Αν σας αρέσουν οι γεμιστές ντομάτες, θα λατρέψετε αυτά τα υπέροχα ορεκτικά με βότανα και τυριά. Συνδυασμένα με γευστικές ντομάτες τσαμπιού, είναι τόσο απολαυστικά όσο και νόστιμα! Εύκολο και γρήγορο πιάτο, για ορεκτικό ή finger food.
Αν σας αρέσουν οι γεμιστές ντομάτες, θα λατρέψετε αυτά τα υπέροχα ορεκτικά με βότανα και τυριά. Συνδυασμένα με γευστικές ντομάτες τσαμπιού, είναι τόσο απολαυστικά όσο και νόστιμα! Εύκολο και γρήγορο πιάτο, για ορεκτικό ή finger food.
Συστατικά
15 ντοματίνια
1/2 φλιτζάνι τυρί κότατζ με χαμηλά λιπαρά (1%)
1 κουταλιά της σούπας πράσινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό ή 1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα μαϊντανό
1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένος φρέσκος άνηθος ή 1/8 κουταλάκι του γλυκού ξερό άνηθου
1/8 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα μπαχαρικά, βασιλικό, δυόσμο, ρίγανη
Απόδοση παραγωγής:
5 μερίδες
Μέγεθος σερβιρίσματος:
3 γεμιστές ντομάτες
Εκτέλεση
Κόψτε λεπτή φέτα από τον πάτο κάθε ντομάτας. Βγάλτε τον πολτό με ένα μικρό κουτάλι. Πετάξτε τον πολτό. Αναποδογυρίζετε τις ντομάτες σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.
Ανακατέψτε το τυρί κότατζ, το φρέσκο κρεμμύδι, το μαϊντανό, τον άνηθο και τα αποξηραμένα μπαχαρικά-βότανα σε ένα μικρό μπολ μέχρι να ενωθούν. Ρίξτε ομοιόμορφα στις ντομάτες. Σερβίρετε αμέσως ή σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο έως και 8 ώρες.
Κάθε συνταγή είναι μοναδική, για όλες όμως, ή τουλάχιστον για όσες περιλαμβάνουν μαγείρεμα, πρέπει να έχεις υπόψη σου τον εξής κανόνα: Δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις πιστά τον συνιστώμενο χρόνο μαγειρέματος, αρκεί να καταλάβεις ότι το φαγητό είναι έτοιμο σύμφωνα με την περιγραφή της συνταγής.
Ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία του μάγειρα είναι τα (πεντακάθαρα) χέρια του. Κανόνας που ισχύει και όταν αυτός καλείται να ανακατέψει τα υλικά μιας σαλάτας.
Δίνοντας μια αλμυρή επίγευση στις γλυκοπατάτες χρησιμοποιώντας γήινα βότανα και αρωματικά και μειώνοντας την ένταση της γλυκύτητας των μπαχαρικών, θα δημιουργήσεις ένα όμορφα ισορροπημένο πιάτο.