Όταν ανοίγεις μία καινούρια συσκευασία αλεσμένου καφέ, το πιο πιθανό είναι ότι μεθάς με το άρωμά του.

Όταν ανοίγεις μία καινούρια συσκευασία αλεσμένου καφέ, το πιο πιθανό είναι ότι μεθάς με το άρωμά του. Προσωπικά, νομίζω ότι δεν υπάρχει καλύτερο από το πρώτο φλυτζάνι που φτιάχνεις με ένα φρέσκο, ανοιγμένο μόλις, καφέ, είτε είναι φίλτρου, νες ή εσπρέσο.

Όπως φαίνεται, όμως, ο αλεσμένος καφές κρύβει περισσότερα από ό,τι βλέπεις με γυμνό μάτι. Σύμφωνα με τον FDA, τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (Food and Drug Administration) περιέχει έντομα και μάλιστα υπάρχει ειδική ρύθμιση για την ποσότητα μαμουνιών που επιτρέπεται στον αλεσμένο καφέ!

Ο FDA θεωρεί ότι τα έντομα είναι «φυσικά ή αναπόφευκτα ελαττώματα στις τροφές που προορίζονται για κατανάλωση από ανθρώπους, τα οποία όμως δεν παρουσιάζουν κίνδυνο για την υγεία».

Αυτό που εννοεί είναι ότι τα έντομα καταλήγουν με φυσικό τρόπο στον αλεσμένο καφέ και σε άλλες τροφές, στη διάρκεια της επεξεργασίας τους και ως επί το πλείστον είναι ακίνδυνα. Εξάλλου, για να είμαστε και ρεαλιστές, πάνω από 2 δισεκατομμύρια κατοίκων της Γης έχουν τα έντομα ως μέρος της καθημερινής τους διατροφής.

Μάλιστα, ο οργανισμός θεωρεί τα έντομα ως μία βιώσιμη πηγή πρωτεΐνης που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της έλλειψης τροφής.

Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, είναι λίγο περίεργο να μαθαίνεις ότι ο καφές σου μπορεί να έχει έντομα, ή έστω κομμάτια εντόμων, ειδικά όταν μία εταιρεία απολυμάνσεων και αντιμετώπισης προβλημάτων με έντομα ανέφερε σε ρεπορτάζ της Huffington Post ότι μπορεί να καταναλώνουμε χωρίς να το γνωρίζουμε πάνω από 136.000 θραύσματα εντόμων το χρόνο μέσω του καφέ μας!

Αυτό είναι φυσικά το «χειρότερο» σενάριο. Σε κάθε περίπτωση να θυμάσαι ότι κάτι τέτοιο δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία σου αλλά ίσως θα ήθελες να επενδύσεις σε ένα μύλο του καφέ, για να αγοράζεις ολόκληρους σπόρους πλέον και όχι αλεσμένο καφέ. Λέω εγώ τώρα….

 

empty alt

4 χρήσιμα tips για τη δυσπεψία

Είχες πει ότι δεν θα φας πολύ, κι όμως παρασύρθηκες για άλλη μια χρονιά. Το εορταστικό τραπέζι του Πάσχα ήταν γευστικότατο αλλά μάλλον κάπως βαρύ για το στομάχι σου.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα μελάτο αυγό

To timing είναι η λέξη-κλειδί για να φτιάξεις ένα αυγό μελάτο, με ρευστό ακόμα κρόκο, το οποίο θα συνοδεύσεις ιδανικά με μια φέτα ψωμί με βούτυρο, αναβιώνοντας μια από τις πιο νόστιμες αναμνήσεις των παιδικών σου χρόνων.
empty alt

7 tips για τα πιο λαχταριστά σπιτικά μάφιν

Τα πετυχημένα μάφιν είναι αφράτα, έχουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα και είναι ομοιόμορφα ψημένα μέσα-έξω. Είναι ένα όνειρο για το κυριακάτικο πρωινό αλλά και για εκείνα τα «δύσκολα» πρωινά των καθημερινών που ενώ ετοιμάζεσαι για τη δουλειά χρειάζεσαι κάτι γλυκό να συνοδεύσει τον καφέ σου και να […]
empty alt

8 tips για να μαγειρέψεις τις αγκινάρες με τον καλύτερο τρόπο

Ποιος μπαίνει στην κουραστική διαδικασία να καθαρίσει μια φρέσκια αγκινάρα; Ωστόσο αξίζει να αφιερώσουμε κόπο και χρόνο σε αυτά τα βρώσιμα άνθη (γιατί για λουλούδια μιλάμε) με τη μοναδική νοστιμιά.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα κι απλά το πιο τέλειο Milkshake

Eίτε έχεις παιδιά στο σπίτι είτε περιμένεις παιδιά φίλων είτε θες να νιώσεις κι εσύ ξανά ανέμελο παιδί ή να προσφέρεις στον εαυτό σου ή στους φίλους σου μια απόλαυση παιδικής καλοκαιρινής ξεγνοιασιάς δεν υπάρχει τίποτα πιο τέλειο από ένα milkshake.
empty alt

Η διατροφή που διατηρεί τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε άριστη φυσική κατάσταση

Κι ενώ σε ηλικία 35 ετών ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα έμπαινε λογικά στα λυκόφως της καριέρας του, η άριστη φυσική του κατάσταση μέσα και έξω από το γήπεδο τον βοηθά να συνεχίζει τις μεγάλες επιτυχίες με τη Γιουβέντους, με την οποία ήδη διανύει την τρίτη σεζόν.
empty alt

Το Mostaccioli θα γίνει το νέο αγαπημένο σας πιάτο ζυμαρικών

Το Mostaccioli είναι ένα χορταστικό πιάτο ψημένων ζυμαρικών που είναι τέλειο για δείπνο το βράδυ της εβδομάδας.
empty alt

Κάντε την έκπληξη με μελιτζάνα και ζυμαρικά αλά Norma

Μια συνταγή ζυμαρικών με ένα λαχανικό που δίνει πολλή νοστιμιά
Back To Top