Όταν ανοίγεις μία καινούρια συσκευασία αλεσμένου καφέ, το πιο πιθανό είναι ότι μεθάς με το άρωμά του.

Όταν ανοίγεις μία καινούρια συσκευασία αλεσμένου καφέ, το πιο πιθανό είναι ότι μεθάς με το άρωμά του. Προσωπικά, νομίζω ότι δεν υπάρχει καλύτερο από το πρώτο φλυτζάνι που φτιάχνεις με ένα φρέσκο, ανοιγμένο μόλις, καφέ, είτε είναι φίλτρου, νες ή εσπρέσο.

Όπως φαίνεται, όμως, ο αλεσμένος καφές κρύβει περισσότερα από ό,τι βλέπεις με γυμνό μάτι. Σύμφωνα με τον FDA, τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (Food and Drug Administration) περιέχει έντομα και μάλιστα υπάρχει ειδική ρύθμιση για την ποσότητα μαμουνιών που επιτρέπεται στον αλεσμένο καφέ!

Ο FDA θεωρεί ότι τα έντομα είναι «φυσικά ή αναπόφευκτα ελαττώματα στις τροφές που προορίζονται για κατανάλωση από ανθρώπους, τα οποία όμως δεν παρουσιάζουν κίνδυνο για την υγεία».

Αυτό που εννοεί είναι ότι τα έντομα καταλήγουν με φυσικό τρόπο στον αλεσμένο καφέ και σε άλλες τροφές, στη διάρκεια της επεξεργασίας τους και ως επί το πλείστον είναι ακίνδυνα. Εξάλλου, για να είμαστε και ρεαλιστές, πάνω από 2 δισεκατομμύρια κατοίκων της Γης έχουν τα έντομα ως μέρος της καθημερινής τους διατροφής.

Μάλιστα, ο οργανισμός θεωρεί τα έντομα ως μία βιώσιμη πηγή πρωτεΐνης που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της έλλειψης τροφής.

Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, είναι λίγο περίεργο να μαθαίνεις ότι ο καφές σου μπορεί να έχει έντομα, ή έστω κομμάτια εντόμων, ειδικά όταν μία εταιρεία απολυμάνσεων και αντιμετώπισης προβλημάτων με έντομα ανέφερε σε ρεπορτάζ της Huffington Post ότι μπορεί να καταναλώνουμε χωρίς να το γνωρίζουμε πάνω από 136.000 θραύσματα εντόμων το χρόνο μέσω του καφέ μας!

Αυτό είναι φυσικά το «χειρότερο» σενάριο. Σε κάθε περίπτωση να θυμάσαι ότι κάτι τέτοιο δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία σου αλλά ίσως θα ήθελες να επενδύσεις σε ένα μύλο του καφέ, για να αγοράζεις ολόκληρους σπόρους πλέον και όχι αλεσμένο καφέ. Λέω εγώ τώρα….

 

empty alt

Τρεις φέτες μπέικον την ημέρα αυξάνουν τον κίνδυνο για έμφραγμα

Aυξημένο κίνδυνο καρκίνου, καρδιοπάθειας και διαβήτη, διατρέχουν όσοι τρώνε καθημερινά έστω και μικρές ποσότητες κόκκινου κρέατος, τονίζει νέα ανάλυση η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of Internal Medicine».
empty alt

Τι σημαίνει «ντεγκλασάρω»;

Όταν κάποιος «ντεγκλασάρει», όσο εντυπωσιακό ή εξειδικευμένο κι αν ακούγεται, στην πραγματικότητα κάνει κάτι απλό, που ίσως κάνεις κι εσύ ήδη (αλλά δεν το ξέρεις): Προσθέτει υγρό σε ένα ζεστό σκεύος, ώστε να ξεκολλήσουν από τον πυθμένα όλα τα καραμελωμένα κομμάτια της τροφής που σοτάρει.
empty alt

Λούπινα: η νέα τάση στη διατροφή

Ελεύθερα γλουτένης, χαμηλά σε υδατάνθρακες, φυτικής προέλευσης, πλούσια σε απαραίτητα αμινοξέα και πρεβιοτικά (ουσίες που θρέφουν τα ωφέλιμα βακτήρια του εντέρου): τα λούπινα φαίνεται να συνδυάζουν όλες τις νέες τάσεις στη διατροφή.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις σαλάτα με αγγουράκια χωρίς να χρησιμοποιήσεις μαχαίρι

Όλα αρχίζουν με τη σωστή επιλογή λαχανικών. Μιλάμε για αγγουράκια από κάποιο περιβόλι, κατά προτίμηση βιολογικά και σίγουρα ολόφρεσκα, δηλαδή όσο το δυνατόν πιο σκληρά.
empty alt

Πώς θα καταλάβεις αν ένας ανανάς είναι ώριμος;

Ο ανανάς δεν εμπνέει να τον κόψεις. Έχει χοντρή φλούδα, μυτερά φύλλα και καλύπτεται από αιχμηρά «λέπια».
empty alt

Με τι άλλο μπορείς να παντρέψεις το αλάτι (εκτός από μαύρο πιπέρι)

Η ενστικτώδης μας κίνηση, όταν θέλουμε να καρυκεύσουμε ένα φαγητό, είναι να το αλατοπιπερώνουμε. Και λέγοντας «αλατοπιπερώνουμε» συνήθως εννοούμε ότι το αλάτι συνοδεύεται από μαύρο πιπέρι.
empty alt

Βουτιά απόλαυσης στον υπέροχο κόσμο του ανανά!

Το κίτρινο φωτεινό χρώμα του σου φτιάχνει αμέσως τη διάθεση. Η γεύση του σε ταξιδεύει αμέσως σε ξωτικά μέρη και το άρωμά του σου θυμίζει διακοπές.
empty alt

Κρεμώδες κοτόπουλο φούρνου με αγκινάρες και μανιτάρια

Αυτό το γεύμα είναι χορταστικό και γευστικό, που τονίζεται από τα εποχιακά λαχανικά και τα τέλεια ισορροπημένα καρυκεύματα.
Back To Top