Αν σας αρέσουν οι γεμιστές ντομάτες, θα λατρέψετε αυτά τα υπέροχα ορεκτικά με βότανα και τυριά. Συνδυασμένα με γευστικές ντομάτες τσαμπιού, είναι τόσο απολαυστικά όσο και νόστιμα! Εύκολο και γρήγορο πιάτο, για ορεκτικό ή finger food.

Αν σας αρέσουν οι γεμιστές ντομάτες, θα λατρέψετε αυτά τα υπέροχα ορεκτικά με βότανα και τυριά. Συνδυασμένα με γευστικές ντομάτες τσαμπιού, είναι τόσο απολαυστικά όσο και νόστιμα! Εύκολο και γρήγορο πιάτο, για ορεκτικό ή finger food.

Συστατικά

15 ντοματίνια

1/2 φλιτζάνι τυρί κότατζ με χαμηλά λιπαρά (1%)

1 κουταλιά της σούπας πράσινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό ή 1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα μαϊντανό

1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένος φρέσκος άνηθος ή 1/8 κουταλάκι του γλυκού ξερό άνηθου

1/8 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα μπαχαρικά, βασιλικό, δυόσμο, ρίγανη

Απόδοση παραγωγής:

5 μερίδες

Μέγεθος σερβιρίσματος:

3 γεμιστές ντομάτες

Εκτέλεση

Κόψτε λεπτή φέτα από τον πάτο κάθε ντομάτας. Βγάλτε τον πολτό με ένα μικρό κουτάλι. Πετάξτε τον πολτό. Αναποδογυρίζετε τις ντομάτες σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.

Ανακατέψτε το τυρί κότατζ, το φρέσκο κρεμμύδι, το μαϊντανό, τον άνηθο και τα αποξηραμένα μπαχαρικά-βότανα σε ένα μικρό μπολ μέχρι να ενωθούν. Ρίξτε ομοιόμορφα στις ντομάτες. Σερβίρετε αμέσως ή σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο έως και 8 ώρες.

Διατροφικές Πληροφορίες:

Θερμίδες: 27 θερμίδες, Υδατάνθρακες: 3 g, Πρωτεΐνες: 3 g, Λιπαρά: 1 g, Κορεσμένα λιπαρά: 1 g, Χοληστερόλη: 1 mg, Νάτριο: 96 mg, Φυτικές ίνες: 1 g

empty alt

Η μία και μοναδική οδηγία που πρέπει να ακολουθείς σε όλες τις συνταγές

Κάθε συνταγή είναι μοναδική, για όλες όμως, ή τουλάχιστον για όσες περιλαμβάνουν μαγείρεμα, πρέπει να έχεις υπόψη σου τον εξής κανόνα: Δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις πιστά τον συνιστώμενο χρόνο μαγειρέματος, αρκεί να καταλάβεις ότι το φαγητό είναι έτοιμο σύμφωνα με την περιγραφή της συνταγής.
empty alt

Γιατί πρέπει να ανακατεύεις τη σαλάτα με τα χέρια

Ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία του μάγειρα είναι τα (πεντακάθαρα) χέρια του. Κανόνας που ισχύει και όταν αυτός καλείται να ανακατέψει τα υλικά μιας σαλάτας.
empty alt

Βράσε (καστανό) ρύζι: όλη η διαδικασία βήμα βήμα

Πώς το καστανό σου ρύζι δεν θα λασπώσει ούτε θα παραμείνει σκληρό και μισοψημένο; Αρκεί να ακολουθήσεις την παρακάτω διαδικασία.
empty alt

Ψητές γλυκοπατάτες με βότανα και σκόρδο

Δίνοντας μια αλμυρή επίγευση στις γλυκοπατάτες χρησιμοποιώντας γήινα βότανα και αρωματικά και μειώνοντας την ένταση της γλυκύτητας των μπαχαρικών, θα δημιουργήσεις ένα όμορφα ισορροπημένο πιάτο.
empty alt

Σαλάτα με κοτόπουλο και αβοκάντο

Αγαπάμε αυτή τη σαλάτα που σερβίρεται πάνω από χόρτα ή λαχανικά όσο την αγαπάμε ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί προζύμι.
empty alt

Στην κουζίνα του «έρωτα» με το μενού του Αγίου Βαλεντίνου

Η σύγχρονη σεξολογία δεν παίρνει στα σοβαρά τα «ματζούνια του έρωτα», όσα τουλάχιστον υπόσχονται θαύματα στην ερωτική αρένα.
empty alt

Ψητά λαχταριστά τριαντάφυλλα μήλων

Ένα πεντανόστιμο γλυκό έργο τέχνης στο πιάτο σας
empty alt

Δροσερή γευστική βουτιά: Κρύα σούπα με αγγούρι και αβοκάντο

Για τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού μια ιδέα που θα σε δροσίσει απολαυστικά
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top