Αν σας αρέσουν οι γεμιστές ντομάτες, θα λατρέψετε αυτά τα υπέροχα ορεκτικά με βότανα και τυριά. Συνδυασμένα με γευστικές ντομάτες τσαμπιού, είναι τόσο απολαυστικά όσο και νόστιμα! Εύκολο και γρήγορο πιάτο, για ορεκτικό ή finger food.

Αν σας αρέσουν οι γεμιστές ντομάτες, θα λατρέψετε αυτά τα υπέροχα ορεκτικά με βότανα και τυριά. Συνδυασμένα με γευστικές ντομάτες τσαμπιού, είναι τόσο απολαυστικά όσο και νόστιμα! Εύκολο και γρήγορο πιάτο, για ορεκτικό ή finger food.

Συστατικά

15 ντοματίνια

1/2 φλιτζάνι τυρί κότατζ με χαμηλά λιπαρά (1%)

1 κουταλιά της σούπας πράσινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό ή 1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα μαϊντανό

1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένος φρέσκος άνηθος ή 1/8 κουταλάκι του γλυκού ξερό άνηθου

1/8 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα μπαχαρικά, βασιλικό, δυόσμο, ρίγανη

Απόδοση παραγωγής:

5 μερίδες

Μέγεθος σερβιρίσματος:

3 γεμιστές ντομάτες

Εκτέλεση

Κόψτε λεπτή φέτα από τον πάτο κάθε ντομάτας. Βγάλτε τον πολτό με ένα μικρό κουτάλι. Πετάξτε τον πολτό. Αναποδογυρίζετε τις ντομάτες σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.

Ανακατέψτε το τυρί κότατζ, το φρέσκο κρεμμύδι, το μαϊντανό, τον άνηθο και τα αποξηραμένα μπαχαρικά-βότανα σε ένα μικρό μπολ μέχρι να ενωθούν. Ρίξτε ομοιόμορφα στις ντομάτες. Σερβίρετε αμέσως ή σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο έως και 8 ώρες.

Διατροφικές Πληροφορίες:

Θερμίδες: 27 θερμίδες, Υδατάνθρακες: 3 g, Πρωτεΐνες: 3 g, Λιπαρά: 1 g, Κορεσμένα λιπαρά: 1 g, Χοληστερόλη: 1 mg, Νάτριο: 96 mg, Φυτικές ίνες: 1 g

empty alt

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο σκληρό και το μαλακό αλεύρι;

Το σκληρό αλεύρι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ιδιαίτερα σε γλουτένη, η οποία είναι απαραίτητη για να φουσκώσει το ψωμί (διαφορετικά, το αποτέλεσμα θα είναι επίπεδα και σκληρά πιτάκια).
empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις σωστά το σκόρδο

Υπάρχουν δύο σωστοί τρόποι να χρησιμοποιήσουμε το σκόρδο στην κουζίνα μας: κοπανημένο στο γουδοχέρι και/ή τσιγαρισμένο. Αυτό τονίζει η Samin Nosrat, συντάκτρια των New York Times με σπουδές μαγειρικής.
empty alt

Διεθνής Μέρα Gin and tonic! Say cheers!

Το Gin and tonic υπήρξε ουσιαστικά ένα βρετανικό ποτό για μεγάλο χρονικό διάστημα και πλέον θεωρείται παγκοσμίως κλασικό.
empty alt

Να γιατί να βάλετε το λεμόνι στα… μικροκύματα!

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.
empty alt

Αν δεν ξέρεις τι είναι οι Hasselback potatoes ήρθε η ώρα να μάθεις

Για τους λάτρεις των ψητών πατατών και των τσιπς, η πατάτα Hasselback θα προσφέρει μια γεύση από παράδεισο.
empty alt

Καλοκαιρινές μπάρες λεμονιού

Αν ψάχνεις κάτι γλυκό, απολαυστικό, υγιεινό, δροσερό, καλοκαιρινό και με λίγες θερμίδες – έχουμε αυτό που ζητάς! Αυτές οι μπάρες λεμονιού είναι το τέλειο επιδόρπιο.
empty alt

Shakshuka ή αλλιώς αυγά σε πικάντικη κοκκινιστή σάλτσα

Μια συνταγή με αρώματα της Μεσογείου, που θυμίζει και τα ελληνικά αυγά μάτια με ντομάτα, μόνο που εδώ είναι σχετικά πιο καυτερά απ’ όσο τα συνηθίζουμε.
empty alt

Με αρώματα της νότιας Γαλλίας, αυτό το πιάτο θα σας χορτάσει απολαυστικά και υγιεινά

Αυτό το εύκολο υγιεινό γεύμα – το οποίο απαιτεί μόλις 15 λεπτά ενεργού χρόνου – είναι χαρακτηριστικό της νότιας Γαλλίας.
Back To Top