή την περίοδο θα βρεις τα πιο γλυκά καρπούζια, αλλά πάντα η αγορά τους μπορεί να σου επιφυλάσσει και δυσάρεστες εκπλήξεις.
empty alt

5 λάθη που πρέπει να αποφεύγεις στην προετοιμασία των γευμάτων

Αρκεί να αφιερώσεις δύο περίπου ώρες μέσα στο Σαββατοκύριακο για να μην ταλαιπωρείσαι μεσοβδόμαδα με το μαγείρεμα – ή τουλάχιστον για να ελαχιστοποιήσεις το μαγείρεμα μέσα στην εβδομάδα.
empty alt

5 tips για να σταματήσεις να πετάς χαλασμένα λαχανικά και φρούτα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από το να επιστρέφεις σπίτι φορτωμένος με καταπράσινα, ολόδροσα λαχανικά και τίποτα πιο απελπιστικό από το να ξεθάβεις από το ψυγείο σακούλες με σάπια τρόφιμα.
empty alt

Πώς να ετοιμάσεις το τέλειο ρομαντικό δείπνο

Δεν χρειάζεται να είναι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου για να ετοιμάσεις ένα ρομαντικό δείπνο – ακόμα και αν δεν πιστεύεις ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι μπορείς πάντα να εντυπωσιάσεις το ταίρι σου ή το φλερτ σου με τις μαγειρικές σου ικανότητες.
empty alt

Ψημένα, τραγανά και λαχταριστά ρεβίθια

Τα ρεβίθια γίνονται εξαιρετικά τραγανά στον φούρνο και φτιάχνουν το τέλειο, εθιστικό σνακ. Πολύ πολύ καλύτερο μάλιστα από το να ενδώσετε σε πατατάκια! Βεβαιωθείτε ότι τα ρεβίθια σας είναι στεγνά πριν τα βάλετε στο φούρνο και θα παραμείνουν επίσης τραγανά καθώς κρυώνουν! ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ: 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ […]
empty alt

Καρπούζι Agua Fresca – ό,τι πιο καλοκαιρινό και δροσερό

Όλοι ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας ξεδιψάει όσο το παγωμένο καρπούζι – απόλαυσε εδώ μια υπέροχη υγρή εκδοχή του
Back To Top