Όταν ανοίγεις μία καινούρια συσκευασία αλεσμένου καφέ, το πιο πιθανό είναι ότι μεθάς με το άρωμά του.

Όταν ανοίγεις μία καινούρια συσκευασία αλεσμένου καφέ, το πιο πιθανό είναι ότι μεθάς με το άρωμά του. Προσωπικά, νομίζω ότι δεν υπάρχει καλύτερο από το πρώτο φλυτζάνι που φτιάχνεις με ένα φρέσκο, ανοιγμένο μόλις, καφέ, είτε είναι φίλτρου, νες ή εσπρέσο.

Όπως φαίνεται, όμως, ο αλεσμένος καφές κρύβει περισσότερα από ό,τι βλέπεις με γυμνό μάτι. Σύμφωνα με τον FDA, τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (Food and Drug Administration) περιέχει έντομα και μάλιστα υπάρχει ειδική ρύθμιση για την ποσότητα μαμουνιών που επιτρέπεται στον αλεσμένο καφέ!

Ο FDA θεωρεί ότι τα έντομα είναι «φυσικά ή αναπόφευκτα ελαττώματα στις τροφές που προορίζονται για κατανάλωση από ανθρώπους, τα οποία όμως δεν παρουσιάζουν κίνδυνο για την υγεία».

Αυτό που εννοεί είναι ότι τα έντομα καταλήγουν με φυσικό τρόπο στον αλεσμένο καφέ και σε άλλες τροφές, στη διάρκεια της επεξεργασίας τους και ως επί το πλείστον είναι ακίνδυνα. Εξάλλου, για να είμαστε και ρεαλιστές, πάνω από 2 δισεκατομμύρια κατοίκων της Γης έχουν τα έντομα ως μέρος της καθημερινής τους διατροφής.

Μάλιστα, ο οργανισμός θεωρεί τα έντομα ως μία βιώσιμη πηγή πρωτεΐνης που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της έλλειψης τροφής.

Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, είναι λίγο περίεργο να μαθαίνεις ότι ο καφές σου μπορεί να έχει έντομα, ή έστω κομμάτια εντόμων, ειδικά όταν μία εταιρεία απολυμάνσεων και αντιμετώπισης προβλημάτων με έντομα ανέφερε σε ρεπορτάζ της Huffington Post ότι μπορεί να καταναλώνουμε χωρίς να το γνωρίζουμε πάνω από 136.000 θραύσματα εντόμων το χρόνο μέσω του καφέ μας!

Αυτό είναι φυσικά το «χειρότερο» σενάριο. Σε κάθε περίπτωση να θυμάσαι ότι κάτι τέτοιο δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία σου αλλά ίσως θα ήθελες να επενδύσεις σε ένα μύλο του καφέ, για να αγοράζεις ολόκληρους σπόρους πλέον και όχι αλεσμένο καφέ. Λέω εγώ τώρα….

 

empty alt

Αυτά τα λιπαρά αδυνατίζουν

Από το ελαιόλαδο, τους ξηρούς καρπούς που περιλαμβάνει η μεσογειακή διατροφή και τα φυτικά λιπαρά βοηθούν περισσότερο στην απώλεια βάρους σε σύγκριση με τις δίαιτες χαμηλών λιπαρών.
empty alt

5 τροφές που δεν πρέπει να βάζεις στο ψυγείο

Διανύουμε μια εποχή που είναι πραγματικά αμαρτία και πληγή για την τσέπη και το περιβάλλον μας να πετάμε τρόφιμα.
empty alt

Ο καφές σου μπορεί να είναι γεμάτος έντομα

Όταν ανοίγεις μία καινούρια συσκευασία αλεσμένου καφέ, το πιο πιθανό είναι ότι μεθάς με το άρωμά του.
empty alt

Γιατί αξίζει να φτιάξεις σπιτικά μείγματα μπαχαρικών (και πώς θα το κάνεις)

Έχεις σκεφτεί ποτέ να φτιάξεις στο σπίτι μείγματα μπαχαρικών π.χ. για κοτόπουλο ή χοιρινό; Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι να το κάνεις: 1.
empty alt

Γιατί τα κρεμμύδια μάς κάνουν να κλαίμε;

Εσένα, τι σου φέρνει δάκρυα στα μάτια; Είτε η απάντηση είναι «μια ρομαντική ταινία», είτε «η ήττα της αγαπημένης μου ποδοσφαιρικής ομάδας», σίγουρα στη λίστα των πραγμάτων που σε κάνουν ευσυγκίνητο θα περιλαμβάνονται και τα κρεμμύδια.
empty alt

Υπέροχες ιδέες για σπασμένα αβγά

Όλοι θέλουν να τσουγκρίσουν αβγά. Ορισμένοι μάλιστα θέλουν να τσουγκρίσουν παραπάνω από ένα ή να συναγωνιστούν με όλους μέχρι να βγουν νικητές.
empty alt

Δες πώς μπορείς να φτιάξεις τις αφράτες, ιαπωνικές τηγανίτες σαν σουφλέ που πρωταγωνιστούν στα social

Εάν είστε γευσιγνώστης ή απλώς σου αρέσει να απολαμβάνεις το φαγητό και χαίρεσαι  να ανακαλύπτεις νέα food trends ίσως παρακολουθείς στα social σελίδες ειδικές αλλά ακόμα και αν απλώς χαζεύεις αυτό το διάστημα στο Instagram αποκλείεται να μην πρόσεξες τις αφράτες ιαπωνικές τηγανίτες που μοιάζουν...
empty alt

Ψήνεσαι να δεις την μπάμια αλλιώς

Ένα από τα πιο παρεξηγημένα φαγητά του ελληνικού καλοκαιριού επιστρέφει ανανεωμένο και προσπαθεί να σε πείσει για τις gourmet χάρες του – επιπλέον, διαθέτει ένα σούπερ ωφέλιμο διατροφικό προφίλ.
Back To Top